Promo

20.04.2024.

14:17

Novi trendovi za ulaganje i kupovinu stambenih jedinica?

Gotovo je nemoguće ne primetiti sve veći broj gradilišta, i koliko se brzo završavaju započeti objekti za različite namene.

Izvor: Promo

Novi trendovi za ulaganje i kupovinu stambenih jedinica?
PIXEL to the PEOPLE/Shutterstock

Podeli:

Naravno, u prvom redu to su stambeni objekti kako u velikim gradovima, tako i u mnogim turističkim mestima. Dešava se da se sve stambene jedinice rasprodaju mnogo ranije, čak i pre otpočinjanja samih građevinskih radova. Onda se sa razlogom postavlja pitanje da li ima potrebe za tolikim stanovima i objektima uopšte?

Mesta koja doživljavaju građevinski bum

Beograd, kao prestonica već odavno postaje poput modernih svetskih metropola u svakom smislu, pa i u arhitektonskom. Na svakom koraku možemo videti savremena arhitektonska rešenja, inovacije i novi stil u građevinarstvu. Ljudi traže inspiraciju za rad i uopšte za život, pa se sve više odlučuju za neka moderna rešenja, koja se tiču stanovanja ali i poslovnih objekata. Užurban tempo života nameće neka svoja pravila, pa svako gleda da svoje slobodno vreme provede sa porodicom, u miru, i daleko od gradske gužve i svakodnevnih zvukova koji dolaze sa mnogih gradilišta. Pored glavnog grada, i druga mesta, a najviše veliki gradovi imaju veliki broj gradilišta,što i nije  iznenadjenje jer je  konstantna potražnja za stambenim jedinicama.

Turistička mesta – da li je kritika opravdana?

Turističke destinacije poput Zlatibora ili Vrnjačke Banje već decenijama privlače mnogobrojne turiste i iz zemlje ali i iz inostranstva. Građevinski bum koji je zahvatio ova mesta često se nalazi na meti kritika, kako se uništava prelepa priroda zarad raznih objekata. Svakako, više je onih koji vole da upravo u ovim mestima provode odmor, pa se nakon toga često odlučuju i za kupovinu apartmana. Kada su u pitanju stanovi Vrnjačka Banja je zaista doživela procvat u arhitekstonskom smislu, pa se na svakom koraku mogu videti novi objekti. Većina kupaca želi da kupovinom investira u buduće rentiranje, i da na taj način dođe do dodatnih prihoda. Svakako, ne treba zanemariti činjenicu da stanovi Vrnjačka Banja ili Zlatibor, nude vašoj porodici mogućnost da češće posećujete ova mesta radi odmora i uživanja.

Trendovi u enterijeru koji ne izlaze iz mode

Prilikom uređenja enterijera, poželjno je da radovi budu odrađeni kvalitetno, jer nam je to garancija da će imati dug vek trajanja. Trendovi se smenjuju, ali neke stvari su moderne i nakon mnogo godina. Sahara zid, kao umetnost i jedinstvena dekorativna tehnika, oplemeniće svaki enterijer. Ono što se zasigurno postiže uz pomoć sahara zida jeste jedinstvena atmosfera, ali i moderan šarm koji deluje prirodno. Možete angažovati profesionalce, ali i sami odraditi celokupan posao, uz pomoć kvalitetnih materijala. Baza može biti u različitim bojama, pa tako možete birati između zlatne, srebrne, crne, bronzane ili mat bele. Sahara zid može imati i različite efekte na zidu, a birate između pustinjske kiše, oluje, pustinjskih dina, ili pustinjskog sunca.

Egger laminati – zdravi podovi su dugovečni

Bez obzira da li kupujete stan za vas i vašu porodicu, ili da biste ga izdavali, podovi su veoma bitna stavka koja odražava čitav enterijer. Kvalitet neka vam bude na prvom mestu, pa zato birajte najbolju opciju za vaše podove. Egger laminati su održivi i faktor ekologije se veoma poštuje u proizvodnom procesu. Postoje čak i modeli koji su otporni na vlagu, što je izuzetna prednost u odnosu na neke druge opcije. Jednostavna montaža sprovodi se uz patentirane klik sisteme i veoma brzo ćete uživati u vašem novom podu. Egger laminati dolaze u raznim motivima, pa možete birati između motiva drveta, betona ili pločica, i to sve u zavisnosti kakav stil ste zamislili da dominira u stanu. Prirodni materijali, obezbeđuju zdravije okruženje i nezamenjivi su ukoliko želite samo najbolje za vaš dom.

Rasveta određuje ambijent

Ukusi su različiti, i o njima se ne raspravlja, ali postoje pravila kojih se morate pridržavati ukoliko želite da u svom stanu napravite savršenu atmosferu. Rasveta je ta koja može baciti akcenat na određene delove stana i staviti ih u prvi plan. Neko više voli plafonjere, neko viseću rasvetu. Sve je stvar ukusa i želja, ali ne zalećite se. Dobro razmislite šta vam je potrebno, a ako niste sigurni konsultujte stručnjake. U modu se vraćaju lusteri asimetričnih dimenzija, neobičnih oblika i boja. Rasveta će vam pomoći da svom domu date novu dimenziju, i verujte uživaćete u svakom kutku, jer će vizuelni efekat biti fantastičan.

Podeli:

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: