Nirburgring ne prašta greške

Jedna od najčuvenijih trkačkih staza na svetu među ljubiteljima automobilizma poznata je i kao "zeleni pakao". I dok je za prvu reč ovog nadimka zaslužna prelepa priroda koja okružuje pistu, za zlokobniji deo imena "kriva" je sama staza.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 10.11.2013.

10:55

Default images

Svake godine tokom takozvanih turističkih dana, kada je Nirburgring otvoren za vozače amatere, neiskustvo, preterana samouverenost i adrenalinska zavisnost uzrok su brojnih udesa na stazi. Uglavnom su u pitanju lakše nesreće izazvane gubitkom kontrole nad automobilom, koje se završavaju izletanjem sa staze i češanjem o zaštitnu ogradu.

Serija takvih udesa, koji su se na Nirburgringu dogodili tokom 2013. godine, sakupljena je na najnovijoj video kompilaciji:



Ovi snimci možda nisu dovoljno spektakularni, ali mogu da posluže kao opomena neiskusnim vozačima koji u želji da istraže krajnje mogućnosti svojih automobila, često prekorače granicu do koje se greške u vožnji praštaju.

Da udesi na Nirburgringu mogu da budu zastrašujući, pokazuju i snimak prevrtanja Honde CR-V iz 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: