- Komentari -

Borko je najbolji nastavnik na svetu: Đaci ne beže sa njegovih časova VIDEO

Nastavnik Borko Petrović iz Paraćina je izabran za najboljeg nastavnika na svetu, u konkurenciji 110 nastavnika. Predaje engleski jezik i mnogo voli svoj posao, a njega učenici. Kako se na najbolji način gradi poverenje i poštovanje između nastavnika i učenika i šta je potrebno da svi nastavnici budu otkrio je u svom gostovanju na TV Prva.

Izvor: prva.rs
Pošaljite komentar
 1. Da je on ministar obrazovanja bio bih spokojan. Izuzetno inteligentan, posvečen čovek. Onaj komentar koji omalovažava titulu u izboru između 110 ljudi verovatno je napisao jedan oid gubitnika kojih su pune kladionice u ovoj zemlji.
  (Danilo, 30. januar 2023 15:21)

  # Link komentara

 2. Svaka čast, ali na svetu, u konkurenciji 110 nastavnika?
  Da nije malo preterano?
  (dr2, 30. januar 2023 11:44)  Ovo nisu "zvanična" takmičenja već, recimo, konkursi, najčešće organizovani od strane nekih organizacija iz Evrope i sveta. Faktički, nominuješ sam sebe, složiš prijavu (neretko se traži video klip, u onom tipičnom reklamnom maniru gde u učionicu ulaziš u stilu Toma Kruza kad ulazi u F-14 u Top Gunu). Vrlo često o finalistima i pobedniku odlučuju i lajkovi na društvenim mrežama, pa na scenu stupa i to koliko kandidat uspe da animira ljude iz okoline da glasaju za njega :)  Borko, bez sumnje, deluje kao odličan nastavnik, samo sam hteo da pojasnim kako ovo funkcioniše u praksi. Ne, ove titule ne dodeljuju Ivy League univerziteti niti najprestižnije svetske institucije, više je kao fora :) Međutim, ima svakakvih priča: pamtim jednu moju profesorku iz srednje škole koja je, blago rečeno, težak slučaj. Mada je to bilo odavno, i dalje pamtim da je bila nikakav pedagog, težak kompleksaš. Ipak, to je nije sprečilo da se svojevremeno kandiduje za jedno ovakvo takmičenje iza koga je stajala neka organizacija sa područja Emirata. Da li je suptilno pritiskala učenike iz svih razreda kojima je predavala da za nju "glasaju"? Retoričko pitanje, šta da se radi.  Uglavnom, ne uzimati ovo kao nekakvo ultimativno merilo, ali gospodinu Borku čestitke, ovakve stvari uvek dobro dođu u CV-u.
  (mtd, 30. januar 2023 13:01)

  # Link komentara

 3. Svaka čast, ali na svetu, u konkurenciji 110 nastavnika?
  Da nije malo preterano?
  (dr2, 30. januar 2023 11:44)

  # Link komentara

 4. Eto primjera
  (Crnogorac100, 30. januar 2023 11:40)

  # Link komentara

 5. S aka čast i njemu i djeci a i njihovim roditeljima.
  (nekako s proljeća, 30. januar 2023 11:27)

  # Link komentara

 6. Ali voli Srbenda zlostavljanje, kaže ne može dobro obrazovanje bez toga, jer njega su mlatili ko vola u kupusu, pa šta mu fali?
  (Jamesdin, 30. januar 2023 11:18)

  # Link komentara