U čemu će se voziti češki predsednik?

Škoda je predsedniku Češke, Milošu Zemanu, isporučila specijalnu verziju modela Superb, koja će biti korišćena kao nova predsednička limuzina.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 27.06.2013.

11:25

Default images

Automobil je ofarban u Black Magic metalik boju, dok je unutrašnjost obloženja braon kožom u kombinaciji sa ukrasnim detaljima sa crnim površinama visokog sjaja. Predsednički Superb ima i mogućnost grejanja odnosno hlađenja sedišta.

Za pogon je zadužen 3.6 litarski benzinski FSI V6 motor koji razvija 191 kW/260 ks i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Motor je povezan sa šestobrzinskim DSG automatskim menjačem, a snaga se prenosi na sva 4 točka.
Miloš Zeman (u sredini) sa predstavnicima Škode
U slučaju krizne situacije, automobil je u stanju da od 0 do 100 km/h ubrza za 6,4 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

Drugi bezbednosni detalji, poput ojačanja karoserije i stakala u svrhu zaštite od eventualnog napada nisu saopšteni, ali izvesno je da predsednička limuzina ima odgovarajuću zaštitu za ovu vrstu vozila.

Pročitajte o novoj Škodi Superb za 2014.

Pročitajte u čemu će se voziti Vladimir Putin.

Pogledajte kako izgleda novi papamobil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: