Nauka 18

27.03.2024.

13:00

Ubijena najveća anakonda na svetu VIDEO

Takozvanu severnu zelenu anakondu pronašao je holandski biolog i voditelj emisija o prirodi, Frik Vonk.

Izvor: Večernji.hr

Ubijena najveća anakonda na svetu VIDEO
Profimedia

Podeli:

Pre samo pet nedelja svet je saznao da postoji anakonda koja je skoro sedam metara dugačka, a prizor kako kraj nje bez straha pliva holandski biolog Frik Vonk ostavio je gledaoce bez reči.

Nažalost, spoznaja da u prirodi postoji slobodna najveća  zmija na svetu bila je previše za neke. Telo anakonde pronađeno je u nedelju u reci Formoso u ruralnom području Bonita, u južnom Brazilu. Veruje se kako su je ubili lovci.

O smrti anakonde oglasio se i holandski biolog Frik Vonk čiji snimak plivanja obišao svet. U trenutku kad je on napisao svoj post na društvenim mrežama, smrt verovatno jedne od najvećih, ako ne i najveće zmije, koja trenutno postoji na planeti nije bila službeno potvrđena.

"Sa puno boli u srcu želim da vas obavestim da je moćna velika zelena anakonda sa kojom sam plivao pronađena mrtva u reci ovog vikenda... Čuo sam iz raznih izvora da je ubijena, iako službeni izveštaj još nema potvrde o uzroku smrti. Tako sam tužan i tako ljut u isto vreme. Kakav tužan i tragičan gubitak. I koliko moraš biti bolestan da to radiš tako lepoj i jedinstvenoj životinji. Ovo je tako inspirativno i tužno", naveo je on.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: