- Komentari -
 1. biti u vezi sa osobom koja je pasivno agresivna je nocna mora. U modernom svetu ovaj obrazac je jednako prisutan i kod zena i kod muskaraca, da se ne lazemo. Moj momak je upravo takav, pokvario nam je toliko dogadjaja u zivotu puvajuci sebi u bradu zbog neke sitnice i ignorisuci i mene i prijatelje, a jos mu svi cinculiraju, ma kad se setim ponovo odlepim. Toliko neprijatnih i napetih situacija je izazvao, a samim tim i produbljivanje neke prepirke, za mene je to potpuno decije ponasanje. Naravno da sam ga upravo zbog takvih stvari ostavila, prosto me je izludeo. Ipak dovoljno me je voleo da shvati i dobro se zagledao u sebe i svoje ponasanje. Pomirili smo se i on zaista radi na tome da se ne ponasa tako, neverovanto koliko nam je zivot lepsi i sladji. Ljubav otvara oci, zaista se vise nikad nije tako ponasao, kao da je prepoznao momente kad nastupa tako, desi se da se sam sebi smeje i da se kritikuje zbog toga. On je jednostavno nesigurna osoba koja je otkrila mehanizam za privlacenje paznje, a to je pasivna agresija. Naravno da apsolutno nema razloga da bude nesiguran, neprestano ga podsecam...nesigurnost je posledica iz detinjstva
  (nina, 25. april 2015 17:03)

  # Link komentara

 2. Stefane, žene su češće od muškaraca pasivno agresivne jer im nametnuti kulturološki model, a i fizičke propozicije, ne dozvoljavaju "aktivnu" agresiju. Nezgodno je to što pasivna agresija, za razliku od opuštanja ventila kod "aktivne", ume da se akumulira, pa otud ono žensko "ja ne mogu s tobom da se bijem, ali mogu da te ubijem"
  (suptilnost buzdovana, 19. februar 2015 20:53)

  # Link komentara

 3. Odlican clanak. Veoma je vazno biti svestan ovog fenomena jer je on vrlo cest u svakodnevnom ponasanju. Naravno, dobar je za `zrtvu`, ali i za `agresora` da postane svestan svojih osecanja i da ih pravilno artikulise.
  Moderni saveti iz psihologije, sociologije i drustvenog ponasanja cesto su zacujuce povrsni pa i pogresni, ali ovakvi clanci, mada retki, vracaju nadu da za one mocnije od nas nismo samo roba, nego i ljudi.
  (Nikola, 19. februar 2015 19:12)

  # Link komentara

 4. Zenski su cesce pasivno agresivni - tacno!
  Pomislite samo koliko puta ste videli devojku ili zenu koja se duri iz ne znam koji razloga na decka ili muza. To je to.
  Naravno, ulog je njeno telo u smislu - ako ne nahranis moj ego neces moci "unutra".
  Banalno? Ali istinito!
  (Stefan, 19. februar 2015 18:51)

  # Link komentara