- Komentari -
 1. @Volela bih da na mom nadgrobnom spomeniku piše: Od svih živih bića na planeti Zemlja je najviše volela pse a od svih živih bića na planeti Zemlja su je psi voleli najviše.

  PS: Ne šalim se, i nisam sarkastična!
  (Самосвесна грађанка, 26. avgust 2022 23:06)

  Jedva čekam da ti se ispuni želja.

  PS: Ne šalim se i nisam sarkastičan (a znam i kako se zarez pravilno koristi, jer sam pismen).
  (rusofilčino ogavna, 2. septembar 2022 23:03)

  # Link komentara

 2. Kad kuce zeva onda je nervozno. Ako vas jos nesto interesuje, pitajte.

  Recimo, zasto se macke i kucici ne podnose?

  Zato sto ne govore istim jezikom i ponasanjem.
  (Pripitomljavac, 26. avgust 2022 19:03)

  "Kod pasa je zevanje jednako "zarazno" kao i kod ljudi"


  Kad pas zeva pokazuje da nije opasan niti u ratničkom raspoloženju.
  (466453, 27. avgust 2022 21:38)

  # Link komentara

 3. Napušteni psi su problem. Posebno oni agresivni koji nasrću na decu.
  (Niko, 27. avgust 2022 19:50)

  # Link komentara

 4. Oni, koji se nisu "družili" sa pima, kao kućnim ljubimcima u dečjem uzrastu i kasnije, ne znaju šta su sve propustili?! Mislim da se niko tako iskreno ne obraduje svom vlasniku kao psi. Niti postoji odanija životinja. Život vlasnika je, u njihovom poimanju sveta, daleko vredniji od sopstvenog. Koliko god im pružimo, ne možemo im se odužiti za odanost i beskrajnu ljubav. Imao sam psa, ženkicu, "Cane corso", koja je umrla od raka. Pet minuta pre smrti je neumorno mahala repom i radovala se mom prisustvu iako je bila nepokretna. Psi su životinje koje su svoju sudbinu vezale za ljude. Kako će proći, videćemo.
  (Zoran Knezevic, 27. avgust 2022 14:36)

  # Link komentara

 5. (Taurunum, 26. avgust 2022 19:06)

  Ma znam evo jedan spava pored mene toliko se priljubio da spavam na ivici kreveta po celu noc se guramo a krevet ogroman a u stanju je da se igra po ceo dan. Ide na cuvanje ne zbog toga sto nema ko da ga cuva nego da bi se igrao sa drugarima. Moja deca rade od kuce a ja ga vodim i kod mene na posao ponekad. Prima naredbe iskljucivo na srpskom iako su rekli da psi ne razumeju sta pricate vec reaguji na boju glasa. Moj reaguje na reci i na srpskom i engleskom ali naredbe samo na srpskom. Interesantno
  (Jew USA, 27. avgust 2022 13:13)

  # Link komentara

 6. Ah ta divna bez koristna stvorenja!
  (LAŽLI MAJ, 27. avgust 2022 11:01)

  # Link komentara

 7. Kada sam se razveo prodao sam svoj stan na vračaru, kupio i renovirao imanje na selu. Sve to super lux i za gradske uslove, ali ubi samoća, malo malo pa bežim u grad iz koga sam u stvari hteo da pobegnem. Pokloni mi drug 2 malinoa, prvo mi palo na pamet šta će mi te životinje od životinja, ali oni mali slatki umiljati.. Kaže uzmi greota da su kod mene u malom gradskom dvorištu, a kod mene okućnica skoro 3 hektara. Imam 50 godina i sa ova 2 kret enčića život je ponovo dobio smisao. Posle silnih prevara poslovnih partnera, posle izdaje žene normalno da se čovek malo povuče u sebe i konsoliduje, ali apsolutno nepotrebno kada imam ova 2 bića pored sebe. Jako inteligentni i poslušni. Ako idem da radim nešto po dvorištu izgiboše da ih pustim iz boksa, ako sam se skockao i idem za grad sede mirni i ne mrdaju. Kako znaju nemam pojma. Ali kad se vratim, lajaće ako treba celu noć dok ne dodjem do njih da ih počešem. Ako mačka prolazi dvorištem neće reagovati, ali u pogledu im se vidi da im se svašta mota po glavi, samo kad ja ne bih znao. Drugo kuče kada uđe u dvorište neće ga napasti, kulturno će ga obavestiti o svom prisustvu i ispratiti do izlaza iz dvorišta. Kada dodje neko u goste doprate ga do mene i čekaju komandu... I tako jos 1000 primera gde se sam začudim kako ne znaju da pričaju. U nekom momentu je naišlo neko kuče rase dodž koje sam takodje hteo da zadržim, prihvatili su ga odmah kao svog, čini mi se zato što su videli da želim da ga zadržim. Ali dodž kao dodž, u zapali kroz ogradu (ova dvojica kad god hoće mogu da prokopaju ispod žice ili je preskoče, nikad nisu ni pokušali) danima su gledali u pravcu odakle ga očekuju. Povremeno naizmenično zalaju, meni se cini da ga dozivaju.
  Uglavnom od kad sam se preselio u pasivne krajeve lekove za smirenje više ne pijem, nervozan - šta je to, većinu hrane kupujem od lokalaca, sveže i domaće, ponešto i uzgajam. Smejale mi se komšije kad sam kupio plastenik i instalirao sistem za prihranu i navodnjavanje, kažu vidi ga ovaj napaljeni beograđanin, brzo će to da zaraste u korov, sad kad vide koliki je paradajz kažu to ti je gmo. Sam pečem hleb, uveče ja i moja 2 konjića pustimo film ili kao neko veče (na žalost) zvezdu na video bim-u u letnjikovcu, tu i prespavamo bar pola leta.
  Prijatelji iz grada kad dodju glume mačke, čini mi se da im žao što oni ne mogu da donesu kafu i rakiju.
  Ne znam sto sam se ovako raspisao, valjda što sam dokon i zadovoljan svojim životom pa bih da podelim, a Lale i Mile su bar 50% te sreće.
  (Avatar, 27. avgust 2022 08:59)

  # Link komentara

 8. Udomio sam jednog pre godinu dana, ne razdvajamo se, potpuno socijalizovan, ide svuda samnom bez povodca, planinarimo, idemo na more, dunav, pas uživa. Toliko dobijam ljubavi od njega, naucio sam da mnogo više budem sam (sa njim) nego ranije što mi prija. Od kada sam izgubio roditelje to je jedino biće na svetu od kog dobijam bezrezervnu ljubav. Mnogo mi to znači.
  (goran, 27. avgust 2022 08:53)

  # Link komentara

 9. Овај дан ми је најважнији, шта бих без оног дана
  (Raša, 27. avgust 2022 06:41)

  # Link komentara

 10. Srećan vam dan drugari!
  (Gaučos, 27. avgust 2022 04:49)

  # Link komentara

 11. Da je čovekov najbolji prijatelj pas, mišljenje je čoveka, a ne psa.
  (b, 27. avgust 2022 01:09)

  # Link komentara

 12. Moj psic jeskoro uginuo imnogo mi nedostaje jer niko ne
  Može tako iskreno da voli celom svojom dusom kao on bez foliranja imnooogo minedostaje sad je so jedna bolna praznina u mojoj dusi
  (Gordana, 27. avgust 2022 00:41)

  # Link komentara

 13. Ja sam Lessy spevao pesmu;
  Jedan mali pas,
  cuva vas,
  cuva vas,
  jedan mali paaaas .....la,la,la.
  Lessy to razume :)
  (cobo, 27. avgust 2022 00:24)

  # Link komentara

 14. I Kinezi slave taj dan.
  (Televisa presenta, 26. avgust 2022 23:52)

  # Link komentara

 15. Volela bih da na mom nadgrobnom spomeniku piše: Od svih živih bića na planeti Zemlja je najviše volela pse a od svih živih bića na planeti Zemlja su je psi voleli najviše.

  PS: Ne šalim se, i nisam sarkastična!
  (Самосвесна грађанка, 26. avgust 2022 23:06)

  # Link komentara

 16. vala bolji su i od većine ljudi,ja ih obožavam!
  (brainstorm, 26. avgust 2022 21:55)

  # Link komentara

 17. Kao što mi dresiramo pse, tako i psi dresiraju nas. Kako..? Pa recimo, nema vas pet minuta i kad se vratite pas vam se obraduje kao da vas nije video godinu dana. I kako onda da ga ne volite i ne date mu šta god da zatraži..? Što se tiče pasa i mačaka, oni se ni najmanje ne mrze nego imaju dijametralno suprotno ponašanje. Pas (i vuk) u prirodi lovi tako što žrtvu proganja sve dok ona ne padne od iscrpljenosti. Dakle, za sve ono što se čini psu da beži od njega (uključujući i auta, autobuse, kamione..) on dobija neodoljivu želju da trči za njima i laje. Mačka sa druge strane lovi sama, iz zasede i često je plen drugih većih grabljivaca. Zato na najmanji znak opasnosti ona beži. Takva reakcija je psu kao biku crvena marama. Da mačka ne beži, pas je nikad ne bi progonio.
  (Djoksa, 26. avgust 2022 21:21)

  # Link komentara

 18. Idu dva psa ulicom. Prvi pas kaže onom drugom:
  - Znaš li što ima novo u gradu?
  - Što? – pita drugi.
  - Postavili nove bandere.
  - E, pa to mora da se zalije!
  (Seek and Destroy, 26. avgust 2022 20:22)

  # Link komentara

 19. Najjaci su likovi koji kupe psa pa ga zatvore bez da ga setaju i igraju se sa njim.
  (Rekonvalescent, 26. avgust 2022 20:11)

  # Link komentara

 20. Duše drage...
  Ko nije imao psa, taj ne zna šta znači bezuslovna ljubav....
  Kako oni umeju da budu nežni, to se ne može opisati....
  (Taurunum, 26. avgust 2022 19:06)

  # Link komentara

 21. Kad kuce zeva onda je nervozno. Ako vas jos nesto interesuje, pitajte.

  Recimo, zasto se macke i kucici ne podnose?

  Zato sto ne govore istim jezikom i ponasanjem.
  (Pripitomljavac, 26. avgust 2022 19:03)

  # Link komentara