Ujedinjene Panonska banka i Inteza

Banka Inteza u Srbiji i Panonska banka formalno su završile pripajanje i od 1. januara 2008. godine posluju kao jedna banka.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.01.2008.

11:19

Default images

Predsednica Izvršnog odbora banke Draginja Đurić kazala je da je pripajanjem te dve članice italijanske bankarske grupacije Inteza Sanpaolo, nastala banka sa bilansnom aktivom od 2,5 milijardi evra, 1,2 milijarde evra plasmana stanovništvu i privredi i više od milion klijenata.

Nakon spajanja, banka ima 225 ekspozitura u 100 gradova i zapošljava 3.000 radnika, a osim po visini aktive, ukupnih plasmana i depozita, Inteza je prvorangirana u Srbiji i po visini akcijskog kapitala, koji je dostigao 28,2 milijarde dinara (356,4 miliona evra).

Predsednica Izvršnog odobra Inteze u Srbiji Draginja Đurić je navela da je sa 110 hiljada korporativnih klijenata i ukupnim plasmanima od oko 830 miliona evra banka jedan od najvećih kreditora srpske privrede.

Spajanje Panonske banke i Inteze u Srbiji usledilo je nakon integrisanja njihovih matičnih grupacija, italijanskih banaka Inteza i Sanpaolo IMI, koje posluju zajedno od 1. januara 2007. godine pod imenom Inteza Sanpaolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: