Policajci prerušeni u radnike na putu kažnjavaju vozače

Vozači u Srbiji često se žale na policajce koji mere brzinu automobila iz neobeleženih vozila parkiranih pored puta. A šta biste rekli za pripadnike organa reda iz Džordžije koji su se prerušili u radnike kako bi otkrili one koji čine prekršaje u saobraćaju?

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

17:56

Default images
Screenshot

Kada se odluče da svesno krše saobraćajne propise, mnogi vozači najpre dobro osmotre okolinu da vide ima li u blizini policije. Niko ne obraća previše pažnje na radnike na putu.

Tom logikom rukovodili su se i policajci iz Mariete, u američkoj saveznoj državi Džordžiji, kada su hteli da uhvate na delu vozače koji u automobilu čitaju ili pišu poruke, mejlove, statuse na društvenim mrežama - ili na bilo koji drugi način koriste smartfon.

U tu svrhu, prerušili su se u radnike na putu i čekali da se "žrtve" zaustave na semaforu. Kada bi primetili da je neki od vozača zabavljen svojim mobilnim telefonom dok čeka zeleno, "ocinkarili" bi ga kolegi koji ih je zaustavljao pošto bi prošli raskrsnicu.

Iznenađenim vozačima, od kojih mnogi nisu ni znali da je u Džordžiji zabranjeno rukovanje mobilnim telefonom dok automobil stoji na semaforu, izricana je kazna od čak 150 dolara. Za svega 90 minuta lukavi policajci olakšali su novčanike pedesetak vozača.

Pogledajte prilog lokalne TV stanice o ovom nesvakidašnjem načinu otkrivanja saobraćajnih prekršaja: Policija ističe da je bezbednost saobraćaja ugrožena čak i ako se smartfon koristi dok je automobil zaustavljen na raskrsnici i da je taj prekršaj opasan po život učesnika u saobraćaju koliko i vožnja u alkoholisanom stanju.

Kakvo je vaše mišljenje o ovoj policijskoj metodi?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: