Četvrtak, 07.12.2023.

11:19

Scena iz Slagalice o kojoj svi pričaju: Ne znaju odgovor na pitanje o vojsci, ali znaju o modi VIDEO

Izvor: B92

Scena iz Slagalice o kojoj svi prièaju: Ne znaju odgovor na pitanje o vojsci, ali znaju o modi VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

237 Komentari

Sortiraj po:

Milos

pre 7 meseci

Neko je pitao sjećamo li se mornaričkih oficirskih činova pa da se ja uključim, mada sam služio prije 35 godine:

- poručnik korvete
- poručnik fregate
- poručnik bojnog broda
- kapetan korvete
- kapetan fregate
- kapetan bojnog broda
- kontraadmiral
- viceadmiral
- admiral
- admiral flote

Nadam se da sam ih pogodio jer ih navodim iz sjećanja, bez ikakve pomoći.

neutralni felš

pre 7 meseci

Eto ti "muskaraca" sada. Dobro su rekli da su se u Srba izrodile gneracije sinjih kukavaca. Boze ko li nam vrstu nastavlja dedovi nam se u grobovima prevrcu. Zar su za ovakve krvarili i kosti ostavljali za ovu splacinu kukavnu. Majko mila bozija. Sta je ovo? Sve sonje i mlakonje kao devojcice su. I to su mi muskarci nije ni cudo sto se deca ne radjaju nego sto nestajemo.
(Treca armija, 07. decembar 2023 17:44)

onda doprinesi društvu, postani majka.

Јабучило

pre 7 meseci

Šta ih briga, ima Srbija dovoljno sirovina spremnih da budu topovsko meso u slučaju rata, ovi momci treba da budu nešto više od toga.
(stop desničarskom ludilu, 07. decembar 2023 21:23)

Мислим да су и овако месо за неког тобџију. Ал' ајд'...

stop desničarskom ludilu

pre 7 meseci

Šta ih briga, ima Srbija dovoljno sirovina spremnih da budu topovsko meso u slučaju rata, ovi momci treba da budu nešto više od toga.

Vukbg

pre 7 meseci

Ko ne zna neka procita
Dole sam lepo napisao ali dzaba.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%A7%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8_%D1%83_%D0%9E%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC_%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%B0_%D0%A1%D0%A4%D0%A0%D0%88

Manje foliranja

pre 7 meseci

Ne vidim ovde nista specijalno i senzacionalno da zasluzuje vest. Pogodio sam odgovor na oba pitanja, a niti se razumem u vojne cinove, niti sam gledao "Seks i grad", ali isto tako nisam pao sa Marsa.

Vojni cin na slovo V, posle 1 ili 2 sekunde mi je palo na pamet vodnik, ali razumem da se neko nije setio toga u trenutku, prvenstveno ko ne zna cinove.
Dizajner Manolo mi je istog sekunda sinulo Blanik, iako ne pratim modu, ali je svetski poznato ime.

Meni je fascinantno da ima toliko zatucanih ljudi, sto se kao cude kako neko kao zna ime dizajnera, a meni cudno da neko za zivota nije cuo. Pa ne zivim pod kamenom, hoces, neces, cuces negde i za Manola Blanika i za vodnika i svasta nesto drugo. Ne slusam ni domacu muziku, pa znam ko je Ceca Raznatovic.


P.S. Za sve ljubitelje vojske, moguce je dobrovoljno sluzenje vojnog roka. Kad god vidim lozenje na vojsku, odmah se setim one "rado Srbin u vojnike ide...". Na internetu redovno svi heroji, a u stvarnosti svi dobro znamo da bi bila opsta bezanija. To lazno hvalisanje i junacenje je sve predstava za javnost i deo naseg folklora... To je kompenzacija za neke druge licne nedostatke.

Pseudoharms

pre 7 meseci

Zanimljiva rasprava u komentarima, pročitah ih sve, u dokolici. Da nije istih, ne bih znao koliko muškarčina ima među nama. Još se ponose što ne znaju brend cipela, pa kude i osuđuju ove momke, jer eto, ne znaju činove.

Prvo pitanje za gospodu, kad ste takve vojničine, nabrojte mornaričke činove, sve ako ste i služili u vojsci.


Drugo pitanje, imate li Vi žene i devojke i ako imate, slušate li ih šta vam govore ili sa istim delite teme koje su isključivo vama, muškarčinama, zanimljive?

Evo ja odslužih, pa se i oženih, pa od žene naučih i šta je Manolo i Roger Vivier i Gianvito Rossi, ne zato što me zanima, već zato što sam hteo znati čime mogu obradovati meni dragu ženu.

A vi se puvajte, braćo, dok ne zapuca. Tad se ionako vidi, ko je ko.

Milija

pre 7 meseci

Eto ti "muskaraca" sada. Dobro su rekli da su se u Srba izrodile gneracije sinjih kukavaca. Boze ko li nam vrstu nastavlja dedovi nam se u grobovima prevrcu. Zar su za ovakve krvarili i kosti ostavljali za ovu splacinu kukavnu. Majko mila bozija. Sta je ovo? Sve sonje i mlakonje kao devojcice su. I to su mi muskarci nije ni cudo sto se deca ne radjaju nego sto nestajemo.
(Treca armija, 7. decembar 2023 17:44)

Tvoj se deda u grobu prevrce sto po ceo dan buljis u crno ogledalo i pises gluposti po svetskoj globalnoj mrezi.

Milojko

pre 7 meseci

@шиле
A onda bi uhvatio svog decka pod ruku i otisao da objasnis onom sa druge strane da ni on ne puca na tebe, jel da? Pa bi posle sva trojica srecno isli na depilaciju bikini zone.

Јабучило

pre 7 meseci

Е кад прочитам у коментару одма у почетку: "кацам ја био у Је Не Аа"....цревца ми се окрену а јетра залелуја....
(Богдан, 07. decembar 2023 15:55)

А ти ниси био?

Nisam bio za to, ali sada jesam. Vratite obavezni vojni rok.

pre 7 meseci

Али зато знам да Чарли Шин носи неке чудне, пругасте кошуље и да су највећи сморови у војсци баш ови са најнижим чиновима.
(Боске, 07. decembar 2023 14:48)
Kakav Čarli Šin? Jel se tebi dečko ceo zivot svodi na gledanje serija? A za drugi deo si u pravu, ali se opet vraća na prvo pitanje, pošto je tako u bilo kom kolektivu kada se zaposliš. Znači da ništa nisi u zivotu nigde radio, nego samo gledaš serije? Pri tom, očigledno nisi baš tako jako mlad.

bla

pre 7 meseci

Ima milion komentara, ali nekako mi za oko zapala 2.

Onaj atleta sto ustaje u 6h svaki dan i vezba tako vec 20 godina, pa na crtu zove one koji su sluzili vojsku. Dete, vojska se sluzi da bi mogao da branis otadzbinu, zenu, decu, ostarele roditelje, a ne da te uci da se bijes na ulici.

I onaj drugi sto kaze da bi odmah pucao u onog ko mu da pusku. Dete, rat je takvo zlo i tu vrlo brzo isplivaju oni sa dna, talog ljudski, koji se drugacije nije ostvario. Veruj mi, ubili bi te odmah. Ali kada bi video gde si i medju kakve dosao, bio bi manji od makovog zrna.

I na kraju da kazem sta mislim. Treba uvesti obavezan vojni rok u trajanju 3 meseca. A Drzava treba da radi sve sto moze da do rata ne dodje. To je veliko zlo, ispliva olos, obogati se, izginu dobri, unazadi nam Drzavu 30 godina,...Nasa Drzava cim malo stane na noge i krene napred, ovi sa strane nam zakuvaju neki rat da nas unazade, da nam ne daju da ih sustignemo.

vojnik

pre 7 meseci

boze, sta ovaj @vukbg nalupa: kaplar, mladji vodnik,pa mladji vodnik prve klase,pa stariji vodnik i stariji vodnik druge klase...
kaplar, mladji vodnik prve klase, stariji vodnik druge klase NE POSTOJI u Vojsci Srbije. Ako ne znas otvoris sajt VS pa procitas ako vec pored kasarne ni prosao nisi.

Hmm, šta li je od ta dva?

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)
Ovo samo dve stvari mogu da objasne:
1. muško si sa zenskim nickom, koji nije sluzio vojsku, ali voliš da pametuješ
2. zensko si koju je neki muškarac ceo zivot lagao da je bio oficir u vojsci, a bez obzira na to ti voliš da pametuješ.

zp

pre 7 meseci

Meni je žao što znam za vodnike, to su bili tamo gde sam ja bio najgorio šljamovi od ljudi. I ne nisu zavodili red u vojsci nego koristili svoj bedni čin da se iživljavaju na podređenima. Zatvorski čuvari im nisu bili ravni.

Nadoljub

pre 7 meseci

Vojska je vrsta profesije. Kome treba neka zna. Da li se neko razume u osnove, npr. moje profesije? Ni blizu. Prošlo je vreme kada smo imali muškarce za bacanje u promašenim ratovima. Gde se koja svetska sila podigne, guraj Srbina da gine za druge, a najmanje za sebe. Posle pogibije, svakako sednu i prekroje granice kao da rata nije ni bilo. Muškost i ženstvenost se pokazuju svakodnevno u porodici i poštenom radu, a ne busajući se u grudi bezglavo. Patriota si ako si pošten u svemu što radiš. Za početak, "vojničino", baci papir od čokolade u korpu, a ne na sred ulice ili parka. Posle možda dobiješ i čin neogovarača, nemrzitelja, nespletkaroša, nenapadača tudjih žena, ako napreduješ u patriotizmu, sirova avetinjo!

Zeolit

pre 7 meseci

Nekad bilo, šta vredi slati u vojsku ovo što čučne kad piša...
Ne brinite, neće se desiti. Samo vi uživajte, mama je skuvala i oprala.

Nadam se da ću crći pre nego što počnem da zavisim od vas.

Praha 2 Sparta

pre 7 meseci

Civilni toplomeri. Ovakve žene i majke treba da brane u ratu.
(Ring, 7. decembar 2023 12:25)

Izvini Rambo nisam te prepoznao.Suvise brzo si bezao u skloniste 1999.

ivan

pre 7 meseci

@ opet ja
hvala na pojasnjenju :) zaboravio sam. Sluzio sam davno. Iskreno ne secam se ni jednog vodnika, a pamtim mladje vodnike i starije vodnike.

Mire

pre 7 meseci

Uh dobro je, pritrčaše dobri ljudi iz susjedstva da u komentarima opravdaju ovo. Šalu na stranu, ako ovo nije alarm onda ne znam šta jeste.

Knezevic Zoran

pre 7 meseci

Neverovatno je osnovno neznanje koje pokazuju naše "zelene grane#+". Što se tiče neznanja već smo davno na Zapadu. Tamo je aapsolutno nevažno ono što se ne jede ili, što ne može da se unovči. Doduše, ne zaju se osnovne stvari i pojmovi ali, znaju se stihovi Dragane Mirković, ime svakog zapadnog glumca u nekoj seriji, koliko "tripl-dablova" naptavio neki srpski košarkaš, potom kom je kome žena ili ljubavnica itd.itd. Lepo jeto, još davno predvideo Djura Jakšić, što je atikulisao u pesmi "Otac i sin", stihom, "Ah, babo, babo, kupi mi babo, kupi pečenja jarećeg...".

шиле

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!
(шиле, 07. decembar 2023 14:53)

Obzirom koliko si nemotivisan i sa veoma pogrešnim sistemom vrednosti,ti bi sigurno iz te puške promašio.
Moli se Bogu da ne izbije neki belaj,ima da nosiš pušku pa ćeš da tražiš dve da ti daju,umesto jedne.
Neverovatni su mi ti defetistički pogledi na život kod mladih ljudi. Ovaj komentar je napisao neko mlad ko ne zna ni šta je vojska ni šta je ljubav prema svojoj zemlj. Samo kuknjava.
(Kikilišur, 07. decembar 2023 16:40)

Нити сам немотивисан, нити млад, и добро знам како се воли своја земља!
Али да ратујем за политичаре и ратне профите, нећу!

Једини мотив који имам у животу је да живим лепо и уживам у животу.
Будале само ратују за друге!

nisam bio za ponovno uvodjenje vojnog roka, ali sada kada citam komentare, jesam.

pre 7 meseci

Kakve veze ima koji je koji cin. Ne bih im pratio naredjenja pa taman da ide sve to generala.
(Rounder, 07. decembar 2023 14:46)

Oooo i te kako bi. Zato sto bi ti uvek mogao da kazes "necu" ali onda bi ceo tvoj vod, od cetrdesetak ljudi sa kojima si svaki dan morao da uradi ponovo ono sto ti nisi hteo, pa da vidis torturu od drugara sa kojima treba da si svaki dan od jutra do mraka...

vukbg

pre 7 meseci

Ova deca sto nisu sluzila,kako da znaju,a tek mornaricke...
Da imamo regularnu armiju i obavezan vojni rok,bilo bi lepo,plus da njom komanduju pravi oficiri,ne pali sa drveta.
Kaplar i desetarski cin dobijas automatski posle 6meseci obuke,tako je bilo i to su vojnicki cinovi,a vodnik do starijeg vodnika prve klase koji je po stazu jaci od novog porucnika sa akademije!Vodnik je prvi cin pitomaca ili ti mladji vodnik,pa mladji vodnik prve klase,pa stariji vodnik i stariji vodnik druge klase sa 4 znaka. Sad imaju ko ameri narednicki i posto 99% neznaju cije smo preuzeli oznake,to su velike britanije kockasti koje su uveli karadjordjevici kao i Jugoslaviju!
Knjaz Milos ima na wikipediji je imao Srpke uniforme i oznake! Skoro svi imaju zvezde pa i amerikanci a mi opet britanski vazali!

Odin

pre 7 meseci

Sad ce ovi koji nisu sluzili Vojsku da pametuju kako je to normalno i kako se to i ne mora znati... Vojska je zakon,i pod hitno treba vratiti "vojni rok" i plus sve one koji su sluzili "civilno" poslati na osnovnu pesadijsku obuku.
(Spaky, 7. decembar 2023 16:56)

Vrati se na planinu sa koje si sisao

@yzx

pre 7 meseci

@(Staka Zulu, 7. decembar 2023 13:55)
Ako to do 18 nisi naučio, neće te ni 100 godina vojske to naučiti.
(yzx, 7. decembar 2023 16:36)

Ako nisi to naucio do 18, naucice te vojska za nedelju dana, ne brini, a do kraja vojnog roka ces da slazes majice bolje od mame.

HeliodoroSofis

pre 7 meseci

Ne zanima ih, nisu seljačka neobrazovana rulja koja će biti poslata u rat da izgine za tuđe interese i sve što u životu mora da zna je ko je vodnik, a ko kapetan...
(duk1, 7. decembar 2023 14)

Nego su fini gradjani, koji u buducnost koracaju u pomenutim cipelama...

Pant-LA

pre 7 meseci

Mile care
pitanje o cinovima u svojoj vojsci nije iz opste kulture?!
A pitanje iz feministicke americke serije o zenskim cipelama jeste?!?

Samouvereno poluznanje ili povrsna informisanost je gore od znati da nesto ne znas.

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

Razvodnik nije podoficirski cin.

@Razvodnik

pre 7 meseci

Razvodnik,desetar i mlađi vodnik su vojnički činovi.
Slijede podoficirski ( od vodnik),oficirski i generalski.
(Razvodnik, 7. decembar 2023 16:42)

A i ti kao znaš... mladji vodnik je već podoficirski čin.

matori

pre 7 meseci

@Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)
to je vojnički čin.
razvodnik,
desetar,
mlađi vodnik.
posle odu podoficirski ... pa oficirski.
inače mislim da treba da se ide u vojsku 3 meseca. ostalo je gubljenje vremena. manje- više da dobiješ neku vojničku obuku, nego da naučiš da se malo brineš o sebi, za neke i da nauče higijenu, neki da steknu neke radne navike, obaveze... da planiraju potrošnju novca, veša, toalet papira...
ja sam otišao sa 26 godina posle škole kao maš. ing. i sve sam to već sve sam to već imao u sebi ( bio sam i otac), naučio na studijama u većem gradu odvojen od kuće ... dok momci koji su došli sa 19-20 godina, od mame, nisu znali gde je levo ... večito im nešto falilo.

ihminen

pre 7 meseci

Zoka Koko razvodnik nije podoficir nego vojnik koji je ljubio dupe oficirima i podoficirima.

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Treca armija

pre 7 meseci

Eto ti "muskaraca" sada. Dobro su rekli da su se u Srba izrodile gneracije sinjih kukavaca. Boze ko li nam vrstu nastavlja dedovi nam se u grobovima prevrcu. Zar su za ovakve krvarili i kosti ostavljali za ovu splacinu kukavnu. Majko mila bozija. Sta je ovo? Sve sonje i mlakonje kao devojcice su. I to su mi muskarci nije ni cudo sto se deca ne radjaju nego sto nestajemo.

Mirko

pre 7 meseci

Ako se zarati ja sa ovom dvojicom ne bih. Da mi setaju na frontu u stiklicama, a ne hvala.
(Milos, 7. decembar 2023 12:32)

Ako je mir, ja sa tobom ne bih.. Da mi seta po gradu sa oruzjem, a ne hvala..

Trovach

pre 7 meseci

@Staka Zulu...Ponovnim i pazljivijim citanjem sam shvatio da nisi sluzio vojsku. Da jesi, znao bi da vojnici ne peru svoj ves, vec ga pre nedeljnog kupanja predaju u servis i dobijaju cist. Dobro, mi kuvari smo imali tuseve u kuhinji, a odnekud sam imao i malo viska vesa ;)

nema ovde leba

pre 7 meseci

@zoka koka,vodnik je najniži podoficirski čin,desetar i razvodnik su obični vojnički činovi bar je tako bilo kada sam ja služio vojni rok.

Pseudoharms

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

Razvodnik je vojnički čin.

Felix

pre 7 meseci

Sluzio sam vojsku tako da cinove naravno znam.Idu od razvidnika.desetara ali oficirski krecu od vodnilka i to nije sporno i stvarno mislim da i nije bitno da se zna pogotovo sto vise nema redovme vojne obaveze ali i ako sam pratio Sex i grad stvarno mislim da je totalno nebitan kreator cipela Keri B.Vise me iznenadilo da to neko zna nego da sa cinovima nije upoznat.

Kukatilo

pre 7 meseci

Najjaci su ovi sto misle da ih sluzenje vojske cini jakima, a vecina ne moze da pretrci 800 metara i da uradi 20 sklekova. Stomacine do kolena, ishrana kao u oboru. Pa jos kad krenu kako su ustajali u 6, zatezali krevete i ostalo. Ustajali ste jer ste morali, ja ceo zivot ustajem svojevoljno u 6 i treniram. Skoro 20 godina. Pa ako ima neki Rambo da mi stane na crtu, tu sam.

Kikilišur

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Dobio si mnogo minusa jer ne znaš da su razvodnik,desetar i mladji vodnik,vojnički a ne podoficirski činovi.
Najniži podoficirski čin je vodnik. Slagalica nije pogrešila. Pozdrav od desetara VP 6919 Niš!

Ivan

pre 7 meseci

Али зато знам да Чарли Шин носи неке чудне, пругасте кошуље и да су највећи сморови у војсци баш ови са најнижим чиновима.
(Боске, 07. decembar 2023 14:48)

Verujem ti da su smorovi ali jednostavno mora tako!!Zna se red!!Ko i u svakoj firmi...ima li negde da poslovodje nisu smorovi,nema..To ti dodje isti ...

Filip

pre 7 meseci

Stvarno!?

A to da ujutro uradiš gimnastiku?
Da spremiš svoj krevet?
Da vodiš računa o urednosti i redu?
Da Sam sebi prišiješ dugme? Ili košulju bacaš kada ti dugme otpadne? Ili zoveš mamu da ti to uradi?
Da sam opereš svoj veš?

U vojsci se, pre svega, učilo da budeš nezavisan od roditelja.
(Staka Zulu, 07. decembar 2023 13:55)

Ako ti vojska služi samo zbog gimnastike, kreveta i brijanja, onda zapravo ne služi ničemu.
Te fore oko discipline više ne piju vodu.
Svako ko drži do sebe i trenira, radi na sebi, uredan je, zna da skuva nešto...
Naravno ima izuzetaka, ali to je druga priča

maneken

pre 7 meseci

Svi oni koji misle da je sramota ne znati cinove, otkaz u firmi pa u vojsku. Racunam da cete tamo da se osecate najbolje.

Nemam ja nista protiv vojske. Ali generalno vojska i vojnik su instrument vlasti u sprovodjenju odredjenih ciljeva. A ja nekako mislim da to moze drugacije. Tj da ne mora niko da gine.
Evo ove nesretnike u Ukrajini. Izginu narod propade ekonomija, a zasto, da bi se neki pojedinci navacarili para zlo i naopako. A evo kad covek pogleda i ove nase zadnje ratove. Izginuo narod i kod nas i kod njih, i jel nekom bolje danas. Pa nekima jeste, al vecini nije. A ta vecina se pali na vojsku ratovanje, ko dete na sladoled.

Sing Sing.

pre 7 meseci

Kakve veze ima koji je koji cin. Ne bih im pratio naredjenja pa taman da ide sve to generala.
(Rounder, 07. decembar 2023 14:46)

Oh da, i te kako bi. Takvi kao ti još i ponajviše klimaju glavom.

Kikilišur

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!
(шиле, 07. decembar 2023 14:53)

Obzirom koliko si nemotivisan i sa veoma pogrešnim sistemom vrednosti,ti bi sigurno iz te puške promašio.
Moli se Bogu da ne izbije neki belaj,ima da nosiš pušku pa ćeš da tražiš dve da ti daju,umesto jedne.
Neverovatni su mi ti defetistički pogledi na život kod mladih ljudi. Ovaj komentar je napisao neko mlad ko ne zna ni šta je vojska ni šta je ljubav prema svojoj zemlj. Samo kuknjava.

Spaky

pre 7 meseci

Sad ce ovi koji nisu sluzili Vojsku da pametuju kako je to normalno i kako se to i ne mora znati... Vojska je zakon,i pod hitno treba vratiti "vojni rok" i plus sve one koji su sluzili "civilno" poslati na osnovnu pesadijsku obuku.

Gražanin

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Razvodnik je vojnički čin, nije podoficirski.

nebitan srbin

pre 7 meseci

vojska deco to vam je ona obaveza za telad i da se susretnu seljak sa golije i neki pacov iz blokova ispričaju jedan drugom kolika je razlika medju njima i koliko su oni u stvari ne bitni jednom vodniku. kada dodje do rata deco ti generali oficiri podoficiri pobegnu u beograd a vojskom komanduje neki desetar i mladji vodnik. zato treba da se stide oni koji su dozvolili da se vojska omalovaži i pretvori u minorni deo društva.

opet ja

pre 7 meseci

Ivane mlađi vodnik je čin pitomaca vojne akademije i čin pitomca škole rezervnih oficira. Podoficirski činovi kreću sa : vodnik, stariji vodnik, vodnik prve klase....

ne budimo licemerni

pre 7 meseci

Ne zanima ih, nisu seljačka neobrazovana rulja koja će biti poslata u rat da izgine za tuđe interese i sve što u životu mora da zna je ko je vodnik, a ko kapetan...
(duk1, 07. decembar 2023 14:48)

Ali mora da zna kreatora cipela likuše iz serije.
i ko ti drma kavez, "obrazovani"?

Јабучило

pre 7 meseci

Pa bre... vukovnik, voručnik, votvoručnik
(Vapetan, 07. decembar 2023 12:56)

…a šta se desilo sa vesetarom?
(Veneral(ov) breg, 07. decembar 2023 13:40)

Ено га код вајора на вапорту.

razvodnik i desetar

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

Razvodnik i desetar nisu podoficiri nego redovna vojska tj nazovi cinovi za obicne vojnike tokom odsluzenja, obicno i najveci uvlakaci i iskompleksirani likovi ih dobiju da bi mogli da cinkare sta ostali vojnici rade i dobili malo "moci" da i oni nekome u zivotu nesto naredjuju.

Nebulozna nebuloza

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)


Prijatelju, razvodnik i desetar su vojnicki cinovi, vodnik je najnizi podoficirski cin. Znam da si hteo da unizis sastavljaca pitanja slagalice, ali nije uspelo.

lal

pre 7 meseci

Ne znaju ljudi, nisu služili, a to što ja znam i što sam služio, mene ne čini, ni u čemu, boljim od njih.
(Pseudoharms, 07. decembar 2023 14:50)

ali su zato sigurno kupovali manolove cipele za keri bredso...

u pitanju je opsta kultura. ne moras da zatrudnis da bi znao kako se pravi beba...

Petar

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)
Razvodnik nije podoficirski cin vec vojnicki (kao i desetar i mladji vodnik)

Јабучило

pre 7 meseci

Dobro , i ?
Mladi su , nisu služili vojsku...
Niko nije savršen.
(Kiki NS, 07. decembar 2023 12:24)

Али су подробно пратили Секс и град. Мушкарчине, нема шта!

Б

pre 7 meseci

Ау, докле је ово незнање дошло. Један пита да ли уопште постоји водник?!
Други помиње разводника. Разводник, десетар и млађи водник су војнички чинови.

Стрелац

pre 7 meseci

Увести обавезно служење војног рока као у Израелу, за све војно способне грађане.
Не због квиза већ због опште ситуације у региону, Европи и свету.

zile

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)



razvodnik i desetar nisu cinovi

seljak iz sumadije

pre 7 meseci

mene je sramota ovih komentara, tek sad vidim koliko smo zaostali, to sto niste sluzili vojsku ne daje vam za pravo da je pljujete, nadam se da ne nosite ove cipele a vidim da znate ko ih je napravi (mislim za muskarce)... bruka i sramota ...

Dzi

pre 7 meseci

Bolje da znaju za glupu seriju nego za glupe jna cinove...
Kaplar i Narednik da se vrate Srpskoj vojsci a yu cinovi oteraju na djubriste dje im je i mesto.

Ring

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)


Razvodnik je običan vojnik na odsluženju a ne podoficir. Koliko vas ma civilnih ...auuuu

AI

pre 7 meseci

Ne bih se složio da nije deo opšte kulture. Ne mora ćovek da je služio vojsku, da je militantan ili da voli rat.

Dovoljno je da je pogledao neki film, seriju, dokumentarnu emisiju, pročitao knjigu, članak, udžbenik...

wiener

pre 7 meseci

U vojsci se, pre svega, učilo da budeš nezavisan od roditelja.
(Staka Zulu, 7. decembar 2023 13:55)

to kaze neko u zemlji u kojoj ljudi zive (i ziveli su) sa roditeljima do tridesete.

nista sato si naveo ne cini coveka samostalnim, a i ako cini ne uci se u vojsci.

napustiti svoje roditelje sa 20-25 godina, cim se zavrsi obrazovanje je test zrelosti. vojska nije.

Trovach

pre 7 meseci

@Staka Zulu...To sve i jos vise od toga sam znao i radio i pre vojske, a radim i sada jer su to osobine uredne osobe. Jedino nisam znao da kuvam. Posto smo u srednjoj skoli imali ONO i DSZ naucio sam i da pucam, rastavljam oruzje, osnove pruzanja prve pomoci i koristenja RBH kompleta, a sve to smo samo ponovili u vojsci. Vojska nikoga nije nacinila boljim covekom. Imali smo bitange u vodu i oni su i posle vojske ostali bitange.

Богдан

pre 7 meseci

Е кад прочитам у коментару одма у почетку: "кацам ја био у Је Не Аа"....цревца ми се окрену а јетра залелуја....

ima čiča rebro

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Razvodnik i desetar su vojnički činovi. Vodnik je najniži podoficirski čin.

Realnost

pre 7 meseci

I sada kada neko pomene rat i rešenja krize ratom, nameće se logično pitanje hoće li pripadnici LGBT+-...populacije da idu da se bore? Ko će da ratuje? Vojnik po ugovoru za 50000 dinara da stavlja glavu na izvolte? Od mene iljudi poput mene koji su bili neće više biti pomoći. Ni silom ne idem, braniću svoju ličnu slobodu do smrti. Za zadrigle prasce i bogaćenje fukare ne treba niko ništa da da. Gledajte samo sebe lju di i ne razmišljajte o epskim junacima, fantazijama, nacionalnom, uzvišenom, ma kakvom interesu. postoji samo jedan najbitniji interes slobodan život! Ko god vam se na tom putu slobode ispreči i ma kakvu vam demagogiju prosipao na bilo koji način sigurno je vaš neprijatelj.

Olja

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!
(шиле, 07. decembar 2023 14:53t

Pa mi od "civilizovanih" učimo. Od jutra do sutra tv nam emituje slike njihovih tenkova i kojekakvog mlaćenja pa kako da budemo iznad.

pedjascorpio

pre 7 meseci

Pa bre... vukovnik, voručnik, votvoručnik
(Vapetan, 07. decembar 2023 12:56)

…a šta se desilo sa vesetarom?
(Veneral(ov) breg, 7. decembar 2023 13:40)

Postao je vamenik vomandira vodeljenja

Јабучило

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Разводник је војнички чин.

Rezervni oficir

pre 7 meseci

Gospodo,
vojnicki cinovi su bili razvodnik, desetar i mladji vodnik (crvene oznake na reverima)
Podoficirski cinovi krecu od Vodnika (zlatne oznake na reverima)
Oficirski cinovi pocinju od podporucnika.

Nadam se da sam pojasnio.

Petar

pre 7 meseci

Podoficirski činovi:
Vodnik, vodnik prve klase, stariji vodnik, stariji vodnik prve klase, zastavnik, zastavnik prve klase.

Vojnički činovi: razvodnik, desetar, mlađi vodnik.

Ako nekoga zanima, mogu da nastavim i sa svim oficirskim činovima, ali kako je ovde pitanje bilo koji je najniži podoficirski čin, mislim da sam dovoljno rekao, a ko nije shvatio - to je - VODNIK.

ja ću od sada da govorim ali neću više da se derem

pre 7 meseci

Pod hitno uvesti obavezan dvogodišnji vojni rok za sve muškarce do 35 godina! Jedino tako ćemo mi stariji moći mirno da spavamo! Poštovani predsednik i ministar odbrane da pod hitno reaguju! Umesto da čuvaju svoju zemlju mladi gledaju ženske serije i postaju devijantni!

trista čuda

pre 7 meseci

A šta može da bude na v osim vodnika? Dobro ajd Viceadmiral
(Ayala, 07. decembar 2023 12:31)

Bravo stručnjače (još si dobio pet puta više pluseva od minusa).
Traži se podoficirski a ne oficirski čin.

djuka_pg

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Razvodnik je najniži vojnički čin, vodnik podovicirski a poručnik oficirski.

PRV 11

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

polako sa tu kritiku
razvodnik i desetar su tzv "vojnički činovi"

Sasa

pre 7 meseci

Imam 50 god.i služio sam vojsku, ali čin ne znam ni jedan...i što bih znao? U vojsci jedino što se radilo je da se svaki trenutak koristi da se pije...starešine uvek mrtve od alkohola...i retardirane...služimo narodu
(Srbenda, 07. decembar 2023 14:35)
I, da ti verujemo, ma da. Ti od vojske nisi video ni V, ili si najobicniji demagog.

Plej

pre 7 meseci

Potpuno odsustvo kritickog misljenja. Zasto je vojska dobra? Zato sto shvatis da si ti bitan samo tvojim najblizima. Svima ostalima si nebitan dok ne pokazes svoju vrednost. Zato sto naucis da opsti interes stavis iznad licnog. Zato sto shvatis da ponekad postoji autoritet samo zato sto ima visi cin od tebe. Zato sto nema mame da ti kuva, sprema i cisti za tobom. Zato sto naucis da ako se drzis jednostavnih pravila, nemas problema. Zato sto naucis da postoje nacini da izvrdas a da ne snosis konsekvence. Zato sto..kad sve ovo naucis, sazris i postajes odrasla osoba. E, zato su nam sad momci jos uvek decaci i svaki treci ima anksiozni poremecaj...

Realno

pre 7 meseci

Zašto bi civil mora da zna nešto o vojsci?
(brm, 7. decembar 2023 12:56) # Link komentara
Pitaj Ukrajince koje su isto tako naivne izveli iz kafića ili iz bioskopa pa pravo na front. I, oni su mislili da im ne treba nikakvo vojno znanje. Obučen vojnik ima 20 puta veće šanse da preživi na frontu, nego civil.

Staka Zulu

pre 7 meseci

Zašto bi civil mora da zna nešto o vojsci?
(brm, 7. decembar 2023 12:56)

A zašto bi muškarac trebalo da zna nešto o ženskim cipelama?

ivan

pre 7 meseci

Da li postoji cin vodnika? Postoji mladji vodnik i stariji vodnik. Da li postoji cin vodnika?! I ako postoji... verovatno je mladji vodnik nizi cin.

ГМ

pre 7 meseci

To govori o narodu i pre svega ovim priucenim kvizasima.

Zapamte i znaju pitanja iz tih kvizova koji se vrte, ali iz svakodnevnog zivota ne znaju nista.

Vlad

pre 7 meseci

Ja bio vojnik a nikad nisam naucio cinove jer me VOJSKA NE INTERESUJE a seljacine koje se busaju treba poslati malo kod brace rusa nek pucaju

Thom

pre 7 meseci

Wow, vi sto ljudima odmah lepite etiketu derpe cak i zbog ovakve gluposti.
Osim toga, medju gejevima ima gomila njih koji bi se pre razumeli u vojsku nego u modu.

MARSUPILAMI

pre 7 meseci

Pa bre... vukovnik, voručnik, votvoručnik
(Vapetan, 07. decembar 2023 12:56)

…a šta se desilo sa vesetarom?
(Veneral(ov) breg, 07. decembar 2023 13:40)

...a vazvodnik ?

Srbenda

pre 7 meseci

Imam 50 god.i služio sam vojsku, ali čin ne znam ni jedan...i što bih znao? U vojsci jedino što se radilo je da se svaki trenutak koristi da se pije...starešine uvek mrtve od alkohola...i retardirane...služimo narodu

duk1

pre 7 meseci

Ne zanima ih, nisu seljačka neobrazovana rulja koja će biti poslata u rat da izgine za tuđe interese i sve što u životu mora da zna je ko je vodnik, a ko kapetan...

Bastakaramadafaka

pre 7 meseci

kad počne preraspodela moći tada buknu ratovi a tu se mi mali apsolutno ništa ne pitamo nego bivamo uvučeni raznoraznim političkim igrama i jednostavno ostaješ bez prava na izbor i prinuđen si da se braniš ili ćeš biti uništen?
(Džoni, 07. decembar 2023 12:46)

Niko me ničim neće ubediti da uzmem oružje u ruke za ovu državu.
Braniću svoje i sebe koliko mogu u svojoj kući.
Ako je izbor između mobilizacije i metka - biram metak.

Milunka Malina

pre 7 meseci

@bane Cim si ti u takvom okruzenju onda je jasno, kakav si i ti. Ahahaha Jedino ako nas ne ubedis da si ti jablan medju borićima.

шиле

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!

maneken

pre 7 meseci

E jaka stvar sto ne zna cinove. Da je lepe srece da nam isti nikad ne zatrebaju. Al kakvi smo debili tesko.

Ja npr. znam sve cinove a cipele delim na one za zimu, one za leto, one za blato itd. pa se uopste ne osecam nesto prosvecen.

Premda kad ides na kviz, treba da budes potkovan nekim opstim znanjem koje se racuna u trenutku kad se kviz prikazuje. Al boze moj ne znas cinove, ne znas sudiju koji je sudio finale u Kataru, ne znas koliko ventila ima Ferari Testarosa, ko je dobitnik Nobelove nagrade za Hemiju 2020. isl. Nebitna znanja za neki praktican zivot pojedinca al bitna za kviz.

Mačo mužjak

pre 7 meseci

Meni su baš cakani. Ja jesam služio vojsku i najviše sam voleo tuširanje, ako me razumete. A cipele Keri Bredšo su fabulozne!

najduzarec.rs

pre 7 meseci

Nije to ništa. Sećam se da je pre izvesnog vremena jedno od pitanja bilo: "U prevodu s engleskog ime te muzičke grupe glasi "Tamnoljubičasto". O kojoj je grupi reč?" Jedan takmičar se javio i rekao: "Guns N' Roses". Neverovatno je da takmičar tog nivoa ne zna šta to znači na engleskom.

NN Belgrade

pre 7 meseci

Pa realno, Srbija je trebala da vrati nazive iz najslavnijeg vremena Srpske vojske i ima narednike, a ne vodnike.
(DM32, 07. decembar 2023 12:52)

Pošto su vodnici i zastavnici obično nižeg morala i kulture, ja bih ih rado zvao drugačije, ne čak ni vodnici, da se ne izražavam sad.

Боске

pre 7 meseci

Ne znam moja zena koje cipele nosi a ne Keri Bredso,ovi dvojica su klasicni primer gde nam ide svet.
(Vladimir NS, 07. decembar 2023 13:40)

Жена?! Па не знам које ципеле сам носим, а камоли непозната особа из још непознатије серије.

Али зато знам да Чарли Шин носи неке чудне, пругасте кошуље и да су највећи сморови у војсци баш ови са најнижим чиновима.

Bastakaramadafaka

pre 7 meseci

Ili si naivan, ili si glup. Trećeg nema.
(Nema tu objašnjavanja, 07. decembar 2023 13:02)

Nemoj tako svome tati pričati.

Nikoga normalnog u glavu vojska i rat ne zanimaju ni ko lanjski sneg.
NE ratu.

Bane

pre 7 meseci

Bar u mom okruženju ima tih koji su velike patriote i znaju odgovor na ovo pitanje i služili su vojsku, ali su u ostalim stvarima neviđene mlakonje, počevši od ponašanja, obrazovanja pa do banalnih stvari tipa kako zameniti gumu na automobilu.
A druga stvar, šta je ovde u ovome čudno, ono što se više plasira, više te zanima. Okruženi smo svakakvim "influenserima" tako da ne čudi što neki ne znaju odgovor na ovo.

штеф

pre 7 meseci

Ova voditeljka je mačka i po, i dan danas!
(Ben DŽons, 07. decembar 2023 12:24)

Као тинејџер заљубио се у њу до ушију прије 30 година.

Kont

pre 7 meseci

Služio civilno. Ali znam da navedem sve činove, a u tome i jeste stvar kod kvizova, da znaš i stvari mimo svoje neke vokacije.
A za Blanika iskreno znam zbog "Seks i grad".

nemanja

pre 7 meseci

Pa naravno da obican gradjanina ne treba da zna PODoficirske cinove, zasto bi to iko znao? To znaju pripadnici vojske i simpatizeri. Ostali ne treba da znaju jer im to znanje ne koristi (osim u kvizu?). Sa druge strane popularne serije koje su deo pop kulture logicno imaju vise pratilaca i ljudi i treba da znaju opstu kulturu vise nego neke specijalizovane vojne izraze koji im nece koristiti (osim u kvizu i ukrstenim recima).

vodnik

pre 7 meseci

Ko ne vidi gde je problem, neka pređe na onu stranu. Ko razume - shvatiće. Članak pogodio svih pet u kružnu metu. Ozbiljna tema, ali za neko više mesto.

Staka Zulu

pre 7 meseci

Ja sam sluzio u JNA kao kuvar i to je jedino korisno sto sam u vojsci naucio.
(Trovach, 7. decembar 2023 13:09)

Stvarno!?

A to da ujutro uradiš gimnastiku?
Da spremiš svoj krevet?
Da vodiš računa o urednosti i redu?
Da Sam sebi prišiješ dugme? Ili košulju bacaš kada ti dugme otpadne? Ili zoveš mamu da ti to uradi?
Da sam opereš svoj veš?

U vojsci se, pre svega, učilo da budeš nezavisan od roditelja.

Kojot

pre 7 meseci

Kakva glupost, potpuno je nebitan detalj da je vezano za seks i grad. Manolo Blanik je poznata robna marka kao sto svi znaju za Versace, Guci i slicno. Pogodio bih i ja da mi kazu "Manolo ?" iako nisam gledao seks i grad.

Nema tu objašnjavanja

pre 7 meseci

Na dobrom smo putu. Nećemo ratove, ne treba ni da znamo vojne činove.
Nikog normalnog u glavu to ne zanima.
(Bastakaramadafaka, 7. decembar 2023 12:33)

Ili si naivan, ili si glup. Trećeg nema.

wiener

pre 7 meseci

pa sta? ne znati nesto o vojsci nije negativna stvar. u mnogim zemljama je tako, siguran sam. verovatno u svim zemljama koje nemaju vojnu obavezu.

Džeremaja

pre 7 meseci

I ja sam čuo za marku cipela Manolo Blanik, baš gledajući ,,Seks i grad". Koliko se sećam, u jednoj epizodi Keri je išla na jedan rođendan gde su gosti morali da se izuvaju, a njoj je neko na tom rođendanu ukrao sandale Manolo Blanik. Legendarna serija, inače moja druga omiljena američka serija ikada, odmah posle Sopranovih.

M

pre 7 meseci

uhhh zaboga i pobogu. Ja sam sluzio vojsku i mogu da kazem da je obicno gubljenje vremena. Izgubljenih 9 meseci zivota, pogotovu za nas koji imamo fakultet, baceno vreme u vetar. I 99 posto ljudi nista nije naucilo, ko je aljkav ostace aljkav, tamo radio sta treba jer mora, a ne zato sto je promenio navike na bolje. I sad ovi takmicari ne znaju pitanje za cin u vojsci: uh strasno

Spiros

pre 7 meseci

U kvizu ponekad najjednostavnije pitanje ume da zbuni takmičare, jer očekuju teža pitanja.
Ne radi se o neznanju, već psihologiji.
(Milan, 07. decembar 2023 12:29)

Ne s... Milane!

Spooky

pre 7 meseci

Pa to su mamini sinovi koji V od vojske nisu videli vec za modu i suknjicu se drzali sa obrijanim nogama, pa se cudite da neznaju cinove a a znaju o modi.

Džoni

pre 7 meseci

Na dobrom smo putu. Nećemo ratove, ne treba ni da znamo vojne činove.
Nikog normalnog u glavu to ne zanima.
(Bastakaramadafaka, 07. decembar 2023 12:33)

Još samo da se tu nešto mi pitamo? Neverovatno mi je koliko su ljudi "naivni" sa svojim stavovima u fazonu rat me ne interesuje i to je to. Pa ko te pita čoveče zar misliš da su naši pradedovi i dedovi pitani šta misle o prvom i drugom svetskom ratu? Jednostavno kad se na globalnom nivou dogodi kriza i kad počne preraspodela moći tada buknu ratovi a tu se mi mali apsolutno ništa ne pitamo nego bivamo uvučeni raznoraznim političkim igrama i jednostavno ostaješ bez prava na izbor i prinuđen si da se braniš ili ćeš biti uništen?

CLS

pre 7 meseci

Nije tragedija naravno sto ne znaju vojne cinove. Ali je otuzno da znaju za podatak iz zenske serije. Toliko o afinitetima. Tako i i izgledaju.

Нбгд

pre 7 meseci

Вауу, па како то? Не могу да верујем, страшно..
Шалу на страну, претпостављам да се овима којима није јасно како ово нису знали никада није десило да их поједе трема у квизу или да вам "стане" мозак код неког лаког питања. А све и да није то у питању, него да заиста не знају одговор, шта ћемо сад? Оћемо да тражимо да се протерају из земље?

milan

pre 7 meseci

Služio i radio u vojsci zbog para ali kamo sreće da vojska ne postoji. Neka se tuku pesnicama oni koji hoće a mi ostali da živimo u miru.

dogodine do prizrena dogodine do knina

pre 7 meseci

Zbacemo sve o vojsci kada dobije neki rat. Do tada je malo kome interesantna.
(Jojboli, 07. decembar 2023 12:36)

dobila je nasa vojska mnoe ratove. . .one koje je izgubila izguba je umom ljudi koji su osakaceni imprilistickim uticajem. . .

ali doci ce vreme kad cemo potrebiti slicne tebi a to ce biti najveca pobeda vojske ikada. . . .
sram te bilo bedo

Ring

pre 7 meseci

pa dobro, evo, ja nisam slzio vojsku, a znao sam odgovor i za vodnika i za manolo blanik
(eto, 07. decembar 2023 12:20)

Za cipele ne sumnjam da si znao... ostalio.... hmmmm....

Нбгд

pre 7 meseci

Вауу, па како то? Не могу да верујем, страшно..
Шалу на страну, претпостављам да се овима којима није јасно како ово нису знали никада није десило да их поједе трема у квизу или да вам "стане" мозак код неког лаког питања. А све и да није то у питању, него да заиста не знају одговор, шта ћемо сад? Оћемо да тражимо да се протерају из земље?

milan

pre 7 meseci

Služio i radio u vojsci zbog para ali kamo sreće da vojska ne postoji. Neka se tuku pesnicama oni koji hoće a mi ostali da živimo u miru.

Džoni

pre 7 meseci

Na dobrom smo putu. Nećemo ratove, ne treba ni da znamo vojne činove.
Nikog normalnog u glavu to ne zanima.
(Bastakaramadafaka, 07. decembar 2023 12:33)

Još samo da se tu nešto mi pitamo? Neverovatno mi je koliko su ljudi "naivni" sa svojim stavovima u fazonu rat me ne interesuje i to je to. Pa ko te pita čoveče zar misliš da su naši pradedovi i dedovi pitani šta misle o prvom i drugom svetskom ratu? Jednostavno kad se na globalnom nivou dogodi kriza i kad počne preraspodela moći tada buknu ratovi a tu se mi mali apsolutno ništa ne pitamo nego bivamo uvučeni raznoraznim političkim igrama i jednostavno ostaješ bez prava na izbor i prinuđen si da se braniš ili ćeš biti uništen?

M

pre 7 meseci

uhhh zaboga i pobogu. Ja sam sluzio vojsku i mogu da kazem da je obicno gubljenje vremena. Izgubljenih 9 meseci zivota, pogotovu za nas koji imamo fakultet, baceno vreme u vetar. I 99 posto ljudi nista nije naucilo, ko je aljkav ostace aljkav, tamo radio sta treba jer mora, a ne zato sto je promenio navike na bolje. I sad ovi takmicari ne znaju pitanje za cin u vojsci: uh strasno

CLS

pre 7 meseci

Nije tragedija naravno sto ne znaju vojne cinove. Ali je otuzno da znaju za podatak iz zenske serije. Toliko o afinitetima. Tako i i izgledaju.

шиле

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!

Nema tu objašnjavanja

pre 7 meseci

Na dobrom smo putu. Nećemo ratove, ne treba ni da znamo vojne činove.
Nikog normalnog u glavu to ne zanima.
(Bastakaramadafaka, 7. decembar 2023 12:33)

Ili si naivan, ili si glup. Trećeg nema.

vodnik

pre 7 meseci

Ko ne vidi gde je problem, neka pređe na onu stranu. Ko razume - shvatiće. Članak pogodio svih pet u kružnu metu. Ozbiljna tema, ali za neko više mesto.

Bane

pre 7 meseci

Bar u mom okruženju ima tih koji su velike patriote i znaju odgovor na ovo pitanje i služili su vojsku, ali su u ostalim stvarima neviđene mlakonje, počevši od ponašanja, obrazovanja pa do banalnih stvari tipa kako zameniti gumu na automobilu.
A druga stvar, šta je ovde u ovome čudno, ono što se više plasira, više te zanima. Okruženi smo svakakvim "influenserima" tako da ne čudi što neki ne znaju odgovor na ovo.

Spiros

pre 7 meseci

U kvizu ponekad najjednostavnije pitanje ume da zbuni takmičare, jer očekuju teža pitanja.
Ne radi se o neznanju, već psihologiji.
(Milan, 07. decembar 2023 12:29)

Ne s... Milane!

dogodine do prizrena dogodine do knina

pre 7 meseci

Zbacemo sve o vojsci kada dobije neki rat. Do tada je malo kome interesantna.
(Jojboli, 07. decembar 2023 12:36)

dobila je nasa vojska mnoe ratove. . .one koje je izgubila izguba je umom ljudi koji su osakaceni imprilistickim uticajem. . .

ali doci ce vreme kad cemo potrebiti slicne tebi a to ce biti najveca pobeda vojske ikada. . . .
sram te bilo bedo

duk1

pre 7 meseci

Ne zanima ih, nisu seljačka neobrazovana rulja koja će biti poslata u rat da izgine za tuđe interese i sve što u životu mora da zna je ko je vodnik, a ko kapetan...

Spooky

pre 7 meseci

Pa to su mamini sinovi koji V od vojske nisu videli vec za modu i suknjicu se drzali sa obrijanim nogama, pa se cudite da neznaju cinove a a znaju o modi.

Kikilišur

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!
(шиле, 07. decembar 2023 14:53)

Obzirom koliko si nemotivisan i sa veoma pogrešnim sistemom vrednosti,ti bi sigurno iz te puške promašio.
Moli se Bogu da ne izbije neki belaj,ima da nosiš pušku pa ćeš da tražiš dve da ti daju,umesto jedne.
Neverovatni su mi ti defetistički pogledi na život kod mladih ljudi. Ovaj komentar je napisao neko mlad ko ne zna ni šta je vojska ni šta je ljubav prema svojoj zemlj. Samo kuknjava.

nemanja

pre 7 meseci

Pa naravno da obican gradjanina ne treba da zna PODoficirske cinove, zasto bi to iko znao? To znaju pripadnici vojske i simpatizeri. Ostali ne treba da znaju jer im to znanje ne koristi (osim u kvizu?). Sa druge strane popularne serije koje su deo pop kulture logicno imaju vise pratilaca i ljudi i treba da znaju opstu kulturu vise nego neke specijalizovane vojne izraze koji im nece koristiti (osim u kvizu i ukrstenim recima).

Боске

pre 7 meseci

Ne znam moja zena koje cipele nosi a ne Keri Bredso,ovi dvojica su klasicni primer gde nam ide svet.
(Vladimir NS, 07. decembar 2023 13:40)

Жена?! Па не знам које ципеле сам носим, а камоли непозната особа из још непознатије серије.

Али зато знам да Чарли Шин носи неке чудне, пругасте кошуље и да су највећи сморови у војсци баш ови са најнижим чиновима.

Srbenda

pre 7 meseci

Imam 50 god.i služio sam vojsku, ali čin ne znam ni jedan...i što bih znao? U vojsci jedino što se radilo je da se svaki trenutak koristi da se pije...starešine uvek mrtve od alkohola...i retardirane...služimo narodu

Kojot

pre 7 meseci

Kakva glupost, potpuno je nebitan detalj da je vezano za seks i grad. Manolo Blanik je poznata robna marka kao sto svi znaju za Versace, Guci i slicno. Pogodio bih i ja da mi kazu "Manolo ?" iako nisam gledao seks i grad.

Ring

pre 7 meseci

pa dobro, evo, ja nisam slzio vojsku, a znao sam odgovor i za vodnika i za manolo blanik
(eto, 07. decembar 2023 12:20)

Za cipele ne sumnjam da si znao... ostalio.... hmmmm....

штеф

pre 7 meseci

Ova voditeljka je mačka i po, i dan danas!
(Ben DŽons, 07. decembar 2023 12:24)

Као тинејџер заљубио се у њу до ушију прије 30 година.

Kont

pre 7 meseci

Služio civilno. Ali znam da navedem sve činove, a u tome i jeste stvar kod kvizova, da znaš i stvari mimo svoje neke vokacije.
A za Blanika iskreno znam zbog "Seks i grad".

Spaky

pre 7 meseci

Sad ce ovi koji nisu sluzili Vojsku da pametuju kako je to normalno i kako se to i ne mora znati... Vojska je zakon,i pod hitno treba vratiti "vojni rok" i plus sve one koji su sluzili "civilno" poslati na osnovnu pesadijsku obuku.

Staka Zulu

pre 7 meseci

Ja sam sluzio u JNA kao kuvar i to je jedino korisno sto sam u vojsci naucio.
(Trovach, 7. decembar 2023 13:09)

Stvarno!?

A to da ujutro uradiš gimnastiku?
Da spremiš svoj krevet?
Da vodiš računa o urednosti i redu?
Da Sam sebi prišiješ dugme? Ili košulju bacaš kada ti dugme otpadne? Ili zoveš mamu da ti to uradi?
Da sam opereš svoj veš?

U vojsci se, pre svega, učilo da budeš nezavisan od roditelja.

Filip

pre 7 meseci

Stvarno!?

A to da ujutro uradiš gimnastiku?
Da spremiš svoj krevet?
Da vodiš računa o urednosti i redu?
Da Sam sebi prišiješ dugme? Ili košulju bacaš kada ti dugme otpadne? Ili zoveš mamu da ti to uradi?
Da sam opereš svoj veš?

U vojsci se, pre svega, učilo da budeš nezavisan od roditelja.
(Staka Zulu, 07. decembar 2023 13:55)

Ako ti vojska služi samo zbog gimnastike, kreveta i brijanja, onda zapravo ne služi ničemu.
Te fore oko discipline više ne piju vodu.
Svako ko drži do sebe i trenira, radi na sebi, uredan je, zna da skuva nešto...
Naravno ima izuzetaka, ali to je druga priča

Thom

pre 7 meseci

Wow, vi sto ljudima odmah lepite etiketu derpe cak i zbog ovakve gluposti.
Osim toga, medju gejevima ima gomila njih koji bi se pre razumeli u vojsku nego u modu.

najduzarec.rs

pre 7 meseci

Nije to ništa. Sećam se da je pre izvesnog vremena jedno od pitanja bilo: "U prevodu s engleskog ime te muzičke grupe glasi "Tamnoljubičasto". O kojoj je grupi reč?" Jedan takmičar se javio i rekao: "Guns N' Roses". Neverovatno je da takmičar tog nivoa ne zna šta to znači na engleskom.

maneken

pre 7 meseci

Svi oni koji misle da je sramota ne znati cinove, otkaz u firmi pa u vojsku. Racunam da cete tamo da se osecate najbolje.

Nemam ja nista protiv vojske. Ali generalno vojska i vojnik su instrument vlasti u sprovodjenju odredjenih ciljeva. A ja nekako mislim da to moze drugacije. Tj da ne mora niko da gine.
Evo ove nesretnike u Ukrajini. Izginu narod propade ekonomija, a zasto, da bi se neki pojedinci navacarili para zlo i naopako. A evo kad covek pogleda i ove nase zadnje ratove. Izginuo narod i kod nas i kod njih, i jel nekom bolje danas. Pa nekima jeste, al vecini nije. A ta vecina se pali na vojsku ratovanje, ko dete na sladoled.

wiener

pre 7 meseci

pa sta? ne znati nesto o vojsci nije negativna stvar. u mnogim zemljama je tako, siguran sam. verovatno u svim zemljama koje nemaju vojnu obavezu.

Kukatilo

pre 7 meseci

Najjaci su ovi sto misle da ih sluzenje vojske cini jakima, a vecina ne moze da pretrci 800 metara i da uradi 20 sklekova. Stomacine do kolena, ishrana kao u oboru. Pa jos kad krenu kako su ustajali u 6, zatezali krevete i ostalo. Ustajali ste jer ste morali, ja ceo zivot ustajem svojevoljno u 6 i treniram. Skoro 20 godina. Pa ako ima neki Rambo da mi stane na crtu, tu sam.

Pant-LA

pre 7 meseci

Mile care
pitanje o cinovima u svojoj vojsci nije iz opste kulture?!
A pitanje iz feministicke americke serije o zenskim cipelama jeste?!?

maneken

pre 7 meseci

E jaka stvar sto ne zna cinove. Da je lepe srece da nam isti nikad ne zatrebaju. Al kakvi smo debili tesko.

Ja npr. znam sve cinove a cipele delim na one za zimu, one za leto, one za blato itd. pa se uopste ne osecam nesto prosvecen.

Premda kad ides na kviz, treba da budes potkovan nekim opstim znanjem koje se racuna u trenutku kad se kviz prikazuje. Al boze moj ne znas cinove, ne znas sudiju koji je sudio finale u Kataru, ne znas koliko ventila ima Ferari Testarosa, ko je dobitnik Nobelove nagrade za Hemiju 2020. isl. Nebitna znanja za neki praktican zivot pojedinca al bitna za kviz.

Mirko

pre 7 meseci

Ako se zarati ja sa ovom dvojicom ne bih. Da mi setaju na frontu u stiklicama, a ne hvala.
(Milos, 7. decembar 2023 12:32)

Ako je mir, ja sa tobom ne bih.. Da mi seta po gradu sa oruzjem, a ne hvala..

Vlad

pre 7 meseci

Ja bio vojnik a nikad nisam naucio cinove jer me VOJSKA NE INTERESUJE a seljacine koje se busaju treba poslati malo kod brace rusa nek pucaju

Džeremaja

pre 7 meseci

I ja sam čuo za marku cipela Manolo Blanik, baš gledajući ,,Seks i grad". Koliko se sećam, u jednoj epizodi Keri je išla na jedan rođendan gde su gosti morali da se izuvaju, a njoj je neko na tom rođendanu ukrao sandale Manolo Blanik. Legendarna serija, inače moja druga omiljena američka serija ikada, odmah posle Sopranovih.

Bastakaramadafaka

pre 7 meseci

Ili si naivan, ili si glup. Trećeg nema.
(Nema tu objašnjavanja, 07. decembar 2023 13:02)

Nemoj tako svome tati pričati.

Nikoga normalnog u glavu vojska i rat ne zanimaju ni ko lanjski sneg.
NE ratu.

ne budimo licemerni

pre 7 meseci

Ne zanima ih, nisu seljačka neobrazovana rulja koja će biti poslata u rat da izgine za tuđe interese i sve što u životu mora da zna je ko je vodnik, a ko kapetan...
(duk1, 07. decembar 2023 14:48)

Ali mora da zna kreatora cipela likuše iz serije.
i ko ti drma kavez, "obrazovani"?

ГМ

pre 7 meseci

To govori o narodu i pre svega ovim priucenim kvizasima.

Zapamte i znaju pitanja iz tih kvizova koji se vrte, ali iz svakodnevnog zivota ne znaju nista.

HeliodoroSofis

pre 7 meseci

Ne zanima ih, nisu seljačka neobrazovana rulja koja će biti poslata u rat da izgine za tuđe interese i sve što u životu mora da zna je ko je vodnik, a ko kapetan...
(duk1, 7. decembar 2023 14)

Nego su fini gradjani, koji u buducnost koracaju u pomenutim cipelama...

Nebulozna nebuloza

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)


Prijatelju, razvodnik i desetar su vojnicki cinovi, vodnik je najnizi podoficirski cin. Znam da si hteo da unizis sastavljaca pitanja slagalice, ali nije uspelo.

Bastakaramadafaka

pre 7 meseci

kad počne preraspodela moći tada buknu ratovi a tu se mi mali apsolutno ništa ne pitamo nego bivamo uvučeni raznoraznim političkim igrama i jednostavno ostaješ bez prava na izbor i prinuđen si da se braniš ili ćeš biti uništen?
(Džoni, 07. decembar 2023 12:46)

Niko me ničim neće ubediti da uzmem oružje u ruke za ovu državu.
Braniću svoje i sebe koliko mogu u svojoj kući.
Ako je izbor između mobilizacije i metka - biram metak.

Treca armija

pre 7 meseci

Eto ti "muskaraca" sada. Dobro su rekli da su se u Srba izrodile gneracije sinjih kukavaca. Boze ko li nam vrstu nastavlja dedovi nam se u grobovima prevrcu. Zar su za ovakve krvarili i kosti ostavljali za ovu splacinu kukavnu. Majko mila bozija. Sta je ovo? Sve sonje i mlakonje kao devojcice su. I to su mi muskarci nije ni cudo sto se deca ne radjaju nego sto nestajemo.

Manje foliranja

pre 7 meseci

Ne vidim ovde nista specijalno i senzacionalno da zasluzuje vest. Pogodio sam odgovor na oba pitanja, a niti se razumem u vojne cinove, niti sam gledao "Seks i grad", ali isto tako nisam pao sa Marsa.

Vojni cin na slovo V, posle 1 ili 2 sekunde mi je palo na pamet vodnik, ali razumem da se neko nije setio toga u trenutku, prvenstveno ko ne zna cinove.
Dizajner Manolo mi je istog sekunda sinulo Blanik, iako ne pratim modu, ali je svetski poznato ime.

Meni je fascinantno da ima toliko zatucanih ljudi, sto se kao cude kako neko kao zna ime dizajnera, a meni cudno da neko za zivota nije cuo. Pa ne zivim pod kamenom, hoces, neces, cuces negde i za Manola Blanika i za vodnika i svasta nesto drugo. Ne slusam ni domacu muziku, pa znam ko je Ceca Raznatovic.


P.S. Za sve ljubitelje vojske, moguce je dobrovoljno sluzenje vojnog roka. Kad god vidim lozenje na vojsku, odmah se setim one "rado Srbin u vojnike ide...". Na internetu redovno svi heroji, a u stvarnosti svi dobro znamo da bi bila opsta bezanija. To lazno hvalisanje i junacenje je sve predstava za javnost i deo naseg folklora... To je kompenzacija za neke druge licne nedostatke.

Gražanin

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Razvodnik je vojnički čin, nije podoficirski.

Sing Sing.

pre 7 meseci

Kakve veze ima koji je koji cin. Ne bih im pratio naredjenja pa taman da ide sve to generala.
(Rounder, 07. decembar 2023 14:46)

Oh da, i te kako bi. Takvi kao ti još i ponajviše klimaju glavom.

Јабучило

pre 7 meseci

Šta ih briga, ima Srbija dovoljno sirovina spremnih da budu topovsko meso u slučaju rata, ovi momci treba da budu nešto više od toga.
(stop desničarskom ludilu, 07. decembar 2023 21:23)

Мислим да су и овако месо за неког тобџију. Ал' ајд'...

Pseudoharms

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

Razvodnik je vojnički čin.

Samouvereno poluznanje ili povrsna informisanost je gore od znati da nesto ne znas.

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

Razvodnik nije podoficirski cin.

Pseudoharms

pre 7 meseci

Zanimljiva rasprava u komentarima, pročitah ih sve, u dokolici. Da nije istih, ne bih znao koliko muškarčina ima među nama. Još se ponose što ne znaju brend cipela, pa kude i osuđuju ove momke, jer eto, ne znaju činove.

Prvo pitanje za gospodu, kad ste takve vojničine, nabrojte mornaričke činove, sve ako ste i služili u vojsci.


Drugo pitanje, imate li Vi žene i devojke i ako imate, slušate li ih šta vam govore ili sa istim delite teme koje su isključivo vama, muškarčinama, zanimljive?

Evo ja odslužih, pa se i oženih, pa od žene naučih i šta je Manolo i Roger Vivier i Gianvito Rossi, ne zato što me zanima, već zato što sam hteo znati čime mogu obradovati meni dragu ženu.

A vi se puvajte, braćo, dok ne zapuca. Tad se ionako vidi, ko je ko.

neutralni felš

pre 7 meseci

Eto ti "muskaraca" sada. Dobro su rekli da su se u Srba izrodile gneracije sinjih kukavaca. Boze ko li nam vrstu nastavlja dedovi nam se u grobovima prevrcu. Zar su za ovakve krvarili i kosti ostavljali za ovu splacinu kukavnu. Majko mila bozija. Sta je ovo? Sve sonje i mlakonje kao devojcice su. I to su mi muskarci nije ni cudo sto se deca ne radjaju nego sto nestajemo.
(Treca armija, 07. decembar 2023 17:44)

onda doprinesi društvu, postani majka.

MARSUPILAMI

pre 7 meseci

Pa bre... vukovnik, voručnik, votvoručnik
(Vapetan, 07. decembar 2023 12:56)

…a šta se desilo sa vesetarom?
(Veneral(ov) breg, 07. decembar 2023 13:40)

...a vazvodnik ?

Богдан

pre 7 meseci

Е кад прочитам у коментару одма у почетку: "кацам ја био у Је Не Аа"....цревца ми се окрену а јетра залелуја....

Јабучило

pre 7 meseci

Dobro , i ?
Mladi su , nisu služili vojsku...
Niko nije savršen.
(Kiki NS, 07. decembar 2023 12:24)

Али су подробно пратили Секс и град. Мушкарчине, нема шта!

Mačo mužjak

pre 7 meseci

Meni su baš cakani. Ja jesam služio vojsku i najviše sam voleo tuširanje, ako me razumete. A cipele Keri Bredšo su fabulozne!

Јабучило

pre 7 meseci

Pa bre... vukovnik, voručnik, votvoručnik
(Vapetan, 07. decembar 2023 12:56)

…a šta se desilo sa vesetarom?
(Veneral(ov) breg, 07. decembar 2023 13:40)

Ено га код вајора на вапорту.

stop desničarskom ludilu

pre 7 meseci

Šta ih briga, ima Srbija dovoljno sirovina spremnih da budu topovsko meso u slučaju rata, ovi momci treba da budu nešto više od toga.

nema ovde leba

pre 7 meseci

@zoka koka,vodnik je najniži podoficirski čin,desetar i razvodnik su obični vojnički činovi bar je tako bilo kada sam ja služio vojni rok.

lal

pre 7 meseci

Ne znaju ljudi, nisu služili, a to što ja znam i što sam služio, mene ne čini, ni u čemu, boljim od njih.
(Pseudoharms, 07. decembar 2023 14:50)

ali su zato sigurno kupovali manolove cipele za keri bredso...

u pitanju je opsta kultura. ne moras da zatrudnis da bi znao kako se pravi beba...

seljak iz sumadije

pre 7 meseci

mene je sramota ovih komentara, tek sad vidim koliko smo zaostali, to sto niste sluzili vojsku ne daje vam za pravo da je pljujete, nadam se da ne nosite ove cipele a vidim da znate ko ih je napravi (mislim za muskarce)... bruka i sramota ...

razvodnik i desetar

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

Razvodnik i desetar nisu podoficiri nego redovna vojska tj nazovi cinovi za obicne vojnike tokom odsluzenja, obicno i najveci uvlakaci i iskompleksirani likovi ih dobiju da bi mogli da cinkare sta ostali vojnici rade i dobili malo "moci" da i oni nekome u zivotu nesto naredjuju.

NN Belgrade

pre 7 meseci

Pa realno, Srbija je trebala da vrati nazive iz najslavnijeg vremena Srpske vojske i ima narednike, a ne vodnike.
(DM32, 07. decembar 2023 12:52)

Pošto su vodnici i zastavnici obično nižeg morala i kulture, ja bih ih rado zvao drugačije, ne čak ni vodnici, da se ne izražavam sad.

Realno

pre 7 meseci

Zašto bi civil mora da zna nešto o vojsci?
(brm, 7. decembar 2023 12:56) # Link komentara
Pitaj Ukrajince koje su isto tako naivne izveli iz kafića ili iz bioskopa pa pravo na front. I, oni su mislili da im ne treba nikakvo vojno znanje. Obučen vojnik ima 20 puta veće šanse da preživi na frontu, nego civil.

Felix

pre 7 meseci

Sluzio sam vojsku tako da cinove naravno znam.Idu od razvidnika.desetara ali oficirski krecu od vodnilka i to nije sporno i stvarno mislim da i nije bitno da se zna pogotovo sto vise nema redovme vojne obaveze ali i ako sam pratio Sex i grad stvarno mislim da je totalno nebitan kreator cipela Keri B.Vise me iznenadilo da to neko zna nego da sa cinovima nije upoznat.

Hmm, šta li je od ta dva?

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)
Ovo samo dve stvari mogu da objasne:
1. muško si sa zenskim nickom, koji nije sluzio vojsku, ali voliš da pametuješ
2. zensko si koju je neki muškarac ceo zivot lagao da je bio oficir u vojsci, a bez obzira na to ti voliš da pametuješ.

wiener

pre 7 meseci

U vojsci se, pre svega, učilo da budeš nezavisan od roditelja.
(Staka Zulu, 7. decembar 2023 13:55)

to kaze neko u zemlji u kojoj ljudi zive (i ziveli su) sa roditeljima do tridesete.

nista sato si naveo ne cini coveka samostalnim, a i ako cini ne uci se u vojsci.

napustiti svoje roditelje sa 20-25 godina, cim se zavrsi obrazovanje je test zrelosti. vojska nije.

matori

pre 7 meseci

@Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)
to je vojnički čin.
razvodnik,
desetar,
mlađi vodnik.
posle odu podoficirski ... pa oficirski.
inače mislim da treba da se ide u vojsku 3 meseca. ostalo je gubljenje vremena. manje- više da dobiješ neku vojničku obuku, nego da naučiš da se malo brineš o sebi, za neke i da nauče higijenu, neki da steknu neke radne navike, obaveze... da planiraju potrošnju novca, veša, toalet papira...
ja sam otišao sa 26 godina posle škole kao maš. ing. i sve sam to već sve sam to već imao u sebi ( bio sam i otac), naučio na studijama u većem gradu odvojen od kuće ... dok momci koji su došli sa 19-20 godina, od mame, nisu znali gde je levo ... večito im nešto falilo.

Milojko

pre 7 meseci

@шиле
A onda bi uhvatio svog decka pod ruku i otisao da objasnis onom sa druge strane da ni on ne puca na tebe, jel da? Pa bi posle sva trojica srecno isli na depilaciju bikini zone.

zp

pre 7 meseci

Meni je žao što znam za vodnike, to su bili tamo gde sam ja bio najgorio šljamovi od ljudi. I ne nisu zavodili red u vojsci nego koristili svoj bedni čin da se iživljavaju na podređenima. Zatvorski čuvari im nisu bili ravni.

Б

pre 7 meseci

Ау, докле је ово незнање дошло. Један пита да ли уопште постоји водник?!
Други помиње разводника. Разводник, десетар и млађи водник су војнички чинови.

opet ja

pre 7 meseci

Ivane mlađi vodnik je čin pitomaca vojne akademije i čin pitomca škole rezervnih oficira. Podoficirski činovi kreću sa : vodnik, stariji vodnik, vodnik prve klase....

bla

pre 7 meseci

Ima milion komentara, ali nekako mi za oko zapala 2.

Onaj atleta sto ustaje u 6h svaki dan i vezba tako vec 20 godina, pa na crtu zove one koji su sluzili vojsku. Dete, vojska se sluzi da bi mogao da branis otadzbinu, zenu, decu, ostarele roditelje, a ne da te uci da se bijes na ulici.

I onaj drugi sto kaze da bi odmah pucao u onog ko mu da pusku. Dete, rat je takvo zlo i tu vrlo brzo isplivaju oni sa dna, talog ljudski, koji se drugacije nije ostvario. Veruj mi, ubili bi te odmah. Ali kada bi video gde si i medju kakve dosao, bio bi manji od makovog zrna.

I na kraju da kazem sta mislim. Treba uvesti obavezan vojni rok u trajanju 3 meseca. A Drzava treba da radi sve sto moze da do rata ne dodje. To je veliko zlo, ispliva olos, obogati se, izginu dobri, unazadi nam Drzavu 30 godina,...Nasa Drzava cim malo stane na noge i krene napred, ovi sa strane nam zakuvaju neki rat da nas unazade, da nam ne daju da ih sustignemo.

Nadoljub

pre 7 meseci

Vojska je vrsta profesije. Kome treba neka zna. Da li se neko razume u osnove, npr. moje profesije? Ni blizu. Prošlo je vreme kada smo imali muškarce za bacanje u promašenim ratovima. Gde se koja svetska sila podigne, guraj Srbina da gine za druge, a najmanje za sebe. Posle pogibije, svakako sednu i prekroje granice kao da rata nije ni bilo. Muškost i ženstvenost se pokazuju svakodnevno u porodici i poštenom radu, a ne busajući se u grudi bezglavo. Patriota si ako si pošten u svemu što radiš. Za početak, "vojničino", baci papir od čokolade u korpu, a ne na sred ulice ili parka. Posle možda dobiješ i čin neogovarača, nemrzitelja, nespletkaroša, nenapadača tudjih žena, ako napreduješ u patriotizmu, sirova avetinjo!

Јабучило

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Разводник је војнички чин.

nebitan srbin

pre 7 meseci

vojska deco to vam je ona obaveza za telad i da se susretnu seljak sa golije i neki pacov iz blokova ispričaju jedan drugom kolika je razlika medju njima i koliko su oni u stvari ne bitni jednom vodniku. kada dodje do rata deco ti generali oficiri podoficiri pobegnu u beograd a vojskom komanduje neki desetar i mladji vodnik. zato treba da se stide oni koji su dozvolili da se vojska omalovaži i pretvori u minorni deo društva.

Milija

pre 7 meseci

Eto ti "muskaraca" sada. Dobro su rekli da su se u Srba izrodile gneracije sinjih kukavaca. Boze ko li nam vrstu nastavlja dedovi nam se u grobovima prevrcu. Zar su za ovakve krvarili i kosti ostavljali za ovu splacinu kukavnu. Majko mila bozija. Sta je ovo? Sve sonje i mlakonje kao devojcice su. I to su mi muskarci nije ni cudo sto se deca ne radjaju nego sto nestajemo.
(Treca armija, 7. decembar 2023 17:44)

Tvoj se deda u grobu prevrce sto po ceo dan buljis u crno ogledalo i pises gluposti po svetskoj globalnoj mrezi.

Staka Zulu

pre 7 meseci

Zašto bi civil mora da zna nešto o vojsci?
(brm, 7. decembar 2023 12:56)

A zašto bi muškarac trebalo da zna nešto o ženskim cipelama?

Rezervni oficir

pre 7 meseci

Gospodo,
vojnicki cinovi su bili razvodnik, desetar i mladji vodnik (crvene oznake na reverima)
Podoficirski cinovi krecu od Vodnika (zlatne oznake na reverima)
Oficirski cinovi pocinju od podporucnika.

Nadam se da sam pojasnio.

Sasa

pre 7 meseci

Imam 50 god.i služio sam vojsku, ali čin ne znam ni jedan...i što bih znao? U vojsci jedino što se radilo je da se svaki trenutak koristi da se pije...starešine uvek mrtve od alkohola...i retardirane...služimo narodu
(Srbenda, 07. decembar 2023 14:35)
I, da ti verujemo, ma da. Ti od vojske nisi video ni V, ili si najobicniji demagog.

Стрелац

pre 7 meseci

Увести обавезно служење војног рока као у Израелу, за све војно способне грађане.
Не због квиза већ због опште ситуације у региону, Европи и свету.

vojnik

pre 7 meseci

boze, sta ovaj @vukbg nalupa: kaplar, mladji vodnik,pa mladji vodnik prve klase,pa stariji vodnik i stariji vodnik druge klase...
kaplar, mladji vodnik prve klase, stariji vodnik druge klase NE POSTOJI u Vojsci Srbije. Ako ne znas otvoris sajt VS pa procitas ako vec pored kasarne ni prosao nisi.

ivan

pre 7 meseci

Da li postoji cin vodnika? Postoji mladji vodnik i stariji vodnik. Da li postoji cin vodnika?! I ako postoji... verovatno je mladji vodnik nizi cin.

Milunka Malina

pre 7 meseci

@bane Cim si ti u takvom okruzenju onda je jasno, kakav si i ti. Ahahaha Jedino ako nas ne ubedis da si ti jablan medju borićima.

AI

pre 7 meseci

Ne bih se složio da nije deo opšte kulture. Ne mora ćovek da je služio vojsku, da je militantan ili da voli rat.

Dovoljno je da je pogledao neki film, seriju, dokumentarnu emisiju, pročitao knjigu, članak, udžbenik...

ja ću od sada da govorim ali neću više da se derem

pre 7 meseci

Pod hitno uvesti obavezan dvogodišnji vojni rok za sve muškarce do 35 godina! Jedino tako ćemo mi stariji moći mirno da spavamo! Poštovani predsednik i ministar odbrane da pod hitno reaguju! Umesto da čuvaju svoju zemlju mladi gledaju ženske serije i postaju devijantni!

Kikilišur

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Dobio si mnogo minusa jer ne znaš da su razvodnik,desetar i mladji vodnik,vojnički a ne podoficirski činovi.
Najniži podoficirski čin je vodnik. Slagalica nije pogrešila. Pozdrav od desetara VP 6919 Niš!

Ivan

pre 7 meseci

Али зато знам да Чарли Шин носи неке чудне, пругасте кошуље и да су највећи сморови у војсци баш ови са најнижим чиновима.
(Боске, 07. decembar 2023 14:48)

Verujem ti da su smorovi ali jednostavno mora tako!!Zna se red!!Ko i u svakoj firmi...ima li negde da poslovodje nisu smorovi,nema..To ti dodje isti ...

vukbg

pre 7 meseci

Ova deca sto nisu sluzila,kako da znaju,a tek mornaricke...
Da imamo regularnu armiju i obavezan vojni rok,bilo bi lepo,plus da njom komanduju pravi oficiri,ne pali sa drveta.
Kaplar i desetarski cin dobijas automatski posle 6meseci obuke,tako je bilo i to su vojnicki cinovi,a vodnik do starijeg vodnika prve klase koji je po stazu jaci od novog porucnika sa akademije!Vodnik je prvi cin pitomaca ili ti mladji vodnik,pa mladji vodnik prve klase,pa stariji vodnik i stariji vodnik druge klase sa 4 znaka. Sad imaju ko ameri narednicki i posto 99% neznaju cije smo preuzeli oznake,to su velike britanije kockasti koje su uveli karadjordjevici kao i Jugoslaviju!
Knjaz Milos ima na wikipediji je imao Srpke uniforme i oznake! Skoro svi imaju zvezde pa i amerikanci a mi opet britanski vazali!

шиле

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!
(шиле, 07. decembar 2023 14:53)

Obzirom koliko si nemotivisan i sa veoma pogrešnim sistemom vrednosti,ti bi sigurno iz te puške promašio.
Moli se Bogu da ne izbije neki belaj,ima da nosiš pušku pa ćeš da tražiš dve da ti daju,umesto jedne.
Neverovatni su mi ti defetistički pogledi na život kod mladih ljudi. Ovaj komentar je napisao neko mlad ko ne zna ni šta je vojska ni šta je ljubav prema svojoj zemlj. Samo kuknjava.
(Kikilišur, 07. decembar 2023 16:40)

Нити сам немотивисан, нити млад, и добро знам како се воли своја земља!
Али да ратујем за политичаре и ратне профите, нећу!

Једини мотив који имам у животу је да живим лепо и уживам у животу.
Будале само ратују за друге!

Milos

pre 7 meseci

Neko je pitao sjećamo li se mornaričkih oficirskih činova pa da se ja uključim, mada sam služio prije 35 godine:

- poručnik korvete
- poručnik fregate
- poručnik bojnog broda
- kapetan korvete
- kapetan fregate
- kapetan bojnog broda
- kontraadmiral
- viceadmiral
- admiral
- admiral flote

Nadam se da sam ih pogodio jer ih navodim iz sjećanja, bez ikakve pomoći.

Petar

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)
Razvodnik nije podoficirski cin vec vojnicki (kao i desetar i mladji vodnik)

trista čuda

pre 7 meseci

A šta može da bude na v osim vodnika? Dobro ajd Viceadmiral
(Ayala, 07. decembar 2023 12:31)

Bravo stručnjače (još si dobio pet puta više pluseva od minusa).
Traži se podoficirski a ne oficirski čin.

Nisam bio za to, ali sada jesam. Vratite obavezni vojni rok.

pre 7 meseci

Али зато знам да Чарли Шин носи неке чудне, пругасте кошуље и да су највећи сморови у војсци баш ови са најнижим чиновима.
(Боске, 07. decembar 2023 14:48)
Kakav Čarli Šin? Jel se tebi dečko ceo zivot svodi na gledanje serija? A za drugi deo si u pravu, ali se opet vraća na prvo pitanje, pošto je tako u bilo kom kolektivu kada se zaposliš. Znači da ništa nisi u zivotu nigde radio, nego samo gledaš serije? Pri tom, očigledno nisi baš tako jako mlad.

Dzi

pre 7 meseci

Bolje da znaju za glupu seriju nego za glupe jna cinove...
Kaplar i Narednik da se vrate Srpskoj vojsci a yu cinovi oteraju na djubriste dje im je i mesto.

Petar

pre 7 meseci

Podoficirski činovi:
Vodnik, vodnik prve klase, stariji vodnik, stariji vodnik prve klase, zastavnik, zastavnik prve klase.

Vojnički činovi: razvodnik, desetar, mlađi vodnik.

Ako nekoga zanima, mogu da nastavim i sa svim oficirskim činovima, ali kako je ovde pitanje bilo koji je najniži podoficirski čin, mislim da sam dovoljno rekao, a ko nije shvatio - to je - VODNIK.

nisam bio za ponovno uvodjenje vojnog roka, ali sada kada citam komentare, jesam.

pre 7 meseci

Kakve veze ima koji je koji cin. Ne bih im pratio naredjenja pa taman da ide sve to generala.
(Rounder, 07. decembar 2023 14:46)

Oooo i te kako bi. Zato sto bi ti uvek mogao da kazes "necu" ali onda bi ceo tvoj vod, od cetrdesetak ljudi sa kojima si svaki dan morao da uradi ponovo ono sto ti nisi hteo, pa da vidis torturu od drugara sa kojima treba da si svaki dan od jutra do mraka...

djuka_pg

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Razvodnik je najniži vojnički čin, vodnik podovicirski a poručnik oficirski.

Praha 2 Sparta

pre 7 meseci

Civilni toplomeri. Ovakve žene i majke treba da brane u ratu.
(Ring, 7. decembar 2023 12:25)

Izvini Rambo nisam te prepoznao.Suvise brzo si bezao u skloniste 1999.

pedjascorpio

pre 7 meseci

Pa bre... vukovnik, voručnik, votvoručnik
(Vapetan, 07. decembar 2023 12:56)

…a šta se desilo sa vesetarom?
(Veneral(ov) breg, 7. decembar 2023 13:40)

Postao je vamenik vomandira vodeljenja

@yzx

pre 7 meseci

@(Staka Zulu, 7. decembar 2023 13:55)
Ako to do 18 nisi naučio, neće te ni 100 godina vojske to naučiti.
(yzx, 7. decembar 2023 16:36)

Ako nisi to naucio do 18, naucice te vojska za nedelju dana, ne brini, a do kraja vojnog roka ces da slazes majice bolje od mame.

Zeolit

pre 7 meseci

Nekad bilo, šta vredi slati u vojsku ovo što čučne kad piša...
Ne brinite, neće se desiti. Samo vi uživajte, mama je skuvala i oprala.

Nadam se da ću crći pre nego što počnem da zavisim od vas.

Knezevic Zoran

pre 7 meseci

Neverovatno je osnovno neznanje koje pokazuju naše "zelene grane#+". Što se tiče neznanja već smo davno na Zapadu. Tamo je aapsolutno nevažno ono što se ne jede ili, što ne može da se unovči. Doduše, ne zaju se osnovne stvari i pojmovi ali, znaju se stihovi Dragane Mirković, ime svakog zapadnog glumca u nekoj seriji, koliko "tripl-dablova" naptavio neki srpski košarkaš, potom kom je kome žena ili ljubavnica itd.itd. Lepo jeto, još davno predvideo Djura Jakšić, što je atikulisao u pesmi "Otac i sin", stihom, "Ah, babo, babo, kupi mi babo, kupi pečenja jarećeg...".

Јабучило

pre 7 meseci

Е кад прочитам у коментару одма у почетку: "кацам ја био у Је Не Аа"....цревца ми се окрену а јетра залелуја....
(Богдан, 07. decembar 2023 15:55)

А ти ниси био?

Realnost

pre 7 meseci

I sada kada neko pomene rat i rešenja krize ratom, nameće se logično pitanje hoće li pripadnici LGBT+-...populacije da idu da se bore? Ko će da ratuje? Vojnik po ugovoru za 50000 dinara da stavlja glavu na izvolte? Od mene iljudi poput mene koji su bili neće više biti pomoći. Ni silom ne idem, braniću svoju ličnu slobodu do smrti. Za zadrigle prasce i bogaćenje fukare ne treba niko ništa da da. Gledajte samo sebe lju di i ne razmišljajte o epskim junacima, fantazijama, nacionalnom, uzvišenom, ma kakvom interesu. postoji samo jedan najbitniji interes slobodan život! Ko god vam se na tom putu slobode ispreči i ma kakvu vam demagogiju prosipao na bilo koji način sigurno je vaš neprijatelj.

Odin

pre 7 meseci

Sad ce ovi koji nisu sluzili Vojsku da pametuju kako je to normalno i kako se to i ne mora znati... Vojska je zakon,i pod hitno treba vratiti "vojni rok" i plus sve one koji su sluzili "civilno" poslati na osnovnu pesadijsku obuku.
(Spaky, 7. decembar 2023 16:56)

Vrati se na planinu sa koje si sisao

ima čiča rebro

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Razvodnik i desetar su vojnički činovi. Vodnik je najniži podoficirski čin.

PRV 11

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

polako sa tu kritiku
razvodnik i desetar su tzv "vojnički činovi"

Olja

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!
(шиле, 07. decembar 2023 14:53t

Pa mi od "civilizovanih" učimo. Od jutra do sutra tv nam emituje slike njihovih tenkova i kojekakvog mlaćenja pa kako da budemo iznad.

Mire

pre 7 meseci

Uh dobro je, pritrčaše dobri ljudi iz susjedstva da u komentarima opravdaju ovo. Šalu na stranu, ako ovo nije alarm onda ne znam šta jeste.

Plej

pre 7 meseci

Potpuno odsustvo kritickog misljenja. Zasto je vojska dobra? Zato sto shvatis da si ti bitan samo tvojim najblizima. Svima ostalima si nebitan dok ne pokazes svoju vrednost. Zato sto naucis da opsti interes stavis iznad licnog. Zato sto shvatis da ponekad postoji autoritet samo zato sto ima visi cin od tebe. Zato sto nema mame da ti kuva, sprema i cisti za tobom. Zato sto naucis da ako se drzis jednostavnih pravila, nemas problema. Zato sto naucis da postoje nacini da izvrdas a da ne snosis konsekvence. Zato sto..kad sve ovo naucis, sazris i postajes odrasla osoba. E, zato su nam sad momci jos uvek decaci i svaki treci ima anksiozni poremecaj...

zile

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)



razvodnik i desetar nisu cinovi

Ring

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)


Razvodnik je običan vojnik na odsluženju a ne podoficir. Koliko vas ma civilnih ...auuuu

ihminen

pre 7 meseci

Zoka Koko razvodnik nije podoficir nego vojnik koji je ljubio dupe oficirima i podoficirima.

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Trovach

pre 7 meseci

@Staka Zulu...Ponovnim i pazljivijim citanjem sam shvatio da nisi sluzio vojsku. Da jesi, znao bi da vojnici ne peru svoj ves, vec ga pre nedeljnog kupanja predaju u servis i dobijaju cist. Dobro, mi kuvari smo imali tuseve u kuhinji, a odnekud sam imao i malo viska vesa ;)

ivan

pre 7 meseci

@ opet ja
hvala na pojasnjenju :) zaboravio sam. Sluzio sam davno. Iskreno ne secam se ni jednog vodnika, a pamtim mladje vodnike i starije vodnike.

Trovach

pre 7 meseci

@Staka Zulu...To sve i jos vise od toga sam znao i radio i pre vojske, a radim i sada jer su to osobine uredne osobe. Jedino nisam znao da kuvam. Posto smo u srednjoj skoli imali ONO i DSZ naucio sam i da pucam, rastavljam oruzje, osnove pruzanja prve pomoci i koristenja RBH kompleta, a sve to smo samo ponovili u vojsci. Vojska nikoga nije nacinila boljim covekom. Imali smo bitange u vodu i oni su i posle vojske ostali bitange.

@Razvodnik

pre 7 meseci

Razvodnik,desetar i mlađi vodnik su vojnički činovi.
Slijede podoficirski ( od vodnik),oficirski i generalski.
(Razvodnik, 7. decembar 2023 16:42)

A i ti kao znaš... mladji vodnik je već podoficirski čin.

Vukbg

pre 7 meseci

Ko ne zna neka procita
Dole sam lepo napisao ali dzaba.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%A7%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8_%D1%83_%D0%9E%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC_%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%B0_%D0%A1%D0%A4%D0%A0%D0%88

шиле

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!

M

pre 7 meseci

uhhh zaboga i pobogu. Ja sam sluzio vojsku i mogu da kazem da je obicno gubljenje vremena. Izgubljenih 9 meseci zivota, pogotovu za nas koji imamo fakultet, baceno vreme u vetar. I 99 posto ljudi nista nije naucilo, ko je aljkav ostace aljkav, tamo radio sta treba jer mora, a ne zato sto je promenio navike na bolje. I sad ovi takmicari ne znaju pitanje za cin u vojsci: uh strasno

Нбгд

pre 7 meseci

Вауу, па како то? Не могу да верујем, страшно..
Шалу на страну, претпостављам да се овима којима није јасно како ово нису знали никада није десило да их поједе трема у квизу или да вам "стане" мозак код неког лаког питања. А све и да није то у питању, него да заиста не знају одговор, шта ћемо сад? Оћемо да тражимо да се протерају из земље?

duk1

pre 7 meseci

Ne zanima ih, nisu seljačka neobrazovana rulja koja će biti poslata u rat da izgine za tuđe interese i sve što u životu mora da zna je ko je vodnik, a ko kapetan...

Spooky

pre 7 meseci

Pa to su mamini sinovi koji V od vojske nisu videli vec za modu i suknjicu se drzali sa obrijanim nogama, pa se cudite da neznaju cinove a a znaju o modi.

nemanja

pre 7 meseci

Pa naravno da obican gradjanina ne treba da zna PODoficirske cinove, zasto bi to iko znao? To znaju pripadnici vojske i simpatizeri. Ostali ne treba da znaju jer im to znanje ne koristi (osim u kvizu?). Sa druge strane popularne serije koje su deo pop kulture logicno imaju vise pratilaca i ljudi i treba da znaju opstu kulturu vise nego neke specijalizovane vojne izraze koji im nece koristiti (osim u kvizu i ukrstenim recima).

Džeremaja

pre 7 meseci

I ja sam čuo za marku cipela Manolo Blanik, baš gledajući ,,Seks i grad". Koliko se sećam, u jednoj epizodi Keri je išla na jedan rođendan gde su gosti morali da se izuvaju, a njoj je neko na tom rođendanu ukrao sandale Manolo Blanik. Legendarna serija, inače moja druga omiljena američka serija ikada, odmah posle Sopranovih.

ivan

pre 7 meseci

Da li postoji cin vodnika? Postoji mladji vodnik i stariji vodnik. Da li postoji cin vodnika?! I ako postoji... verovatno je mladji vodnik nizi cin.

Srbenda

pre 7 meseci

Imam 50 god.i služio sam vojsku, ali čin ne znam ni jedan...i što bih znao? U vojsci jedino što se radilo je da se svaki trenutak koristi da se pije...starešine uvek mrtve od alkohola...i retardirane...služimo narodu

Ring

pre 7 meseci

pa dobro, evo, ja nisam slzio vojsku, a znao sam odgovor i za vodnika i za manolo blanik
(eto, 07. decembar 2023 12:20)

Za cipele ne sumnjam da si znao... ostalio.... hmmmm....

Kojot

pre 7 meseci

Kakva glupost, potpuno je nebitan detalj da je vezano za seks i grad. Manolo Blanik je poznata robna marka kao sto svi znaju za Versace, Guci i slicno. Pogodio bih i ja da mi kazu "Manolo ?" iako nisam gledao seks i grad.

dogodine do prizrena dogodine do knina

pre 7 meseci

Zbacemo sve o vojsci kada dobije neki rat. Do tada je malo kome interesantna.
(Jojboli, 07. decembar 2023 12:36)

dobila je nasa vojska mnoe ratove. . .one koje je izgubila izguba je umom ljudi koji su osakaceni imprilistickim uticajem. . .

ali doci ce vreme kad cemo potrebiti slicne tebi a to ce biti najveca pobeda vojske ikada. . . .
sram te bilo bedo

milan

pre 7 meseci

Služio i radio u vojsci zbog para ali kamo sreće da vojska ne postoji. Neka se tuku pesnicama oni koji hoće a mi ostali da živimo u miru.

CLS

pre 7 meseci

Nije tragedija naravno sto ne znaju vojne cinove. Ali je otuzno da znaju za podatak iz zenske serije. Toliko o afinitetima. Tako i i izgledaju.

Spaky

pre 7 meseci

Sad ce ovi koji nisu sluzili Vojsku da pametuju kako je to normalno i kako se to i ne mora znati... Vojska je zakon,i pod hitno treba vratiti "vojni rok" i plus sve one koji su sluzili "civilno" poslati na osnovnu pesadijsku obuku.

wiener

pre 7 meseci

pa sta? ne znati nesto o vojsci nije negativna stvar. u mnogim zemljama je tako, siguran sam. verovatno u svim zemljama koje nemaju vojnu obavezu.

Kikilišur

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!
(шиле, 07. decembar 2023 14:53)

Obzirom koliko si nemotivisan i sa veoma pogrešnim sistemom vrednosti,ti bi sigurno iz te puške promašio.
Moli se Bogu da ne izbije neki belaj,ima da nosiš pušku pa ćeš da tražiš dve da ti daju,umesto jedne.
Neverovatni su mi ti defetistički pogledi na život kod mladih ljudi. Ovaj komentar je napisao neko mlad ko ne zna ni šta je vojska ni šta je ljubav prema svojoj zemlj. Samo kuknjava.

Džoni

pre 7 meseci

Na dobrom smo putu. Nećemo ratove, ne treba ni da znamo vojne činove.
Nikog normalnog u glavu to ne zanima.
(Bastakaramadafaka, 07. decembar 2023 12:33)

Još samo da se tu nešto mi pitamo? Neverovatno mi je koliko su ljudi "naivni" sa svojim stavovima u fazonu rat me ne interesuje i to je to. Pa ko te pita čoveče zar misliš da su naši pradedovi i dedovi pitani šta misle o prvom i drugom svetskom ratu? Jednostavno kad se na globalnom nivou dogodi kriza i kad počne preraspodela moći tada buknu ratovi a tu se mi mali apsolutno ništa ne pitamo nego bivamo uvučeni raznoraznim političkim igrama i jednostavno ostaješ bez prava na izbor i prinuđen si da se braniš ili ćeš biti uništen?

Vlad

pre 7 meseci

Ja bio vojnik a nikad nisam naucio cinove jer me VOJSKA NE INTERESUJE a seljacine koje se busaju treba poslati malo kod brace rusa nek pucaju

Nema tu objašnjavanja

pre 7 meseci

Na dobrom smo putu. Nećemo ratove, ne treba ni da znamo vojne činove.
Nikog normalnog u glavu to ne zanima.
(Bastakaramadafaka, 7. decembar 2023 12:33)

Ili si naivan, ili si glup. Trećeg nema.

Bane

pre 7 meseci

Bar u mom okruženju ima tih koji su velike patriote i znaju odgovor na ovo pitanje i služili su vojsku, ali su u ostalim stvarima neviđene mlakonje, počevši od ponašanja, obrazovanja pa do banalnih stvari tipa kako zameniti gumu na automobilu.
A druga stvar, šta je ovde u ovome čudno, ono što se više plasira, više te zanima. Okruženi smo svakakvim "influenserima" tako da ne čudi što neki ne znaju odgovor na ovo.

vodnik

pre 7 meseci

Ko ne vidi gde je problem, neka pređe na onu stranu. Ko razume - shvatiće. Članak pogodio svih pet u kružnu metu. Ozbiljna tema, ali za neko više mesto.

Bastakaramadafaka

pre 7 meseci

Ili si naivan, ili si glup. Trećeg nema.
(Nema tu objašnjavanja, 07. decembar 2023 13:02)

Nemoj tako svome tati pričati.

Nikoga normalnog u glavu vojska i rat ne zanimaju ni ko lanjski sneg.
NE ratu.

Bastakaramadafaka

pre 7 meseci

kad počne preraspodela moći tada buknu ratovi a tu se mi mali apsolutno ništa ne pitamo nego bivamo uvučeni raznoraznim političkim igrama i jednostavno ostaješ bez prava na izbor i prinuđen si da se braniš ili ćeš biti uništen?
(Džoni, 07. decembar 2023 12:46)

Niko me ničim neće ubediti da uzmem oružje u ruke za ovu državu.
Braniću svoje i sebe koliko mogu u svojoj kući.
Ako je izbor između mobilizacije i metka - biram metak.

Mačo mužjak

pre 7 meseci

Meni su baš cakani. Ja jesam služio vojsku i najviše sam voleo tuširanje, ako me razumete. A cipele Keri Bredšo su fabulozne!

Kukatilo

pre 7 meseci

Najjaci su ovi sto misle da ih sluzenje vojske cini jakima, a vecina ne moze da pretrci 800 metara i da uradi 20 sklekova. Stomacine do kolena, ishrana kao u oboru. Pa jos kad krenu kako su ustajali u 6, zatezali krevete i ostalo. Ustajali ste jer ste morali, ja ceo zivot ustajem svojevoljno u 6 i treniram. Skoro 20 godina. Pa ako ima neki Rambo da mi stane na crtu, tu sam.

Spiros

pre 7 meseci

U kvizu ponekad najjednostavnije pitanje ume da zbuni takmičare, jer očekuju teža pitanja.
Ne radi se o neznanju, već psihologiji.
(Milan, 07. decembar 2023 12:29)

Ne s... Milane!

Staka Zulu

pre 7 meseci

Ja sam sluzio u JNA kao kuvar i to je jedino korisno sto sam u vojsci naucio.
(Trovach, 7. decembar 2023 13:09)

Stvarno!?

A to da ujutro uradiš gimnastiku?
Da spremiš svoj krevet?
Da vodiš računa o urednosti i redu?
Da Sam sebi prišiješ dugme? Ili košulju bacaš kada ti dugme otpadne? Ili zoveš mamu da ti to uradi?
Da sam opereš svoj veš?

U vojsci se, pre svega, učilo da budeš nezavisan od roditelja.

vukbg

pre 7 meseci

Ova deca sto nisu sluzila,kako da znaju,a tek mornaricke...
Da imamo regularnu armiju i obavezan vojni rok,bilo bi lepo,plus da njom komanduju pravi oficiri,ne pali sa drveta.
Kaplar i desetarski cin dobijas automatski posle 6meseci obuke,tako je bilo i to su vojnicki cinovi,a vodnik do starijeg vodnika prve klase koji je po stazu jaci od novog porucnika sa akademije!Vodnik je prvi cin pitomaca ili ti mladji vodnik,pa mladji vodnik prve klase,pa stariji vodnik i stariji vodnik druge klase sa 4 znaka. Sad imaju ko ameri narednicki i posto 99% neznaju cije smo preuzeli oznake,to su velike britanije kockasti koje su uveli karadjordjevici kao i Jugoslaviju!
Knjaz Milos ima na wikipediji je imao Srpke uniforme i oznake! Skoro svi imaju zvezde pa i amerikanci a mi opet britanski vazali!

ГМ

pre 7 meseci

To govori o narodu i pre svega ovim priucenim kvizasima.

Zapamte i znaju pitanja iz tih kvizova koji se vrte, ali iz svakodnevnog zivota ne znaju nista.

Thom

pre 7 meseci

Wow, vi sto ljudima odmah lepite etiketu derpe cak i zbog ovakve gluposti.
Osim toga, medju gejevima ima gomila njih koji bi se pre razumeli u vojsku nego u modu.

Treca armija

pre 7 meseci

Eto ti "muskaraca" sada. Dobro su rekli da su se u Srba izrodile gneracije sinjih kukavaca. Boze ko li nam vrstu nastavlja dedovi nam se u grobovima prevrcu. Zar su za ovakve krvarili i kosti ostavljali za ovu splacinu kukavnu. Majko mila bozija. Sta je ovo? Sve sonje i mlakonje kao devojcice su. I to su mi muskarci nije ni cudo sto se deca ne radjaju nego sto nestajemo.

NN Belgrade

pre 7 meseci

Pa realno, Srbija je trebala da vrati nazive iz najslavnijeg vremena Srpske vojske i ima narednike, a ne vodnike.
(DM32, 07. decembar 2023 12:52)

Pošto su vodnici i zastavnici obično nižeg morala i kulture, ja bih ih rado zvao drugačije, ne čak ni vodnici, da se ne izražavam sad.

ja ću od sada da govorim ali neću više da se derem

pre 7 meseci

Pod hitno uvesti obavezan dvogodišnji vojni rok za sve muškarce do 35 godina! Jedino tako ćemo mi stariji moći mirno da spavamo! Poštovani predsednik i ministar odbrane da pod hitno reaguju! Umesto da čuvaju svoju zemlju mladi gledaju ženske serije i postaju devijantni!

Јабучило

pre 7 meseci

Dobro , i ?
Mladi su , nisu služili vojsku...
Niko nije savršen.
(Kiki NS, 07. decembar 2023 12:24)

Али су подробно пратили Секс и град. Мушкарчине, нема шта!

Filip

pre 7 meseci

Stvarno!?

A to da ujutro uradiš gimnastiku?
Da spremiš svoj krevet?
Da vodiš računa o urednosti i redu?
Da Sam sebi prišiješ dugme? Ili košulju bacaš kada ti dugme otpadne? Ili zoveš mamu da ti to uradi?
Da sam opereš svoj veš?

U vojsci se, pre svega, učilo da budeš nezavisan od roditelja.
(Staka Zulu, 07. decembar 2023 13:55)

Ako ti vojska služi samo zbog gimnastike, kreveta i brijanja, onda zapravo ne služi ničemu.
Te fore oko discipline više ne piju vodu.
Svako ko drži do sebe i trenira, radi na sebi, uredan je, zna da skuva nešto...
Naravno ima izuzetaka, ali to je druga priča

seljak iz sumadije

pre 7 meseci

mene je sramota ovih komentara, tek sad vidim koliko smo zaostali, to sto niste sluzili vojsku ne daje vam za pravo da je pljujete, nadam se da ne nosite ove cipele a vidim da znate ko ih je napravi (mislim za muskarce)... bruka i sramota ...

Стрелац

pre 7 meseci

Увести обавезно служење војног рока као у Израелу, за све војно способне грађане.
Не због квиза већ због опште ситуације у региону, Европи и свету.

Mirko

pre 7 meseci

Ako se zarati ja sa ovom dvojicom ne bih. Da mi setaju na frontu u stiklicama, a ne hvala.
(Milos, 7. decembar 2023 12:32)

Ako je mir, ja sa tobom ne bih.. Da mi seta po gradu sa oruzjem, a ne hvala..

HeliodoroSofis

pre 7 meseci

Ne zanima ih, nisu seljačka neobrazovana rulja koja će biti poslata u rat da izgine za tuđe interese i sve što u životu mora da zna je ko je vodnik, a ko kapetan...
(duk1, 7. decembar 2023 14)

Nego su fini gradjani, koji u buducnost koracaju u pomenutim cipelama...

Јабучило

pre 7 meseci

Šta ih briga, ima Srbija dovoljno sirovina spremnih da budu topovsko meso u slučaju rata, ovi momci treba da budu nešto više od toga.
(stop desničarskom ludilu, 07. decembar 2023 21:23)

Мислим да су и овако месо за неког тобџију. Ал' ајд'...

maneken

pre 7 meseci

Svi oni koji misle da je sramota ne znati cinove, otkaz u firmi pa u vojsku. Racunam da cete tamo da se osecate najbolje.

Nemam ja nista protiv vojske. Ali generalno vojska i vojnik su instrument vlasti u sprovodjenju odredjenih ciljeva. A ja nekako mislim da to moze drugacije. Tj da ne mora niko da gine.
Evo ove nesretnike u Ukrajini. Izginu narod propade ekonomija, a zasto, da bi se neki pojedinci navacarili para zlo i naopako. A evo kad covek pogleda i ove nase zadnje ratove. Izginuo narod i kod nas i kod njih, i jel nekom bolje danas. Pa nekima jeste, al vecini nije. A ta vecina se pali na vojsku ratovanje, ko dete na sladoled.

stop desničarskom ludilu

pre 7 meseci

Šta ih briga, ima Srbija dovoljno sirovina spremnih da budu topovsko meso u slučaju rata, ovi momci treba da budu nešto više od toga.

Sing Sing.

pre 7 meseci

Kakve veze ima koji je koji cin. Ne bih im pratio naredjenja pa taman da ide sve to generala.
(Rounder, 07. decembar 2023 14:46)

Oh da, i te kako bi. Takvi kao ti još i ponajviše klimaju glavom.

Realno

pre 7 meseci

Zašto bi civil mora da zna nešto o vojsci?
(brm, 7. decembar 2023 12:56) # Link komentara
Pitaj Ukrajince koje su isto tako naivne izveli iz kafića ili iz bioskopa pa pravo na front. I, oni su mislili da im ne treba nikakvo vojno znanje. Obučen vojnik ima 20 puta veće šanse da preživi na frontu, nego civil.

Pseudoharms

pre 7 meseci

Zanimljiva rasprava u komentarima, pročitah ih sve, u dokolici. Da nije istih, ne bih znao koliko muškarčina ima među nama. Još se ponose što ne znaju brend cipela, pa kude i osuđuju ove momke, jer eto, ne znaju činove.

Prvo pitanje za gospodu, kad ste takve vojničine, nabrojte mornaričke činove, sve ako ste i služili u vojsci.


Drugo pitanje, imate li Vi žene i devojke i ako imate, slušate li ih šta vam govore ili sa istim delite teme koje su isključivo vama, muškarčinama, zanimljive?

Evo ja odslužih, pa se i oženih, pa od žene naučih i šta je Manolo i Roger Vivier i Gianvito Rossi, ne zato što me zanima, već zato što sam hteo znati čime mogu obradovati meni dragu ženu.

A vi se puvajte, braćo, dok ne zapuca. Tad se ionako vidi, ko je ko.

Kont

pre 7 meseci

Služio civilno. Ali znam da navedem sve činove, a u tome i jeste stvar kod kvizova, da znaš i stvari mimo svoje neke vokacije.
A za Blanika iskreno znam zbog "Seks i grad".

Sasa

pre 7 meseci

Imam 50 god.i služio sam vojsku, ali čin ne znam ni jedan...i što bih znao? U vojsci jedino što se radilo je da se svaki trenutak koristi da se pije...starešine uvek mrtve od alkohola...i retardirane...služimo narodu
(Srbenda, 07. decembar 2023 14:35)
I, da ti verujemo, ma da. Ti od vojske nisi video ni V, ili si najobicniji demagog.

ne budimo licemerni

pre 7 meseci

Ne zanima ih, nisu seljačka neobrazovana rulja koja će biti poslata u rat da izgine za tuđe interese i sve što u životu mora da zna je ko je vodnik, a ko kapetan...
(duk1, 07. decembar 2023 14:48)

Ali mora da zna kreatora cipela likuše iz serije.
i ko ti drma kavez, "obrazovani"?

Pant-LA

pre 7 meseci

Mile care
pitanje o cinovima u svojoj vojsci nije iz opste kulture?!
A pitanje iz feministicke americke serije o zenskim cipelama jeste?!?

штеф

pre 7 meseci

Ova voditeljka je mačka i po, i dan danas!
(Ben DŽons, 07. decembar 2023 12:24)

Као тинејџер заљубио се у њу до ушију прије 30 година.

Боске

pre 7 meseci

Ne znam moja zena koje cipele nosi a ne Keri Bredso,ovi dvojica su klasicni primer gde nam ide svet.
(Vladimir NS, 07. decembar 2023 13:40)

Жена?! Па не знам које ципеле сам носим, а камоли непозната особа из још непознатије серије.

Али зато знам да Чарли Шин носи неке чудне, пругасте кошуље и да су највећи сморови у војсци баш ови са најнижим чиновима.

Богдан

pre 7 meseci

Е кад прочитам у коментару одма у почетку: "кацам ја био у Је Не Аа"....цревца ми се окрену а јетра залелуја....

Manje foliranja

pre 7 meseci

Ne vidim ovde nista specijalno i senzacionalno da zasluzuje vest. Pogodio sam odgovor na oba pitanja, a niti se razumem u vojne cinove, niti sam gledao "Seks i grad", ali isto tako nisam pao sa Marsa.

Vojni cin na slovo V, posle 1 ili 2 sekunde mi je palo na pamet vodnik, ali razumem da se neko nije setio toga u trenutku, prvenstveno ko ne zna cinove.
Dizajner Manolo mi je istog sekunda sinulo Blanik, iako ne pratim modu, ali je svetski poznato ime.

Meni je fascinantno da ima toliko zatucanih ljudi, sto se kao cude kako neko kao zna ime dizajnera, a meni cudno da neko za zivota nije cuo. Pa ne zivim pod kamenom, hoces, neces, cuces negde i za Manola Blanika i za vodnika i svasta nesto drugo. Ne slusam ni domacu muziku, pa znam ko je Ceca Raznatovic.


P.S. Za sve ljubitelje vojske, moguce je dobrovoljno sluzenje vojnog roka. Kad god vidim lozenje na vojsku, odmah se setim one "rado Srbin u vojnike ide...". Na internetu redovno svi heroji, a u stvarnosti svi dobro znamo da bi bila opsta bezanija. To lazno hvalisanje i junacenje je sve predstava za javnost i deo naseg folklora... To je kompenzacija za neke druge licne nedostatke.

maneken

pre 7 meseci

E jaka stvar sto ne zna cinove. Da je lepe srece da nam isti nikad ne zatrebaju. Al kakvi smo debili tesko.

Ja npr. znam sve cinove a cipele delim na one za zimu, one za leto, one za blato itd. pa se uopste ne osecam nesto prosvecen.

Premda kad ides na kviz, treba da budes potkovan nekim opstim znanjem koje se racuna u trenutku kad se kviz prikazuje. Al boze moj ne znas cinove, ne znas sudiju koji je sudio finale u Kataru, ne znas koliko ventila ima Ferari Testarosa, ko je dobitnik Nobelove nagrade za Hemiju 2020. isl. Nebitna znanja za neki praktican zivot pojedinca al bitna za kviz.

trista čuda

pre 7 meseci

A šta može da bude na v osim vodnika? Dobro ajd Viceadmiral
(Ayala, 07. decembar 2023 12:31)

Bravo stručnjače (još si dobio pet puta više pluseva od minusa).
Traži se podoficirski a ne oficirski čin.

Staka Zulu

pre 7 meseci

Zašto bi civil mora da zna nešto o vojsci?
(brm, 7. decembar 2023 12:56)

A zašto bi muškarac trebalo da zna nešto o ženskim cipelama?

lal

pre 7 meseci

Ne znaju ljudi, nisu služili, a to što ja znam i što sam služio, mene ne čini, ni u čemu, boljim od njih.
(Pseudoharms, 07. decembar 2023 14:50)

ali su zato sigurno kupovali manolove cipele za keri bredso...

u pitanju je opsta kultura. ne moras da zatrudnis da bi znao kako se pravi beba...

Milojko

pre 7 meseci

@шиле
A onda bi uhvatio svog decka pod ruku i otisao da objasnis onom sa druge strane da ni on ne puca na tebe, jel da? Pa bi posle sva trojica srecno isli na depilaciju bikini zone.

Јабучило

pre 7 meseci

Е кад прочитам у коментару одма у почетку: "кацам ја био у Је Не Аа"....цревца ми се окрену а јетра залелуја....
(Богдан, 07. decembar 2023 15:55)

А ти ниси био?

najduzarec.rs

pre 7 meseci

Nije to ništa. Sećam se da je pre izvesnog vremena jedno od pitanja bilo: "U prevodu s engleskog ime te muzičke grupe glasi "Tamnoljubičasto". O kojoj je grupi reč?" Jedan takmičar se javio i rekao: "Guns N' Roses". Neverovatno je da takmičar tog nivoa ne zna šta to znači na engleskom.

Felix

pre 7 meseci

Sluzio sam vojsku tako da cinove naravno znam.Idu od razvidnika.desetara ali oficirski krecu od vodnilka i to nije sporno i stvarno mislim da i nije bitno da se zna pogotovo sto vise nema redovme vojne obaveze ali i ako sam pratio Sex i grad stvarno mislim da je totalno nebitan kreator cipela Keri B.Vise me iznenadilo da to neko zna nego da sa cinovima nije upoznat.

Zeolit

pre 7 meseci

Nekad bilo, šta vredi slati u vojsku ovo što čučne kad piša...
Ne brinite, neće se desiti. Samo vi uživajte, mama je skuvala i oprala.

Nadam se da ću crći pre nego što počnem da zavisim od vas.

Milija

pre 7 meseci

Eto ti "muskaraca" sada. Dobro su rekli da su se u Srba izrodile gneracije sinjih kukavaca. Boze ko li nam vrstu nastavlja dedovi nam se u grobovima prevrcu. Zar su za ovakve krvarili i kosti ostavljali za ovu splacinu kukavnu. Majko mila bozija. Sta je ovo? Sve sonje i mlakonje kao devojcice su. I to su mi muskarci nije ni cudo sto se deca ne radjaju nego sto nestajemo.
(Treca armija, 7. decembar 2023 17:44)

Tvoj se deda u grobu prevrce sto po ceo dan buljis u crno ogledalo i pises gluposti po svetskoj globalnoj mrezi.

MARSUPILAMI

pre 7 meseci

Pa bre... vukovnik, voručnik, votvoručnik
(Vapetan, 07. decembar 2023 12:56)

…a šta se desilo sa vesetarom?
(Veneral(ov) breg, 07. decembar 2023 13:40)

...a vazvodnik ?

opet ja

pre 7 meseci

Ivane mlađi vodnik je čin pitomaca vojne akademije i čin pitomca škole rezervnih oficira. Podoficirski činovi kreću sa : vodnik, stariji vodnik, vodnik prve klase....

Nadoljub

pre 7 meseci

Vojska je vrsta profesije. Kome treba neka zna. Da li se neko razume u osnove, npr. moje profesije? Ni blizu. Prošlo je vreme kada smo imali muškarce za bacanje u promašenim ratovima. Gde se koja svetska sila podigne, guraj Srbina da gine za druge, a najmanje za sebe. Posle pogibije, svakako sednu i prekroje granice kao da rata nije ni bilo. Muškost i ženstvenost se pokazuju svakodnevno u porodici i poštenom radu, a ne busajući se u grudi bezglavo. Patriota si ako si pošten u svemu što radiš. Za početak, "vojničino", baci papir od čokolade u korpu, a ne na sred ulice ili parka. Posle možda dobiješ i čin neogovarača, nemrzitelja, nespletkaroša, nenapadača tudjih žena, ako napreduješ u patriotizmu, sirova avetinjo!

nebitan srbin

pre 7 meseci

vojska deco to vam je ona obaveza za telad i da se susretnu seljak sa golije i neki pacov iz blokova ispričaju jedan drugom kolika je razlika medju njima i koliko su oni u stvari ne bitni jednom vodniku. kada dodje do rata deco ti generali oficiri podoficiri pobegnu u beograd a vojskom komanduje neki desetar i mladji vodnik. zato treba da se stide oni koji su dozvolili da se vojska omalovaži i pretvori u minorni deo društva.

шиле

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!
(шиле, 07. decembar 2023 14:53)

Obzirom koliko si nemotivisan i sa veoma pogrešnim sistemom vrednosti,ti bi sigurno iz te puške promašio.
Moli se Bogu da ne izbije neki belaj,ima da nosiš pušku pa ćeš da tražiš dve da ti daju,umesto jedne.
Neverovatni su mi ti defetistički pogledi na život kod mladih ljudi. Ovaj komentar je napisao neko mlad ko ne zna ni šta je vojska ni šta je ljubav prema svojoj zemlj. Samo kuknjava.
(Kikilišur, 07. decembar 2023 16:40)

Нити сам немотивисан, нити млад, и добро знам како се воли своја земља!
Али да ратујем за политичаре и ратне профите, нећу!

Једини мотив који имам у животу је да живим лепо и уживам у животу.
Будале само ратују за друге!

Mire

pre 7 meseci

Uh dobro je, pritrčaše dobri ljudi iz susjedstva da u komentarima opravdaju ovo. Šalu na stranu, ako ovo nije alarm onda ne znam šta jeste.

Knezevic Zoran

pre 7 meseci

Neverovatno je osnovno neznanje koje pokazuju naše "zelene grane#+". Što se tiče neznanja već smo davno na Zapadu. Tamo je aapsolutno nevažno ono što se ne jede ili, što ne može da se unovči. Doduše, ne zaju se osnovne stvari i pojmovi ali, znaju se stihovi Dragane Mirković, ime svakog zapadnog glumca u nekoj seriji, koliko "tripl-dablova" naptavio neki srpski košarkaš, potom kom je kome žena ili ljubavnica itd.itd. Lepo jeto, još davno predvideo Djura Jakšić, što je atikulisao u pesmi "Otac i sin", stihom, "Ah, babo, babo, kupi mi babo, kupi pečenja jarećeg...".

zp

pre 7 meseci

Meni je žao što znam za vodnike, to su bili tamo gde sam ja bio najgorio šljamovi od ljudi. I ne nisu zavodili red u vojsci nego koristili svoj bedni čin da se iživljavaju na podređenima. Zatvorski čuvari im nisu bili ravni.

Milunka Malina

pre 7 meseci

@bane Cim si ti u takvom okruzenju onda je jasno, kakav si i ti. Ahahaha Jedino ako nas ne ubedis da si ti jablan medju borićima.

Ivan

pre 7 meseci

Али зато знам да Чарли Шин носи неке чудне, пругасте кошуље и да су највећи сморови у војсци баш ови са најнижим чиновима.
(Боске, 07. decembar 2023 14:48)

Verujem ti da su smorovi ali jednostavno mora tako!!Zna se red!!Ko i u svakoj firmi...ima li negde da poslovodje nisu smorovi,nema..To ti dodje isti ...

matori

pre 7 meseci

@Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)
to je vojnički čin.
razvodnik,
desetar,
mlađi vodnik.
posle odu podoficirski ... pa oficirski.
inače mislim da treba da se ide u vojsku 3 meseca. ostalo je gubljenje vremena. manje- više da dobiješ neku vojničku obuku, nego da naučiš da se malo brineš o sebi, za neke i da nauče higijenu, neki da steknu neke radne navike, obaveze... da planiraju potrošnju novca, veša, toalet papira...
ja sam otišao sa 26 godina posle škole kao maš. ing. i sve sam to već sve sam to već imao u sebi ( bio sam i otac), naučio na studijama u većem gradu odvojen od kuće ... dok momci koji su došli sa 19-20 godina, od mame, nisu znali gde je levo ... večito im nešto falilo.

@Razvodnik

pre 7 meseci

Razvodnik,desetar i mlađi vodnik su vojnički činovi.
Slijede podoficirski ( od vodnik),oficirski i generalski.
(Razvodnik, 7. decembar 2023 16:42)

A i ti kao znaš... mladji vodnik je već podoficirski čin.

Odin

pre 7 meseci

Sad ce ovi koji nisu sluzili Vojsku da pametuju kako je to normalno i kako se to i ne mora znati... Vojska je zakon,i pod hitno treba vratiti "vojni rok" i plus sve one koji su sluzili "civilno" poslati na osnovnu pesadijsku obuku.
(Spaky, 7. decembar 2023 16:56)

Vrati se na planinu sa koje si sisao

bla

pre 7 meseci

Ima milion komentara, ali nekako mi za oko zapala 2.

Onaj atleta sto ustaje u 6h svaki dan i vezba tako vec 20 godina, pa na crtu zove one koji su sluzili vojsku. Dete, vojska se sluzi da bi mogao da branis otadzbinu, zenu, decu, ostarele roditelje, a ne da te uci da se bijes na ulici.

I onaj drugi sto kaze da bi odmah pucao u onog ko mu da pusku. Dete, rat je takvo zlo i tu vrlo brzo isplivaju oni sa dna, talog ljudski, koji se drugacije nije ostvario. Veruj mi, ubili bi te odmah. Ali kada bi video gde si i medju kakve dosao, bio bi manji od makovog zrna.

I na kraju da kazem sta mislim. Treba uvesti obavezan vojni rok u trajanju 3 meseca. A Drzava treba da radi sve sto moze da do rata ne dodje. To je veliko zlo, ispliva olos, obogati se, izginu dobri, unazadi nam Drzavu 30 godina,...Nasa Drzava cim malo stane na noge i krene napred, ovi sa strane nam zakuvaju neki rat da nas unazade, da nam ne daju da ih sustignemo.

Nisam bio za to, ali sada jesam. Vratite obavezni vojni rok.

pre 7 meseci

Али зато знам да Чарли Шин носи неке чудне, пругасте кошуље и да су највећи сморови у војсци баш ови са најнижим чиновима.
(Боске, 07. decembar 2023 14:48)
Kakav Čarli Šin? Jel se tebi dečko ceo zivot svodi na gledanje serija? A za drugi deo si u pravu, ali se opet vraća na prvo pitanje, pošto je tako u bilo kom kolektivu kada se zaposliš. Znači da ništa nisi u zivotu nigde radio, nego samo gledaš serije? Pri tom, očigledno nisi baš tako jako mlad.

Dzi

pre 7 meseci

Bolje da znaju za glupu seriju nego za glupe jna cinove...
Kaplar i Narednik da se vrate Srpskoj vojsci a yu cinovi oteraju na djubriste dje im je i mesto.

wiener

pre 7 meseci

U vojsci se, pre svega, učilo da budeš nezavisan od roditelja.
(Staka Zulu, 7. decembar 2023 13:55)

to kaze neko u zemlji u kojoj ljudi zive (i ziveli su) sa roditeljima do tridesete.

nista sato si naveo ne cini coveka samostalnim, a i ako cini ne uci se u vojsci.

napustiti svoje roditelje sa 20-25 godina, cim se zavrsi obrazovanje je test zrelosti. vojska nije.

Б

pre 7 meseci

Ау, докле је ово незнање дошло. Један пита да ли уопште постоји водник?!
Други помиње разводника. Разводник, десетар и млађи водник су војнички чинови.

Praha 2 Sparta

pre 7 meseci

Civilni toplomeri. Ovakve žene i majke treba da brane u ratu.
(Ring, 7. decembar 2023 12:25)

Izvini Rambo nisam te prepoznao.Suvise brzo si bezao u skloniste 1999.

AI

pre 7 meseci

Ne bih se složio da nije deo opšte kulture. Ne mora ćovek da je služio vojsku, da je militantan ili da voli rat.

Dovoljno je da je pogledao neki film, seriju, dokumentarnu emisiju, pročitao knjigu, članak, udžbenik...

@yzx

pre 7 meseci

@(Staka Zulu, 7. decembar 2023 13:55)
Ako to do 18 nisi naučio, neće te ni 100 godina vojske to naučiti.
(yzx, 7. decembar 2023 16:36)

Ako nisi to naucio do 18, naucice te vojska za nedelju dana, ne brini, a do kraja vojnog roka ces da slazes majice bolje od mame.

razvodnik i desetar

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

Razvodnik i desetar nisu podoficiri nego redovna vojska tj nazovi cinovi za obicne vojnike tokom odsluzenja, obicno i najveci uvlakaci i iskompleksirani likovi ih dobiju da bi mogli da cinkare sta ostali vojnici rade i dobili malo "moci" da i oni nekome u zivotu nesto naredjuju.

Samouvereno poluznanje ili povrsna informisanost je gore od znati da nesto ne znas.

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

Razvodnik nije podoficirski cin.

ivan

pre 7 meseci

@ opet ja
hvala na pojasnjenju :) zaboravio sam. Sluzio sam davno. Iskreno ne secam se ni jednog vodnika, a pamtim mladje vodnike i starije vodnike.

Hmm, šta li je od ta dva?

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)
Ovo samo dve stvari mogu da objasne:
1. muško si sa zenskim nickom, koji nije sluzio vojsku, ali voliš da pametuješ
2. zensko si koju je neki muškarac ceo zivot lagao da je bio oficir u vojsci, a bez obzira na to ti voliš da pametuješ.

neutralni felš

pre 7 meseci

Eto ti "muskaraca" sada. Dobro su rekli da su se u Srba izrodile gneracije sinjih kukavaca. Boze ko li nam vrstu nastavlja dedovi nam se u grobovima prevrcu. Zar su za ovakve krvarili i kosti ostavljali za ovu splacinu kukavnu. Majko mila bozija. Sta je ovo? Sve sonje i mlakonje kao devojcice su. I to su mi muskarci nije ni cudo sto se deca ne radjaju nego sto nestajemo.
(Treca armija, 07. decembar 2023 17:44)

onda doprinesi društvu, postani majka.

Realnost

pre 7 meseci

I sada kada neko pomene rat i rešenja krize ratom, nameće se logično pitanje hoće li pripadnici LGBT+-...populacije da idu da se bore? Ko će da ratuje? Vojnik po ugovoru za 50000 dinara da stavlja glavu na izvolte? Od mene iljudi poput mene koji su bili neće više biti pomoći. Ni silom ne idem, braniću svoju ličnu slobodu do smrti. Za zadrigle prasce i bogaćenje fukare ne treba niko ništa da da. Gledajte samo sebe lju di i ne razmišljajte o epskim junacima, fantazijama, nacionalnom, uzvišenom, ma kakvom interesu. postoji samo jedan najbitniji interes slobodan život! Ko god vam se na tom putu slobode ispreči i ma kakvu vam demagogiju prosipao na bilo koji način sigurno je vaš neprijatelj.

Olja

pre 7 meseci

Нисам био у војсци нити ме занима. Ако ми дају пушку, окренуо бих се и пуцао у оног ко ми дао! У данашњем свету ми се још млатимо са војском и тенковима... Уместо да напредујемо као цивилизација, ми ратујемо као у средњем веку!
(шиле, 07. decembar 2023 14:53t

Pa mi od "civilizovanih" učimo. Od jutra do sutra tv nam emituje slike njihovih tenkova i kojekakvog mlaćenja pa kako da budemo iznad.

Јабучило

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Разводник је војнички чин.

nisam bio za ponovno uvodjenje vojnog roka, ali sada kada citam komentare, jesam.

pre 7 meseci

Kakve veze ima koji je koji cin. Ne bih im pratio naredjenja pa taman da ide sve to generala.
(Rounder, 07. decembar 2023 14:46)

Oooo i te kako bi. Zato sto bi ti uvek mogao da kazes "necu" ali onda bi ceo tvoj vod, od cetrdesetak ljudi sa kojima si svaki dan morao da uradi ponovo ono sto ti nisi hteo, pa da vidis torturu od drugara sa kojima treba da si svaki dan od jutra do mraka...

Vukbg

pre 7 meseci

Ko ne zna neka procita
Dole sam lepo napisao ali dzaba.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%A7%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8_%D1%83_%D0%9E%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC_%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%B0_%D0%A1%D0%A4%D0%A0%D0%88

Plej

pre 7 meseci

Potpuno odsustvo kritickog misljenja. Zasto je vojska dobra? Zato sto shvatis da si ti bitan samo tvojim najblizima. Svima ostalima si nebitan dok ne pokazes svoju vrednost. Zato sto naucis da opsti interes stavis iznad licnog. Zato sto shvatis da ponekad postoji autoritet samo zato sto ima visi cin od tebe. Zato sto nema mame da ti kuva, sprema i cisti za tobom. Zato sto naucis da ako se drzis jednostavnih pravila, nemas problema. Zato sto naucis da postoje nacini da izvrdas a da ne snosis konsekvence. Zato sto..kad sve ovo naucis, sazris i postajes odrasla osoba. E, zato su nam sad momci jos uvek decaci i svaki treci ima anksiozni poremecaj...

zile

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)



razvodnik i desetar nisu cinovi

Petar

pre 7 meseci

Podoficirski činovi:
Vodnik, vodnik prve klase, stariji vodnik, stariji vodnik prve klase, zastavnik, zastavnik prve klase.

Vojnički činovi: razvodnik, desetar, mlađi vodnik.

Ako nekoga zanima, mogu da nastavim i sa svim oficirskim činovima, ali kako je ovde pitanje bilo koji je najniži podoficirski čin, mislim da sam dovoljno rekao, a ko nije shvatio - to je - VODNIK.

Ring

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)


Razvodnik je običan vojnik na odsluženju a ne podoficir. Koliko vas ma civilnih ...auuuu

Rezervni oficir

pre 7 meseci

Gospodo,
vojnicki cinovi su bili razvodnik, desetar i mladji vodnik (crvene oznake na reverima)
Podoficirski cinovi krecu od Vodnika (zlatne oznake na reverima)
Oficirski cinovi pocinju od podporucnika.

Nadam se da sam pojasnio.

Pseudoharms

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

Razvodnik je vojnički čin.

Milos

pre 7 meseci

Neko je pitao sjećamo li se mornaričkih oficirskih činova pa da se ja uključim, mada sam služio prije 35 godine:

- poručnik korvete
- poručnik fregate
- poručnik bojnog broda
- kapetan korvete
- kapetan fregate
- kapetan bojnog broda
- kontraadmiral
- viceadmiral
- admiral
- admiral flote

Nadam se da sam ih pogodio jer ih navodim iz sjećanja, bez ikakve pomoći.

djuka_pg

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Razvodnik je najniži vojnički čin, vodnik podovicirski a poručnik oficirski.

Petar

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)
Razvodnik nije podoficirski cin vec vojnicki (kao i desetar i mladji vodnik)

Nebulozna nebuloza

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)


Prijatelju, razvodnik i desetar su vojnicki cinovi, vodnik je najnizi podoficirski cin. Znam da si hteo da unizis sastavljaca pitanja slagalice, ali nije uspelo.

nema ovde leba

pre 7 meseci

@zoka koka,vodnik je najniži podoficirski čin,desetar i razvodnik su obični vojnički činovi bar je tako bilo kada sam ja služio vojni rok.

Gražanin

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Razvodnik je vojnički čin, nije podoficirski.

vojnik

pre 7 meseci

boze, sta ovaj @vukbg nalupa: kaplar, mladji vodnik,pa mladji vodnik prve klase,pa stariji vodnik i stariji vodnik druge klase...
kaplar, mladji vodnik prve klase, stariji vodnik druge klase NE POSTOJI u Vojsci Srbije. Ako ne znas otvoris sajt VS pa procitas ako vec pored kasarne ni prosao nisi.

PRV 11

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 7. decembar 2023 14:54)

polako sa tu kritiku
razvodnik i desetar su tzv "vojnički činovi"

Trovach

pre 7 meseci

@Staka Zulu...To sve i jos vise od toga sam znao i radio i pre vojske, a radim i sada jer su to osobine uredne osobe. Jedino nisam znao da kuvam. Posto smo u srednjoj skoli imali ONO i DSZ naucio sam i da pucam, rastavljam oruzje, osnove pruzanja prve pomoci i koristenja RBH kompleta, a sve to smo samo ponovili u vojsci. Vojska nikoga nije nacinila boljim covekom. Imali smo bitange u vodu i oni su i posle vojske ostali bitange.

Trovach

pre 7 meseci

@Staka Zulu...Ponovnim i pazljivijim citanjem sam shvatio da nisi sluzio vojsku. Da jesi, znao bi da vojnici ne peru svoj ves, vec ga pre nedeljnog kupanja predaju u servis i dobijaju cist. Dobro, mi kuvari smo imali tuseve u kuhinji, a odnekud sam imao i malo viska vesa ;)

Јабучило

pre 7 meseci

Pa bre... vukovnik, voručnik, votvoručnik
(Vapetan, 07. decembar 2023 12:56)

…a šta se desilo sa vesetarom?
(Veneral(ov) breg, 07. decembar 2023 13:40)

Ено га код вајора на вапорту.

Kikilišur

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Dobio si mnogo minusa jer ne znaš da su razvodnik,desetar i mladji vodnik,vojnički a ne podoficirski činovi.
Najniži podoficirski čin je vodnik. Slagalica nije pogrešila. Pozdrav od desetara VP 6919 Niš!

ihminen

pre 7 meseci

Zoka Koko razvodnik nije podoficir nego vojnik koji je ljubio dupe oficirima i podoficirima.

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

ima čiča rebro

pre 7 meseci

Pa nema najnizeg podoficirskog čina na 'V'. Razvodnik je na 'R'.
(Zoka Koka, 07. decembar 2023 14:54)

Razvodnik i desetar su vojnički činovi. Vodnik je najniži podoficirski čin.

pedjascorpio

pre 7 meseci

Pa bre... vukovnik, voručnik, votvoručnik
(Vapetan, 07. decembar 2023 12:56)

…a šta se desilo sa vesetarom?
(Veneral(ov) breg, 7. decembar 2023 13:40)

Postao je vamenik vomandira vodeljenja