Nauka 0

21.06.2024.

8:30

Pronađeni fosili drevnog reptila nalik krokodilu

Brazilski naučnik Rodrigo Muler identifikovao je fosile malog reptila nalik krokodilu koji je živeo tokom trijaskog perioda nekoliko miliona godina pre prvih dinosaurusa.

Izvor: Tanjug

Pronađeni fosili drevnog reptila nalik krokodilu
Gorodenkoff/ Shutterstock

Podeli:

Fosili predatora, nazvanog Parvosuchus aurelioi, uključuju kompletnu lobanju, 11 pršljenova, karlicu i neke kosti udova, izjavio je paleontolog Rodrigo Muler sa Federalnog univerziteta Santa Maria u državi Rio Grande, autor istraživanja koje je danas objavio časopis "Sajantifik riports", preneo je Rojters.

Možda vas zanima

Nauka

Bićemo besmrtni? VIDEO

Da bi ljudi do 2030. godine mogli da postanu besmrtni navodi se u novoj studiji "Guglovog" inženjera koji se proslavio tačnim predviđanjima budućnosti, ali je, posebno sa stanovišta medicine, to vrlo upitno.

12:19

23.4.2024.

83 d

Parvosuchus, koji je živeo pre oko 237 miliona godina, hodao je na četiri noge, bio je dugačak oko jedan metar i plen manjim gmizavcima.

Fosili su otkriveni na jugu Brazila.    

Možda vas zanima

Nauka

Naučnici otkrili praistorijsko poreklo kafe

Istraživači sa Univerziteta u Bafalu u Njujorku otkrili su genom vrste Arabika i pratili njeno poreklo do prirodnog ukrštanja između dve druge vrste kafe, do kojeg je došlo, prema procenama, pre 610.000 do milion godina u šumama Etiopije.

8:07

17.4.2024.

89 d

Parvosuchus, što znači "mali krokodil", pripadao je izumrloj porodici gmizavaca zvanih Gracilisuchidae koja je do sada bila poznata samo u Argentini i Kini.   

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: