Nemačka kola nadmašila japanska?

Dva nezavisna istraživanja obavljena u Nemačkoj pokazala su da su automobili nemačkih proizvođača po tehničkoj pouzdanosti nadmašili modele koje proizvode japanske kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2008.

16:00

Default images

Među 14 od 21 analiziranih vozila, najbolje pozicije zadržali su nemački automobili, objavila je agencija DEKRA, koja se bavi ispitivanjem tehničkih karakteristika vozila, u izveštaju za 2007. godinu.

Kola su testirana na osnovu pređenih kilometara i svrstavana su u kategorije od mini automobila do luksuznih sportskih i višenamenskih vozila. Ispitivano je oko 150 modela, prenela je agencija DPA.

Jedino se u sekciji manjih vozila na vrhu liste našao "japanac" - Mitsubishijev model Colt.
BMW serije 1 zauzeo je prvo mesto u klasi kompaktnih automobila, dok su u segmentima od premijum do luksuznih vozila prva mesta zauzeli opet nemački automobili - Audi A6, Mercedes SLK i Audi A8.

U kategoriji sportskih terenaca, najpouzdaniji je bio BMW, a u sekciji višenamenskih vozila najbolji je bio Volkswagen Touran.

Prema izveštaju Udruženja nemačkih vozača automobila (ADAC) za 2007. godinu, automobili izrađeni u nemačkim fabrikama takođe su bili najpouzdaniji.
Nagradu za nabolji kvalitet odneo je model BMW X3, a na pozicijama od dva do četiri našli su se Audi A2, BMW serije 1 i BMW Mini. Ta mesta ranijih godina držali su automobili japanskih proizvođača.

Ovoga puta, međutim, među 10 najpouzdanijih vozila našla su se svega dva japanska vozila - Mazda 3 na petom mestu i Mitsubishi Space Star na desetoj poziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: