Nemački automobili najpouzdaniji

Nagrada "Žuti anđeo", koju nemačko automobilsko udruženje ADAC dodeljuje najpouzdanijim vozilima, ove godine pripašće BMW-ovom sportsko-terenskom vozilu X3, saopštio je ADAC, uz napomenu da je to "auto koji se praktično nikada ne kvari".

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2008.

12:00

Default images

Nemački automobili ove godine povratili su reputaciju pouzdanih, koja je gotovo deceniju pripadala "Japancima", preneo je DPA.

Posle BMW-a, na listi su Audi A2, BMW Serije 1 i BMW Mini. Sva četiri vozila proizvode se u Nemačkoj.

Nemačka nacionalna komisija za sertifikaciju vozila Dekra saopštila je da su nemačka vozila ponovo najkvalitetnija, sa BMW-ovom Serijom 1 na čelu liste.
Čak 97,8 vozila te serije uspešno je položilo sve testove. Dekra je uporedila rezultate testova 15 miliona vozila na nemačkim drumovima i sačinila listu najboljih 21.

Čak 14 mesta na listi zauzimaju nemačka vozila.

Samo dva vozila proizvedena u Japanu, koja su godinama vodila na listi najpouzdanijih i zauzimala bar pet od deset prvih mesta, kvalifikovala su se za ovogodišnju listu - Mazda 3 našla se na petom, a Mitsubishi Space Star na 10. mestu.

Za evropska vozila najgora je bila lista 2005. godine, kada se među prvih 10 našlo čak devet automobila proizvedenih u Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: