- Komentari -

Kako sam zavoleo klonove?

O zabrani kloniranja kao tipičnoj politikantskoj besmislici i članu 24 novog Ustava republike Srbije. Šta je to “ljudsko biće”?

Piše: Milan M. Ćirković

Pošaljite komentar
 1. There is no love

  We are the new breed
  We are the future
  We are immune to life itself
  Cold rules are reality

  I am rape
  I am hate

  I am a duplication
  Innocently
  I was conceived
  So violently
  There was no love
  There was no love for me
  There was only hatred

  I am rape
  I am hate

  Every day I feel anonymous hate
  Forever in the shadow of disgrace

  I am rape
  I am hate

  Filled with pain
  A bruised and darknened soul
  Spare me from the
  Life that's full of misery

  There is no love
  (Replica (Genetic Blueprint), 9. decembar 2006 21:39)

  # Link komentara

 2. Bravo!
  (Mladen, 11. decembar 2006 18:35)

  # Link komentara

 3. Dobro je videti da neko iz ovdasnje naucne zajednice dize glas protiv nasilja politikanata i politicara nad naukom. Samo mi je zao sto takvih glasova nema vise.
  (Artur Dent, 27. decembar 2006 08:12)

  # Link komentara

 4. Naučnici su, nažalost, u ovoj zemlji ugroženi sloj stanovništva...
  Ne bih da budem pogrešno shvaćen, ali mi se čini da se javnosti više skreće pažnja čak i na probleme Roma, tj. verskih i nacionalnih manjina i ostalih ugroženih slojeva društva, nego na probleme naučnika u ovoj zemlji...
  Stoga mislim da bi bilo sasvim u redu da naši priznati naučnici govnavim motkama oteraju naše političare iz javnog života (a neke i iz samog života) i zauzmu njihova mesta, s ciljem reorganizacije naše države i društva. (Eventualne dušebrižnike koje opterećuje moralna opravdanost takvog čina podsećam da je u pitanju klasičan slučaj samoodbrane! Mislim, stvarno! Ustavom zabraniti nečiju delatnost, koja je sasvim slučajno naučna delatnost koja je veoma cenjena u svetu! Pa to nas vraća u doba crkvene inkvizicije!)
  (Mirko Vucelja, 27. decembar 2006 13:01)

  # Link komentara

 5. U dahu sam procitao clanak i...skoro potpuno se slazem. Ustavna odredba o ljudskom zivotu mi lici na razradu krilatice 'covek nema pravo ni da stvori ni da oduzme zivot', na nacin svojstven dnevnoj politici, sto ce reci plitko, populisticki i senzacionalisticki. Pritom, ostavlja se zakonski prozor u okviru kog se izucavanje maticnih celija, veoma vazan segment savremene nauke, moze naci van zakona. Dok su lakomisleni ministri dobro raspolozeni, ne mora...a dokle ce biti tako ne znamo.
  Ali...Votsona nikako ne bih citirao u vezi sa bilo kojim pojmom makar i najblaze vezanim za etiku, jer sam licno imao priliku da cujem gomilu njegovih profasistickih izjava. Navescu samo dve: 'Cesto mi zameraju, ali ja ipak kazem - Hitler je bio u pravu...postoje ljudi koji su geneticki predodredjeni da budu bolji ili gori u nekom pogledu...npr. gospodari ili sluge...ja , eto, nisam geneticki predodredjen da slusam tudja naredjenja.' Druga izjava - odgovor na pitanje 'Sta biste porucili mladim istrazivacima?' : 'Porucio bih vam - zaboravite etiku - to je gubljenje vremena'. I jedna i druga izjava su produzetak izvesnih naucnih rezultata, sa drskim zadiranjem u vrlo osetljive eticke sfere.
  Pored toga, od njega je ostalo samo ime - posle takodje eticki diskutabilnog prisvajanja rezultata za koje je zajedno sa Krikom dobio Nobelovu nagradu, i trecine pogresnih rezultata u isforsiranom Projektu ljudskog genoma.
  Ako uspe da definise sta znaci 'bolja ljudska bica', mislim da ce brzo i sam dobiti svoj odgovor.
  (teenwolf, 16. januar 2007 17:26)

  # Link komentara

 6. Sokirana sam cinjenicom da neko podrzava kloniranje i da ga zeli u Srbiji!Medicina postoji da nam pomogne u lecenju svih NOVIH,LABORATORIJSKIH bolesti,ne da MENJA prirodu!Toliko pogresnih odluka je doneseno u Srbiji, a nase stanovnistvo se stidi jedne od retko ispravnih kao sto je zabrana kloniranja!Ne zalazim ovaj put u " kvalitet" novog ustava Srbije...
  (Natasa, 1. februar 2007 17:21)

  # Link komentara