Promo

23.04.2024.

10:05

Rođendani na otvorenom u dečijim igraonicama

Stiglo je lepo vreme i sa njim želja da što više vremena provodimo napolju.

Izvor: Promo

Rođendani na otvorenom u dečijim igraonicama
Evgeny Atamanenko/Shutterstock

Podeli:

Ovo se naročito odnosi na naše najmlađe, koje pokušavamo da odvojimo od ekrana i što češće izvedemo na svež vazduh.

Svi oni koji imaju decu uzrasta do deset, jedanaest godina znaju da su vikendi vreme rezervisano za dečije rođendane. Nekad je raspored toliko gust, da se desi da se proslave dečijeg rođendana organizuju radnim danom popodne ili predveče. Roditelji su poprilično inventivni kada su u pitanju ideje za lokaciju, ali zbog svih prednosti koje nude, dečije igraonice su i dalje na prvom mestu kada je izbor mesta u pitanju.

U toplim mesecima raste interesovanje za proslavama na otvorenom. Dečije igraonice organizuju rođendanske žurke u svojim baštama, što podjednako prija i deci i roditeljima.

Koji su sve sadržaji u ponudi i kako se odlučiti za najbolju varijantu?

Ukoliko vaše dete slavi rođendan u doba godine kada je pogodno napraviti žurku na otvorenom, svakako da je to varijanta koja bi trebalo da ima prednost u odnosu na sve druge. Jedan od izazova koji se javlja je taj da vas na dan rođendana može iznenaditi kiša ili pad temperature, te da zbog toga morate otkazati rođendansku proslavu.

Stoga je najbolje odlučiti se za dečiju igraonicu koja istovremeno nudi korišćenje bašte i zatvorenog dela, pa se proslava s lakoćom seli unutra ukoliko se vreme naglo pokvari. Većina dečijih igraonica sa sopstvenim baštama ima i prostor unutra. Važno je da tokom ugovaranja proslave unapred naglasite da želite da imate na raspolaganju i spoljni i unutrašnji prostor. Štaviše, većina dečijih igraonica radi po tom principu da vam je sve na raspolaganju, te da niste ograničeni samo na prostor koji je napolju. 

Bez obzira što je divan sunčan dan, uvek ima gostiju koji preferiraju da budu u unutrašnjem klimatizovanom prostoru. S druge strane, ima gostiju kojima ne prija boravak u zatvorenom prostoru dok je napolju vreme lepo. Kako bi svima bilo prijatno, potrudite se da za proslavu rođendana odaberete dečiju igraonicu koji ima i jedno i drugo.

Cena proslave rođendana je uvek jedan od vema važnih faktora, koja vas može opredeliti tokom odlučivanja. Činjenica da dečija igraonica ima na raspolaganju i baštu, ne bi trebalo da utiče na povećanje troškova proslave. Međutim, uvek se unapred raspitajte. Ima dečijih igraonica koje u svojoj ponudi razdvajaju unutrašnji i spoljašnji deo i kod kojih se ne podrazumeva da zakup uključuje i jedno i drugo.

Ako je tako, saznajte koja je razlika u ceni i napravite računicu. Svakako, imajte u vidu da se isplati imati sve na raspolaganju, kako ne biste gledali u nebo i uzdali se u vremensku prognozu, jer svi znamo kako letnji pljusak može da nas iznenadi. S tim u vezi je i ideja da dečiji rođendan slavite u nekom većem parku ili na izletištu. Neki roditelji se na ovu varijantu odlučuju kako zbog uštede, jer nema zakupa prostora.

Tada ste vi zaduženi za dekoraciju, posluženje hrane i pića i osmišljavanje gde i kako smestiti sve goste. Ne zaboravite da neko treba da animira decu i da im ponudi neki zabavni sadržaj. Zbog toga je ovaj vid proslave uglavnom mač sa dve oštrice. Vaša želja i potreba da uštedite može vam zadati više briga. Kao što je već rečeno, vreme može da se pokvari, a vi u ovom slučaju nemate rezervnu varijantu.

Pored ovoga, tu je još niz izazova i potencijalnih problema. Parkovi i izletišta su javne površine, te vam niko ne garantuje da će mesto koje ste izabrali biti na raspolaganju kad vi zakažete proslavu. Ove piknik varijante su za manji broj gostiju. Za razliku od dečije igraonice u parku ćete se orićete sa insektima, žonglirati tanjirima i plastičnim čašama i truditi se da istovremeno zabavljate mališane.

Današnji klinci, na žalost, nisu toliko inventivni kao što smo mi bili. Telefoni okupiraju njihovu pažnju i ne moraju da se trude previše da osmisle način da se zabave. Neophodno je da postoji osoba koja će ih animirati i voditi kroz igre tokom proslave, da se ona ne bi pretvorila u beg u virtuelni svet na ekranu. S druge strane, dečija igraonica koja ima sopstvenu baštu, ima animatore koji vode dečije rođendane, bilo da je proslava napolju ili unutra.

Bašte su oprmljene igralištima koja su bezbedna za decu. U njima je i mnoštvo igračaka i sportskih rekvizita koji se koriste tokom igara koje organizuju animatori. Konobari poslužuju vas i vaše goste, ne brinete o tanjirima, čašama i escajgu. Posluženje u dečijim igraonicama za decu i goste je adekvatno servirano. Kada dođe vreme za tortu, peva se rođendanska pesma, a slavljenik uživa u pažnji koja mu je usmerena.

Najbolje dečije igraonice koje organizuju proslave dečijih rođendana na otvorenom lako ćete pronaći na veb-sajtu mirandre.com gde su one detaljno opisane i razvrstane po lokacijama. Tu ujedno možete pogledati kompletne cenovnike usluga. Pored proslava dečijeg rođendana, dečije igraonice koje su ovde preporučene nude vam pravo utočište tokom letnjih dana, jer tu možete u miru predahnuti uz kafu dok se vaše dete bezbrižno igra pod budnim okom animatora.

Podeli:

Možda vas zanima

Podeli: