Nedelja, 15.05.2022.

01:35

Konstraktina prva izjava: "Znala sam da ovo ne prolazi ovde"

Izvor: B92

Konstraktina prva izjava: "Znala sam da ovo ne prolazi ovde" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

Aca

pre 1 godinu

@abc - Ako si pratio situaciju na društvenim mrežama, onda si verovatno video da je nastup Moldavije izazvao veliku pažnju kod naših ljudi. Većina to gleda kao neku sprdnju tipa "Rokeri s Moravu", a ne kao nešto ozbiljno. Zato nema razloga za prolivanje žuči...

Luzer po difoltu

pre 1 godinu

Balkanci užarili telefone glasajući..Švajcarska 0 poena publike.(koga to interesuje) Rambo Amadeus sve odavno objasnio.

umetnica

pre 1 godinu

@NenadLondon - glasanje sms-om nije bilo moguce i to je voditelj ponovio jedno milion puta. Mi smo glasali pozivom bez ikakvih problema. Bice da Ste zakasnili…

rumenko

pre 1 godinu

meni nije jasno ko je Moldaviji dao tolike glasove?! kao Rokeri s Moravu
(abc, 15. maj 2022 07:35)

verovao ti ili ne, srbija je dala u televotingu 12 bodova moldavcima.. jezivo.. nisam mogao jutros da se opasuljum.. stvarno je ovaj narod zasluzio da mu chegi svako jutro uveseljava dan

V

pre 1 godinu

Da je došla kao predstavnik neke druge zemlje a ne Srbije, prošlo bi. Evrovizija je i politička manipulacija, nije bilo nikakve šanse da pobedi kandidati iz Srbije u ovom momentu ko god da je bio.

budibogsnama

pre 1 godinu

Kako Aman zaman ne prolazi?!?
Praktično iz anonime na peto mesto u Evropi (četvrto po broju glasova publike).
Kako to uopšte može da se tumači da ne prolazi?!?
(fc, 15. maj 2022 04:02) Njena reakcija odslikava izvesno razocaranje, sto je posledica "lozenja" od strane RTS i prepariranja javnosti da cemo pobediti. Od iskrenog iznenadjenja sto je uopste u Torinu, vidan je porast ocekivanja. U stvari, 5. mesto je briljantan rezultat kad se sve sabere. Da ne govorimo o tome da je ona iz amaterskog sratusa sada evoluirala u internacionalno ime.

mila

pre 1 godinu

"Zašto biti odrastao a biti toliko naivan? Svi žiriji su očito dobili instrukcije svako od svog političkog vrha. Srbija je od "žirija" dobila jasnu poruku šta misle o našoj politici sedenja na dve stolice. Niko nije hteo da da glas "maloj Rusiji" i to nema veze sa izvođačem koga smo poslali. Konstrakta je bila fenomenalna.
(Explorer, 15. maj 2022 09:18)"


Sedenje na dve stolice ima prednosti i mane, kao i sedenje na jednoj stolici...ako si odrastao sam biras i prihvatas posledice i jedne i druge opcije.

meni je Konstrakta zanimljiva i njena pesma nesto novo na Evroviziji. Ali njena izjava nije - velika razlika izmedju glasova zirija i publike moze da znaci da je ziri pogresno glasao ili da je publika neregularno glasala?

Shonzi

pre 1 godinu

Da se ne lazemo, ovo od Konstrakte nije pesma vec neki performans koji je imao lepu poruku. Dobro je sto je ovaj nas performans prikazan na Eurosong jer je svet mogao da vidi i cuje ovu poruku koliko toliko, u svakom slucaju bolje nego bilo koja "tra-la-la" pesma koja bi prosla nezapazeno jer vec znamo kakvo je ovo takmicenje i da pobedjuju politicki podobni. Znaci, odlicno smo uradli jer smo bar svetu upitili neku poruku pa makar to razumelo i 10 ljudi, i to je bolje nego da smo pevusili nesto i otisli kuci.

REKOS

pre 1 godinu

Za mene licnog Velika Britanija je Moralni Pobednik. Zbog ove mesanje Politike u EvroSiongu ja godinama ne Pratim, Gledam brate Fudbal ili neki Film. Ovde Prvi dobija a ostali sta dobijaju? Veliko NISTA

Igorka

pre 1 godinu

Realno, na samom početku nastupom Konstrakte:
30% ljudi zbunjeno,
60% sablažnjeno,
10% oduševljeno.

Na kraju:
60% oduševljeno da budu in,
30% uzdržano da ne ispadnu glupi,
10% i dalje sablažnjeno (verovatno jer su glupi)?

Ne bih komentarisao Evroviziju jer je to uvek bilo političko takmičenje. Naravno da sam navijao za Konstraktu, navijao bih i za Lukasa jer je iz Srbije, ali ovo nametanje I lagano kuvanje žabe i uticaj na opštu svest isticanjem "različitosti" jednostavno ne mogu da prihvatim. Nije samo umetnost zloupotrebljena već i seksualne slobode, rodna neutralnost...
U vrtiću deca pevaju i gestikuliraju kao umetnica zajedno sa vaspitačicama?!
Pa nek' bude da sam glup je sam i dalje u 10 % sablažnjenih, ali bar imam svoje a ne nametnuto mišljenje.

Mire

pre 1 godinu

Duso jedan je Zeljko, jedna je Marija. Ovo je umetnost za one bez sluha. Za one koji voze skejt u Vans patikicama i ljubicastvenim carapcinama. Slikaju se pored grafita i piju pivce pod krosnjom lipe sedeci u turskom sedu. Urbano zar ne? Doneti nesto novo ne znaci drzati lavor i mumlati sebi u bradu.
(Hentreal, 15. maj 2022 02:54)

U čemu si ti peti u Evropi kad tako lako procenjuješ?

Maja

pre 1 godinu

@ Dule Popovic, pazi molim te da ti deca ne postanu "čudne orjentacije" gledajuci tv. Zabrani im i akcione filmove, da ne postanu ubice i Zadrugu da ne postanu prostitutke.

Mire

pre 1 godinu

Duso jedan je Zeljko, jedna je Marija. Ovo je umetnost za one bez sluha. Za one koji voze skejt u Vans patikicama i ljubicastvenim carapcinama. Slikaju se pored grafita i piju pivce pod krosnjom lipe sedeci u turskom sedu. Urbano zar ne? Doneti nesto novo ne znaci drzati lavor i mumlati sebi u bradu.
(Hentreal, 15. maj 2022 02:54)

U čemu si ti peti u Evropi kad tako lako procenjuješ?

top lista nadrealista...

pre 1 godinu

Samo da se ispravim, maksimum je 39 * 12 jer ne možeš da glasaš za sebe. Znači od 468 oni su uzeli 439. NEREALNO! Bukvalno im je svako davao 10 ili 12.
(Višekruna, 15. maj 2022 02:11)

Od nas 7, dve osmice, ostalo 10 i 12...

mina335

pre 1 godinu

S obzirom na onaj imbecilni prevod delova pesme, dobro smo prošli. Dakle i ono malo što je trebalo biti prevedeno korektno da bi publika i žiri bar malo razumelu kontekst to s namerom nije uradjeno. Tako da je ovo po meni odličan plasman.

andrija

pre 1 godinu

procitah ovde neki komentar kako je spanija dobila dosta glasova zbog izgleda pevacice da se nadovezem na taj kom bolje ona zbog izgleda a puca kako izgleda nego koncite, boze vreco ili onaj muskarac iz australije koji ima nokte duze od bilo koje zene....

Ivan

pre 1 godinu

Жири нас је унаказио. Могли смо лако бити 4. или чак 3. Нажалост победник је био познат одавно...

Zozo

pre 1 godinu

"Mislim da ti i Srbija želite preseljenje na neko drugo mjesto, mjesto u Rusiji, ali ti mjesto neće biti Ukrajina,
(Ustaše, 15. maj 2022 02:12)"

A tebi i nacistima iz "Azova" je mesto u paklu gde ćete i završiti.

Dule Popović

pre 1 godinu

Razmišljam ceo sat da li da nešto napišem,ne zato što je važno ili potrebno već zato što moram to da izbacim iz sebe.

Meni se "pesma" uopšte ne sviđa,ne razumem je i mislim da nije za evroviziju.To je alternativni performans i nije za svakoga. Pored toga celo ovo takmičenje je odavno obesmišljeno i bez velike težine.
Prava revija likova sumnjive orjentacije i vokacije.

Nismo ni dozvolili našoj maloletnoj deci da gledaju i stalno nas zapitkuju o čudnim čikama i tetama. Konstrakta je još i ok imajući u vidu razne frikove koji su nastupali. Ok ali za neku drugu scenu i neku drugu publiku.

Nismo ni neobrazovani ni konzervativni ali supruzi i meni se ovo nije dopalo. Svako ima pravo na mišljenje i ukusi su različiti. U skladu sa tim 5.mesto je super.
Najzad je gotovo,možemo da se bavimo važnim i pravim stvarima...

Explorer

pre 1 godinu

a zasto nisi spremila nesto sto prolazi i kod zirija? ne volim bahate komentare: ovo ne prolazi ovde - da li je to u fazonu ziri ne razume ovu vrstu umetnosti, mi smo iznad njih ... ili sta je vec mislila. Nekako stalno nekog moramo da kritikujemo i potecenimo...
(mila, 15. maj 2022 02:07)

Zašto biti odrastao a biti toliko naivan? Svi žiriji su očito dobili instrukcije svako od svog političkog vrha. Srbija je od "žirija" dobila jasnu poruku šta misle o našoj politici sedenja na dve stolice. Niko nije hteo da da glas "maloj Rusiji" i to nema veze sa izvođačem koga smo poslali. Konstrakta je bila fenomenalna.

Tribislav

pre 1 godinu

Ovo je odavno politčki show. Kroz istoriju smo slali vrhunske pesme poput Željo Moja od Doris Dragović, Gori Vatra - Zdravko Čolić, da bi na kraju pobedli sa pesmičicom od Rive - Rock me baby 1989. Evrovizija se održava 1990. u Zagrebu, da bi se godinu dana kasnije Jugoslavija raspala. Zatim nakon duge pauze 2004. godine, šaljemo Lane Moje koja je svojevremeno proglađena najboljom evrovizijskom pesmom i završavamo drugi iza Ruslane, koja pobeđuje iste godine u maju, a već u oktobru izbore u Ukrajini dobija proruski kandidat Viktor Janukovič, i pokreće se čuvena Narandžasta revolucija. Godine 2007. Marija Šerifović pobeđuje u Helsinskiju, da bi samo godinu dana Kosovo proglasilo nezavisnost. Tako da ova jučerašnja pobeda je sve samo ne isčuđavanje.

pitam

pre 1 godinu

Pa normalno da ne prolaze predstave za decu, već ozbiljne numere.
(Navarro, 15. maj 2022 01:47)
Znaci,tebi su ovi cobami iz Ukrajine imali ozbiljnu numeru???
I naravno,ovo uopste nimalo nije bilo politicki.

istina

pre 1 godinu

Ne razumem zasto 5 zemalja idu direktno u finale, a ostala boranija mora da prodje polufinale? Mislim, jasno mi je zasto, ali ne mogu da razumem. Drugo, ovo sa podelom glasova izmedju zirija i publike je budalastina. Bolje je bilo ranije kad su samo glasovi publike odlucivali. Komsijske zemlje su glasale jedna za drugu, jaka dijaspora je odlucivala..sve je to bio problem, ali ovo sa zirijem je potpuno izbacilo svu lepotu Evrovizije. Trece, meni licno ne smeta homoseksualnost niti bilo kakva druga razlicitost, ali mi smeta napadna promocija razlicitosti. Evrovizija je festival pesme, nekada je ABBA pobedjivala.. a ovo sad... hm..

Pero

pre 1 godinu

Nema tu mnogo filozofije. Od žirija najviše glasova dobije onaj ko je u tom trenutku potreban da bi se poslala neka društveno politička poruka. Od publike najviše glasova dobije onaj ko ima najveću dijasporu. Nije to neka viša matematika, prosto je.

Olja

pre 1 godinu

Draga Ana, ma koliko se mi nadali da će se promijeniti nešto nabolje, tj. da će pjesma da bude vazna, vidimo da nece. I dalje ce politika da bude presudna i dalje ce golotinja i sve ono sto je nakazno biti prioritetno. Ponekad, samo ponekad im se omakne, namjerno ili ne (tek da pokazu da su objektivni), da pobijedi kvalitet (Molitva ...).

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Zašto? Mislim da tvoja pesma i Evrovizija savršeno odgovarate jedno drugome. Tu je sve što treba da satre pop muziku. Uzgred, svim instant zaljubljenicima u ovu "umetnost", posebno onima koji su muzički stasavali 70-ih ili 80-ih, želim brzo ozdravljenje. Da se sete šta je pop muzika nekad bila, i u kakvim glupostima danas tražimo alternativu Grandu i Pinku. Zamislim neke naše žurke, skupi se društvo uz gitaru, pa krenemo da tandrljamo neke nepovezane reči, ali koje sadrže višu poruku. I završimo sa lucidnim refrenom "biti zdrava". Vrh.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

S obzirom na trenutnu svetsku situaciju i providne namere jednoumnog udruzenja koje se, krseci sve zakone, prava i konvencije, zalaze za postovanje istih, ocekujem da ovaj ukrajinski sastav bude kandidovan i za Nobelovu nagradu. Nije vazno da li za dostignuca u medicini, ili za mir.

megatronman

pre 1 godinu

Apsolutno je Konstrakta oštećena šta nije bilo prevoda a ono malo je bilo pogrešno prevedeno!
Navodno da titl nije dozvoljen na Evroviziji.
Bez prevoda onima koji ne razumiju jezik nije razumljiva pjesma.

Rasa

pre 1 godinu

Ana, da si bila druga pa i da kazes takvu prepotentnu izjavu kako "ovo ne prolazi ovde". Pesma ti nije bila najbolja sve i da rata nije bilo i to je jedina cinjenica. Svakako da je zelja Evrope bila da se cuje banderaski pozdrav "Slava Ukrajini". I to je jedini cilj ovakvih manifestacija da se popularise LGBT, fasizam, i "demokratija" tj totalitarizam. Ukrajina mozda jeste pobedila ali sledece godine takmicenje se odrzava u Rusiji

Ramones

pre 1 godinu

Na osnovu komentara rekao bih da je bila sedamnaesta a ne peta. U svakom slučaju prvi put u životu sam bio ponosan nastupom predstavnika svoje zemlje na ovom takmičenju.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Жири не рачунамо, јер немају појма. Дакле, Украјина на плач, Молдавија на плач у најави, Шпанија на пљачку Даре Бубамаре, и Ана на мишиће. Енглезе частили због највише испорученог оружја, несрећног Немца казнили због оне спрдачине са хиљаду расходованих шлемова. И шта ћемо сад...
(питам за друга, 15. maj 2022 02:06) Pametniji si kad spavaš…

fc

pre 1 godinu

Kako Aman zaman ne prolazi?!?
Praktično iz anonime na peto mesto u Evropi (četvrto po broju glasova publike).
Kako to uopšte može da se tumači da ne prolazi?!?

fc

pre 1 godinu

Ove godine nisu učestvovale Bosna, Turska, Mađarska, Rusija i Belorusija, a to su tradicionalno naši glasači. Čak bismo možda i od Slovačke dobili da su i oni učestvovali.

Ali dobro, sledeći put.

Nenad, London

pre 1 godinu

Zivim u Londonu i pokusavao sam nekoliko puta da glasam za Konstraktu-pozivom, sms ili preko aplikacije Eurosonga. Svaki put mi je bio odbijen poziv uz objasnjenje invalid call, try again. Imam screenshotove, i treba da se ispita zasto nije bilo dozvoljeno glasanje za nasu pretstavnicu.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Па и јесте много лепше добити гласове од публике него од неког жирија. Честитке Констракти, поносни смо на њу!
(my way, 15. maj 2022 01:57)
Ko vi, ko ste vi?

teraj dok može

pre 1 godinu

Bravo Ana! Pesma nije ESC fazon ali je pokidala, posebno što se znalo da će da žiri da glasa za Ukrajinu a nas da hejtuje zbog Rusije. Bolje nismo prošli od Laneta! Mislim da je bukvalno u pitanju kul faktor. U normalnim uslovima je trebalo da pobedi Britanac, a i Šveđanka je bila dobra... Žao mi je Australijanca i Belgijanca, ali zemlje sa slabom dijasporom i eto.

Jelena

pre 1 godinu

Očigledno je da umesto da umetnici i žene u globalu budu zdrave da se nastavi bratoubilački rat u Ukrajini.

Ipak je to EU tvorevina onih koji stoje iza svih ratova i pandemija.

Ljudi više nisu naivni a namešteno glasanje je providno.

Konstrakta je imala duplo više glasova od Ukrajine i onih kompleksiranih jadnika iz britanije ali gradjani Evrope su navikli na laži koje im se serviraju.

denverac

pre 1 godinu

(NS, 15. maj 2022 02:32)
A to sto je publika, uz Ukrajinu, dala vise poena i Moldaviji (dosta vise) i Spaniji, to nema veze...

Milence

pre 1 godinu

@
Ne prolazi to nidje, sem na ovaj forum. Al ta bruka ce se brzo zaboraviti, pa da vise ne iskacu naslovi o “umetnici” tri puta na dan
(Splavar, 15. maj 2022 02:27)

Druže, nije to ni umetnost, a ni pesma, nego IQ test. Nepogrešivo identifikuje, na ovim forumima, one sa manjim od 85..., ne sekiraj se ti zbog ove "bruke", nego pazi na bukove...

denverac

pre 1 godinu

(Višekruna, 15. maj 2022 01:59)

Bila je cetvrta po glasovima publike, tako da i nije neka razlika. Ubedljivo najvise je ostecena Moldavija.

питам за друга

pre 1 godinu

Жири не рачунамо, јер немају појма. Дакле, Украјина на плач, Молдавија на плач у најави, Шпанија на пљачку Даре Бубамаре, и Ана на мишиће. Енглезе частили због највише испорученог оружја, несрећног Немца казнили због оне спрдачине са хиљаду расходованих шлемова. И шта ћемо сад...

Višekruna

pre 1 godinu

@Višekruna

Samo da se ispravim, maksimum je 39 * 12 jer ne možeš da glasaš za sebe. Znači od 468 oni su uzeli 439. NEREALNO! Bukvalno im je svako davao 10 ili 12.

Šumadinac

pre 1 godinu

Bravo Ana! Srbija je uz tebe. I Komšiluk. Bravo Crnogorci i Hrvati i malkice manje bravo Makedonci i Slovenci. Ti si svakako naša pobednica. Dika i ponos.

Šumadinac

pre 1 godinu

Bravo Ana! Srbija je uz tebe. I Komšiluk. Bravo Crnogorci i Hrvati i malkice manje bravo Makedonci i Slovenci. Ti si svakako naša pobednica. Dika i ponos.

Dejan

pre 1 godinu

Zašto sam znao još pre tri meseca da će Ukraina da pobedi? Znao sam to pre nego što sam čuo njihovu pesmu. Uostalom pesma je tu bila potpuno nebitna.
Zašto je sve na ovom svetu postalo tako providno i jadno!
Ne moraš biti više ni prorok da bi znao sve u napred šta će biti. Tužno... Kad je ovako u oblastima koje su nebitne kako je tek na onim bitnim pitanjima...?

Hentreal

pre 1 godinu

Duso jedan je Zeljko, jedna je Marija. Ovo je umetnost za one bez sluha. Za one koji voze skejt u Vans patikicama i ljubicastvenim carapcinama. Slikaju se pored grafita i piju pivce pod krosnjom lipe sedeci u turskom sedu. Urbano zar ne? Doneti nesto novo ne znaci drzati lavor i mumlati sebi u bradu.

Troslojni obraz

pre 1 godinu

Vidi ovu što je kisela i nezahvalna, "ovo ne prolazi ovde". Ajde? Za peto mesto treba da cičiš od sreće, a ne da trljaš nos kvalifikovanim stručnjacima iz žirija što te "nisu prepoznali". A i u Srbiji si godinama na sceni pa je tek mali broj ljudi znao za tebe.

Dejan

pre 1 godinu

Zašto sam znao još pre tri meseca da će Ukraina da pobedi? Znao sam to pre nego što sam čuo njihovu pesmu. Uostalom pesma je tu bila potpuno nebitna.
Zašto je sve na ovom svetu postalo tako providno i jadno!
Ne moraš biti više ni prorok da bi znao sve u napred šta će biti. Tužno... Kad je ovako u oblastima koje su nebitne kako je tek na onim bitnim pitanjima...?

mila

pre 1 godinu

a zasto nisi spremila nesto sto prolazi i kod zirija? ne volim bahate komentare: ovo ne prolazi ovde - da li je to u fazonu ziri ne razume ovu vrstu umetnosti, mi smo iznad njih ... ili sta je vec mislila. Nekako stalno nekog moramo da kritikujemo i potecenimo...

Nepristrasni gledalac

pre 1 godinu

Evrovizija je mnogo vise od takmicenja za bolju pesmu.
To je poligon za politiku,poruke, podrzavanje ili svadjanje medju susedima.
Dobra pesma je tu bitna ali ne i presudna.
Mnogo, mnogo nelogicnih stvari.
Tako da je Konstrakta odradila najvazniji deo za svoju buducnost, dopala se publici.
A Evropa u sustini ne voli da im se kaze istina u lice, nikad nisu ni voleli.

Višekruna

pre 1 godinu

Bravo, Ana! Budi ponosna na ono što si napravila. Maksimum maksimuma da neko dobije od publike je 480 bodova, znači iz svih 40 zemalja po 12, a oni su dobili 439! Kako se fer boriti protiv toga? Plus, glasovi "solidarnosti" od žirija i to poprilično lepa cifra... Skandalozno malo si dobila od žirija i to je presudilo za još koje mesto bliže vrhu koje si svakako zaslužila, ali šta je tu je. I ti, i Britanac i Špankinja i Šveđanka imate svako pravo da budete negde i revoltirani jer je ovo na kraju ispalo smešno koliko je providno. Sigurno je oboren i neki rekord usput. Ja mislim da ovoliko ni Loreen nije imala sa Euforijom...

judd trump

pre 1 godinu

Ana sve čestitke! Večerašnji žiri je u "trendu" izgurao je svoje i takmičenje obesmislio. Kod publike si sjajno prihvaćena u inat onom delu srbistanske publike koji te je na ružan i primitivan način komentarisao od prvog trenutka tvoje pobede na Beoviziji!

Viktor

pre 1 godinu

Sara Jo je osvojila sjajno 3 mesto na Evroviziji ! Jeeee ! Čestitam ! Završila je ispred Konstrakte u Torinu. Čestitke i Konstrakti. Kakva trka. Ove godine Srbija je raskidala, ali LGBT i ratni marketing Ukraine je skrenuo pažnju, baš tužno i kontraproduktivno. Ako zanemarimo ove 2 kategorije prva 3 mesta bi bila Srbija, Španija, Srbija. Bravo za Srbiju

D

pre 1 godinu

Sto se tice rezultata Konstrakte, odlican pet. E sad, glasovi nase publike predstavljaju pravu sliku stanja u nasoj zemlji i pokazuju da je Ana anomalija koja se eto igrom slucaja desila (hvala bogu). Prva tri kod nas su Moldavija (Kemis na steroidima koji flertuje sa Dubiozom) Spanija (opasne zenske) Norveska (kao kul fazon, da ne kazem nesto gore) manje vise vecinski ukus je i dalje - Grand. Pobeda Ukrajine? Mene bi bilo sramota da sam na njihovom mestu.

s

pre 1 godinu

Ziri glasa sebicno i obrnutom psihologijom. Daju 12 poena najgorim pesmama da bi svojoj zemlji smanjili konkurenciju. Zato je Azerbejdzan sa nekom trulom krs pesmom uzeo vise od nas.

Originalnost ziri tradicionalno ne nagradjuje. Niko vise ne sme da posalje Lordi ili nesto neobicno na Eurosong, jer znaju da iako ce publika nagraditi, ziri ce osakatiti. To se nama desilo.

AliceinChains

pre 1 godinu

Ali vidiš da je prošlo i to u prvih 5 u vreme kada nam nijedna država nije naklonjena i kada su operateri blokirali glasove koliko god su mogli,a žiriji glasali politički.Čestitke od srca za ulazak u prvih 5 na ovakvom jednom takmičenju.
Osvojena nagrada za najbolji umetnički nastup...realno, šta ćeš više?
Zar nam ovako nešto od takmičenja treba u Srbiji sledeće godine?!? Imamo svoj Pink i to nam je dovoljno."Ziben, ziben ajlulu, ziben ziben, ajn, cvaj" neka organizuju.

my way

pre 1 godinu

Па и јесте много лепше добити гласове од публике него од неког жирија. Честитке Констракти, поносни смо на њу!

питам за друга

pre 1 godinu

Жири не рачунамо, јер немају појма. Дакле, Украјина на плач, Молдавија на плач у најави, Шпанија на пљачку Даре Бубамаре, и Ана на мишиће. Енглезе частили због највише испорученог оружја, несрећног Немца казнили због оне спрдачине са хиљаду расходованих шлемова. И шта ћемо сад...

Dejan

pre 1 godinu

Zašto sam znao još pre tri meseca da će Ukraina da pobedi? Znao sam to pre nego što sam čuo njihovu pesmu. Uostalom pesma je tu bila potpuno nebitna.
Zašto je sve na ovom svetu postalo tako providno i jadno!
Ne moraš biti više ni prorok da bi znao sve u napred šta će biti. Tužno... Kad je ovako u oblastima koje su nebitne kako je tek na onim bitnim pitanjima...?

my way

pre 1 godinu

Па и јесте много лепше добити гласове од публике него од неког жирија. Честитке Констракти, поносни смо на њу!

Šumadinac

pre 1 godinu

Bravo Ana! Srbija je uz tebe. I Komšiluk. Bravo Crnogorci i Hrvati i malkice manje bravo Makedonci i Slovenci. Ti si svakako naša pobednica. Dika i ponos.

Višekruna

pre 1 godinu

Bravo, Ana! Budi ponosna na ono što si napravila. Maksimum maksimuma da neko dobije od publike je 480 bodova, znači iz svih 40 zemalja po 12, a oni su dobili 439! Kako se fer boriti protiv toga? Plus, glasovi "solidarnosti" od žirija i to poprilično lepa cifra... Skandalozno malo si dobila od žirija i to je presudilo za još koje mesto bliže vrhu koje si svakako zaslužila, ali šta je tu je. I ti, i Britanac i Špankinja i Šveđanka imate svako pravo da budete negde i revoltirani jer je ovo na kraju ispalo smešno koliko je providno. Sigurno je oboren i neki rekord usput. Ja mislim da ovoliko ni Loreen nije imala sa Euforijom...

Višekruna

pre 1 godinu

@Višekruna

Samo da se ispravim, maksimum je 39 * 12 jer ne možeš da glasaš za sebe. Znači od 468 oni su uzeli 439. NEREALNO! Bukvalno im je svako davao 10 ili 12.

judd trump

pre 1 godinu

Ana sve čestitke! Večerašnji žiri je u "trendu" izgurao je svoje i takmičenje obesmislio. Kod publike si sjajno prihvaćena u inat onom delu srbistanske publike koji te je na ružan i primitivan način komentarisao od prvog trenutka tvoje pobede na Beoviziji!

Nepristrasni gledalac

pre 1 godinu

Evrovizija je mnogo vise od takmicenja za bolju pesmu.
To je poligon za politiku,poruke, podrzavanje ili svadjanje medju susedima.
Dobra pesma je tu bitna ali ne i presudna.
Mnogo, mnogo nelogicnih stvari.
Tako da je Konstrakta odradila najvazniji deo za svoju buducnost, dopala se publici.
A Evropa u sustini ne voli da im se kaze istina u lice, nikad nisu ni voleli.

D

pre 1 godinu

Sto se tice rezultata Konstrakte, odlican pet. E sad, glasovi nase publike predstavljaju pravu sliku stanja u nasoj zemlji i pokazuju da je Ana anomalija koja se eto igrom slucaja desila (hvala bogu). Prva tri kod nas su Moldavija (Kemis na steroidima koji flertuje sa Dubiozom) Spanija (opasne zenske) Norveska (kao kul fazon, da ne kazem nesto gore) manje vise vecinski ukus je i dalje - Grand. Pobeda Ukrajine? Mene bi bilo sramota da sam na njihovom mestu.

AliceinChains

pre 1 godinu

Ali vidiš da je prošlo i to u prvih 5 u vreme kada nam nijedna država nije naklonjena i kada su operateri blokirali glasove koliko god su mogli,a žiriji glasali politički.Čestitke od srca za ulazak u prvih 5 na ovakvom jednom takmičenju.
Osvojena nagrada za najbolji umetnički nastup...realno, šta ćeš više?
Zar nam ovako nešto od takmičenja treba u Srbiji sledeće godine?!? Imamo svoj Pink i to nam je dovoljno."Ziben, ziben ajlulu, ziben ziben, ajn, cvaj" neka organizuju.

s

pre 1 godinu

Ziri glasa sebicno i obrnutom psihologijom. Daju 12 poena najgorim pesmama da bi svojoj zemlji smanjili konkurenciju. Zato je Azerbejdzan sa nekom trulom krs pesmom uzeo vise od nas.

Originalnost ziri tradicionalno ne nagradjuje. Niko vise ne sme da posalje Lordi ili nesto neobicno na Eurosong, jer znaju da iako ce publika nagraditi, ziri ce osakatiti. To se nama desilo.

Dejan

pre 1 godinu

Zašto sam znao još pre tri meseca da će Ukraina da pobedi? Znao sam to pre nego što sam čuo njihovu pesmu. Uostalom pesma je tu bila potpuno nebitna.
Zašto je sve na ovom svetu postalo tako providno i jadno!
Ne moraš biti više ni prorok da bi znao sve u napred šta će biti. Tužno... Kad je ovako u oblastima koje su nebitne kako je tek na onim bitnim pitanjima...?

Šumadinac

pre 1 godinu

Bravo Ana! Srbija je uz tebe. I Komšiluk. Bravo Crnogorci i Hrvati i malkice manje bravo Makedonci i Slovenci. Ti si svakako naša pobednica. Dika i ponos.

Explorer

pre 1 godinu

a zasto nisi spremila nesto sto prolazi i kod zirija? ne volim bahate komentare: ovo ne prolazi ovde - da li je to u fazonu ziri ne razume ovu vrstu umetnosti, mi smo iznad njih ... ili sta je vec mislila. Nekako stalno nekog moramo da kritikujemo i potecenimo...
(mila, 15. maj 2022 02:07)

Zašto biti odrastao a biti toliko naivan? Svi žiriji su očito dobili instrukcije svako od svog političkog vrha. Srbija je od "žirija" dobila jasnu poruku šta misle o našoj politici sedenja na dve stolice. Niko nije hteo da da glas "maloj Rusiji" i to nema veze sa izvođačem koga smo poslali. Konstrakta je bila fenomenalna.

Troslojni obraz

pre 1 godinu

Vidi ovu što je kisela i nezahvalna, "ovo ne prolazi ovde". Ajde? Za peto mesto treba da cičiš od sreće, a ne da trljaš nos kvalifikovanim stručnjacima iz žirija što te "nisu prepoznali". A i u Srbiji si godinama na sceni pa je tek mali broj ljudi znao za tebe.

mila

pre 1 godinu

a zasto nisi spremila nesto sto prolazi i kod zirija? ne volim bahate komentare: ovo ne prolazi ovde - da li je to u fazonu ziri ne razume ovu vrstu umetnosti, mi smo iznad njih ... ili sta je vec mislila. Nekako stalno nekog moramo da kritikujemo i potecenimo...

pitam

pre 1 godinu

Pa normalno da ne prolaze predstave za decu, već ozbiljne numere.
(Navarro, 15. maj 2022 01:47)
Znaci,tebi su ovi cobami iz Ukrajine imali ozbiljnu numeru???
I naravno,ovo uopste nimalo nije bilo politicki.

Tribislav

pre 1 godinu

Ovo je odavno politčki show. Kroz istoriju smo slali vrhunske pesme poput Željo Moja od Doris Dragović, Gori Vatra - Zdravko Čolić, da bi na kraju pobedli sa pesmičicom od Rive - Rock me baby 1989. Evrovizija se održava 1990. u Zagrebu, da bi se godinu dana kasnije Jugoslavija raspala. Zatim nakon duge pauze 2004. godine, šaljemo Lane Moje koja je svojevremeno proglađena najboljom evrovizijskom pesmom i završavamo drugi iza Ruslane, koja pobeđuje iste godine u maju, a već u oktobru izbore u Ukrajini dobija proruski kandidat Viktor Janukovič, i pokreće se čuvena Narandžasta revolucija. Godine 2007. Marija Šerifović pobeđuje u Helsinskiju, da bi samo godinu dana Kosovo proglasilo nezavisnost. Tako da ova jučerašnja pobeda je sve samo ne isčuđavanje.

Zozo

pre 1 godinu

"Mislim da ti i Srbija želite preseljenje na neko drugo mjesto, mjesto u Rusiji, ali ti mjesto neće biti Ukrajina,
(Ustaše, 15. maj 2022 02:12)"

A tebi i nacistima iz "Azova" je mesto u paklu gde ćete i završiti.

Ivan

pre 1 godinu

Жири нас је унаказио. Могли смо лако бити 4. или чак 3. Нажалост победник је био познат одавно...

mina335

pre 1 godinu

S obzirom na onaj imbecilni prevod delova pesme, dobro smo prošli. Dakle i ono malo što je trebalo biti prevedeno korektno da bi publika i žiri bar malo razumelu kontekst to s namerom nije uradjeno. Tako da je ovo po meni odličan plasman.

Viktor

pre 1 godinu

Sara Jo je osvojila sjajno 3 mesto na Evroviziji ! Jeeee ! Čestitam ! Završila je ispred Konstrakte u Torinu. Čestitke i Konstrakti. Kakva trka. Ove godine Srbija je raskidala, ali LGBT i ratni marketing Ukraine je skrenuo pažnju, baš tužno i kontraproduktivno. Ako zanemarimo ove 2 kategorije prva 3 mesta bi bila Srbija, Španija, Srbija. Bravo za Srbiju

istina

pre 1 godinu

Ne razumem zasto 5 zemalja idu direktno u finale, a ostala boranija mora da prodje polufinale? Mislim, jasno mi je zasto, ali ne mogu da razumem. Drugo, ovo sa podelom glasova izmedju zirija i publike je budalastina. Bolje je bilo ranije kad su samo glasovi publike odlucivali. Komsijske zemlje su glasale jedna za drugu, jaka dijaspora je odlucivala..sve je to bio problem, ali ovo sa zirijem je potpuno izbacilo svu lepotu Evrovizije. Trece, meni licno ne smeta homoseksualnost niti bilo kakva druga razlicitost, ali mi smeta napadna promocija razlicitosti. Evrovizija je festival pesme, nekada je ABBA pobedjivala.. a ovo sad... hm..

Pero

pre 1 godinu

Nema tu mnogo filozofije. Od žirija najviše glasova dobije onaj ko je u tom trenutku potreban da bi se poslala neka društveno politička poruka. Od publike najviše glasova dobije onaj ko ima najveću dijasporu. Nije to neka viša matematika, prosto je.

Shonzi

pre 1 godinu

Da se ne lazemo, ovo od Konstrakte nije pesma vec neki performans koji je imao lepu poruku. Dobro je sto je ovaj nas performans prikazan na Eurosong jer je svet mogao da vidi i cuje ovu poruku koliko toliko, u svakom slucaju bolje nego bilo koja "tra-la-la" pesma koja bi prosla nezapazeno jer vec znamo kakvo je ovo takmicenje i da pobedjuju politicki podobni. Znaci, odlicno smo uradli jer smo bar svetu upitili neku poruku pa makar to razumelo i 10 ljudi, i to je bolje nego da smo pevusili nesto i otisli kuci.

Ramones

pre 1 godinu

Na osnovu komentara rekao bih da je bila sedamnaesta a ne peta. U svakom slučaju prvi put u životu sam bio ponosan nastupom predstavnika svoje zemlje na ovom takmičenju.

Dule Popović

pre 1 godinu

Razmišljam ceo sat da li da nešto napišem,ne zato što je važno ili potrebno već zato što moram to da izbacim iz sebe.

Meni se "pesma" uopšte ne sviđa,ne razumem je i mislim da nije za evroviziju.To je alternativni performans i nije za svakoga. Pored toga celo ovo takmičenje je odavno obesmišljeno i bez velike težine.
Prava revija likova sumnjive orjentacije i vokacije.

Nismo ni dozvolili našoj maloletnoj deci da gledaju i stalno nas zapitkuju o čudnim čikama i tetama. Konstrakta je još i ok imajući u vidu razne frikove koji su nastupali. Ok ali za neku drugu scenu i neku drugu publiku.

Nismo ni neobrazovani ni konzervativni ali supruzi i meni se ovo nije dopalo. Svako ima pravo na mišljenje i ukusi su različiti. U skladu sa tim 5.mesto je super.
Najzad je gotovo,možemo da se bavimo važnim i pravim stvarima...

Nenad, London

pre 1 godinu

Zivim u Londonu i pokusavao sam nekoliko puta da glasam za Konstraktu-pozivom, sms ili preko aplikacije Eurosonga. Svaki put mi je bio odbijen poziv uz objasnjenje invalid call, try again. Imam screenshotove, i treba da se ispita zasto nije bilo dozvoljeno glasanje za nasu pretstavnicu.

andrija

pre 1 godinu

procitah ovde neki komentar kako je spanija dobila dosta glasova zbog izgleda pevacice da se nadovezem na taj kom bolje ona zbog izgleda a puca kako izgleda nego koncite, boze vreco ili onaj muskarac iz australije koji ima nokte duze od bilo koje zene....

V

pre 1 godinu

Da je došla kao predstavnik neke druge zemlje a ne Srbije, prošlo bi. Evrovizija je i politička manipulacija, nije bilo nikakve šanse da pobedi kandidati iz Srbije u ovom momentu ko god da je bio.

Milence

pre 1 godinu

@
Ne prolazi to nidje, sem na ovaj forum. Al ta bruka ce se brzo zaboraviti, pa da vise ne iskacu naslovi o “umetnici” tri puta na dan
(Splavar, 15. maj 2022 02:27)

Druže, nije to ni umetnost, a ni pesma, nego IQ test. Nepogrešivo identifikuje, na ovim forumima, one sa manjim od 85..., ne sekiraj se ti zbog ove "bruke", nego pazi na bukove...

budibogsnama

pre 1 godinu

Kako Aman zaman ne prolazi?!?
Praktično iz anonime na peto mesto u Evropi (četvrto po broju glasova publike).
Kako to uopšte može da se tumači da ne prolazi?!?
(fc, 15. maj 2022 04:02) Njena reakcija odslikava izvesno razocaranje, sto je posledica "lozenja" od strane RTS i prepariranja javnosti da cemo pobediti. Od iskrenog iznenadjenja sto je uopste u Torinu, vidan je porast ocekivanja. U stvari, 5. mesto je briljantan rezultat kad se sve sabere. Da ne govorimo o tome da je ona iz amaterskog sratusa sada evoluirala u internacionalno ime.

Mire

pre 1 godinu

Duso jedan je Zeljko, jedna je Marija. Ovo je umetnost za one bez sluha. Za one koji voze skejt u Vans patikicama i ljubicastvenim carapcinama. Slikaju se pored grafita i piju pivce pod krosnjom lipe sedeci u turskom sedu. Urbano zar ne? Doneti nesto novo ne znaci drzati lavor i mumlati sebi u bradu.
(Hentreal, 15. maj 2022 02:54)

U čemu si ti peti u Evropi kad tako lako procenjuješ?

rumenko

pre 1 godinu

meni nije jasno ko je Moldaviji dao tolike glasove?! kao Rokeri s Moravu
(abc, 15. maj 2022 07:35)

verovao ti ili ne, srbija je dala u televotingu 12 bodova moldavcima.. jezivo.. nisam mogao jutros da se opasuljum.. stvarno je ovaj narod zasluzio da mu chegi svako jutro uveseljava dan

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

S obzirom na trenutnu svetsku situaciju i providne namere jednoumnog udruzenja koje se, krseci sve zakone, prava i konvencije, zalaze za postovanje istih, ocekujem da ovaj ukrajinski sastav bude kandidovan i za Nobelovu nagradu. Nije vazno da li za dostignuca u medicini, ili za mir.

Mire

pre 1 godinu

Duso jedan je Zeljko, jedna je Marija. Ovo je umetnost za one bez sluha. Za one koji voze skejt u Vans patikicama i ljubicastvenim carapcinama. Slikaju se pored grafita i piju pivce pod krosnjom lipe sedeci u turskom sedu. Urbano zar ne? Doneti nesto novo ne znaci drzati lavor i mumlati sebi u bradu.
(Hentreal, 15. maj 2022 02:54)

U čemu si ti peti u Evropi kad tako lako procenjuješ?

Jelena

pre 1 godinu

Očigledno je da umesto da umetnici i žene u globalu budu zdrave da se nastavi bratoubilački rat u Ukrajini.

Ipak je to EU tvorevina onih koji stoje iza svih ratova i pandemija.

Ljudi više nisu naivni a namešteno glasanje je providno.

Konstrakta je imala duplo više glasova od Ukrajine i onih kompleksiranih jadnika iz britanije ali gradjani Evrope su navikli na laži koje im se serviraju.

fc

pre 1 godinu

Kako Aman zaman ne prolazi?!?
Praktično iz anonime na peto mesto u Evropi (četvrto po broju glasova publike).
Kako to uopšte može da se tumači da ne prolazi?!?

Olja

pre 1 godinu

Draga Ana, ma koliko se mi nadali da će se promijeniti nešto nabolje, tj. da će pjesma da bude vazna, vidimo da nece. I dalje ce politika da bude presudna i dalje ce golotinja i sve ono sto je nakazno biti prioritetno. Ponekad, samo ponekad im se omakne, namjerno ili ne (tek da pokazu da su objektivni), da pobijedi kvalitet (Molitva ...).

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Zašto? Mislim da tvoja pesma i Evrovizija savršeno odgovarate jedno drugome. Tu je sve što treba da satre pop muziku. Uzgred, svim instant zaljubljenicima u ovu "umetnost", posebno onima koji su muzički stasavali 70-ih ili 80-ih, želim brzo ozdravljenje. Da se sete šta je pop muzika nekad bila, i u kakvim glupostima danas tražimo alternativu Grandu i Pinku. Zamislim neke naše žurke, skupi se društvo uz gitaru, pa krenemo da tandrljamo neke nepovezane reči, ali koje sadrže višu poruku. I završimo sa lucidnim refrenom "biti zdrava". Vrh.

megatronman

pre 1 godinu

Apsolutno je Konstrakta oštećena šta nije bilo prevoda a ono malo je bilo pogrešno prevedeno!
Navodno da titl nije dozvoljen na Evroviziji.
Bez prevoda onima koji ne razumiju jezik nije razumljiva pjesma.

Maja

pre 1 godinu

@ Dule Popovic, pazi molim te da ti deca ne postanu "čudne orjentacije" gledajuci tv. Zabrani im i akcione filmove, da ne postanu ubice i Zadrugu da ne postanu prostitutke.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Па и јесте много лепше добити гласове од публике него од неког жирија. Честитке Констракти, поносни смо на њу!
(my way, 15. maj 2022 01:57)
Ko vi, ko ste vi?

denverac

pre 1 godinu

(Višekruna, 15. maj 2022 01:59)

Bila je cetvrta po glasovima publike, tako da i nije neka razlika. Ubedljivo najvise je ostecena Moldavija.

teraj dok može

pre 1 godinu

Bravo Ana! Pesma nije ESC fazon ali je pokidala, posebno što se znalo da će da žiri da glasa za Ukrajinu a nas da hejtuje zbog Rusije. Bolje nismo prošli od Laneta! Mislim da je bukvalno u pitanju kul faktor. U normalnim uslovima je trebalo da pobedi Britanac, a i Šveđanka je bila dobra... Žao mi je Australijanca i Belgijanca, ali zemlje sa slabom dijasporom i eto.

fc

pre 1 godinu

Ove godine nisu učestvovale Bosna, Turska, Mađarska, Rusija i Belorusija, a to su tradicionalno naši glasači. Čak bismo možda i od Slovačke dobili da su i oni učestvovali.

Ali dobro, sledeći put.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Жири не рачунамо, јер немају појма. Дакле, Украјина на плач, Молдавија на плач у најави, Шпанија на пљачку Даре Бубамаре, и Ана на мишиће. Енглезе частили због највише испорученог оружја, несрећног Немца казнили због оне спрдачине са хиљаду расходованих шлемова. И шта ћемо сад...
(питам за друга, 15. maj 2022 02:06) Pametniji si kad spavaš…

Rasa

pre 1 godinu

Ana, da si bila druga pa i da kazes takvu prepotentnu izjavu kako "ovo ne prolazi ovde". Pesma ti nije bila najbolja sve i da rata nije bilo i to je jedina cinjenica. Svakako da je zelja Evrope bila da se cuje banderaski pozdrav "Slava Ukrajini". I to je jedini cilj ovakvih manifestacija da se popularise LGBT, fasizam, i "demokratija" tj totalitarizam. Ukrajina mozda jeste pobedila ali sledece godine takmicenje se odrzava u Rusiji

top lista nadrealista...

pre 1 godinu

Samo da se ispravim, maksimum je 39 * 12 jer ne možeš da glasaš za sebe. Znači od 468 oni su uzeli 439. NEREALNO! Bukvalno im je svako davao 10 ili 12.
(Višekruna, 15. maj 2022 02:11)

Od nas 7, dve osmice, ostalo 10 i 12...

REKOS

pre 1 godinu

Za mene licnog Velika Britanija je Moralni Pobednik. Zbog ove mesanje Politike u EvroSiongu ja godinama ne Pratim, Gledam brate Fudbal ili neki Film. Ovde Prvi dobija a ostali sta dobijaju? Veliko NISTA

mila

pre 1 godinu

"Zašto biti odrastao a biti toliko naivan? Svi žiriji su očito dobili instrukcije svako od svog političkog vrha. Srbija je od "žirija" dobila jasnu poruku šta misle o našoj politici sedenja na dve stolice. Niko nije hteo da da glas "maloj Rusiji" i to nema veze sa izvođačem koga smo poslali. Konstrakta je bila fenomenalna.
(Explorer, 15. maj 2022 09:18)"


Sedenje na dve stolice ima prednosti i mane, kao i sedenje na jednoj stolici...ako si odrastao sam biras i prihvatas posledice i jedne i druge opcije.

meni je Konstrakta zanimljiva i njena pesma nesto novo na Evroviziji. Ali njena izjava nije - velika razlika izmedju glasova zirija i publike moze da znaci da je ziri pogresno glasao ili da je publika neregularno glasala?

denverac

pre 1 godinu

(NS, 15. maj 2022 02:32)
A to sto je publika, uz Ukrajinu, dala vise poena i Moldaviji (dosta vise) i Spaniji, to nema veze...

Hentreal

pre 1 godinu

Duso jedan je Zeljko, jedna je Marija. Ovo je umetnost za one bez sluha. Za one koji voze skejt u Vans patikicama i ljubicastvenim carapcinama. Slikaju se pored grafita i piju pivce pod krosnjom lipe sedeci u turskom sedu. Urbano zar ne? Doneti nesto novo ne znaci drzati lavor i mumlati sebi u bradu.

Igorka

pre 1 godinu

Realno, na samom početku nastupom Konstrakte:
30% ljudi zbunjeno,
60% sablažnjeno,
10% oduševljeno.

Na kraju:
60% oduševljeno da budu in,
30% uzdržano da ne ispadnu glupi,
10% i dalje sablažnjeno (verovatno jer su glupi)?

Ne bih komentarisao Evroviziju jer je to uvek bilo političko takmičenje. Naravno da sam navijao za Konstraktu, navijao bih i za Lukasa jer je iz Srbije, ali ovo nametanje I lagano kuvanje žabe i uticaj na opštu svest isticanjem "različitosti" jednostavno ne mogu da prihvatim. Nije samo umetnost zloupotrebljena već i seksualne slobode, rodna neutralnost...
U vrtiću deca pevaju i gestikuliraju kao umetnica zajedno sa vaspitačicama?!
Pa nek' bude da sam glup je sam i dalje u 10 % sablažnjenih, ali bar imam svoje a ne nametnuto mišljenje.

Luzer po difoltu

pre 1 godinu

Balkanci užarili telefone glasajući..Švajcarska 0 poena publike.(koga to interesuje) Rambo Amadeus sve odavno objasnio.

Aca

pre 1 godinu

@abc - Ako si pratio situaciju na društvenim mrežama, onda si verovatno video da je nastup Moldavije izazvao veliku pažnju kod naših ljudi. Većina to gleda kao neku sprdnju tipa "Rokeri s Moravu", a ne kao nešto ozbiljno. Zato nema razloga za prolivanje žuči...

umetnica

pre 1 godinu

@NenadLondon - glasanje sms-om nije bilo moguce i to je voditelj ponovio jedno milion puta. Mi smo glasali pozivom bez ikakvih problema. Bice da Ste zakasnili…

mila

pre 1 godinu

a zasto nisi spremila nesto sto prolazi i kod zirija? ne volim bahate komentare: ovo ne prolazi ovde - da li je to u fazonu ziri ne razume ovu vrstu umetnosti, mi smo iznad njih ... ili sta je vec mislila. Nekako stalno nekog moramo da kritikujemo i potecenimo...

Troslojni obraz

pre 1 godinu

Vidi ovu što je kisela i nezahvalna, "ovo ne prolazi ovde". Ajde? Za peto mesto treba da cičiš od sreće, a ne da trljaš nos kvalifikovanim stručnjacima iz žirija što te "nisu prepoznali". A i u Srbiji si godinama na sceni pa je tek mali broj ljudi znao za tebe.

Viktor

pre 1 godinu

Sara Jo je osvojila sjajno 3 mesto na Evroviziji ! Jeeee ! Čestitam ! Završila je ispred Konstrakte u Torinu. Čestitke i Konstrakti. Kakva trka. Ove godine Srbija je raskidala, ali LGBT i ratni marketing Ukraine je skrenuo pažnju, baš tužno i kontraproduktivno. Ako zanemarimo ove 2 kategorije prva 3 mesta bi bila Srbija, Španija, Srbija. Bravo za Srbiju

питам за друга

pre 1 godinu

Жири не рачунамо, јер немају појма. Дакле, Украјина на плач, Молдавија на плач у најави, Шпанија на пљачку Даре Бубамаре, и Ана на мишиће. Енглезе частили због највише испорученог оружја, несрећног Немца казнили због оне спрдачине са хиљаду расходованих шлемова. И шта ћемо сад...

Dule Popović

pre 1 godinu

Razmišljam ceo sat da li da nešto napišem,ne zato što je važno ili potrebno već zato što moram to da izbacim iz sebe.

Meni se "pesma" uopšte ne sviđa,ne razumem je i mislim da nije za evroviziju.To je alternativni performans i nije za svakoga. Pored toga celo ovo takmičenje je odavno obesmišljeno i bez velike težine.
Prava revija likova sumnjive orjentacije i vokacije.

Nismo ni dozvolili našoj maloletnoj deci da gledaju i stalno nas zapitkuju o čudnim čikama i tetama. Konstrakta je još i ok imajući u vidu razne frikove koji su nastupali. Ok ali za neku drugu scenu i neku drugu publiku.

Nismo ni neobrazovani ni konzervativni ali supruzi i meni se ovo nije dopalo. Svako ima pravo na mišljenje i ukusi su različiti. U skladu sa tim 5.mesto je super.
Najzad je gotovo,možemo da se bavimo važnim i pravim stvarima...

Šumadinac

pre 1 godinu

Bravo Ana! Srbija je uz tebe. I Komšiluk. Bravo Crnogorci i Hrvati i malkice manje bravo Makedonci i Slovenci. Ti si svakako naša pobednica. Dika i ponos.

Hentreal

pre 1 godinu

Duso jedan je Zeljko, jedna je Marija. Ovo je umetnost za one bez sluha. Za one koji voze skejt u Vans patikicama i ljubicastvenim carapcinama. Slikaju se pored grafita i piju pivce pod krosnjom lipe sedeci u turskom sedu. Urbano zar ne? Doneti nesto novo ne znaci drzati lavor i mumlati sebi u bradu.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Zašto? Mislim da tvoja pesma i Evrovizija savršeno odgovarate jedno drugome. Tu je sve što treba da satre pop muziku. Uzgred, svim instant zaljubljenicima u ovu "umetnost", posebno onima koji su muzički stasavali 70-ih ili 80-ih, želim brzo ozdravljenje. Da se sete šta je pop muzika nekad bila, i u kakvim glupostima danas tražimo alternativu Grandu i Pinku. Zamislim neke naše žurke, skupi se društvo uz gitaru, pa krenemo da tandrljamo neke nepovezane reči, ali koje sadrže višu poruku. I završimo sa lucidnim refrenom "biti zdrava". Vrh.

Dejan

pre 1 godinu

Zašto sam znao još pre tri meseca da će Ukraina da pobedi? Znao sam to pre nego što sam čuo njihovu pesmu. Uostalom pesma je tu bila potpuno nebitna.
Zašto je sve na ovom svetu postalo tako providno i jadno!
Ne moraš biti više ni prorok da bi znao sve u napred šta će biti. Tužno... Kad je ovako u oblastima koje su nebitne kako je tek na onim bitnim pitanjima...?

D

pre 1 godinu

Sto se tice rezultata Konstrakte, odlican pet. E sad, glasovi nase publike predstavljaju pravu sliku stanja u nasoj zemlji i pokazuju da je Ana anomalija koja se eto igrom slucaja desila (hvala bogu). Prva tri kod nas su Moldavija (Kemis na steroidima koji flertuje sa Dubiozom) Spanija (opasne zenske) Norveska (kao kul fazon, da ne kazem nesto gore) manje vise vecinski ukus je i dalje - Grand. Pobeda Ukrajine? Mene bi bilo sramota da sam na njihovom mestu.

Šumadinac

pre 1 godinu

Bravo Ana! Srbija je uz tebe. I Komšiluk. Bravo Crnogorci i Hrvati i malkice manje bravo Makedonci i Slovenci. Ti si svakako naša pobednica. Dika i ponos.

judd trump

pre 1 godinu

Ana sve čestitke! Večerašnji žiri je u "trendu" izgurao je svoje i takmičenje obesmislio. Kod publike si sjajno prihvaćena u inat onom delu srbistanske publike koji te je na ružan i primitivan način komentarisao od prvog trenutka tvoje pobede na Beoviziji!

AliceinChains

pre 1 godinu

Ali vidiš da je prošlo i to u prvih 5 u vreme kada nam nijedna država nije naklonjena i kada su operateri blokirali glasove koliko god su mogli,a žiriji glasali politički.Čestitke od srca za ulazak u prvih 5 na ovakvom jednom takmičenju.
Osvojena nagrada za najbolji umetnički nastup...realno, šta ćeš više?
Zar nam ovako nešto od takmičenja treba u Srbiji sledeće godine?!? Imamo svoj Pink i to nam je dovoljno."Ziben, ziben ajlulu, ziben ziben, ajn, cvaj" neka organizuju.

Zozo

pre 1 godinu

"Mislim da ti i Srbija želite preseljenje na neko drugo mjesto, mjesto u Rusiji, ali ti mjesto neće biti Ukrajina,
(Ustaše, 15. maj 2022 02:12)"

A tebi i nacistima iz "Azova" je mesto u paklu gde ćete i završiti.

Dejan

pre 1 godinu

Zašto sam znao još pre tri meseca da će Ukraina da pobedi? Znao sam to pre nego što sam čuo njihovu pesmu. Uostalom pesma je tu bila potpuno nebitna.
Zašto je sve na ovom svetu postalo tako providno i jadno!
Ne moraš biti više ni prorok da bi znao sve u napred šta će biti. Tužno... Kad je ovako u oblastima koje su nebitne kako je tek na onim bitnim pitanjima...?

Rasa

pre 1 godinu

Ana, da si bila druga pa i da kazes takvu prepotentnu izjavu kako "ovo ne prolazi ovde". Pesma ti nije bila najbolja sve i da rata nije bilo i to je jedina cinjenica. Svakako da je zelja Evrope bila da se cuje banderaski pozdrav "Slava Ukrajini". I to je jedini cilj ovakvih manifestacija da se popularise LGBT, fasizam, i "demokratija" tj totalitarizam. Ukrajina mozda jeste pobedila ali sledece godine takmicenje se odrzava u Rusiji

s

pre 1 godinu

Ziri glasa sebicno i obrnutom psihologijom. Daju 12 poena najgorim pesmama da bi svojoj zemlji smanjili konkurenciju. Zato je Azerbejdzan sa nekom trulom krs pesmom uzeo vise od nas.

Originalnost ziri tradicionalno ne nagradjuje. Niko vise ne sme da posalje Lordi ili nesto neobicno na Eurosong, jer znaju da iako ce publika nagraditi, ziri ce osakatiti. To se nama desilo.

Nepristrasni gledalac

pre 1 godinu

Evrovizija je mnogo vise od takmicenja za bolju pesmu.
To je poligon za politiku,poruke, podrzavanje ili svadjanje medju susedima.
Dobra pesma je tu bitna ali ne i presudna.
Mnogo, mnogo nelogicnih stvari.
Tako da je Konstrakta odradila najvazniji deo za svoju buducnost, dopala se publici.
A Evropa u sustini ne voli da im se kaze istina u lice, nikad nisu ni voleli.

Višekruna

pre 1 godinu

@Višekruna

Samo da se ispravim, maksimum je 39 * 12 jer ne možeš da glasaš za sebe. Znači od 468 oni su uzeli 439. NEREALNO! Bukvalno im je svako davao 10 ili 12.

Višekruna

pre 1 godinu

Bravo, Ana! Budi ponosna na ono što si napravila. Maksimum maksimuma da neko dobije od publike je 480 bodova, znači iz svih 40 zemalja po 12, a oni su dobili 439! Kako se fer boriti protiv toga? Plus, glasovi "solidarnosti" od žirija i to poprilično lepa cifra... Skandalozno malo si dobila od žirija i to je presudilo za još koje mesto bliže vrhu koje si svakako zaslužila, ali šta je tu je. I ti, i Britanac i Špankinja i Šveđanka imate svako pravo da budete negde i revoltirani jer je ovo na kraju ispalo smešno koliko je providno. Sigurno je oboren i neki rekord usput. Ja mislim da ovoliko ni Loreen nije imala sa Euforijom...

my way

pre 1 godinu

Па и јесте много лепше добити гласове од публике него од неког жирија. Честитке Констракти, поносни смо на њу!

Explorer

pre 1 godinu

a zasto nisi spremila nesto sto prolazi i kod zirija? ne volim bahate komentare: ovo ne prolazi ovde - da li je to u fazonu ziri ne razume ovu vrstu umetnosti, mi smo iznad njih ... ili sta je vec mislila. Nekako stalno nekog moramo da kritikujemo i potecenimo...
(mila, 15. maj 2022 02:07)

Zašto biti odrastao a biti toliko naivan? Svi žiriji su očito dobili instrukcije svako od svog političkog vrha. Srbija je od "žirija" dobila jasnu poruku šta misle o našoj politici sedenja na dve stolice. Niko nije hteo da da glas "maloj Rusiji" i to nema veze sa izvođačem koga smo poslali. Konstrakta je bila fenomenalna.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Па и јесте много лепше добити гласове од публике него од неког жирија. Честитке Констракти, поносни смо на њу!
(my way, 15. maj 2022 01:57)
Ko vi, ko ste vi?

Igorka

pre 1 godinu

Realno, na samom početku nastupom Konstrakte:
30% ljudi zbunjeno,
60% sablažnjeno,
10% oduševljeno.

Na kraju:
60% oduševljeno da budu in,
30% uzdržano da ne ispadnu glupi,
10% i dalje sablažnjeno (verovatno jer su glupi)?

Ne bih komentarisao Evroviziju jer je to uvek bilo političko takmičenje. Naravno da sam navijao za Konstraktu, navijao bih i za Lukasa jer je iz Srbije, ali ovo nametanje I lagano kuvanje žabe i uticaj na opštu svest isticanjem "različitosti" jednostavno ne mogu da prihvatim. Nije samo umetnost zloupotrebljena već i seksualne slobode, rodna neutralnost...
U vrtiću deca pevaju i gestikuliraju kao umetnica zajedno sa vaspitačicama?!
Pa nek' bude da sam glup je sam i dalje u 10 % sablažnjenih, ali bar imam svoje a ne nametnuto mišljenje.

mina335

pre 1 godinu

S obzirom na onaj imbecilni prevod delova pesme, dobro smo prošli. Dakle i ono malo što je trebalo biti prevedeno korektno da bi publika i žiri bar malo razumelu kontekst to s namerom nije uradjeno. Tako da je ovo po meni odličan plasman.

pitam

pre 1 godinu

Pa normalno da ne prolaze predstave za decu, već ozbiljne numere.
(Navarro, 15. maj 2022 01:47)
Znaci,tebi su ovi cobami iz Ukrajine imali ozbiljnu numeru???
I naravno,ovo uopste nimalo nije bilo politicki.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Жири не рачунамо, јер немају појма. Дакле, Украјина на плач, Молдавија на плач у најави, Шпанија на пљачку Даре Бубамаре, и Ана на мишиће. Енглезе частили због највише испорученог оружја, несрећног Немца казнили због оне спрдачине са хиљаду расходованих шлемова. И шта ћемо сад...
(питам за друга, 15. maj 2022 02:06) Pametniji si kad spavaš…

Tribislav

pre 1 godinu

Ovo je odavno politčki show. Kroz istoriju smo slali vrhunske pesme poput Željo Moja od Doris Dragović, Gori Vatra - Zdravko Čolić, da bi na kraju pobedli sa pesmičicom od Rive - Rock me baby 1989. Evrovizija se održava 1990. u Zagrebu, da bi se godinu dana kasnije Jugoslavija raspala. Zatim nakon duge pauze 2004. godine, šaljemo Lane Moje koja je svojevremeno proglađena najboljom evrovizijskom pesmom i završavamo drugi iza Ruslane, koja pobeđuje iste godine u maju, a već u oktobru izbore u Ukrajini dobija proruski kandidat Viktor Janukovič, i pokreće se čuvena Narandžasta revolucija. Godine 2007. Marija Šerifović pobeđuje u Helsinskiju, da bi samo godinu dana Kosovo proglasilo nezavisnost. Tako da ova jučerašnja pobeda je sve samo ne isčuđavanje.

andrija

pre 1 godinu

procitah ovde neki komentar kako je spanija dobila dosta glasova zbog izgleda pevacice da se nadovezem na taj kom bolje ona zbog izgleda a puca kako izgleda nego koncite, boze vreco ili onaj muskarac iz australije koji ima nokte duze od bilo koje zene....

Mire

pre 1 godinu

Duso jedan je Zeljko, jedna je Marija. Ovo je umetnost za one bez sluha. Za one koji voze skejt u Vans patikicama i ljubicastvenim carapcinama. Slikaju se pored grafita i piju pivce pod krosnjom lipe sedeci u turskom sedu. Urbano zar ne? Doneti nesto novo ne znaci drzati lavor i mumlati sebi u bradu.
(Hentreal, 15. maj 2022 02:54)

U čemu si ti peti u Evropi kad tako lako procenjuješ?

Mire

pre 1 godinu

Duso jedan je Zeljko, jedna je Marija. Ovo je umetnost za one bez sluha. Za one koji voze skejt u Vans patikicama i ljubicastvenim carapcinama. Slikaju se pored grafita i piju pivce pod krosnjom lipe sedeci u turskom sedu. Urbano zar ne? Doneti nesto novo ne znaci drzati lavor i mumlati sebi u bradu.
(Hentreal, 15. maj 2022 02:54)

U čemu si ti peti u Evropi kad tako lako procenjuješ?

mila

pre 1 godinu

"Zašto biti odrastao a biti toliko naivan? Svi žiriji su očito dobili instrukcije svako od svog političkog vrha. Srbija je od "žirija" dobila jasnu poruku šta misle o našoj politici sedenja na dve stolice. Niko nije hteo da da glas "maloj Rusiji" i to nema veze sa izvođačem koga smo poslali. Konstrakta je bila fenomenalna.
(Explorer, 15. maj 2022 09:18)"


Sedenje na dve stolice ima prednosti i mane, kao i sedenje na jednoj stolici...ako si odrastao sam biras i prihvatas posledice i jedne i druge opcije.

meni je Konstrakta zanimljiva i njena pesma nesto novo na Evroviziji. Ali njena izjava nije - velika razlika izmedju glasova zirija i publike moze da znaci da je ziri pogresno glasao ili da je publika neregularno glasala?

istina

pre 1 godinu

Ne razumem zasto 5 zemalja idu direktno u finale, a ostala boranija mora da prodje polufinale? Mislim, jasno mi je zasto, ali ne mogu da razumem. Drugo, ovo sa podelom glasova izmedju zirija i publike je budalastina. Bolje je bilo ranije kad su samo glasovi publike odlucivali. Komsijske zemlje su glasale jedna za drugu, jaka dijaspora je odlucivala..sve je to bio problem, ali ovo sa zirijem je potpuno izbacilo svu lepotu Evrovizije. Trece, meni licno ne smeta homoseksualnost niti bilo kakva druga razlicitost, ali mi smeta napadna promocija razlicitosti. Evrovizija je festival pesme, nekada je ABBA pobedjivala.. a ovo sad... hm..

rumenko

pre 1 godinu

meni nije jasno ko je Moldaviji dao tolike glasove?! kao Rokeri s Moravu
(abc, 15. maj 2022 07:35)

verovao ti ili ne, srbija je dala u televotingu 12 bodova moldavcima.. jezivo.. nisam mogao jutros da se opasuljum.. stvarno je ovaj narod zasluzio da mu chegi svako jutro uveseljava dan

Jelena

pre 1 godinu

Očigledno je da umesto da umetnici i žene u globalu budu zdrave da se nastavi bratoubilački rat u Ukrajini.

Ipak je to EU tvorevina onih koji stoje iza svih ratova i pandemija.

Ljudi više nisu naivni a namešteno glasanje je providno.

Konstrakta je imala duplo više glasova od Ukrajine i onih kompleksiranih jadnika iz britanije ali gradjani Evrope su navikli na laži koje im se serviraju.

REKOS

pre 1 godinu

Za mene licnog Velika Britanija je Moralni Pobednik. Zbog ove mesanje Politike u EvroSiongu ja godinama ne Pratim, Gledam brate Fudbal ili neki Film. Ovde Prvi dobija a ostali sta dobijaju? Veliko NISTA

Olja

pre 1 godinu

Draga Ana, ma koliko se mi nadali da će se promijeniti nešto nabolje, tj. da će pjesma da bude vazna, vidimo da nece. I dalje ce politika da bude presudna i dalje ce golotinja i sve ono sto je nakazno biti prioritetno. Ponekad, samo ponekad im se omakne, namjerno ili ne (tek da pokazu da su objektivni), da pobijedi kvalitet (Molitva ...).

V

pre 1 godinu

Da je došla kao predstavnik neke druge zemlje a ne Srbije, prošlo bi. Evrovizija je i politička manipulacija, nije bilo nikakve šanse da pobedi kandidati iz Srbije u ovom momentu ko god da je bio.

denverac

pre 1 godinu

(NS, 15. maj 2022 02:32)
A to sto je publika, uz Ukrajinu, dala vise poena i Moldaviji (dosta vise) i Spaniji, to nema veze...

Ivan

pre 1 godinu

Жири нас је унаказио. Могли смо лако бити 4. или чак 3. Нажалост победник је био познат одавно...

Milence

pre 1 godinu

@
Ne prolazi to nidje, sem na ovaj forum. Al ta bruka ce se brzo zaboraviti, pa da vise ne iskacu naslovi o “umetnici” tri puta na dan
(Splavar, 15. maj 2022 02:27)

Druže, nije to ni umetnost, a ni pesma, nego IQ test. Nepogrešivo identifikuje, na ovim forumima, one sa manjim od 85..., ne sekiraj se ti zbog ove "bruke", nego pazi na bukove...

Nenad, London

pre 1 godinu

Zivim u Londonu i pokusavao sam nekoliko puta da glasam za Konstraktu-pozivom, sms ili preko aplikacije Eurosonga. Svaki put mi je bio odbijen poziv uz objasnjenje invalid call, try again. Imam screenshotove, i treba da se ispita zasto nije bilo dozvoljeno glasanje za nasu pretstavnicu.

megatronman

pre 1 godinu

Apsolutno je Konstrakta oštećena šta nije bilo prevoda a ono malo je bilo pogrešno prevedeno!
Navodno da titl nije dozvoljen na Evroviziji.
Bez prevoda onima koji ne razumiju jezik nije razumljiva pjesma.

Shonzi

pre 1 godinu

Da se ne lazemo, ovo od Konstrakte nije pesma vec neki performans koji je imao lepu poruku. Dobro je sto je ovaj nas performans prikazan na Eurosong jer je svet mogao da vidi i cuje ovu poruku koliko toliko, u svakom slucaju bolje nego bilo koja "tra-la-la" pesma koja bi prosla nezapazeno jer vec znamo kakvo je ovo takmicenje i da pobedjuju politicki podobni. Znaci, odlicno smo uradli jer smo bar svetu upitili neku poruku pa makar to razumelo i 10 ljudi, i to je bolje nego da smo pevusili nesto i otisli kuci.

teraj dok može

pre 1 godinu

Bravo Ana! Pesma nije ESC fazon ali je pokidala, posebno što se znalo da će da žiri da glasa za Ukrajinu a nas da hejtuje zbog Rusije. Bolje nismo prošli od Laneta! Mislim da je bukvalno u pitanju kul faktor. U normalnim uslovima je trebalo da pobedi Britanac, a i Šveđanka je bila dobra... Žao mi je Australijanca i Belgijanca, ali zemlje sa slabom dijasporom i eto.

fc

pre 1 godinu

Kako Aman zaman ne prolazi?!?
Praktično iz anonime na peto mesto u Evropi (četvrto po broju glasova publike).
Kako to uopšte može da se tumači da ne prolazi?!?

fc

pre 1 godinu

Ove godine nisu učestvovale Bosna, Turska, Mađarska, Rusija i Belorusija, a to su tradicionalno naši glasači. Čak bismo možda i od Slovačke dobili da su i oni učestvovali.

Ali dobro, sledeći put.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

S obzirom na trenutnu svetsku situaciju i providne namere jednoumnog udruzenja koje se, krseci sve zakone, prava i konvencije, zalaze za postovanje istih, ocekujem da ovaj ukrajinski sastav bude kandidovan i za Nobelovu nagradu. Nije vazno da li za dostignuca u medicini, ili za mir.

Pero

pre 1 godinu

Nema tu mnogo filozofije. Od žirija najviše glasova dobije onaj ko je u tom trenutku potreban da bi se poslala neka društveno politička poruka. Od publike najviše glasova dobije onaj ko ima najveću dijasporu. Nije to neka viša matematika, prosto je.

Maja

pre 1 godinu

@ Dule Popovic, pazi molim te da ti deca ne postanu "čudne orjentacije" gledajuci tv. Zabrani im i akcione filmove, da ne postanu ubice i Zadrugu da ne postanu prostitutke.

denverac

pre 1 godinu

(Višekruna, 15. maj 2022 01:59)

Bila je cetvrta po glasovima publike, tako da i nije neka razlika. Ubedljivo najvise je ostecena Moldavija.

Ramones

pre 1 godinu

Na osnovu komentara rekao bih da je bila sedamnaesta a ne peta. U svakom slučaju prvi put u životu sam bio ponosan nastupom predstavnika svoje zemlje na ovom takmičenju.

Luzer po difoltu

pre 1 godinu

Balkanci užarili telefone glasajući..Švajcarska 0 poena publike.(koga to interesuje) Rambo Amadeus sve odavno objasnio.

top lista nadrealista...

pre 1 godinu

Samo da se ispravim, maksimum je 39 * 12 jer ne možeš da glasaš za sebe. Znači od 468 oni su uzeli 439. NEREALNO! Bukvalno im je svako davao 10 ili 12.
(Višekruna, 15. maj 2022 02:11)

Od nas 7, dve osmice, ostalo 10 i 12...

budibogsnama

pre 1 godinu

Kako Aman zaman ne prolazi?!?
Praktično iz anonime na peto mesto u Evropi (četvrto po broju glasova publike).
Kako to uopšte može da se tumači da ne prolazi?!?
(fc, 15. maj 2022 04:02) Njena reakcija odslikava izvesno razocaranje, sto je posledica "lozenja" od strane RTS i prepariranja javnosti da cemo pobediti. Od iskrenog iznenadjenja sto je uopste u Torinu, vidan je porast ocekivanja. U stvari, 5. mesto je briljantan rezultat kad se sve sabere. Da ne govorimo o tome da je ona iz amaterskog sratusa sada evoluirala u internacionalno ime.

umetnica

pre 1 godinu

@NenadLondon - glasanje sms-om nije bilo moguce i to je voditelj ponovio jedno milion puta. Mi smo glasali pozivom bez ikakvih problema. Bice da Ste zakasnili…

Aca

pre 1 godinu

@abc - Ako si pratio situaciju na društvenim mrežama, onda si verovatno video da je nastup Moldavije izazvao veliku pažnju kod naših ljudi. Većina to gleda kao neku sprdnju tipa "Rokeri s Moravu", a ne kao nešto ozbiljno. Zato nema razloga za prolivanje žuči...