- Komentari -

Preminuo Radoslav Graić

Kompozitor, pevač i dugogodišnji urednik u Radio-televiziji Srbije Radoslav Graić umro je sinoć u Beogradu u 92. godini posle kraće bolesti.

Izvor: RTS
Pošaljite komentar
 1. kod ps-a mislio sam da je autor pesme Oj Safete,Sajo ,Dragan Tokovic. inaca acenjegov udarni pevac narodne muzike bio je Aca Matic(ni Safet,ni Vas ilija!),za njega je najvise komponovao:Hej krcmarice,Biljana...
  (DervenD, 20. mart 2023 05:58)

  # Link komentara

 2. Moje najdublje saucesce porodici Graic.Cika graja nam je pricao o poreklu prezimena(grah su ljudi odvajkada voleli u njegovom rodnom mestu).pobedio je na Ilidzi "Hajro Hajrija" u interpretaciji Safeta,aranzman Mije Krnjevca,on sam komponovao.Pricao anegdote o Safetu i duzini pesme koja je prevazisla uobicajenu duzinu pesme.Pobedio na Beogradskom Saboru :Prva nagrada "Zivota nema bez tebe"(Zika Nikolic)i jos pride na istom festivalu cetvrta nagrada "Zasto duso ne dodjes"(Vasilija Radojcic).

  PS:Izvinjavam se sto moram bas ovde,ali istine radi,daispravim osobu koja pise , vec najveci boem(po meni) nase estrade medju pevacima i kompozitorima carapan Dragan Tokovic,od koga su ucili kantautorstvo:Arsen,Kemo Monteno...
  (DervenD, 19. mart 2023 21:18)

  # Link komentara

 3. Pesmu Oj Safete sajo sarajlijo nije komponovao pokojni Radoslav Grajic nego je komponovao i tekst napisao pokojni Dragan Tokovic tek da se zna. Pozdrav svima.
  (STOJAN, 19. mart 2023 18:22)

  # Link komentara

 4. Svaki put se pitam ko su osobe koje na informaciju o smrti određenog umjetnika,sportiste,naučnika,stavljaju minuse?!Začuđujuće!Čovjek koji je napisao i komponovao pjesmu Mito bekrijo,za koju većina misli da je pjesma nastala iz naroda ko zna kad,zaslužuje poštovanje,samo zbog nje.A da li je možda kao osoba bio problematičan,ne znam i trenutno me ni ne interesuje?
  (War Inside My Head, 19. mart 2023 18:18)

  # Link komentara

 5. Safet Isović je i za mene najbolji i najdraži intepretator ne samo sevdalinki već celokupne jugoslovenske vokalne narodne muzike - već najmanje šesdeset godina - a sevdalinke simbol najlepše narodne muzike.
  (Samosvesna građanka, 19. mart 2023 14:57)

  "Za tebe", to su dve ključne reči. Drago mi je da si se na taj način ogradila, jer da si tvrdila da je Safet najbolji, onda bi moj odgovor bio znatno drugačiji. Poz.
  (Mikii, 19. mart 2023 17:41)

  # Link komentara

 6. Uvek je govorio da je Safet Isović najbolji intepretator (ne: pevač, pevač može svako da bude ako mu je pevanje profesija, već: intepretator) narodne muzike ne samo u BiH već i u celoj Jugoslaviji i to je dokazao i tako što mu je posvetio pesmu ,,Oj, Safete, Sajo, Sarajlijo'' a snimili su je Safet Isović i Nada Mamula. Safet Isović je i za mene najbolji i najdraži intepretator ne samo sevdalinki već celokupne jugoslovenske vokalne narodne muzike - već najmanje šesdeset godina - a sevdalinke simbol najlepše narodne muzike.
  (Samosvesna građanka, 19. mart 2023 14:57)

  # Link komentara

 7. Jos jedan prodje dan
  uzburkan k’o more
  duz pustih ulica
  svetiljke vec gore

  Nek’ srce umorno
  zeljno mirnih snova
  sada tiho plovi
  kroz ovu noc

  Sa novim jutrom
  sve ce isto biti
  ja to dobro znam
  do novog susreta
  sa vama, dovidjenja...

  Slava mu.
  (kaokakao, 19. mart 2023 14:50)

  # Link komentara

 8. Doletrće beli golub, jedne noći rane
  Golubici što ga čeka, da ulepša dane

  Jedna od najlepših pesama narodne muzike delo je ovog velikana. Počivaj u miru.
  (Mikii, 19. mart 2023 14:27)

  # Link komentara

 9. Veliki naš Mrkonjčanin, velika porodica! Počivaj u miru, saučešće porodici.
  (michigenac, 19. mart 2023 14:17)

  # Link komentara

 10. Divan čovek, pravi gospodin. Pocivajte u miru dragi g. Graicu.
  (vanja, 19. mart 2023 14:04)

  # Link komentara