Utorak, 24.05.2022.

12:44

Borba sa opakom bolešću potresla sve: Bora Đorđević nestao iz javnog života

Izvor: hellomagazin

Borba sa opakom bolešæu potresla sve: Bora Ðorðeviæ nestao iz javnog života IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

Generacija 80'ih

pre 1 godinu

Zašto mora neki anonimus... Da komentariše text koji mu je ne bitan??? Mišljenja su različita i tu komentara nema . Za mene Bora i grupa Riblja Čorba bili i ostali br . 1!!! A tebi dotični anonimusu niko te ne tera da voliš ili poštuješ . Produži dalje . Mene kada nešto ne zanima ne čitam ni text ni komentare ... Prelistam jer je ,,NE BITNO'' !

Bojan

pre 1 godinu

Ovi hrvati ubise sa ovim usao u legendu pa izasao iz nje. Da vam ja kazem, Bora je jedan od najvećih umjetnika na ovim prostorim, kakve je tekstove on napisao vi takvog umjetnika nikad necete imati...
(B.L., 25. maj 2022 10:21)

S obzirom na to kakvu ste muziku vi Bosanci podarili svetu, razumljivo je da vam Riblja Čorba predstavlja neslućene visine rokenrola.

A i moralna je veličina taman po vašoj meri...

Mastodont

pre 1 godinu

Citam ove komentare i shvatam koliko smo mi zaostala i iskompleksirana nacija.
(Banja Luka, 25. maj 2022 04:56)

Totalno jeste, ali kakve to veze ima s propalim srpskim muzičarem?

Sasa

pre 1 godinu

Trenutak u kom je odlucio da iznese svoj stav o danasnjim politicarima i politici, a onda eksplictno opredeli, bio je prekretnica u konacnom formiranju mog postovanja prema njemu. Hvala ti sto si imao hrabrosti da govoris, iako si znao da ce glasna manjina biti u ekstaticnoj hajci. Oni ce proci, a ti ces vecno biti tu.

neutralni felš

pre 1 godinu

Cuo sam daje riba corba uso u legemdu i izaso iz legemde ali neznam stato zmaci valda daje legemdaram svirac i daje pevo dosta dombro misim daje on po dosta pozmat po pevalju jasam cuo za njega znam daje bijo nekakav drekavac valda metalac sto imaju zemske flizure i repove
(Volina, 24. maj 2022 23:46)

nije istina bora corba nije metalac on peva zabavnu muziku ja naprimer slusam samo narodno a od zabavno samo boru i legende

Nale

pre 1 godinu

Uvek je bio samo svoj, takvi su uvek mnogima na zubu. Cak i kad imamo oponentne stavove, neko je koga morate postovati kaokompletnog tekstopisca i muzicara. I mada sam mozda ne voli to drustvo, obojica su velicine koje ce trajati vekovima, za razliku od puke pop kulture koja mozda greje srca ali vijuge ne podstice i nema neku dublju svrhu. Politike nam je preko glave svima, jasno i samo je Bora zasluzio da mu se oprosti u svakom smislu.

CATAPA

pre 1 godinu

Svako ko je sa Koštunicom tikve sadio, povukao se iz javnosti na jedan ili gori način. Udba drugima ponešto možda i oprosti, ali bivšim poslušnicima ne prašta. Nije uostalom Bora ni jedini koji se "smrz'o" kad je saznao ko i kakav je stvarno taj Koštunica dr. Vojislav.
I Bori je puno bolje i zdravije da drži jezik za zubima. Može da peva, ali duže će poživeti ako ne priča.

B.L.

pre 1 godinu

Ovi hrvati ubise sa ovim usao u legendu pa izasao iz nje. Da vam ja kazem, Bora je jedan od najvećih umjetnika na ovim prostorim, kakve je tekstove on napisao vi takvog umjetnika nikad necete imati...

Mr Majestyk

pre 1 godinu

Da se povukao pre druga zagrebačkog ostao bi legenda. Sve od tada je pad. (Ramones, 24. maj 2022 22:34)

Sećam se koncerta 1990. na Tašmajdanu i najave da je oproštajni. Šteta što to i nije bio. Posle toga samo nizbrdo, muzički, moralno, ljudski.

Ксенија

pre 1 godinu

Они, који се усуђују да суде Бори због његових политичких ставова, заборављају да се можда баш њихови ставови гаде већини (избори!) људи. Ако смо слободни да мислимо својом главом, то право морамо дати и другима. Али, политика је зло које гуши наше људе већ деценијама и то је наша тужна и ружна реалност. Да Бора није направио ништа друго до “Анђела”, остао би у души и срцима свих нормалних људи. Небројене друге композиције које је створио, сјајни наступи током неколико деценија, све то му је осигурало бесмртност, коју политикантски коментари острашћених губитника неће доживети ни за три своја живота. Покријте се ушима, сви ви који га прозивате, незадовољни његовим политичким ставовима, и поклоните се великом уметнику Бори Ђорђевићу.

dejan

pre 1 godinu

Imam 46 godina, odrastao sam uz Boru i njegove hitove,kojih ima bezbroj. A sad, naposletku samo pamtim onaj njegov predizborni SNS koncert kada je pevao svoje hitove onim dovučenim mučenicima koji nisu znali jednu jedinu reč neke njegove pesme. I stalno se pitam, šta je trebalo,koja je to količina novca ili bilo čega, da se čovek tako po..ere na ceo svoj život, i da umesto da ostane upamćen kao jedan od najboljih kantautora koje je ovo podneblje imalo, ostane upamćen po ulizištvu i poltronstvu.Upravo suprotno od onog kakav se ceo život prikazivao.

Komša

pre 1 godinu

@Dex
87/88? Selektivno.
Aki cemo pravo on je još u Suncokretu bio društveno-politicki podoban i svirao po radnim akcijama i slicnim manifestacijama.
Pa onda imamo Rani mraz i "Racunajte na nas" u saizvršilaštvu sa Doletom Balaševicem (koji je ,onako usput video Tita čak tei puta a ne samo jednom kao Pinki).
Ono sto je takodje bila istina je njegova želja i volja da se iz tog oportunizma istrgne jer je po naravi izgleda brljivi bundžija.
Nije jedini - čitave generacije muzičara su morale da vode računa o "društveno političkom trenutku' (čitaj stavu partije i volji nekig druga iz komiteta za kulturu).
Kad si bio podoban imao si marketing - od pomenutog druga iz komiteta do predsednika omladine po skolama,omladinskih sekcija po domovima kultura (tezge,gostovanja) pa na dalje.
Imala je i Korni grupa svog "Ivo lolu" na primer.
Onda je devedesetih samo nastavljeno.

Sad ,mozemo ljude precrtati ili reci da cemo zbog Lepe protine kci zažmuriti na Računajte na nas ili zbog Lutke zaboraviti na razne oportunističke poduhvate ,od radnih akcija,nacionalnih akcija i ostalih brljotina.
Na kraju krajeva - nije ni bitno ko je ,kakav je bio/jeste ,bitno je koliko vrede neke pesme koje je ostavio iza sebe.
Ostalo je opet traženje nekakve moralno političke podobnosti - samo iz drugog ugla.

Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti

pre 1 godinu

Da ponovim tvoj savjet.
Ostani đubre do kraja.
(Mario, 24. maj 2022 23:54)

A u centru Zagreba ste mu tapsali i bodrili ga,čak su i Splicani dolazili da odslusaju malo SRPSKOG ROKA!
Batali priču Marija🤣

dzambalaja

pre 1 godinu

Borisav i njegova riblja corba su opevali mladost, zrelo doba i starost..sasvim dovoljno matarijala da se opravda jedan zivot kako njegov tako i benda..uvek ce imati verne navijace i ja cu biti deo njih..sve ostalo je potpuno nebitno i nevazno..

ZRENJANINAC

pre 1 godinu

Video sam ga / i slusao septembra prosle godine u Kikindi , na Danima Ludaje ... Izgledao je prilicno lose , muzicari su besomucno ponavljali svoje deonice , da bi on stigao do daha ...Jedva se popeo i sisao sa bine i jos neki signali loseg stanja / ne bih sad o tome .

Dobro jutro

pre 1 godinu

Lako je razumeti kada se neko bez dovoljno talenta proda dnevnoj politici. Bora je bio talentovan njemu to uopste nije trebalo.

Slovenac

pre 1 godinu

@qwerty: argument ti je na nivou 8-godisnjaka, u stilu "moj tata je jaci od tvog tate". Zato sto 1 covek "bleji" na vasem portalu, vi ste kolektivno bolji? Pa i da je 100 njih koji "bleji", nesto gluplje nisam odavno procitao, a majstori ste u glupiranju. Idi bolje pokupi smece oko sebe, po tome ste isto poznati.

mr

pre 1 godinu

Ако је икад ико имао сумњу да је Бора највећи рок музичар код нас, сада више нема ту дилему када погледа све ове бот комшијске коментаре.

kizami

pre 1 godinu

Pravi rokeri su u klubu 27 i oni se večno pamte.Bora je od Adam Anta na koga je ličio u početku, stariji znaju ko je to, postao četnik iz Guče,tako da...

Bukač

pre 1 godinu

... Bečki konjušari nisu zlopamtila, šta smo svi pa i Bora lupetali o Slovencima i Sloveniji ... uživaj u blagodetima, lepoti i standardu jer Slovenija je uvek bila 50 godina ispred Srbije.

Radovan lV

pre 1 godinu

Proslog leta sam ga slusao u Nisu na letnjoj pozornici, presedeo je ceo koncert i videlo sa da nije bas dobar sa zdravljem.... ali... isto tako mogu da kazem da ga ja licno nisam cuo da je bolje pevao, a bio sam na dosta njegovih koncerata... odusevili su me na Uscu pre neku deceniju... bio je koncert Corbe i Pusenja sa Kusturicom, ali se Pusenje nije bas pokazalo pa su bili naglavacke sklonjeni sa bine, bukvalno posle 2. pesme...
Bora je odradio i svoj i njihov koncert, sigurno su svirali bar 4 sata...
Iskreno se nadam da sta god bude sa njim ne bude mucenja i mrcvarenja...
Hvala Bori za lepe trenutke uz njegove pesme i veselu mladost.

vladimir

pre 1 godinu

U većini veoma dobri komentari!!!
Svako sebi bira način života,a on je svoj izabrao.
Za muziku 80-ih svaka čast.Sve ostalo što je radio neka mu ide na čast!!!
Alkoholičar pa teški dupelizac!!!
U suštini ako i jeste teško bolestan,najvećim delom je sám kriv za to!!!!
Stiglo ga svo zlo koje je sejao!!!
Ništa u životu ne može džabe!!

vukica

pre 1 godinu

Čovek koji je otpevao fantasticne pesme i napisao odlicne stihove, narocito u jednom periodu, ostalo me se ne tiče jer on je muzičar

Nikola

pre 1 godinu

Sta reci ,tip je popio boga oca ,isto tako popusio.A moralno se srozao da je malo ljudi kojima ga je zao.Mozdda mi ga je zao kao bolesnog coveka,ali kao coveka.....

ispijač piva ispred dragstora

pre 1 godinu

@(odzidza, 24. maj 2022 23:42)
Nikad on nije bio buntovnik već ulizica od početka karijere. 70 ih godina je bio najistaknutiji stvaralac tzv "akcijaškog" roka u kome su se veličale Omladinske radne akcije koje su bile obavezne za napredak u komunističkoj partiji. A za vreme kratke saradnje sa Đorđem Balaševićem je nastao ulizički hit Računajte na nas, ne verujem da Bora nije imao učešća u stvaranju toga.
To su samo dva primera, a moglo bi se još mnogo toga navesti!

Super Nova

pre 1 godinu

Pevao pesmu Pogledaj dom svoj andjele i neću da budem član mafije a onda ode na njihov predizborni skup da peva da se doživotno obruka i osramoti.......

Ксенија

pre 1 godinu

Они, који се усуђују да суде Бори због његових политичких ставова, заборављају да се можда баш њихови ставови гаде већини (избори!) људи. Ако смо слободни да мислимо својом главом, то право морамо дати и другима. Али, политика је зло које гуши наше људе већ деценијама и то је наша тужна и ружна реалност. Да Бора није направио ништа друго до “Анђела”, остао би у души и срцима свих нормалних људи. Небројене друге композиције које је створио, сјајни наступи током неколико деценија, све то му је осигурало бесмртност, коју политикантски коментари острашћених губитника неће доживети ни за три своја живота. Покријте се ушима, сви ви који га прозивате, незадовољни његовим политичким ставовима, и поклоните се великом уметнику Бори Ђорђевићу.

Blek - Chicago

pre 1 godinu

“Zbog toga smo i uvek cemo biti bolji.
(qwerty, 24. maj 2022 22:21)” U svoje ime piši i ne sakrivaj se iza “mi “. Od koga si to bolji, barem u komšiluku…Pametniji nisi očigledno.

pa

pre 1 godinu

imam i ja zdravstvene problem ali nikoga nije briga za to. Vazni su samo bogati i slavni
odem u KCS kazu nema termian u narednih godinu dana a komsija crnogorac zakaze za jedan dan. e pa srbijo "sad ide onaj tekst aleksandra gavrica iz filma mars na drinu samo umesto drine ....

pivskikvasac

pre 1 godinu

@Slovenac

To je zato što nemate ni minimum nacionalnog dostojanstva. Potpuno šizofreno da Boru Čorbu tamo dočekujete kao svoga. Isto je šizofreno da dolaziš na srpske portale nakon razlaza i pišeš na srpskom. Alo druže meni tvoja država, jezik i kultura ne trebaju. Idi u svoju Sloveniju i tamo čitaj svoje vesti a mi možemo tek u Nemačkoj da se družimo, i to samo na kafi i nicemu ozbiljnije.

Strahotni

pre 1 godinu

Kada neko živi predugo, i uspe da u.ere sve ono što je do tada radio...
(ivan, 24. maj 2022 20:35)

Pa lako je tebi. Ti nemaš šta da u.ereš.

Burazer

pre 1 godinu

Dobre ideje za svirku imas kad si mlad. Zivot je sopstvena prica i ne moze niko da sudi, jer nije u kozi. Pogotvo kroz vreme kroz koje smo prosli. Ja ipak “gorim” ko papirni zmajevi”. Sve pesme znam napamet, a nikad nisam bio na koncertu, jer zivot…

Zagrepčan

pre 1 godinu

"za mene je ovaj čovek muzički nestao iz mog života još odlaskom bajage iz čorbe '84., a mentalno zauvek kad je nagovarao ljude da bacaju šporete gorenje- velenje, a živi u sloveniji sa slovenkom i želi koncert u zagrebu al mu na svu sreću ne daju! ljudsko dno!
(miki, 24. maj 2022 23:43)"



Hahaha..., odličan komentar. Izgleda da Bora Čorba još nije shvatio poantu izreke : "poslije je..nja", nema kajanja".

Mario

pre 1 godinu

Coveka su bukvalno iz bolnice odvezli na streceru kuci na ljecenje, a mesec dana kasnije imao koncert u mihenu. Niko od nas nije verovao, da ce jos stati, bar ne za dugo, na noge i jos manje odrzati taj koncert i ostali koji su slijedili. Ali eto, svaka mu cast neda se.

miki

pre 1 godinu

za mene je ovaj čovek muzički nestao iz mog života još odlaskom bajage iz čorbe '84., a mentalno zauvek kad je nagovarao ljude da bacaju šporete gorenje- velenje, a živi u sloveniji sa slovenkom i želi koncert u zagrebu al mu na svu sreću ne daju! ljudsko dno!

Volina

pre 1 godinu

Cuo sam daje riba corba uso u legemdu i izaso iz legemde ali neznam stato zmaci valda daje legemdaram svirac i daje pevo dosta dombro misim daje on po dosta pozmat po pevalju jasam cuo za njega znam daje bijo nekakav drekavac valda metalac sto imaju zemske flizure i repove

odzidza

pre 1 godinu

Kad bi me neko pitao ko je Bora Djordjevic, ja, kao neko od 28 godina, bih rekao da je Bora po mojem misljenju nekada bio olicenje odmetnika, buntovnika, covek koji je imao ono da se suprotstavi Titi i Milosevicu za sta je mogao da ga pojede mrak, Srpski Che Guevara, i onda dodje do toga da sve to prospe u blato, kao krava koja da 30l mleka dnevno pa udari nogom i prospe. Zaista izvanredna licnost nekada bio, sada najobicnija ulizica koja je izgubila kompas, svesna da od penzije ne moze da zivi.

nikola

pre 1 godinu

koliko se samo podsmevao slovencima,a sad šeta psa po parku i kupi izmet kesicom...
(dzo, 24. maj 2022 21:54)
Pa kad kučići po ulicama kaku?

Dex

pre 1 godinu

@Anonim

Covek koji je usao u legendu i izasao iz nje.
Albumi do 87-88 su mu genijalni, sve posle toga je nacionalisticka glupost.

Da rezimiram, sad kad je sopstena guzica u pitanju, sad je Slovenija dobra.
Nema vise, Slovenija moja dezela, jednog dana jebaces jezela.

sasha

pre 1 godinu

@Anonim
Sam se degradirao. Da li je neko mogao da pomisli kad je izasao album Njihovi dani, da ce Bora upravo njima pevati u predizbornoj kampanji?
Voleo sam njegove tekstove, iako je to daleko od ozbiljne poezije, ali je muziku plagirao mozda i vise od Bregovica.

c i t i z e n

pre 1 godinu

Свако може да живи како жели, укључујући последице таквог живота. Бора је правио многе глупости и бламирао се али рачуна се само оно што је оставио иза себе. А тога није баш мало.

Dodo

pre 1 godinu

Ne znam čemu ovo pametanje. Ne piše da je umro, nego da je nestao iz javnog života, kao javna ličnost. To ne znači da ne može da izađe iz kuće. Nego da se ne pojavljuje kao javna ličnost. Na koncertima, na primer. Ili na Pinku ili predizbornom skupu, u njegovom slučaju.

qwerty

pre 1 godinu

@Slovenac
Sine cim ti imas potrebe da blejis na nasem portalu i citas nase vesti, znaci da imas kompleks , nacionalne, nize vrednosti.
Zbog toga smo i uvek cemo biti bolji.

Šalabajzer

pre 1 godinu

Ljudi nestajanje iz javnog života je kada nisi vise u centru pažnje po emisijama i organizacijama..nema te na TV...a čovek ne može da postane nevidljiv i stealth po ulicama i utakmicama...brate sta sve neces ćuti od komentara. Pa čovek ako je nestao iz javnog života ne znači da ga ne možeš videti u parku kako šeta i odmara ili u super marketu ..lelkee.

masterkg

pre 1 godinu

Nema za čim da žali.Ceo život je živeo onako kako je on hteo,nista sebi nije branio i opet doživeo lepe godine.
(Aleksandar, 24. maj 2022 20:24)

Bio avangarda, postao ulizica ..... veliko razočarenje .....

Slovenac

pre 1 godinu

Covek se napljuvao protiv Slovenije kao niko. I nista, jos uvek je dobrodosao tu i niko ga ne smara. A ja cujem da ste vi nekim pevacima i pevaljkama za realno bas naivne izjave i pesme nabacili zabranu ulaza u SRB. Nikad niste umeli da se ugledate u bolje i malo se sredite.

Макарије

pre 1 godinu

У животу је проблем што се рачун не плаћа одмах, кад се праве срања, већ касније, много касније. Тако се људи навикну да раде себи шта не треба.
Бора је најбољи примјер.
Свеједно, свако добро му желим!

Philip Marlowe

pre 1 godinu

Na bini se pojavio sa vidnim viškom kilograma i, mada je morao da sedi prilikom nastupa, pevao je kao u dobra stara vremena. A to je poštovaocima njegovog lika i rada i najvažnije.

Pa meni bas nije... Vaznije bi mi bilo da je Bora ziv i zdrav i da ima neke pare na strani da moze da si obezbedi solidan zivot bez da mora ide na turneje u tim godinama.
Posle 40 godina Riblja Corba nikome vise ne treba uzivo.

induktt

pre 1 godinu

za Novu godinu imali su koncert u Vrnjačkoj Banji, sedeo je ali je korektno otpevao, a pre par dana bio je u hali Stožice na meču Olimpija Zvezda, tako da mi ne pije vodu ta priča da nije viđen od letos u javnosti

Anonim

pre 1 godinu

Ajmo sad uspešni, bezgrešni, ispunjeni, visoko moralni i principijelni tastatura ratnici na pljuvačinu čoveka kojem ne možete da pljunete pod prozor. Setite se samo ko je sve svirao kome na koncertima pa nešto pljujte. Da je grešio, grešio je, al opet je jedan od najvećih umetnika sa ovih prostora ikada. Njegove pesme će trajati dokle god ima ljudi koje vole muziku, a ko ga zna lično zna kakav je čovek i koliko je pomagao kome je stigao a da se nikad nije pričalo po medijima o tome. Da je svako dao bar par procenta onoga što je Bora dao: deci ometenoj u razvoju, izbeglicama, humanitarnim organizacijama za sve i svašta, pa i crkvi na kraju krajeva, a da ne pričamo o poeziji, ova zemlja bi bila neuporedivo humanija za sve.

induktt

pre 1 godinu

za Novu godinu imali su koncert u Vrnjačkoj Banji, sedeo je ali je korektno otpevao, a pre par dana bio je u hali Stožice na meču Olimpija Zvezda, tako da mi ne pije vodu ta priča da nije viđen od letos u javnosti

nikola

pre 1 godinu

koliko se samo podsmevao slovencima,a sad šeta psa po parku i kupi izmet kesicom...
(dzo, 24. maj 2022 21:54)
Pa kad kučići po ulicama kaku?

Anonim

pre 1 godinu

Ajmo sad uspešni, bezgrešni, ispunjeni, visoko moralni i principijelni tastatura ratnici na pljuvačinu čoveka kojem ne možete da pljunete pod prozor. Setite se samo ko je sve svirao kome na koncertima pa nešto pljujte. Da je grešio, grešio je, al opet je jedan od najvećih umetnika sa ovih prostora ikada. Njegove pesme će trajati dokle god ima ljudi koje vole muziku, a ko ga zna lično zna kakav je čovek i koliko je pomagao kome je stigao a da se nikad nije pričalo po medijima o tome. Da je svako dao bar par procenta onoga što je Bora dao: deci ometenoj u razvoju, izbeglicama, humanitarnim organizacijama za sve i svašta, pa i crkvi na kraju krajeva, a da ne pričamo o poeziji, ova zemlja bi bila neuporedivo humanija za sve.

odzidza

pre 1 godinu

Kad bi me neko pitao ko je Bora Djordjevic, ja, kao neko od 28 godina, bih rekao da je Bora po mojem misljenju nekada bio olicenje odmetnika, buntovnika, covek koji je imao ono da se suprotstavi Titi i Milosevicu za sta je mogao da ga pojede mrak, Srpski Che Guevara, i onda dodje do toga da sve to prospe u blato, kao krava koja da 30l mleka dnevno pa udari nogom i prospe. Zaista izvanredna licnost nekada bio, sada najobicnija ulizica koja je izgubila kompas, svesna da od penzije ne moze da zivi.

miki

pre 1 godinu

za mene je ovaj čovek muzički nestao iz mog života još odlaskom bajage iz čorbe '84., a mentalno zauvek kad je nagovarao ljude da bacaju šporete gorenje- velenje, a živi u sloveniji sa slovenkom i želi koncert u zagrebu al mu na svu sreću ne daju! ljudsko dno!

Dex

pre 1 godinu

@Anonim

Covek koji je usao u legendu i izasao iz nje.
Albumi do 87-88 su mu genijalni, sve posle toga je nacionalisticka glupost.

Da rezimiram, sad kad je sopstena guzica u pitanju, sad je Slovenija dobra.
Nema vise, Slovenija moja dezela, jednog dana jebaces jezela.

masterkg

pre 1 godinu

Nema za čim da žali.Ceo život je živeo onako kako je on hteo,nista sebi nije branio i opet doživeo lepe godine.
(Aleksandar, 24. maj 2022 20:24)

Bio avangarda, postao ulizica ..... veliko razočarenje .....

Slovenac

pre 1 godinu

Covek se napljuvao protiv Slovenije kao niko. I nista, jos uvek je dobrodosao tu i niko ga ne smara. A ja cujem da ste vi nekim pevacima i pevaljkama za realno bas naivne izjave i pesme nabacili zabranu ulaza u SRB. Nikad niste umeli da se ugledate u bolje i malo se sredite.

Dodo

pre 1 godinu

Ne znam čemu ovo pametanje. Ne piše da je umro, nego da je nestao iz javnog života, kao javna ličnost. To ne znači da ne može da izađe iz kuće. Nego da se ne pojavljuje kao javna ličnost. Na koncertima, na primer. Ili na Pinku ili predizbornom skupu, u njegovom slučaju.

Philip Marlowe

pre 1 godinu

Na bini se pojavio sa vidnim viškom kilograma i, mada je morao da sedi prilikom nastupa, pevao je kao u dobra stara vremena. A to je poštovaocima njegovog lika i rada i najvažnije.

Pa meni bas nije... Vaznije bi mi bilo da je Bora ziv i zdrav i da ima neke pare na strani da moze da si obezbedi solidan zivot bez da mora ide na turneje u tim godinama.
Posle 40 godina Riblja Corba nikome vise ne treba uzivo.

Макарије

pre 1 godinu

У животу је проблем што се рачун не плаћа одмах, кад се праве срања, већ касније, много касније. Тако се људи навикну да раде себи шта не треба.
Бора је најбољи примјер.
Свеједно, свако добро му желим!

c i t i z e n

pre 1 godinu

Свако може да живи како жели, укључујући последице таквог живота. Бора је правио многе глупости и бламирао се али рачуна се само оно што је оставио иза себе. А тога није баш мало.

sasha

pre 1 godinu

@Anonim
Sam se degradirao. Da li je neko mogao da pomisli kad je izasao album Njihovi dani, da ce Bora upravo njima pevati u predizbornoj kampanji?
Voleo sam njegove tekstove, iako je to daleko od ozbiljne poezije, ali je muziku plagirao mozda i vise od Bregovica.

qwerty

pre 1 godinu

@Slovenac
Sine cim ti imas potrebe da blejis na nasem portalu i citas nase vesti, znaci da imas kompleks , nacionalne, nize vrednosti.
Zbog toga smo i uvek cemo biti bolji.

Mario

pre 1 godinu

Coveka su bukvalno iz bolnice odvezli na streceru kuci na ljecenje, a mesec dana kasnije imao koncert u mihenu. Niko od nas nije verovao, da ce jos stati, bar ne za dugo, na noge i jos manje odrzati taj koncert i ostali koji su slijedili. Ali eto, svaka mu cast neda se.

Šalabajzer

pre 1 godinu

Ljudi nestajanje iz javnog života je kada nisi vise u centru pažnje po emisijama i organizacijama..nema te na TV...a čovek ne može da postane nevidljiv i stealth po ulicama i utakmicama...brate sta sve neces ćuti od komentara. Pa čovek ako je nestao iz javnog života ne znači da ga ne možeš videti u parku kako šeta i odmara ili u super marketu ..lelkee.

Volina

pre 1 godinu

Cuo sam daje riba corba uso u legemdu i izaso iz legemde ali neznam stato zmaci valda daje legemdaram svirac i daje pevo dosta dombro misim daje on po dosta pozmat po pevalju jasam cuo za njega znam daje bijo nekakav drekavac valda metalac sto imaju zemske flizure i repove

dejan

pre 1 godinu

Imam 46 godina, odrastao sam uz Boru i njegove hitove,kojih ima bezbroj. A sad, naposletku samo pamtim onaj njegov predizborni SNS koncert kada je pevao svoje hitove onim dovučenim mučenicima koji nisu znali jednu jedinu reč neke njegove pesme. I stalno se pitam, šta je trebalo,koja je to količina novca ili bilo čega, da se čovek tako po..ere na ceo svoj život, i da umesto da ostane upamćen kao jedan od najboljih kantautora koje je ovo podneblje imalo, ostane upamćen po ulizištvu i poltronstvu.Upravo suprotno od onog kakav se ceo život prikazivao.

Ксенија

pre 1 godinu

Они, који се усуђују да суде Бори због његових политичких ставова, заборављају да се можда баш њихови ставови гаде већини (избори!) људи. Ако смо слободни да мислимо својом главом, то право морамо дати и другима. Али, политика је зло које гуши наше људе већ деценијама и то је наша тужна и ружна реалност. Да Бора није направио ништа друго до “Анђела”, остао би у души и срцима свих нормалних људи. Небројене друге композиције које је створио, сјајни наступи током неколико деценија, све то му је осигурало бесмртност, коју политикантски коментари острашћених губитника неће доживети ни за три своја живота. Покријте се ушима, сви ви који га прозивате, незадовољни његовим политичким ставовима, и поклоните се великом уметнику Бори Ђорђевићу.

Mr Majestyk

pre 1 godinu

Da se povukao pre druga zagrebačkog ostao bi legenda. Sve od tada je pad. (Ramones, 24. maj 2022 22:34)

Sećam se koncerta 1990. na Tašmajdanu i najave da je oproštajni. Šteta što to i nije bio. Posle toga samo nizbrdo, muzički, moralno, ljudski.

Bojan

pre 1 godinu

Ovi hrvati ubise sa ovim usao u legendu pa izasao iz nje. Da vam ja kazem, Bora je jedan od najvećih umjetnika na ovim prostorim, kakve je tekstove on napisao vi takvog umjetnika nikad necete imati...
(B.L., 25. maj 2022 10:21)

S obzirom na to kakvu ste muziku vi Bosanci podarili svetu, razumljivo je da vam Riblja Čorba predstavlja neslućene visine rokenrola.

A i moralna je veličina taman po vašoj meri...

Nale

pre 1 godinu

Uvek je bio samo svoj, takvi su uvek mnogima na zubu. Cak i kad imamo oponentne stavove, neko je koga morate postovati kaokompletnog tekstopisca i muzicara. I mada sam mozda ne voli to drustvo, obojica su velicine koje ce trajati vekovima, za razliku od puke pop kulture koja mozda greje srca ali vijuge ne podstice i nema neku dublju svrhu. Politike nam je preko glave svima, jasno i samo je Bora zasluzio da mu se oprosti u svakom smislu.

dzambalaja

pre 1 godinu

Borisav i njegova riblja corba su opevali mladost, zrelo doba i starost..sasvim dovoljno matarijala da se opravda jedan zivot kako njegov tako i benda..uvek ce imati verne navijace i ja cu biti deo njih..sve ostalo je potpuno nebitno i nevazno..

Sasa

pre 1 godinu

Trenutak u kom je odlucio da iznese svoj stav o danasnjim politicarima i politici, a onda eksplictno opredeli, bio je prekretnica u konacnom formiranju mog postovanja prema njemu. Hvala ti sto si imao hrabrosti da govoris, iako si znao da ce glasna manjina biti u ekstaticnoj hajci. Oni ce proci, a ti ces vecno biti tu.

neutralni felš

pre 1 godinu

Cuo sam daje riba corba uso u legemdu i izaso iz legemde ali neznam stato zmaci valda daje legemdaram svirac i daje pevo dosta dombro misim daje on po dosta pozmat po pevalju jasam cuo za njega znam daje bijo nekakav drekavac valda metalac sto imaju zemske flizure i repove
(Volina, 24. maj 2022 23:46)

nije istina bora corba nije metalac on peva zabavnu muziku ja naprimer slusam samo narodno a od zabavno samo boru i legende

Generacija 80'ih

pre 1 godinu

Zašto mora neki anonimus... Da komentariše text koji mu je ne bitan??? Mišljenja su različita i tu komentara nema . Za mene Bora i grupa Riblja Čorba bili i ostali br . 1!!! A tebi dotični anonimusu niko te ne tera da voliš ili poštuješ . Produži dalje . Mene kada nešto ne zanima ne čitam ni text ni komentare ... Prelistam jer je ,,NE BITNO'' !

Radovan lV

pre 1 godinu

Proslog leta sam ga slusao u Nisu na letnjoj pozornici, presedeo je ceo koncert i videlo sa da nije bas dobar sa zdravljem.... ali... isto tako mogu da kazem da ga ja licno nisam cuo da je bolje pevao, a bio sam na dosta njegovih koncerata... odusevili su me na Uscu pre neku deceniju... bio je koncert Corbe i Pusenja sa Kusturicom, ali se Pusenje nije bas pokazalo pa su bili naglavacke sklonjeni sa bine, bukvalno posle 2. pesme...
Bora je odradio i svoj i njihov koncert, sigurno su svirali bar 4 sata...
Iskreno se nadam da sta god bude sa njim ne bude mucenja i mrcvarenja...
Hvala Bori za lepe trenutke uz njegove pesme i veselu mladost.

B.L.

pre 1 godinu

Ovi hrvati ubise sa ovim usao u legendu pa izasao iz nje. Da vam ja kazem, Bora je jedan od najvećih umjetnika na ovim prostorim, kakve je tekstove on napisao vi takvog umjetnika nikad necete imati...

vukica

pre 1 godinu

Čovek koji je otpevao fantasticne pesme i napisao odlicne stihove, narocito u jednom periodu, ostalo me se ne tiče jer on je muzičar

Komša

pre 1 godinu

@Dex
87/88? Selektivno.
Aki cemo pravo on je još u Suncokretu bio društveno-politicki podoban i svirao po radnim akcijama i slicnim manifestacijama.
Pa onda imamo Rani mraz i "Racunajte na nas" u saizvršilaštvu sa Doletom Balaševicem (koji je ,onako usput video Tita čak tei puta a ne samo jednom kao Pinki).
Ono sto je takodje bila istina je njegova želja i volja da se iz tog oportunizma istrgne jer je po naravi izgleda brljivi bundžija.
Nije jedini - čitave generacije muzičara su morale da vode računa o "društveno političkom trenutku' (čitaj stavu partije i volji nekig druga iz komiteta za kulturu).
Kad si bio podoban imao si marketing - od pomenutog druga iz komiteta do predsednika omladine po skolama,omladinskih sekcija po domovima kultura (tezge,gostovanja) pa na dalje.
Imala je i Korni grupa svog "Ivo lolu" na primer.
Onda je devedesetih samo nastavljeno.

Sad ,mozemo ljude precrtati ili reci da cemo zbog Lepe protine kci zažmuriti na Računajte na nas ili zbog Lutke zaboraviti na razne oportunističke poduhvate ,od radnih akcija,nacionalnih akcija i ostalih brljotina.
Na kraju krajeva - nije ni bitno ko je ,kakav je bio/jeste ,bitno je koliko vrede neke pesme koje je ostavio iza sebe.
Ostalo je opet traženje nekakve moralno političke podobnosti - samo iz drugog ugla.

CATAPA

pre 1 godinu

Svako ko je sa Koštunicom tikve sadio, povukao se iz javnosti na jedan ili gori način. Udba drugima ponešto možda i oprosti, ali bivšim poslušnicima ne prašta. Nije uostalom Bora ni jedini koji se "smrz'o" kad je saznao ko i kakav je stvarno taj Koštunica dr. Vojislav.
I Bori je puno bolje i zdravije da drži jezik za zubima. Može da peva, ali duže će poživeti ako ne priča.

Mastodont

pre 1 godinu

Citam ove komentare i shvatam koliko smo mi zaostala i iskompleksirana nacija.
(Banja Luka, 25. maj 2022 04:56)

Totalno jeste, ali kakve to veze ima s propalim srpskim muzičarem?

mr

pre 1 godinu

Ако је икад ико имао сумњу да је Бора највећи рок музичар код нас, сада више нема ту дилему када погледа све ове бот комшијске коментаре.

Bukač

pre 1 godinu

... Bečki konjušari nisu zlopamtila, šta smo svi pa i Bora lupetali o Slovencima i Sloveniji ... uživaj u blagodetima, lepoti i standardu jer Slovenija je uvek bila 50 godina ispred Srbije.

Dobro jutro

pre 1 godinu

Lako je razumeti kada se neko bez dovoljno talenta proda dnevnoj politici. Bora je bio talentovan njemu to uopste nije trebalo.

Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti

pre 1 godinu

Da ponovim tvoj savjet.
Ostani đubre do kraja.
(Mario, 24. maj 2022 23:54)

A u centru Zagreba ste mu tapsali i bodrili ga,čak su i Splicani dolazili da odslusaju malo SRPSKOG ROKA!
Batali priču Marija🤣

pa

pre 1 godinu

imam i ja zdravstvene problem ali nikoga nije briga za to. Vazni su samo bogati i slavni
odem u KCS kazu nema termian u narednih godinu dana a komsija crnogorac zakaze za jedan dan. e pa srbijo "sad ide onaj tekst aleksandra gavrica iz filma mars na drinu samo umesto drine ....

vladimir

pre 1 godinu

U većini veoma dobri komentari!!!
Svako sebi bira način života,a on je svoj izabrao.
Za muziku 80-ih svaka čast.Sve ostalo što je radio neka mu ide na čast!!!
Alkoholičar pa teški dupelizac!!!
U suštini ako i jeste teško bolestan,najvećim delom je sám kriv za to!!!!
Stiglo ga svo zlo koje je sejao!!!
Ništa u životu ne može džabe!!

ZRENJANINAC

pre 1 godinu

Video sam ga / i slusao septembra prosle godine u Kikindi , na Danima Ludaje ... Izgledao je prilicno lose , muzicari su besomucno ponavljali svoje deonice , da bi on stigao do daha ...Jedva se popeo i sisao sa bine i jos neki signali loseg stanja / ne bih sad o tome .

Super Nova

pre 1 godinu

Pevao pesmu Pogledaj dom svoj andjele i neću da budem član mafije a onda ode na njihov predizborni skup da peva da se doživotno obruka i osramoti.......

Ксенија

pre 1 godinu

Они, који се усуђују да суде Бори због његових политичких ставова, заборављају да се можда баш њихови ставови гаде већини (избори!) људи. Ако смо слободни да мислимо својом главом, то право морамо дати и другима. Али, политика је зло које гуши наше људе већ деценијама и то је наша тужна и ружна реалност. Да Бора није направио ништа друго до “Анђела”, остао би у души и срцима свих нормалних људи. Небројене друге композиције које је створио, сјајни наступи током неколико деценија, све то му је осигурало бесмртност, коју политикантски коментари острашћених губитника неће доживети ни за три своја живота. Покријте се ушима, сви ви који га прозивате, незадовољни његовим политичким ставовима, и поклоните се великом уметнику Бори Ђорђевићу.

Nikola

pre 1 godinu

Sta reci ,tip je popio boga oca ,isto tako popusio.A moralno se srozao da je malo ljudi kojima ga je zao.Mozdda mi ga je zao kao bolesnog coveka,ali kao coveka.....

Strahotni

pre 1 godinu

Kada neko živi predugo, i uspe da u.ere sve ono što je do tada radio...
(ivan, 24. maj 2022 20:35)

Pa lako je tebi. Ti nemaš šta da u.ereš.

pivskikvasac

pre 1 godinu

@Slovenac

To je zato što nemate ni minimum nacionalnog dostojanstva. Potpuno šizofreno da Boru Čorbu tamo dočekujete kao svoga. Isto je šizofreno da dolaziš na srpske portale nakon razlaza i pišeš na srpskom. Alo druže meni tvoja država, jezik i kultura ne trebaju. Idi u svoju Sloveniju i tamo čitaj svoje vesti a mi možemo tek u Nemačkoj da se družimo, i to samo na kafi i nicemu ozbiljnije.

kizami

pre 1 godinu

Pravi rokeri su u klubu 27 i oni se večno pamte.Bora je od Adam Anta na koga je ličio u početku, stariji znaju ko je to, postao četnik iz Guče,tako da...

Slovenac

pre 1 godinu

@qwerty: argument ti je na nivou 8-godisnjaka, u stilu "moj tata je jaci od tvog tate". Zato sto 1 covek "bleji" na vasem portalu, vi ste kolektivno bolji? Pa i da je 100 njih koji "bleji", nesto gluplje nisam odavno procitao, a majstori ste u glupiranju. Idi bolje pokupi smece oko sebe, po tome ste isto poznati.

Zagrepčan

pre 1 godinu

"za mene je ovaj čovek muzički nestao iz mog života još odlaskom bajage iz čorbe '84., a mentalno zauvek kad je nagovarao ljude da bacaju šporete gorenje- velenje, a živi u sloveniji sa slovenkom i želi koncert u zagrebu al mu na svu sreću ne daju! ljudsko dno!
(miki, 24. maj 2022 23:43)"



Hahaha..., odličan komentar. Izgleda da Bora Čorba još nije shvatio poantu izreke : "poslije je..nja", nema kajanja".

Burazer

pre 1 godinu

Dobre ideje za svirku imas kad si mlad. Zivot je sopstvena prica i ne moze niko da sudi, jer nije u kozi. Pogotvo kroz vreme kroz koje smo prosli. Ja ipak “gorim” ko papirni zmajevi”. Sve pesme znam napamet, a nikad nisam bio na koncertu, jer zivot…

Blek - Chicago

pre 1 godinu

“Zbog toga smo i uvek cemo biti bolji.
(qwerty, 24. maj 2022 22:21)” U svoje ime piši i ne sakrivaj se iza “mi “. Od koga si to bolji, barem u komšiluku…Pametniji nisi očigledno.

ispijač piva ispred dragstora

pre 1 godinu

@(odzidza, 24. maj 2022 23:42)
Nikad on nije bio buntovnik već ulizica od početka karijere. 70 ih godina je bio najistaknutiji stvaralac tzv "akcijaškog" roka u kome su se veličale Omladinske radne akcije koje su bile obavezne za napredak u komunističkoj partiji. A za vreme kratke saradnje sa Đorđem Balaševićem je nastao ulizički hit Računajte na nas, ne verujem da Bora nije imao učešća u stvaranju toga.
To su samo dva primera, a moglo bi se još mnogo toga navesti!

Anonim

pre 1 godinu

Ajmo sad uspešni, bezgrešni, ispunjeni, visoko moralni i principijelni tastatura ratnici na pljuvačinu čoveka kojem ne možete da pljunete pod prozor. Setite se samo ko je sve svirao kome na koncertima pa nešto pljujte. Da je grešio, grešio je, al opet je jedan od najvećih umetnika sa ovih prostora ikada. Njegove pesme će trajati dokle god ima ljudi koje vole muziku, a ko ga zna lično zna kakav je čovek i koliko je pomagao kome je stigao a da se nikad nije pričalo po medijima o tome. Da je svako dao bar par procenta onoga što je Bora dao: deci ometenoj u razvoju, izbeglicama, humanitarnim organizacijama za sve i svašta, pa i crkvi na kraju krajeva, a da ne pričamo o poeziji, ova zemlja bi bila neuporedivo humanija za sve.

Volina

pre 1 godinu

Cuo sam daje riba corba uso u legemdu i izaso iz legemde ali neznam stato zmaci valda daje legemdaram svirac i daje pevo dosta dombro misim daje on po dosta pozmat po pevalju jasam cuo za njega znam daje bijo nekakav drekavac valda metalac sto imaju zemske flizure i repove

Slovenac

pre 1 godinu

Covek se napljuvao protiv Slovenije kao niko. I nista, jos uvek je dobrodosao tu i niko ga ne smara. A ja cujem da ste vi nekim pevacima i pevaljkama za realno bas naivne izjave i pesme nabacili zabranu ulaza u SRB. Nikad niste umeli da se ugledate u bolje i malo se sredite.

qwerty

pre 1 godinu

@Slovenac
Sine cim ti imas potrebe da blejis na nasem portalu i citas nase vesti, znaci da imas kompleks , nacionalne, nize vrednosti.
Zbog toga smo i uvek cemo biti bolji.

miki

pre 1 godinu

za mene je ovaj čovek muzički nestao iz mog života još odlaskom bajage iz čorbe '84., a mentalno zauvek kad je nagovarao ljude da bacaju šporete gorenje- velenje, a živi u sloveniji sa slovenkom i želi koncert u zagrebu al mu na svu sreću ne daju! ljudsko dno!

sasha

pre 1 godinu

@Anonim
Sam se degradirao. Da li je neko mogao da pomisli kad je izasao album Njihovi dani, da ce Bora upravo njima pevati u predizbornoj kampanji?
Voleo sam njegove tekstove, iako je to daleko od ozbiljne poezije, ali je muziku plagirao mozda i vise od Bregovica.

odzidza

pre 1 godinu

Kad bi me neko pitao ko je Bora Djordjevic, ja, kao neko od 28 godina, bih rekao da je Bora po mojem misljenju nekada bio olicenje odmetnika, buntovnika, covek koji je imao ono da se suprotstavi Titi i Milosevicu za sta je mogao da ga pojede mrak, Srpski Che Guevara, i onda dodje do toga da sve to prospe u blato, kao krava koja da 30l mleka dnevno pa udari nogom i prospe. Zaista izvanredna licnost nekada bio, sada najobicnija ulizica koja je izgubila kompas, svesna da od penzije ne moze da zivi.

Dex

pre 1 godinu

@Anonim

Covek koji je usao u legendu i izasao iz nje.
Albumi do 87-88 su mu genijalni, sve posle toga je nacionalisticka glupost.

Da rezimiram, sad kad je sopstena guzica u pitanju, sad je Slovenija dobra.
Nema vise, Slovenija moja dezela, jednog dana jebaces jezela.

masterkg

pre 1 godinu

Nema za čim da žali.Ceo život je živeo onako kako je on hteo,nista sebi nije branio i opet doživeo lepe godine.
(Aleksandar, 24. maj 2022 20:24)

Bio avangarda, postao ulizica ..... veliko razočarenje .....

Philip Marlowe

pre 1 godinu

Na bini se pojavio sa vidnim viškom kilograma i, mada je morao da sedi prilikom nastupa, pevao je kao u dobra stara vremena. A to je poštovaocima njegovog lika i rada i najvažnije.

Pa meni bas nije... Vaznije bi mi bilo da je Bora ziv i zdrav i da ima neke pare na strani da moze da si obezbedi solidan zivot bez da mora ide na turneje u tim godinama.
Posle 40 godina Riblja Corba nikome vise ne treba uzivo.

Mario

pre 1 godinu

Coveka su bukvalno iz bolnice odvezli na streceru kuci na ljecenje, a mesec dana kasnije imao koncert u mihenu. Niko od nas nije verovao, da ce jos stati, bar ne za dugo, na noge i jos manje odrzati taj koncert i ostali koji su slijedili. Ali eto, svaka mu cast neda se.

c i t i z e n

pre 1 godinu

Свако може да живи како жели, укључујући последице таквог живота. Бора је правио многе глупости и бламирао се али рачуна се само оно што је оставио иза себе. А тога није баш мало.

Макарије

pre 1 godinu

У животу је проблем што се рачун не плаћа одмах, кад се праве срања, већ касније, много касније. Тако се људи навикну да раде себи шта не треба.
Бора је најбољи примјер.
Свеједно, свако добро му желим!

Mastodont

pre 1 godinu

Citam ove komentare i shvatam koliko smo mi zaostala i iskompleksirana nacija.
(Banja Luka, 25. maj 2022 04:56)

Totalno jeste, ali kakve to veze ima s propalim srpskim muzičarem?

Sasa

pre 1 godinu

Trenutak u kom je odlucio da iznese svoj stav o danasnjim politicarima i politici, a onda eksplictno opredeli, bio je prekretnica u konacnom formiranju mog postovanja prema njemu. Hvala ti sto si imao hrabrosti da govoris, iako si znao da ce glasna manjina biti u ekstaticnoj hajci. Oni ce proci, a ti ces vecno biti tu.

induktt

pre 1 godinu

za Novu godinu imali su koncert u Vrnjačkoj Banji, sedeo je ali je korektno otpevao, a pre par dana bio je u hali Stožice na meču Olimpija Zvezda, tako da mi ne pije vodu ta priča da nije viđen od letos u javnosti

Dodo

pre 1 godinu

Ne znam čemu ovo pametanje. Ne piše da je umro, nego da je nestao iz javnog života, kao javna ličnost. To ne znači da ne može da izađe iz kuće. Nego da se ne pojavljuje kao javna ličnost. Na koncertima, na primer. Ili na Pinku ili predizbornom skupu, u njegovom slučaju.

Nale

pre 1 godinu

Uvek je bio samo svoj, takvi su uvek mnogima na zubu. Cak i kad imamo oponentne stavove, neko je koga morate postovati kaokompletnog tekstopisca i muzicara. I mada sam mozda ne voli to drustvo, obojica su velicine koje ce trajati vekovima, za razliku od puke pop kulture koja mozda greje srca ali vijuge ne podstice i nema neku dublju svrhu. Politike nam je preko glave svima, jasno i samo je Bora zasluzio da mu se oprosti u svakom smislu.

Šalabajzer

pre 1 godinu

Ljudi nestajanje iz javnog života je kada nisi vise u centru pažnje po emisijama i organizacijama..nema te na TV...a čovek ne može da postane nevidljiv i stealth po ulicama i utakmicama...brate sta sve neces ćuti od komentara. Pa čovek ako je nestao iz javnog života ne znači da ga ne možeš videti u parku kako šeta i odmara ili u super marketu ..lelkee.

Bojan

pre 1 godinu

Ovi hrvati ubise sa ovim usao u legendu pa izasao iz nje. Da vam ja kazem, Bora je jedan od najvećih umjetnika na ovim prostorim, kakve je tekstove on napisao vi takvog umjetnika nikad necete imati...
(B.L., 25. maj 2022 10:21)

S obzirom na to kakvu ste muziku vi Bosanci podarili svetu, razumljivo je da vam Riblja Čorba predstavlja neslućene visine rokenrola.

A i moralna je veličina taman po vašoj meri...

CATAPA

pre 1 godinu

Svako ko je sa Koštunicom tikve sadio, povukao se iz javnosti na jedan ili gori način. Udba drugima ponešto možda i oprosti, ali bivšim poslušnicima ne prašta. Nije uostalom Bora ni jedini koji se "smrz'o" kad je saznao ko i kakav je stvarno taj Koštunica dr. Vojislav.
I Bori je puno bolje i zdravije da drži jezik za zubima. Može da peva, ali duže će poživeti ako ne priča.

Mr Majestyk

pre 1 godinu

Da se povukao pre druga zagrebačkog ostao bi legenda. Sve od tada je pad. (Ramones, 24. maj 2022 22:34)

Sećam se koncerta 1990. na Tašmajdanu i najave da je oproštajni. Šteta što to i nije bio. Posle toga samo nizbrdo, muzički, moralno, ljudski.

neutralni felš

pre 1 godinu

Cuo sam daje riba corba uso u legemdu i izaso iz legemde ali neznam stato zmaci valda daje legemdaram svirac i daje pevo dosta dombro misim daje on po dosta pozmat po pevalju jasam cuo za njega znam daje bijo nekakav drekavac valda metalac sto imaju zemske flizure i repove
(Volina, 24. maj 2022 23:46)

nije istina bora corba nije metalac on peva zabavnu muziku ja naprimer slusam samo narodno a od zabavno samo boru i legende

nikola

pre 1 godinu

koliko se samo podsmevao slovencima,a sad šeta psa po parku i kupi izmet kesicom...
(dzo, 24. maj 2022 21:54)
Pa kad kučići po ulicama kaku?

B.L.

pre 1 godinu

Ovi hrvati ubise sa ovim usao u legendu pa izasao iz nje. Da vam ja kazem, Bora je jedan od najvećih umjetnika na ovim prostorim, kakve je tekstove on napisao vi takvog umjetnika nikad necete imati...

dejan

pre 1 godinu

Imam 46 godina, odrastao sam uz Boru i njegove hitove,kojih ima bezbroj. A sad, naposletku samo pamtim onaj njegov predizborni SNS koncert kada je pevao svoje hitove onim dovučenim mučenicima koji nisu znali jednu jedinu reč neke njegove pesme. I stalno se pitam, šta je trebalo,koja je to količina novca ili bilo čega, da se čovek tako po..ere na ceo svoj život, i da umesto da ostane upamćen kao jedan od najboljih kantautora koje je ovo podneblje imalo, ostane upamćen po ulizištvu i poltronstvu.Upravo suprotno od onog kakav se ceo život prikazivao.

ispijač piva ispred dragstora

pre 1 godinu

@(odzidza, 24. maj 2022 23:42)
Nikad on nije bio buntovnik već ulizica od početka karijere. 70 ih godina je bio najistaknutiji stvaralac tzv "akcijaškog" roka u kome su se veličale Omladinske radne akcije koje su bile obavezne za napredak u komunističkoj partiji. A za vreme kratke saradnje sa Đorđem Balaševićem je nastao ulizički hit Računajte na nas, ne verujem da Bora nije imao učešća u stvaranju toga.
To su samo dva primera, a moglo bi se još mnogo toga navesti!

Strahotni

pre 1 godinu

Kada neko živi predugo, i uspe da u.ere sve ono što je do tada radio...
(ivan, 24. maj 2022 20:35)

Pa lako je tebi. Ti nemaš šta da u.ereš.

Ксенија

pre 1 godinu

Они, који се усуђују да суде Бори због његових политичких ставова, заборављају да се можда баш њихови ставови гаде већини (избори!) људи. Ако смо слободни да мислимо својом главом, то право морамо дати и другима. Али, политика је зло које гуши наше људе већ деценијама и то је наша тужна и ружна реалност. Да Бора није направио ништа друго до “Анђела”, остао би у души и срцима свих нормалних људи. Небројене друге композиције које је створио, сјајни наступи током неколико деценија, све то му је осигурало бесмртност, коју политикантски коментари острашћених губитника неће доживети ни за три своја живота. Покријте се ушима, сви ви који га прозивате, незадовољни његовим политичким ставовима, и поклоните се великом уметнику Бори Ђорђевићу.

Nikola

pre 1 godinu

Sta reci ,tip je popio boga oca ,isto tako popusio.A moralno se srozao da je malo ljudi kojima ga je zao.Mozdda mi ga je zao kao bolesnog coveka,ali kao coveka.....

Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti

pre 1 godinu

Da ponovim tvoj savjet.
Ostani đubre do kraja.
(Mario, 24. maj 2022 23:54)

A u centru Zagreba ste mu tapsali i bodrili ga,čak su i Splicani dolazili da odslusaju malo SRPSKOG ROKA!
Batali priču Marija🤣

Ксенија

pre 1 godinu

Они, који се усуђују да суде Бори због његових политичких ставова, заборављају да се можда баш њихови ставови гаде већини (избори!) људи. Ако смо слободни да мислимо својом главом, то право морамо дати и другима. Али, политика је зло које гуши наше људе већ деценијама и то је наша тужна и ружна реалност. Да Бора није направио ништа друго до “Анђела”, остао би у души и срцима свих нормалних људи. Небројене друге композиције које је створио, сјајни наступи током неколико деценија, све то му је осигурало бесмртност, коју политикантски коментари острашћених губитника неће доживети ни за три своја живота. Покријте се ушима, сви ви који га прозивате, незадовољни његовим политичким ставовима, и поклоните се великом уметнику Бори Ђорђевићу.

pivskikvasac

pre 1 godinu

@Slovenac

To je zato što nemate ni minimum nacionalnog dostojanstva. Potpuno šizofreno da Boru Čorbu tamo dočekujete kao svoga. Isto je šizofreno da dolaziš na srpske portale nakon razlaza i pišeš na srpskom. Alo druže meni tvoja država, jezik i kultura ne trebaju. Idi u svoju Sloveniju i tamo čitaj svoje vesti a mi možemo tek u Nemačkoj da se družimo, i to samo na kafi i nicemu ozbiljnije.

vladimir

pre 1 godinu

U većini veoma dobri komentari!!!
Svako sebi bira način života,a on je svoj izabrao.
Za muziku 80-ih svaka čast.Sve ostalo što je radio neka mu ide na čast!!!
Alkoholičar pa teški dupelizac!!!
U suštini ako i jeste teško bolestan,najvećim delom je sám kriv za to!!!!
Stiglo ga svo zlo koje je sejao!!!
Ništa u životu ne može džabe!!

Bukač

pre 1 godinu

... Bečki konjušari nisu zlopamtila, šta smo svi pa i Bora lupetali o Slovencima i Sloveniji ... uživaj u blagodetima, lepoti i standardu jer Slovenija je uvek bila 50 godina ispred Srbije.

Zagrepčan

pre 1 godinu

"za mene je ovaj čovek muzički nestao iz mog života još odlaskom bajage iz čorbe '84., a mentalno zauvek kad je nagovarao ljude da bacaju šporete gorenje- velenje, a živi u sloveniji sa slovenkom i želi koncert u zagrebu al mu na svu sreću ne daju! ljudsko dno!
(miki, 24. maj 2022 23:43)"



Hahaha..., odličan komentar. Izgleda da Bora Čorba još nije shvatio poantu izreke : "poslije je..nja", nema kajanja".

mr

pre 1 godinu

Ако је икад ико имао сумњу да је Бора највећи рок музичар код нас, сада више нема ту дилему када погледа све ове бот комшијске коментаре.

Komša

pre 1 godinu

@Dex
87/88? Selektivno.
Aki cemo pravo on je još u Suncokretu bio društveno-politicki podoban i svirao po radnim akcijama i slicnim manifestacijama.
Pa onda imamo Rani mraz i "Racunajte na nas" u saizvršilaštvu sa Doletom Balaševicem (koji je ,onako usput video Tita čak tei puta a ne samo jednom kao Pinki).
Ono sto je takodje bila istina je njegova želja i volja da se iz tog oportunizma istrgne jer je po naravi izgleda brljivi bundžija.
Nije jedini - čitave generacije muzičara su morale da vode računa o "društveno političkom trenutku' (čitaj stavu partije i volji nekig druga iz komiteta za kulturu).
Kad si bio podoban imao si marketing - od pomenutog druga iz komiteta do predsednika omladine po skolama,omladinskih sekcija po domovima kultura (tezge,gostovanja) pa na dalje.
Imala je i Korni grupa svog "Ivo lolu" na primer.
Onda je devedesetih samo nastavljeno.

Sad ,mozemo ljude precrtati ili reci da cemo zbog Lepe protine kci zažmuriti na Računajte na nas ili zbog Lutke zaboraviti na razne oportunističke poduhvate ,od radnih akcija,nacionalnih akcija i ostalih brljotina.
Na kraju krajeva - nije ni bitno ko je ,kakav je bio/jeste ,bitno je koliko vrede neke pesme koje je ostavio iza sebe.
Ostalo je opet traženje nekakve moralno političke podobnosti - samo iz drugog ugla.

Generacija 80'ih

pre 1 godinu

Zašto mora neki anonimus... Da komentariše text koji mu je ne bitan??? Mišljenja su različita i tu komentara nema . Za mene Bora i grupa Riblja Čorba bili i ostali br . 1!!! A tebi dotični anonimusu niko te ne tera da voliš ili poštuješ . Produži dalje . Mene kada nešto ne zanima ne čitam ni text ni komentare ... Prelistam jer je ,,NE BITNO'' !

Super Nova

pre 1 godinu

Pevao pesmu Pogledaj dom svoj andjele i neću da budem član mafije a onda ode na njihov predizborni skup da peva da se doživotno obruka i osramoti.......

kizami

pre 1 godinu

Pravi rokeri su u klubu 27 i oni se večno pamte.Bora je od Adam Anta na koga je ličio u početku, stariji znaju ko je to, postao četnik iz Guče,tako da...

Slovenac

pre 1 godinu

@qwerty: argument ti je na nivou 8-godisnjaka, u stilu "moj tata je jaci od tvog tate". Zato sto 1 covek "bleji" na vasem portalu, vi ste kolektivno bolji? Pa i da je 100 njih koji "bleji", nesto gluplje nisam odavno procitao, a majstori ste u glupiranju. Idi bolje pokupi smece oko sebe, po tome ste isto poznati.

ZRENJANINAC

pre 1 godinu

Video sam ga / i slusao septembra prosle godine u Kikindi , na Danima Ludaje ... Izgledao je prilicno lose , muzicari su besomucno ponavljali svoje deonice , da bi on stigao do daha ...Jedva se popeo i sisao sa bine i jos neki signali loseg stanja / ne bih sad o tome .

Blek - Chicago

pre 1 godinu

“Zbog toga smo i uvek cemo biti bolji.
(qwerty, 24. maj 2022 22:21)” U svoje ime piši i ne sakrivaj se iza “mi “. Od koga si to bolji, barem u komšiluku…Pametniji nisi očigledno.

pa

pre 1 godinu

imam i ja zdravstvene problem ali nikoga nije briga za to. Vazni su samo bogati i slavni
odem u KCS kazu nema termian u narednih godinu dana a komsija crnogorac zakaze za jedan dan. e pa srbijo "sad ide onaj tekst aleksandra gavrica iz filma mars na drinu samo umesto drine ....

Dobro jutro

pre 1 godinu

Lako je razumeti kada se neko bez dovoljno talenta proda dnevnoj politici. Bora je bio talentovan njemu to uopste nije trebalo.

dzambalaja

pre 1 godinu

Borisav i njegova riblja corba su opevali mladost, zrelo doba i starost..sasvim dovoljno matarijala da se opravda jedan zivot kako njegov tako i benda..uvek ce imati verne navijace i ja cu biti deo njih..sve ostalo je potpuno nebitno i nevazno..

Burazer

pre 1 godinu

Dobre ideje za svirku imas kad si mlad. Zivot je sopstvena prica i ne moze niko da sudi, jer nije u kozi. Pogotvo kroz vreme kroz koje smo prosli. Ja ipak “gorim” ko papirni zmajevi”. Sve pesme znam napamet, a nikad nisam bio na koncertu, jer zivot…

vukica

pre 1 godinu

Čovek koji je otpevao fantasticne pesme i napisao odlicne stihove, narocito u jednom periodu, ostalo me se ne tiče jer on je muzičar

Radovan lV

pre 1 godinu

Proslog leta sam ga slusao u Nisu na letnjoj pozornici, presedeo je ceo koncert i videlo sa da nije bas dobar sa zdravljem.... ali... isto tako mogu da kazem da ga ja licno nisam cuo da je bolje pevao, a bio sam na dosta njegovih koncerata... odusevili su me na Uscu pre neku deceniju... bio je koncert Corbe i Pusenja sa Kusturicom, ali se Pusenje nije bas pokazalo pa su bili naglavacke sklonjeni sa bine, bukvalno posle 2. pesme...
Bora je odradio i svoj i njihov koncert, sigurno su svirali bar 4 sata...
Iskreno se nadam da sta god bude sa njim ne bude mucenja i mrcvarenja...
Hvala Bori za lepe trenutke uz njegove pesme i veselu mladost.