Ponedeljak, 22.03.2021.

21:09

Danijela Štajnfeld o silovanju: "Nisam mogla da govorim, nisam mogla da stojim, ni da podignem ruke"

Izvor: B92

Danijela Štajnfeld o silovanju: "Nisam mogla da govorim, nisam mogla da stojim, ni da podignem ruke" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

Primitivni ste i zaostali

pre 3 godine

Silovao je “ dragi prijatelj “. Šta reći...
(Miroljub, 23. mart 2021 17:30)

Sta nije jasno?!? Zasto ste skocili na zenu. Ona je fer, dragi prijatelj, covek kome veruje, postovani kolega, dragi rodjak- to su uglavnom osecanja prema osobama koje u vecini slucajeva pocine silovanje(seksualno zlostavljanje). Vama u Srbiji treba redefinicija pojma silovanja. 80% se desava od osobe od poverenja, a veliki deo bez upotrebe fizicke sile vec drugih sredstava prisile ukljucujuci ucenu, psihicku manipulaciju i sl. Zato se silovane osobe cesto oglasavaju kasnije, jer njima tesko da to prebrode. A mnoge i dalje imaju osecaj postovanja ili cak i ljubavi prema toj osobi. Primitivno je vase shvatanje.

Milos

pre 3 godine

@Jabucilo - cak i ako optuzeni nije kriv, neko ko ima ovakve stavove o sexu (ja sam bogom dan i mogu da opstim s kim pozelim i tom nekom treba da je cast) ne moze biti pedagog. Ne znam za tebe, ja svoju cerku ne bih voleo da posaljem u takvu skolu, tako da hvala joj bar na ovom otkricu

Из угла

pre 3 godine

Ako ti gazda kaze "dodji na seks ili ti dajem otkaz". Ti bas ne bi htela, ali ako ne dodjes gubis posao(koji ti strasno treba i ne mozes da dobijes drugi) i resis da pristanes.

Ko misli da je to silovanje neka mi da +, a ko misli da nije neka mi da -.
(Bole, 23. mart 2021 09:49)

Ovo je zlostavljanje na radu ili mobing:
https://mobing.rs/zlostavljanje-na-radu-opste-informacije/

i mora da se prijavi, kada kažeš ne i izgubiš posao. Ako kažeš da, onda toneš i fizički i psihički.

Igor

pre 3 godine

@ Balkanac znaci sve je opravdano i sve moze ako je cilj da ti ne budes nevin? Hoces li tako objasniti stvari i svojoj cerki?
Pa sta ako bi te "mrzele"? (a realno, niko te ne bi mrzeo?

Јабучило

pre 3 godine

I da ga ne optuže, za silovanje dovoljno je što mu je zatvorila školu i sprečila buduća silovanja.
Koliko još Mika i Lečića ima u Srbiji?
(Feđa, 23. mart 2021 10:06)

А шта ако оптужени није крив?

zzzzz

pre 3 godine

Zašto je ćutala toliko? Vrlo je jednostavno isto kao i milena i ostale, ćutale su dok se sve to dešavalo zato što su znale da ako prijave one su sa glumom završile jednom za svagda. Pa sada kada su sve uspele onda ajde da pričamo.

dragan

pre 3 godine

ne verujem joj.... preslusao sam snimak moze se staviti u kontekst... kao bilo je nesto izmedju njih , verovatno je pokusala da ga ucenjuje , pa to nije proslo... starleta prosecna...

Anja

pre 3 godine

Mislite da je samo na Balkanu ovako... onda dodjete na civilizovani zapad i shvatite da je samo za nijansu bolje. Ali ta nijansa JESTE vazna. Ta nijansa je spasila mnoge zene.
Nijedna zena ne trzi da bude silovana, ali se mnoge zene nadju u situaciji da ne mogu da se spasu, bilo da je to parking gde moraju da ostave svoje vozilo kad ideu na posao, bilo da je u pitanju haustor, lift, kancelarija, pa i sopstveni stan. Isto vazi i za muskarce dok su deca. Slabiji su i na meti su.
Najcesce su silovatelji muskarci iz okoline zrtve (bilo muske bilo zenske). Neko sa kim se zrtva oseca bezbedno. Neko koga poznaje. Zato napasnik i ima pristup.
POznajem licno 4 zene s akojima sam dovoljno bliska da bi mi sipricali da su silovane: jedna od strane kum akad je imala 14 godina, druga od strane porodicnog prijatelja kad je imala 15 godina, treca od stranekolege sa sa 26. Samo je cetvrtu napoa nepoznat covek, koji nikad nije uhvacen. Imala je 24 godine. Niko nije bio prijavljen. Cak i devojcicu od 14 godina je bilo sramota. Nisam smela da pitam ko im je pomogao d aprezive, zvucale su tako same u svemu tome.
Roditelji ne ostavljajte decu cak ni sa prijateljima ili rodbinom. Nikada ne znate. U mom slucaju je to bila devojcica 8 godina starija od neme koju je zlostavljao otac i koja je meni pokusala da uradi nesto sto je njoj redovno radio otac. Dakle i devojcica moze da zlostavlja drugu devojcicu. Zivimo u uzasnom svetu.

Sly

pre 3 godine

Ajde da probamo da zaboravimo o kome je ovde rec i koliko je vremena proslo, htela bih da postavim iskreno, bez zelje za provokacijom pitanje muskarcima koji na sve ovo gledaju sa podozrenjem prema zeni. Bez obzira sta se desavalo pre cina intimnosti, ako vam neko kaze nemoj ili necu - odakle vam ideja da treba da nastavite? Dakle, mozemo da izadjemo, da popijemo pice, da veceramo, cak i da odemo u setnju ili kod nje ili njega, na sve to pristajemo zar ne? I kada na kraju tog "dejta" dodje do trenutka kad pozelite sex ako vam druga osoba kaze necu, nemoj, sta vam je tacno izgovor da nastavite? Zasto to ne ne prihvatite kao ne? Kakve veze ima sto ste pre toga izasli, popili pice, prosetali... Kako pristanak na dejt ili upoznavanje tumacite kao izricit pristanak na sex? Odakle je to? Pitam iskreno, zaista. Zakljucujem da ne biste bili toliko uporni da vam kazemo necu kad zovete na pice, ali kad dodje do sexa i cujete necu, to obavezno shvatite kao ajde, ipak hocu... volela bih da nam objasnite zasto je to tako i sta je to sto mi u tom trenutku treba da kazemo da biste ne shvatli kao ne, a ne kao "neckanje" a ipak bi htela.

lila

pre 3 godine

Ono kad neko pomisli da ste "laka roba",kada namiruje svoj ego,kada pomisli da je toliko moćan da mu je sve dozvoljeno.
To vam je kratki opis ovog lika.
Njegovi uzori su Vajnstin,Tramp,princ Endrju.Fino društvance.

Pantelija

pre 3 godine

Ako ti gazda kaze "dodji na seks ili ti dajem otkaz". Ti bas ne bi htela, ali ako ne dodjes gubis posao(koji ti strasno treba i ne mozes da dobijes drugi) i resis da pristanes.

Ko misli da je to silovanje neka mi da +, a ko misli da nije neka mi da -.
(Bole, 23. mart 2021 09:49)

Nije silovanje vec zloupotreba polozaja. Moze se podvoditi i pod drugim clanovima.
Sto se tice doticnog, nije cvecka ali se sve svodi na njenu rec protiv njegove.

M

pre 3 godine

Bila je to 2000. ili 20001.godina, oko pada Milosevica, Lecic je putovao s nekom monodramom po provincijskim gradovima, i tako je stigao i do naseg doma kulture. U sred monodrame odlucio je da je prekine i da krene s licnom anti-milosevicevskom tiradom. I mi smo bili protiv Milosevica, al nismo za to dosli da slusamo predstavu i kupili karte, niti smo provincijski idioti, iako zivimo u malom gradu. Bilo je nesnosno. Iz coveka je izlazilo ubedjenje da je on Bog sam, takva celicna sujeta, pretpostavka da je slusalac nizeg intelekta od njega samog, toliko se bio zalaufao, urlao.. mi smo izasli napolje, i zbog sadrzaja i zbog same duzine tog izlaganja. Ne bi me ni najmanje cudilo da ovaj covek pati od deluzija o sopstvenoj velicini, cak bi psihijatar mogao da se angazuje, a najbolje ce to znati bivse supruge, pod uslovom da nema revansizma.

Jelena 88

pre 3 godine

Lecic se oduvek "duvao" da je on neki zavodnik, meni licno je on lisicije ruzan. Ali imali smo priliku da vidimo da je ozenio 30 godina mladju zenu od sebe, svi smo se pitali na koju foru. Gledamo ga u reklami gde reklamira preparat za potenciju, gde on u zagrljaju mlade devojke i na kraju scene namiguje. Culi smo sad ovaj snimljen razgovor. Iskreno, meni to sve lici na navaljivanje i manipulisanje mladje devojke da pristane na seks,ali ne i napastvovanje i striktno primoravanje. Vise one muske fore. Sve u svemu mislim da covek pati od krize srednjih godina, raznih kompleksa, ali da li je bas i silovatelj to ne moze da se tvrdi. Treba ukljuciti u slucaj i Ninu Radulovic, ona je ipak bila udata za njega, pa posle razvedena, mozda je ona merodavna za pomoc u istrazi. Ona svasta nesto zna,sto joj se tu ne svidja...

Balkanac

pre 3 godine

Za (Bole, 23. mart 2021 09:49)

Nije silovanje ali jeste mobing, a to je kaznjivo. Ovde je cini mi se bas to slucaj. Nije ona isla sa njime na udaljeno mesto, zato sto je htela nesto da nauci, vec da sebi prokrci put, jer cilj opravdava sredstva. Medjutim, sada izgleda ne moze da zivi sa sredstvima, pa se pokajala i resila da se opere. Osnovna stvar u zivotu je da kada donesete odluku, morate da budete spremini da sa njom zivite. A vi koji kazete kako se jasno culo da je rekla ne, pa da sam se na to zensko ne obazirao, jos bih bio nevin. E da, jos imaju vremena da me optuze za silovanje, jer nikad nije kasno. Da sam kojim slucajem stao kada su rekle ne, mrzele bi me do kraja zivota. Zene su cudo..

Pseudoharms

pre 3 godine

Da Vam objasnim kako ce ovo dalje da ide. Leku ce optuziti, covek osramocen, kao sto vec jeste i nikada vise nece snimiti ni reklamu, da ne govorimo o necem vecem. E sad, sanse da bude osudjen su 0%. Nece biti osudjen ni onaj iz glumacke skole, jer da bi se dokazalo silovanje, rec nije dovoljna. I sta onda? Ne ulazeci u to sta se stvarno desilo, mada imam formirano misljenje na osnovu ovog snimka, pouzdano nikada necemo saznati i imamo potencijalno i vrlo verovatno nevinog coveka, kome je unisten zivot. Ko ce za to da odgovara? U Srbiji, niko. I to vam je, tuzna istina.

Feđa

pre 3 godine

I da ga ne optuže, za silovanje dovoljno je što mu je zatvorila školu i sprečila buduća silovanja.
Koliko još Mika i Lečića ima u Srbiji?

Prebranac

pre 3 godine

Jedan komentar navodi kao primer gazdu koji vas ucenjuje gubitkom posla ako ne "spavate" sa njim.Ako pristanete znači sami ste krivi.Onda isto možemo reći i za nož pod grlom,sami ste pristali.Gde je onda granica između ucene,sile i pristanka.Ljude sa pravom kažnjavaju i za plaćeni seks,a kamoli ucenu i silu.

Zasto?

pre 3 godine

Osuđujem silovanja i silovatelje...ali i one sto cute 10 godina(naravno ako su u tom momentu bile punoletne).Šok razumem,ali 10 godina.....Usput šta ima da se odvoziš sa nekim van grada, u pola noci....Dajes povod....želis lakšu karijeru???? Osuđujem sve ovo....i žao mi je žrtava, kazna za počionice....ali čekati toliko???Hoce li se sada oživeti karijera glukačka??Hoce li se jedna glumačka karijera ugasiti??? Sve je ovo skandal!!!

Zoran

pre 3 godine

Ako je istina što joj se desilo,trebala je odmah da se javi u Hitnu,na pregled,gde bi se utvrdile povrede i psihičko stanje.Ovako,sumnjam da će,ako je istina,pravda biti zadovoljena.Svaka žena treba da brani svoju čast,mada,mnogo "lakih" žena ima danas,drugačije je vreme nego ranije.

E pa stvarno

pre 3 godine

Kakve veze ima sto je bio ozenjen Ninom pobogu?
Svrljao je na sve strane to nije tajna pa je i ostavio, tu istu Ninu.
To sto vi ne biste u svojoj fantaziji varali i ostavili Ninu to je vasa stvar

Miki

pre 3 godine

U naprednom Američkom društvu je još gore po ovom pitanju,žrtve se javljaju posle 10-15 godina.Tako da mi Srbi ipak nismo najgori divljaci na svetu.

Александар Павић

pre 3 godine

После толико година ово сад је њена реч против његове. Јер доказа материјалних нема. Да је отишла одмах у полицију имали би доказе у виду повреда и сл. Овако после толико година је тешко доказиво, а знамо да суд не функционише по принципу да неком верују без сведока и доказа. Зато жене, ако вам се нешто овако деси одмах у полицију.

@c72

pre 3 godine

Teško je bilo šta reći, sta mi kao javnost mozemo znati, ona kaže jeste, on nisam i to je to...Mozda bi svjedočenje nekih trećih lica koja su bila u kontaktu sa njima u inkriminisanom periodu, koja ih oboje dobro poznaju dala neku jasniju sliku, da li su primjetili nesto neobično, neke znakove, ali opet teško...U svakom slučaju, ako se desilo tako nesto svakako da treba da prijavi istog momenta, kakva sramota, kakva stigma, istu noć je trebala da ga prijavi, ako se zbilja tako desilo.

Bole

pre 3 godine

Ako ti gazda kaze "dodji na seks ili ti dajem otkaz". Ti bas ne bi htela, ali ako ne dodjes gubis posao(koji ti strasno treba i ne mozes da dobijes drugi) i resis da pristanes.

Ko misli da je to silovanje neka mi da +, a ko misli da nije neka mi da -.

random_ime_koga_boli_uvo

pre 3 godine

Sta si trazila tu noć s njim, on čovek mislio da si tu noć s njim zbog njega i da ima zeleno svetlo... Čovek razumeo to kao sudar ....a ona razumela kao sta, ne razunem?
-Svakako njega ne opravdava to nista u nastavku priče, preterao ... Neće, nista pa sta biće druga koja hoće.... Ona mi deluje, pa odgovorus mu imas dečka i ćao.... Ona ima sudar s njim.... A on ego manijak, umisljen, prepotentan shvatio njen izlazak kao zeleno svetlo i nasrnuo.
-sta je zelela ona od sastanka, duboko u noć, da probaju Sekspira?
(zoran, 22. mart 2021 23:02)

Ja sam više puta bila u situaciji da sam gola u krevetu sa dečkom i iz bilo kog razloga mi opadne raspoloženje, mogu da mu kažem "ne" i istog trenutka prestajemo makar bili u pola seksa, tako da nije ona kriva što on ima previsoko mišljenje o sebi i očekuje da se žene bacaju na njega jer je poznat. Nismo životinje da ne možemo da kontrolišemo seksualne nagone i žrtva nije kriva ako napadač reši da se ponaša kao životinja.

Ibro

pre 3 godine

Citajuci neke komentare koji sa podsmjehom prilaze ovako senzibilnoj temi zaista se pitam sta se desilo sa ljudima u Srbiji , gdje su nestali oni divni ljudi koje sam poznavao i sa njima zivot proveo.Ovo sad sa tom generacijom ljudina nije u srodstvu vjerujte. Svako dobro.

Bojan

pre 3 godine

Znamiljivo, bila silovana i mucena i posle cetri dana razmislila trezveno o celoj situaciji i dosla do zakljucka da nije dobar momenat da zove polociju. Onda se jednostavno pogledala u ogledalo i rekla sebi bice boljeg trenutka i na taj nacin se u potpunosti psihicki oporavila i izasla na ulocu nasmejana jer svaki novi dan je nova sansa..i tako...

Drndo Maroje

pre 3 godine

Ne bi me iznenadilo da i Čkalju optuže za silovanje!!!
(panke, 22. mart 2021 22:50)

Pretpostavljam da je ovo pokusaj sale, ali zaista zvuci gorko.
Gorko , iz razloga jer je Ckalja jedan od rijetkih Profesionalaca nase glumacke i filmske scene.
Kod nas se uvrezio obicaj da cim te prime na akademiju to se shvati kao blanko karta za hedonisticko divljanje. Loci, pusi, smrci,mrci, krkaj... snimanje sutra ujutro? Ma daj, polako malo da progledamo, aj jednu uz kafu...
Pogledajte kako izgledaju domaci muskarci glumci uporedjeni sa stranima. Kao dvadest godina stariji, oronuli, nispavni, mamurni lesevi. Telo je glumcu alat a ne smetliste..
Ckalja je bio vrhunski profesionalac, nigde nije kasnio, nikad se nije pojavio nespreman.
Majstor svog zanata.

Pravi pijanac

pre 3 godine

Da su bili zajedno i imali odnose vidi se iz razgovora. Da se ona nećkala takođe se vidi.
Ali da se baš mnogo nećkala ne verujem, jer ne bi bilo telefonskog razgovora već bi ga blokirala i prijavila.
Što se tiče Lečića, verovatno je alkohol učinio svoje pa se on toga slabo i seća.
(Tygranis, 22. mart 2021 22:41)
Svako ko je 3 puta u zivotu pio alkohol zna da se "ne bi secao" od alkohola, moras da se obezglavis i napijes toliko da se to vecini desi mozda par puta u zivotu. I tada je upitna takva tvrdnja. Ono sto je sigutno u prici sa alkoholom da je bolest, da se otpustaju sve kocnice i da ga ljudi koriste kao izgovor da se "ne secaju", iako su 99 posto svega svesni.

Mare

pre 3 godine

I sada posle 10 godina odlučila da progovori. Pre će biti da je odlučila da konačno izađe iz anonimnosti, jer je sada popularno biti silovan, naročito ako do tada niko za tebe nije čuo. Najgore od svega je što ovakve persone u potpunosti devalviraju reč silovanje i zbog toga će ispaštati prave žrtve silovanja.

MGTOW

pre 3 godine

Nije na nama da okrivljujemo jednu ili drugu stranu. Sud je tu da utvrdi sta je bilo. Ako je bilo silovanje treba da odgovara ali ako nije bilo silovanje onda ona treba da odgovara istom zaprecenom kaznom kao za zlocin koji je prijavila. Kada se silovanje dogodi treba ga prijaviti sto pre. Posle 10 godina plasim se da nema dovoljno dokaza i da je ovo njena rec protiv njegove.

ANALiticar

pre 3 godine

Sud treba da dokaze dal je ona stvarno poverovala kad joj je rekao da ce samo da slusaju ploce, ili je tacno znala sta ce da se dogodi.
Hoces da budes mangup, mislis da mozes da se izvuces iz svake situacije, a onda ukapiras da ima vecih igraca od tebe.

NikolaBg

pre 3 godine

Ako je ovo uopšte tačno. Jer ako nije tačno, a ja verujem da nije, to je moje mišljenje, bilo bi pošteno da i tebe sačeka zatvor na jedno 6 do 7 godina.

e

pre 3 godine

Svako silovanje je neprirodno nasilnički blud i kao takvo je krivično delo. Ova lepa glumica je MORALA odmah da prijavi nasilnika, u bolnici da ispitaju tragove spreme. Ovo pišem ne za nju već za svaku ženu koja ne daj bože bude silovana. Naravno da se žene stide a neprijavljivanjem štite napasnika.Slatke su mi one gospođe koje posle 10 i više godina skupe hrabrost da prijave silovitelja, a najslađe su one koje pišu da su silovane više puta u nekom vremenskom periodu.

sos

pre 3 godine

Kod nas, kao i obično, ova "moda" dolazi sa zakašnjenjem. U Americi su žene to radile još od 90-ih. I po pravilu bezuspešno, samo radi slave i novca.
Sada se kod nas pojavljuju neke nove Monike Levinski i slične.

Podrška za Leku.

boki

pre 3 godine

silovao me pre deset godina moj "dragi prijatelj" Pa zar se siledžije smatraju prijateljima? ja ovoj ne verujem ništa. Lečić je mogao u krevet da odvede bilo koju.Zene lude za njim.A ovu je odvezo van grada i morao da upotrebi silu.Ma daj bre

Slobodan

pre 3 godine

Trebali ste ga odmah prijaviti....bilo bi lakše i Vama a I mnogima posle Vas!
Ali bolje ikad nego nikad mada će mu se sada to zlodelo teško dokazati, nažalost.

Lol

pre 3 godine

Silovanje se danas tumaci na mnogo nacina...po meni su ovakve samo razocarane ili im se nisu ispunila ocekivanja...lutati sa nekim celu noc i provoditi se a zna se sta muskarac ocekuje ako se osamostali sa lepom zenom i to kao nije znala ili htela...lazi svoju decu a svoje kajanje bolje zadrzi za sebe...osudjujem one prave silovatelje i manijake koji su ocigledno umobolni a pametni ljudi to ne rade, oni tragaju za zenom koja zeli da im udovolji samovoljno a to posle ispadne kao silovanje ..ma daj to je izgleda postalo moderno u danasnje vreme ...!!!
(Kojekude cinis v'oliko...?, 22. mart 2021 23:01)

Aha, ako žena provede par sati sa muškarcem, popije par pića, onda mora da ima sex sa njim. Čak i ako odbije ona je znala za "pravilo" i "to je tražila".

Bumerang

pre 3 godine

Zgodno je za uporediti ovaj Danijelin slucaj sa Mileninim. Dakle ovo po meni jeste silovanje. Cinjenica da su kolege, da je svojevoljno izasla sa njim, ne menja nista. Ona seks nije zelela, a bila je primorana. Za razliku od ovoga, Milena se nekoliko puta vraca silovatelju (!?) To tesko da je silovanje, vise dobrovoljan odnos iza koga stoji neka ambicija. Mogu da prihvatim da joj je bilo gadno, da je bila odvratna samoj sebi, ali to ne menja sustinu. Svesno i promisljeno je usla u takav odnos. To nije silovanje.

gradjanin

pre 3 godine

Što se mene tiče svako ko siluje na višegodišnju dvocifrenu robiju, svako ko laže o silovanju takodje. Problem kod nas je što se od ranih 90tih prvo situacija dovede do pred linč, pa sudu ne ostaje ništa drugo osim da dosudi prema javnom mnenju.

Saša

pre 3 godine

Nije mi jasno zašto se sex uvek postavlja kao čin u kome je žena objekat a muškarac subjekat ? Osim, ako nije neka bolest u pitanju ...

pedja Dorcolac

pre 3 godine

Ova je vec druga koja prijavljuje silovanje iz USA i to posle skoro 10 godina. Da se odmah razumemo, svako ko pocini silovanje treba da ide u zatvor najmanje 20 godina (ako se ja pitam). Ipak jedna stvar mi je cudna. Da se nisu mozda setile nacina kako dobiti asylum (ili ti azil) preko koga bi ostale na duze u USA a kasnije bi dobile pasos USA? Moze biti i to...

Scania R500

pre 3 godine

jeste bre, sve ste silovane od jednom.... sad ce i moja baba da kaze da je silovana za II Svetski. Lepo kaze Lane Gutovic "ovo je sad postalo popularno medju glumicama da se javljaju kao silovane".

Ja

pre 3 godine

Neka je čekala i trideset godina, zločin ne zastareva. Zastarevaju dokazi u smislu fizičke povrede, ali to ne umanjuje niti ukida zločin. Ono što dotični sad pokušava se zove gaslighting. Specifičan način torture žrtve gde joj se nameće pitanje njene percepcije stvarnosti i događaja, dovodi se u pitanje njeno mentalno zdravlje i daje opravdanje zločincu za pričinjeno delo. Nešto čemu je većina stanovništva sklono. Gotovo uvek pitanje "šta je čekala? ma nema para, treba joj publicitet ma kakav bio, šta je radila sama s njim u mraku, šta je obukla". Tema je užasno osetljiva i prevazilazi fizički aspekt zločina. Ne utiče samo na žrtvu i kvalitet njenog života, već na sve kojima je do žrtve stalo - roditelje, braću, sestre, prijatelje. Pružite ruku povređenoj ptici, a kamoli čoveku. Puna podrška svim žrtvama zlostavljanja.

VladimirGM

pre 3 godine

Ni jedu jedinu reč joj ne verujem.
Kakva je ovo fora da se navodna silovanja prijavljuju posle 8 ili 10 godina. Onda se javljaju kojekakve organizacije koje se bave podrškom navodno silovanih osoba. Hajte, molim vas, pa ovo je lakrdija.
Za potvrdu silovanja je potreban i lekarski izveštaj a ne samo njena priča stara 8 godina.
Mora da joj se Lečić sada nešto zamerio pa je rešila da ga sjebe i ocrni preko medija koji jedva čekaju ovakve priče.

Covek

pre 3 godine

Ne znam sta je istina od svih ovih prica a nije na meni ni da sudim. Postoji sud, policija, tuzilastvo pa neka rade svoj posao. Ako je kriv neka dobije kaznu.

Ono sto meni nije jasno jeste nacin na koji prica o ovome. "Mene je silovao moj kolega i prijatelj."

Da li žrtva, silovatelja moze da smatra prijateljem?

Opet ponavljam ne branim Lecica i ako je kriv neka ga kazne. Ali ne mogu ni da mu sudim jer nisam sud a i postoji mogucnost da je lažno optužen. Ne bi bio prvi kome se to desilo. Samo mi malo cudno nazivati prijateljem coveka koga optuzis za silovanje....

kmnccn

pre 3 godine

Ima moju punu podršju. )ečić mi je bio jedan od omiljenih glumaca ali ono kroz šta je ona prošla da bi ga prijavila i reakcija ljudi sada... nema taoretske šanse da bi sebi to učinila samo zbog promocije. Veruhem joj 100/100!

SrbaB.

pre 3 godine

Podrška Danijeli i svim silovanim zenama.Pod hitno treba menjati zakon i maksimalno povećati robiju za manijake.Mnogi zakoni kod nad su truli jer na pr.i ako imaš za neko delo snimak to sud ne uvažava.Ispade da treba celo sudsko veće da prisustvune silovanju pa tek onda da se eventualno razmatra jeli silovanje ili nije.Ima i zloupotreba ali mislim da su zakoni namerno šuplji da bi advokati mogli da brane poznate ličnost i one koji ih dobro plate.

Dobar dan

pre 3 godine

Dobar dan, molim da se moj komentar ne shvati ironicno, zaista me interesuje misljenje i jedne i druge "strane" koja razlicito komentarise ova silovanja, a i generalno muske i zenske populacije. Naime, desavaju se situacije kad imam jaku zelju ali me supruga odbije, najcesci razlog je da je umorna i da joj se to ne radi (imam utisak nakon 15g braka da se to cesce desava). Vecina muskaraca ce se sloziti da je potreban odredjeni nemali mentalni napor da se situacija prevazidje i mirno zaspi. Ponekad se desava da me supruga ipak zadovolji, oralno ili cesce manualno, i to nakon odredjenog ubedjivanja sa moje strane. Pod time ne mislim nista ekstremno fizicki, ali ipak najcesce pateticno jer moramo priznati da je situacija sa hormonima u tom trenutku vrlo jadna. Interesuje me jesam li ja tada silovatelj? Da li ce mozda ona vuci traume nakon povinovanja? Ili mozda i ja vucem traume nakon odbijanja? Zahvaljujem na misljenju, svako dobro.

Johny Logan

pre 3 godine

@uh
Lep komentar, mislim da stvarno odlikava stanje kod zene kad se to desi. Ja nikad nisam bio "uporan" kad zena kaze ne i iz tog razloga mozda nisam i imao mnogo zena. Oni koji su uporni i macho, u mnogo slucajeva se igraju sa tim gde je granica izmedju biti uporan i silovanja. LEcic je izgleda ovde malo presao tu granicu. Mislim i da zene cesto ne znaju da stave do znanja da stvarno ne zele seks i da je svaki dalji nastavak protumacen kao silovanje.

zmajognjeni

pre 3 godine

Ove sada već ulazi u sveru komedije. Uskoro, kako je krenulo, Eva Ras će priijaviti silovanje od pre 40 godina....
(Nick, 22. mart 2021 22:18)

Nek prijavi ako se dogodilo. Sta je problem? I kaze se sfera, a ne svera.

Poliglota

pre 3 godine

E nestretni Balkanci. Ne zapitate se kako je devojci bilo? Kroz kakve je psihičke boli prošla sve ove godine. Pobegla u Ameriku da bi pobegla od onog što joj se desilo. Zalosno kakvi ste neljudi.

saja

pre 3 godine

Pogledao njeno izlaganje, dirnulo, dok nije dosla do dela gde kaze to su nase ocevi, braca itd. U prevodu svi smo mi potajni silovatelji.

Onda pogledao njen instagram, posle trece slike iskocila mi zila na vratu, posle poslednje para mi izlazi iz usiju.

Gde nestade fina devojka ispred kamere, tipicna americka zena devojka, porno glumice iz 80 -ih su za njih monahinje. Uzas, cime nas hrane.

petar markovic

pre 3 godine

doslo vreme da covek mora da naglasava nesto sto se valjda podrazumeva a to je- treba osuditi bilo kakav vid nasilja, ali bilo kakav. sa druge strane, kad nam se vec serviraju neki detalji dogadjaja, imamo pravo i da komentariseno. meni je recimo ovde interesantno, da ona, pritom znajuci da je lecic ozenjen, pristaje da nasamo sa njim u kasne sate ide negde... uvek mi je kod zena bila fascinantno ubedjivanje sebe a i drugih u to da nesto sto jeste zapravo nije i obrnuto. dakle, ako te je u kasne sate zvao da te provoza malo kolima i da budete nasamo jasno je da mu nije namera da diskutujete o kvalitetu scenarija i o tome kako biste mogli da unapredite predstavu ili sta ste vec radili, nego da je zapravo drugi scenario po sredi. uostalom, sam njen odnos na ti sa njim, a koji je od nje stariji 30 godina, pa uopste ovaj razgovor ipak svedoci o odredjenoj bliskosti koja ipak baca malo drugacije svetlo na dogadjaj u odnosu na to kako se taj dogadjaj predstavlja. e sad, kakav je dogadjaj zaista bio to je na nadleznim organima da utvrdjuju....

Vanja

pre 3 godine

"Bravo devojko. I svaka ti cast! Da se razbije u paramparchad ta bolesna mizoginija i objektivizacija zene na svakom koraku. Bravo bravo bravo!
(danilo, 22. mart 2021 23:23)"
Svaka čast i tebi, Danilo! Retki su muškarci koji će ovako ljudski reagovati i izgovoriti prave reči, mene to uvek razneži. Nažalost, okruženi smo muškarcima koji na žene ne gledaju kao na ljudska bića, nego kroz uloge (sestre, majke, ljubavnice, sama je tražila, sponzoruše, kalkulantkinje) i kao na objekte. Hvala Danilo. A Danijeli veliko hvala što kao časna i dobra osoba pokušava da zaštiti druge žene od silovatelja, isturajući sebe i svoju ranu u prvi plan. Nisi sama Danijela!

Bedno

pre 3 godine

Danijela, ima nas koji ti verujemo! Vi koji na ovakav nacin komentarisete neciju patnju ste neljudi i treba da znate da zbog vas zene ne prijavljuju silovanje.

Vatra

pre 3 godine

Mene napade neka budala i pobismo se na ulici. Odem u policiju da prijavim, oni gledaju fudbal totaalno ne zainteresovani. Jedan kao, sta da prijavis nije ti nista. Nije ali je moglo da bude. Jel si se branio ? Jesam. Eto vidis, on je mozda prosao gore od tebe. Pa ko je koga napao ja njega ili on mene, sta ne smem ni da se branim? Pricate kao da je nornalno da dok idem kuci s posla budala skoci na mene i pocne da me udara. Pa nije normalno, ali znas koliko toga ima.
Meni je samo proslo kroz glavu, da dodje neka devojka ili zena da prijavi silovanje, oni bi uzivali u toj prici, podsmevali bi se, ko zna sta bi im palo na pamet i kako bi se ponasali. Nema nikakve prostorije niti volje da se takve osetljive stvari prijave nekoj nornalnoj osobi.
Eto jedan od razloga zbog cega neka nece da prijavi silovanje jer ce biti jos i osudjena, omalovazavana. Pa cekao bi je jos jedan krug pakla. Jedino da ima pare pa da plati nekog nezgodnog advokata koji bi to terao,ali koliko njih ima takve mogucnosti ?

Na stranu sad sto devojke i zene vole uspesne muskarce pa su im se kriteijumi sveli na to ko je koliko uspesan, a ne ko je kakav covek. Ali u svakon slucaju, kriv je napasnik, a zene bi mogle malo da promene kriterijume, mozda bi namirisale sadistu pre nego sto bude kasno, malo zaboravite reputacije, titule, pozicije i pare, gledajte ko je kakva osoba.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

jaaaooo koja prica, cekajte, jel ovo zaista moze da prodje kao " silovanje"?? posle je i kuci odvezao, otpratio je i do ulaza jer je napolju mrak, ovo je postalo komicno vise, koji su ovo izgovori i razlozi....

zoran

pre 3 godine

Sta si trazila tu noć s njim, on čovek mislio da si tu noć s njim zbog njega i da ima zeleno svetlo... Čovek razumeo to kao sudar ....a ona razumela kao sta, ne razunem?
-Svakako njega ne opravdava to nista u nastavku priče, preterao ... Neće, nista pa sta biće druga koja hoće.... Ona mi deluje, pa odgovorus mu imas dečka i ćao.... Ona ima sudar s njim.... A on ego manijak, umisljen, prepotentan shvatio njen izlazak kao zeleno svetlo i nasrnuo.
-sta je zelela ona od sastanka, duboko u noć, da probaju Sekspira?

John

pre 3 godine

Ako se pogleda na wikipediji njena filmografija, može se primetiti da ona nije snimala poslednjih 10 godina...
(Toliko o tome, 22. mart 2021 22:44)

Ako se pogleda na IMDB, koji je mnogo relevantniji od srpske Vikipedije po pitanju filma, vidi se da gornja izjava naprosto nije tačna.

Boban

pre 3 godine

a zasto ne obadvoje na poligraf istovremeno i da se priblizno vidi istina ovo je postao modni trend sreca da nisam glumac nisamni sudija ni bog da odlucujem ali lutko 10 godina vam je trebalo za sve to jeste ako imam ulogu cutim a kad nemam 10 godina pricam na poligraf zajedno i da se vidi ko laze

komentator

pre 3 godine

uvek sam se pitao gde je nestala ova glumica ... prelepa je ... ali ovo što joj se desilo je užas! dobro je da je skupila snagu da ovo prijavi, i nadam se da će i sud ovo osuditi.

undercover

pre 3 godine

Uh ljudi, ne znam sta da vam kazem. Nije uopste tema ovo dvoje ljudi, da li je izmisljotina ili istina, ali znam da sutradan da mi se ne daj boze dogodi silovanje - ne bih prijavila. Zato sto mi niko ne bi verovao, zato sto bih bila obelezena, zato sto bi se moji roditelji potresli, zato sto bi moj muz ubio tog coveka i zaglavio zatvor, a ako ne bi muz onda bi brat ili otac. Zato sto bih se provlacila po novinama, zato sto bi moje dete sutra bilo 'dete one silovane', zato sto bi citalo gluposti po internetu, zato sto sam 'sigurno to trazila', zato sto sam 'morala da znam bolje' i zato sto sam sama kriva, jer je zrtva uvek kriva. I vi se ladno pitate zasto zene u Srbiji ne prijavljuju silovanja? Ne bih ni ja, pored vas takvih. A imam 35 godina, samopouzdanje i inat do neba, i opet ne bih jer ne zelim taj pecat na sebi. Mogu da zamislim neku devojcicu ili zenu koja nema podrsku... Mi smo kao drustvo debelo zaglibili. Citam komentare pa se pitam, kad je tacno nas narod toliko otupeo a izgleda i oglupeo da nema logicki kapacitet da skonta da nije svako silovanje mlataranje i borba, cupanje ili pistolj uz celo. Opao nam je IQ mnogo a zasto, bolje da neko strucan objasni.
(uh, 22. mart 2021 23:10)

a zasto onda u Americi prijavljuju posle 10 i vise godina? pa oni su valjda naprednije drustvo od nas.

Kojekude cinis v'oliko...?

pre 3 godine

Silovanje se danas tumaci na mnogo nacina...po meni su ovakve samo razocarane ili im se nisu ispunila ocekivanja...lutati sa nekim celu noc i provoditi se a zna se sta muskarac ocekuje ako se osamostali sa lepom zenom i to kao nije znala ili htela...lazi svoju decu a svoje kajanje bolje zadrzi za sebe...osudjujem one prave silovatelje i manijake koji su ocigledno umobolni a pametni ljudi to ne rade, oni tragaju za zenom koja zeli da im udovolji samovoljno a to posle ispadne kao silovanje ..ma daj to je izgleda postalo moderno u danasnje vreme ...!!!

Nikola

pre 3 godine

Bolesnici jedni ona je necija cerka, necija sestra... Punu podršku ti dajem iako me ne poznajes... Divim ti se na hrabrosti ogromnu si stvar napravila!!

Glupost

pre 3 godine

Silovanje je nasilni čin. To nije sekys, nego nasilje i ponižavanje kroz seks.
Uporan ima seks koji jr željen sa obe strane.
Da li je moguće da neko ne zna razliku?

neutral

pre 3 godine

Zanimljivo mi je kako su ljudi iskljucivi i svi unapred znaju da li ona laze ili je on kriv. Licno samo na osnovu snimka ne mogu da zakljucim da li je on kriv. Kako bi bilo da citavu pricu ostavimo sudu ili cemo pak ostaviti javnom mnjenju da donosi presude?

uh

pre 3 godine

Uh ljudi, ne znam sta da vam kazem. Nije uopste tema ovo dvoje ljudi, da li je izmisljotina ili istina, ali znam da sutradan da mi se ne daj boze dogodi silovanje - ne bih prijavila. Zato sto mi niko ne bi verovao, zato sto bih bila obelezena, zato sto bi se moji roditelji potresli, zato sto bi moj muz ubio tog coveka i zaglavio zatvor, a ako ne bi muz onda bi brat ili otac. Zato sto bih se provlacila po novinama, zato sto bi moje dete sutra bilo 'dete one silovane', zato sto bi citalo gluposti po internetu, zato sto sam 'sigurno to trazila', zato sto sam 'morala da znam bolje' i zato sto sam sama kriva, jer je zrtva uvek kriva. I vi se ladno pitate zasto zene u Srbiji ne prijavljuju silovanja? Ne bih ni ja, pored vas takvih. A imam 35 godina, samopouzdanje i inat do neba, i opet ne bih jer ne zelim taj pecat na sebi. Mogu da zamislim neku devojcicu ili zenu koja nema podrsku... Mi smo kao drustvo debelo zaglibili. Citam komentare pa se pitam, kad je tacno nas narod toliko otupeo a izgleda i oglupeo da nema logicki kapacitet da skonta da nije svako silovanje mlataranje i borba, cupanje ili pistolj uz celo. Opao nam je IQ mnogo a zasto, bolje da neko strucan objasni.

Glavonja(PUSTITE KOMENTAR!!!)

pre 3 godine

Osudjujem svaki vid nasilja seksualnog, fizickog,psihickog, bilo nad zenama bilo nad muskarcima. Dalje, Srbija ima tuzilastvo, pravosudje, neka oni odlucuju, vi mediji ispratite, ali nemojte glumiti inkviziciju!!!! Kakvih sam se tekstova i komentara nacitao, cudi me da jos uvek nema giljotine na trgu!

mile

pre 3 godine

Svi koji negirate stavite se u položaj majke,oca,brata,sestre osobe koja je oskrnavljena na bilo koji način a kamoli seksualni.
Pa da vidite kako boli.
To vam pričam iz ličnog iskustva brata čiju sestru je pokušao da obeščasti komšija na glasu.Na sreću,sve je ostalo na pokušaju.
Kad god sam prošao kraj njega pomišljao sam na svašta.

C i n i k

pre 3 godine

Nzn sve je moguce ali realno bas mi tesko da poverujem, sve je pomalo bizarno jer rec je 2012 godini, sada je 9 god kasnije odlucila da progovori, necu da pisem da laze nznz sto bi to radila ali da sve poprima obrise nkog pokreta u svetu to mi se tako cini. Ako ima dokaza treba da bude najstrozije kaznjen ali sta ako nma dokaza i ako je taj dogadjaj "na obroncima Bgd" bio ljubavni sastanak, ako joj se on kasnije nije ni javljao vise, da li je mozda rec o osveti?
Sve u svemu misim da svako nasilje i silovanje mora odmah i da se prijavi, bukvalno odmah, to nma vze dal je nko poznat ili nije, zakasnele prijave su uvek problematicne.

navijac

pre 3 godine

On navaljivao, ona vikala ne, nemoj... Covece sreca te nisam poznat, imao bih makar desetak ovakvih prijava za 'silovanje'. Mi muskarci moramo da stanemo na put ovome, jer ce svaka moci da pusti glas kad joj nesto zasmeta i da nas unisti na taj nacin. A zbog takvih ispastace prave zrtve silovanja, jer se nece znati ko blefira a ko je zrtva. U prevodu, nece se znati ko je stvarno silovatelj, a ko je 'uporan'..

peki

pre 3 godine

Kaze da ju je silovao "dragi prijatelj" i potpuno je u pravu.. Samo silovatelji koji su zaista i dragi prijatelji žrtve mogu da se pozovu u neki kafić i da se onako lepo, uz kaficu, ispričaju i vrate sećanja na onu noć kad ju je odveo "u neki prostor na obroncima Beograda" i da malo prodiskutuju o njenim osećanjima od te kobne noći. Mada biće da je i taj dragi prijatelj na kraju izgubio srpljenja kada se na snimku jasno čuje kada Lečić kaže: "ako si iziritirana nemoj više da mi se javljaš.", bice da nekada ni silovatelji nemaju zivaca da trpe svoje žrtve nakon čina silovanja. I da, dobro ste pročitali, dovukla ga je u kafić i SNIMALA ga dok ga je navlačila, nevinašce..

Doca

pre 3 godine

Kad naše žene odu u inostranstvo, tek onda shvate kakvo su nasilje ovde trpele, jer je nivo seksizma i nasilja prema ženama na Balkanu veoma visok u poredjenju sa ostatkom hriščanskog sveta. Ne trebaju njoj pare i publicitet, ona je tamo shvatila da ona nije kriva za to što joj se desilo, i da je sada NJENO PRAVO da kaže šta se desilo. Ja je podržavam, a Lečić mi se smučio za sva vremena.

Radomir Belaćević

pre 3 godine

ja sam jednom mogao da silujem bivšu devojku. naime prvi put kada smo se skontali, ležali smo skoro nagi u krevetu u alkoholisanom stanju. ja sam pokušavao da imam odnos sa njom čak i izvadio svoj polni organ i prislonio na njenu zadnjicu, ona je rekla "nemoj", bili je teško ali sam je ipak poslušao... sutradan mi se zahvalila i posle dan dva imali smo odnose divljačke. ja sam tog jutro mogao da je ne poslušam i to bi onda faktički bio prisiljen seks, pamet u glavu momci, došlo je takvo vreme da ako dama kaže ne onda je to NE, kada kaže DA vi je onda odradite dobro i nema brige.

Tygranis

pre 3 godine

Da su bili zajedno i imali odnose vidi se iz razgovora. Da se ona nećkala takođe se vidi.
Ali da se baš mnogo nećkala ne verujem, jer ne bi bilo telefonskog razgovora već bi ga blokirala i prijavila.
Što se tiče Lečića, verovatno je alkohol učinio svoje pa se on toga slabo i seća.

веверица

pre 3 godine

коментари подршке лечићу су испод сваког нивоа, најблаже речено. као да сте били тамо и сведочили свему. о.к. не морате њу да подржите нити њега да осуђујете, ако имате неке сумње. легитиммо. останите са стране. али да априори и без икаквог основа јавно подржавате потенцијалног силоватеља а осуђујете могућу жртву, то је морално и логички недопустиво чак и у контексту троловања.

Plejboj novog kova

pre 3 godine

realno: odvalili se od alkohola posle predstave, pazi on ju odvezao negde u šumu na Avali da se vataju u kolima, sutra se ona otreznila pa skapirala da je ovaj otišao "predaleko"....valjda je mislila da će da beru cevće tamo ili provere jel radi odašiljač

Bivsi momak ruske jakic

pre 3 godine

Ove sada već ulazi u sveru komedije. Uskoro, kako je krenulo, Eva Ras će priijaviti silovanje od pre 40 godina....
(Nick, 22. mart 2021 22:18)

Neeeeee...
Ako Ruska jakic procita ovo dobice ideje..

sima-hirosima

pre 3 godine

kakvi smo to ljudi??? zena je silovana, zar je bitno kako se zove i cime se bavi!
necije je dete, necija je sestra, zena.. mozda i majka..
e srbijo sa takvim srbima.. od pakosti i zlobe satkanim..

armija

pre 3 godine

A mogla si da bancis sa njim nocu i da se vozis u sumicu... Pa nije on Jack Trbosek pa da ne mozes da se odbranis i pobegnes.... Losa ti je prica...

undercover

pre 3 godine

Pa ako ti je onaj snimak jedini dokaz onda nista ne mozes postici, na njemu ne cujem da on potvrdjuje da je doslo do silovanja i mucenja...tako da tvoja rec protiv njegove.

Vania S

pre 3 godine

Kaže za sebe ja sam poznata glumica?? Jako dirljiva priča, onda odeš na njen insta. (pošto nemaš pojma ko je) i vidiš da baš i nije tako naivna.

bgcz

pre 3 godine

Nebitno koliko je prošlo il ko šta pričao ali iz lečića izbija koliko je odvratan čovek. Bukvalno kako se pojavi, stav, glas, sve mu je više nego odvratno. Ja ne znam kako bi iko onu pojavu mogao da poštuje.

Dil

pre 3 godine

Ako je istina, neka trune iza resetaka. Ukoliko je ova mala nametnula pricu u svoju korist, coveka koji je 100 godina na sceni, a pritom je bio sa Ninom 2012. onda treba ona u zatvor zbog takvih manipulacija i namestanja

Mastom leba i aleve paprike

pre 3 godine

9 godina glumica šuti...neverovatno. Zašto glumica šuti? 9 minuta je puno...odmah u policiju, pregled kod lekara, ginekologa, razgovor sa psihologom...ali ODMAH.

srećko87

pre 3 godine

Bog samo zna koliko je takvih slučajeva...takva je branša na neki način, ako možete da razumete na sta mislim...mnogo je na neki način prostora za takve stvari... Svi takvi slučajevi, da je sreće, pravac zatvor. Ako niste preslušali razgovor - preslušajte, mnogo toga govori, sam način razmišljanja i praktično priznanje događaja... Cenim Lekića kao glumca i poštujem njegov rad, ali ovakve stvari nisu za poštovanje, ili ne daj Bože bilo kakvu podršku. Pravda za sve žrtve. Muško, ženske, kakve god, posto sam siguran da ima ovakvih slučajeva i na drugoj strani, možda u manjem obimu ali ima sigurno. Od prevelikog osećaja moći, ljudi polude... Podrška da se istera do kraja i istina izađe na videlo.

Baba Vanga

pre 3 godine

Vi svi koji branite Ex ministra kulture, kao da niste, a možda i niste saslušali snimak što je u policiju donela oštećena, taj govor, arogancija, objašnjenje da je to čast a ne silovanje,
Stvarni mi niste jasni, ili ste subjektivni. Svaka prikrivena životinja, kada se dohvati vlasti se prikaže u punom svetlu

Blek - Chicago

pre 3 godine

Zbog ovakvih mogućih komentara Danijela nije smela ni da pomisli da prijavi Lečića. Samo slušajte kako dr....ja razgovara sa njom. Alo, bre, pa tako se ne razgovara ni sa kim. Podrška devojci. Samo hrabro. Takvi likovi ne rade to samo jednom. Biće još toga. Napred drage devojke. Sad razbijte gamad!

Pantagruel

pre 3 godine

Ја јој верујем. Довољно ми је да обратим пажњу на начин говора, израз лица и оно што се покаже у очима, па да ми постане јасно да је предамном особа која је претрпела тешке трауме и вероватно још увек мора да користи седативе да би уопште издржала овакво експонирања у јавности. Није јој лако. Чак и да он буде осуђен на вишегодишњу робију, она никад више неће повратити онај безбрижни осмех по ком смо је памтили из филма Ивкова слава. Психички је убијена.

popusiskurac osobi pod tim nikom koju pokusavas trolovati

pre 3 godine

Ništa ja njoj ne verujem, podrška Leki!
(Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najbolja mesta na svet, 22. mart 2021 22:11)Sud neka to ustanovi....

Uroš

pre 3 godine

Ja uopste ne mogu da poverujem u ovo kada ona kaze: ”Mene je silovao moj kolega i DRAGI PRIJATELJ, Branislav Lecic..” Daleko do toga da sam zenomrzac ili tako nesto, cak naprotiv treba da izadju na videlo za muski olos, ali mi ovo deluje kao farsa i zeljom za popularnoscu.

Šomi

pre 3 godine

Dajte ljudi šta vam je. Pa okrenite se oko sebe, svi mi manje više trpimo neki vid nasilja. Ljudi koji postanu bogati ili slavni dobiju kompleks Boga i misle da mogu da rade šta god hoće. Na poslu imam koleginicu koja ima 27 godina lepo građena, iako se ne oblači atraktivno i ne izaziva muškarce, opet se svakodnevno čuju razni komentari. Čak su jednom na upravnom odboru pitali šefa da li je 'obučava posle radnog vremena' i još se taj direktor hvali time. To što žene ćute dugo vremena nije zato što su čekale trenutak slave, već zato što nisu znale kako da se nose sa tim. Na žalost znam i jednu osobu koja mi se poverila da je pre 30 godina silovana i da je dobila dete tada, koje voli isto kao i prvo dete, ta osoba kaže da je tada u svojoj glavi imala 1000 razloga koji su joj zbog kojih u tom trenutku nije prijavila počinioci, danas kaže da je postojao samo jedan, a to je strah od osude, od ne razumevanja, od odbacivanja... Ne kažem da je Lečić nju silovao, to je nadležnim da utvrde, ali nipošto se ne sme osuđivati ova osoba.

uh

pre 3 godine

Uh ljudi, ne znam sta da vam kazem. Nije uopste tema ovo dvoje ljudi, da li je izmisljotina ili istina, ali znam da sutradan da mi se ne daj boze dogodi silovanje - ne bih prijavila. Zato sto mi niko ne bi verovao, zato sto bih bila obelezena, zato sto bi se moji roditelji potresli, zato sto bi moj muz ubio tog coveka i zaglavio zatvor, a ako ne bi muz onda bi brat ili otac. Zato sto bih se provlacila po novinama, zato sto bi moje dete sutra bilo 'dete one silovane', zato sto bi citalo gluposti po internetu, zato sto sam 'sigurno to trazila', zato sto sam 'morala da znam bolje' i zato sto sam sama kriva, jer je zrtva uvek kriva. I vi se ladno pitate zasto zene u Srbiji ne prijavljuju silovanja? Ne bih ni ja, pored vas takvih. A imam 35 godina, samopouzdanje i inat do neba, i opet ne bih jer ne zelim taj pecat na sebi. Mogu da zamislim neku devojcicu ili zenu koja nema podrsku... Mi smo kao drustvo debelo zaglibili. Citam komentare pa se pitam, kad je tacno nas narod toliko otupeo a izgleda i oglupeo da nema logicki kapacitet da skonta da nije svako silovanje mlataranje i borba, cupanje ili pistolj uz celo. Opao nam je IQ mnogo a zasto, bolje da neko strucan objasni.

веверица

pre 3 godine

коментари подршке лечићу су испод сваког нивоа, најблаже речено. као да сте били тамо и сведочили свему. о.к. не морате њу да подржите нити њега да осуђујете, ако имате неке сумње. легитиммо. останите са стране. али да априори и без икаквог основа јавно подржавате потенцијалног силоватеља а осуђујете могућу жртву, то је морално и логички недопустиво чак и у контексту троловања.

Šomi

pre 3 godine

Dajte ljudi šta vam je. Pa okrenite se oko sebe, svi mi manje više trpimo neki vid nasilja. Ljudi koji postanu bogati ili slavni dobiju kompleks Boga i misle da mogu da rade šta god hoće. Na poslu imam koleginicu koja ima 27 godina lepo građena, iako se ne oblači atraktivno i ne izaziva muškarce, opet se svakodnevno čuju razni komentari. Čak su jednom na upravnom odboru pitali šefa da li je 'obučava posle radnog vremena' i još se taj direktor hvali time. To što žene ćute dugo vremena nije zato što su čekale trenutak slave, već zato što nisu znale kako da se nose sa tim. Na žalost znam i jednu osobu koja mi se poverila da je pre 30 godina silovana i da je dobila dete tada, koje voli isto kao i prvo dete, ta osoba kaže da je tada u svojoj glavi imala 1000 razloga koji su joj zbog kojih u tom trenutku nije prijavila počinioci, danas kaže da je postojao samo jedan, a to je strah od osude, od ne razumevanja, od odbacivanja... Ne kažem da je Lečić nju silovao, to je nadležnim da utvrde, ali nipošto se ne sme osuđivati ova osoba.

neutral

pre 3 godine

Zanimljivo mi je kako su ljudi iskljucivi i svi unapred znaju da li ona laze ili je on kriv. Licno samo na osnovu snimka ne mogu da zakljucim da li je on kriv. Kako bi bilo da citavu pricu ostavimo sudu ili cemo pak ostaviti javnom mnjenju da donosi presude?

Radomir Belaćević

pre 3 godine

ja sam jednom mogao da silujem bivšu devojku. naime prvi put kada smo se skontali, ležali smo skoro nagi u krevetu u alkoholisanom stanju. ja sam pokušavao da imam odnos sa njom čak i izvadio svoj polni organ i prislonio na njenu zadnjicu, ona je rekla "nemoj", bili je teško ali sam je ipak poslušao... sutradan mi se zahvalila i posle dan dva imali smo odnose divljačke. ja sam tog jutro mogao da je ne poslušam i to bi onda faktički bio prisiljen seks, pamet u glavu momci, došlo je takvo vreme da ako dama kaže ne onda je to NE, kada kaže DA vi je onda odradite dobro i nema brige.

komentator

pre 3 godine

uvek sam se pitao gde je nestala ova glumica ... prelepa je ... ali ovo što joj se desilo je užas! dobro je da je skupila snagu da ovo prijavi, i nadam se da će i sud ovo osuditi.

Doca

pre 3 godine

Kad naše žene odu u inostranstvo, tek onda shvate kakvo su nasilje ovde trpele, jer je nivo seksizma i nasilja prema ženama na Balkanu veoma visok u poredjenju sa ostatkom hriščanskog sveta. Ne trebaju njoj pare i publicitet, ona je tamo shvatila da ona nije kriva za to što joj se desilo, i da je sada NJENO PRAVO da kaže šta se desilo. Ja je podržavam, a Lečić mi se smučio za sva vremena.

Nikola

pre 3 godine

Bolesnici jedni ona je necija cerka, necija sestra... Punu podršku ti dajem iako me ne poznajes... Divim ti se na hrabrosti ogromnu si stvar napravila!!

Baba Vanga

pre 3 godine

Vi svi koji branite Ex ministra kulture, kao da niste, a možda i niste saslušali snimak što je u policiju donela oštećena, taj govor, arogancija, objašnjenje da je to čast a ne silovanje,
Stvarni mi niste jasni, ili ste subjektivni. Svaka prikrivena životinja, kada se dohvati vlasti se prikaže u punom svetlu

sima-hirosima

pre 3 godine

kakvi smo to ljudi??? zena je silovana, zar je bitno kako se zove i cime se bavi!
necije je dete, necija je sestra, zena.. mozda i majka..
e srbijo sa takvim srbima.. od pakosti i zlobe satkanim..

Plejboj novog kova

pre 3 godine

realno: odvalili se od alkohola posle predstave, pazi on ju odvezao negde u šumu na Avali da se vataju u kolima, sutra se ona otreznila pa skapirala da je ovaj otišao "predaleko"....valjda je mislila da će da beru cevće tamo ili provere jel radi odašiljač

Blek - Chicago

pre 3 godine

Zbog ovakvih mogućih komentara Danijela nije smela ni da pomisli da prijavi Lečića. Samo slušajte kako dr....ja razgovara sa njom. Alo, bre, pa tako se ne razgovara ni sa kim. Podrška devojci. Samo hrabro. Takvi likovi ne rade to samo jednom. Biće još toga. Napred drage devojke. Sad razbijte gamad!

mile

pre 3 godine

Svi koji negirate stavite se u položaj majke,oca,brata,sestre osobe koja je oskrnavljena na bilo koji način a kamoli seksualni.
Pa da vidite kako boli.
To vam pričam iz ličnog iskustva brata čiju sestru je pokušao da obeščasti komšija na glasu.Na sreću,sve je ostalo na pokušaju.
Kad god sam prošao kraj njega pomišljao sam na svašta.

Glavonja(PUSTITE KOMENTAR!!!)

pre 3 godine

Osudjujem svaki vid nasilja seksualnog, fizickog,psihickog, bilo nad zenama bilo nad muskarcima. Dalje, Srbija ima tuzilastvo, pravosudje, neka oni odlucuju, vi mediji ispratite, ali nemojte glumiti inkviziciju!!!! Kakvih sam se tekstova i komentara nacitao, cudi me da jos uvek nema giljotine na trgu!

Dil

pre 3 godine

Ako je istina, neka trune iza resetaka. Ukoliko je ova mala nametnula pricu u svoju korist, coveka koji je 100 godina na sceni, a pritom je bio sa Ninom 2012. onda treba ona u zatvor zbog takvih manipulacija i namestanja

Glupost

pre 3 godine

Silovanje je nasilni čin. To nije sekys, nego nasilje i ponižavanje kroz seks.
Uporan ima seks koji jr željen sa obe strane.
Da li je moguće da neko ne zna razliku?

armija

pre 3 godine

A mogla si da bancis sa njim nocu i da se vozis u sumicu... Pa nije on Jack Trbosek pa da ne mozes da se odbranis i pobegnes.... Losa ti je prica...

bgcz

pre 3 godine

Nebitno koliko je prošlo il ko šta pričao ali iz lečića izbija koliko je odvratan čovek. Bukvalno kako se pojavi, stav, glas, sve mu je više nego odvratno. Ja ne znam kako bi iko onu pojavu mogao da poštuje.

zoran

pre 3 godine

Sta si trazila tu noć s njim, on čovek mislio da si tu noć s njim zbog njega i da ima zeleno svetlo... Čovek razumeo to kao sudar ....a ona razumela kao sta, ne razunem?
-Svakako njega ne opravdava to nista u nastavku priče, preterao ... Neće, nista pa sta biće druga koja hoće.... Ona mi deluje, pa odgovorus mu imas dečka i ćao.... Ona ima sudar s njim.... A on ego manijak, umisljen, prepotentan shvatio njen izlazak kao zeleno svetlo i nasrnuo.
-sta je zelela ona od sastanka, duboko u noć, da probaju Sekspira?

navijac

pre 3 godine

On navaljivao, ona vikala ne, nemoj... Covece sreca te nisam poznat, imao bih makar desetak ovakvih prijava za 'silovanje'. Mi muskarci moramo da stanemo na put ovome, jer ce svaka moci da pusti glas kad joj nesto zasmeta i da nas unisti na taj nacin. A zbog takvih ispastace prave zrtve silovanja, jer se nece znati ko blefira a ko je zrtva. U prevodu, nece se znati ko je stvarno silovatelj, a ko je 'uporan'..

Pantagruel

pre 3 godine

Ја јој верујем. Довољно ми је да обратим пажњу на начин говора, израз лица и оно што се покаже у очима, па да ми постане јасно да је предамном особа која је претрпела тешке трауме и вероватно још увек мора да користи седативе да би уопште издржала овакво експонирања у јавности. Није јој лако. Чак и да он буде осуђен на вишегодишњу робију, она никад више неће повратити онај безбрижни осмех по ком смо је памтили из филма Ивкова слава. Психички је убијена.

peki

pre 3 godine

Kaze da ju je silovao "dragi prijatelj" i potpuno je u pravu.. Samo silovatelji koji su zaista i dragi prijatelji žrtve mogu da se pozovu u neki kafić i da se onako lepo, uz kaficu, ispričaju i vrate sećanja na onu noć kad ju je odveo "u neki prostor na obroncima Beograda" i da malo prodiskutuju o njenim osećanjima od te kobne noći. Mada biće da je i taj dragi prijatelj na kraju izgubio srpljenja kada se na snimku jasno čuje kada Lečić kaže: "ako si iziritirana nemoj više da mi se javljaš.", bice da nekada ni silovatelji nemaju zivaca da trpe svoje žrtve nakon čina silovanja. I da, dobro ste pročitali, dovukla ga je u kafić i SNIMALA ga dok ga je navlačila, nevinašce..

John

pre 3 godine

Ako se pogleda na wikipediji njena filmografija, može se primetiti da ona nije snimala poslednjih 10 godina...
(Toliko o tome, 22. mart 2021 22:44)

Ako se pogleda na IMDB, koji je mnogo relevantniji od srpske Vikipedije po pitanju filma, vidi se da gornja izjava naprosto nije tačna.

Tygranis

pre 3 godine

Da su bili zajedno i imali odnose vidi se iz razgovora. Da se ona nećkala takođe se vidi.
Ali da se baš mnogo nećkala ne verujem, jer ne bi bilo telefonskog razgovora već bi ga blokirala i prijavila.
Što se tiče Lečića, verovatno je alkohol učinio svoje pa se on toga slabo i seća.

srećko87

pre 3 godine

Bog samo zna koliko je takvih slučajeva...takva je branša na neki način, ako možete da razumete na sta mislim...mnogo je na neki način prostora za takve stvari... Svi takvi slučajevi, da je sreće, pravac zatvor. Ako niste preslušali razgovor - preslušajte, mnogo toga govori, sam način razmišljanja i praktično priznanje događaja... Cenim Lekića kao glumca i poštujem njegov rad, ali ovakve stvari nisu za poštovanje, ili ne daj Bože bilo kakvu podršku. Pravda za sve žrtve. Muško, ženske, kakve god, posto sam siguran da ima ovakvih slučajeva i na drugoj strani, možda u manjem obimu ali ima sigurno. Od prevelikog osećaja moći, ljudi polude... Podrška da se istera do kraja i istina izađe na videlo.

Bivsi momak ruske jakic

pre 3 godine

Ove sada već ulazi u sveru komedije. Uskoro, kako je krenulo, Eva Ras će priijaviti silovanje od pre 40 godina....
(Nick, 22. mart 2021 22:18)

Neeeeee...
Ako Ruska jakic procita ovo dobice ideje..

undercover

pre 3 godine

Uh ljudi, ne znam sta da vam kazem. Nije uopste tema ovo dvoje ljudi, da li je izmisljotina ili istina, ali znam da sutradan da mi se ne daj boze dogodi silovanje - ne bih prijavila. Zato sto mi niko ne bi verovao, zato sto bih bila obelezena, zato sto bi se moji roditelji potresli, zato sto bi moj muz ubio tog coveka i zaglavio zatvor, a ako ne bi muz onda bi brat ili otac. Zato sto bih se provlacila po novinama, zato sto bi moje dete sutra bilo 'dete one silovane', zato sto bi citalo gluposti po internetu, zato sto sam 'sigurno to trazila', zato sto sam 'morala da znam bolje' i zato sto sam sama kriva, jer je zrtva uvek kriva. I vi se ladno pitate zasto zene u Srbiji ne prijavljuju silovanja? Ne bih ni ja, pored vas takvih. A imam 35 godina, samopouzdanje i inat do neba, i opet ne bih jer ne zelim taj pecat na sebi. Mogu da zamislim neku devojcicu ili zenu koja nema podrsku... Mi smo kao drustvo debelo zaglibili. Citam komentare pa se pitam, kad je tacno nas narod toliko otupeo a izgleda i oglupeo da nema logicki kapacitet da skonta da nije svako silovanje mlataranje i borba, cupanje ili pistolj uz celo. Opao nam je IQ mnogo a zasto, bolje da neko strucan objasni.
(uh, 22. mart 2021 23:10)

a zasto onda u Americi prijavljuju posle 10 i vise godina? pa oni su valjda naprednije drustvo od nas.

undercover

pre 3 godine

Pa ako ti je onaj snimak jedini dokaz onda nista ne mozes postici, na njemu ne cujem da on potvrdjuje da je doslo do silovanja i mucenja...tako da tvoja rec protiv njegove.

Kojekude cinis v'oliko...?

pre 3 godine

Silovanje se danas tumaci na mnogo nacina...po meni su ovakve samo razocarane ili im se nisu ispunila ocekivanja...lutati sa nekim celu noc i provoditi se a zna se sta muskarac ocekuje ako se osamostali sa lepom zenom i to kao nije znala ili htela...lazi svoju decu a svoje kajanje bolje zadrzi za sebe...osudjujem one prave silovatelje i manijake koji su ocigledno umobolni a pametni ljudi to ne rade, oni tragaju za zenom koja zeli da im udovolji samovoljno a to posle ispadne kao silovanje ..ma daj to je izgleda postalo moderno u danasnje vreme ...!!!

Mastom leba i aleve paprike

pre 3 godine

9 godina glumica šuti...neverovatno. Zašto glumica šuti? 9 minuta je puno...odmah u policiju, pregled kod lekara, ginekologa, razgovor sa psihologom...ali ODMAH.

Uroš

pre 3 godine

Ja uopste ne mogu da poverujem u ovo kada ona kaze: ”Mene je silovao moj kolega i DRAGI PRIJATELJ, Branislav Lecic..” Daleko do toga da sam zenomrzac ili tako nesto, cak naprotiv treba da izadju na videlo za muski olos, ali mi ovo deluje kao farsa i zeljom za popularnoscu.

popusiskurac osobi pod tim nikom koju pokusavas trolovati

pre 3 godine

Ništa ja njoj ne verujem, podrška Leki!
(Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najbolja mesta na svet, 22. mart 2021 22:11)Sud neka to ustanovi....

Bole

pre 3 godine

Ako ti gazda kaze "dodji na seks ili ti dajem otkaz". Ti bas ne bi htela, ali ako ne dodjes gubis posao(koji ti strasno treba i ne mozes da dobijes drugi) i resis da pristanes.

Ko misli da je to silovanje neka mi da +, a ko misli da nije neka mi da -.

Vania S

pre 3 godine

Kaže za sebe ja sam poznata glumica?? Jako dirljiva priča, onda odeš na njen insta. (pošto nemaš pojma ko je) i vidiš da baš i nije tako naivna.

C i n i k

pre 3 godine

Nzn sve je moguce ali realno bas mi tesko da poverujem, sve je pomalo bizarno jer rec je 2012 godini, sada je 9 god kasnije odlucila da progovori, necu da pisem da laze nznz sto bi to radila ali da sve poprima obrise nkog pokreta u svetu to mi se tako cini. Ako ima dokaza treba da bude najstrozije kaznjen ali sta ako nma dokaza i ako je taj dogadjaj "na obroncima Bgd" bio ljubavni sastanak, ako joj se on kasnije nije ni javljao vise, da li je mozda rec o osveti?
Sve u svemu misim da svako nasilje i silovanje mora odmah i da se prijavi, bukvalno odmah, to nma vze dal je nko poznat ili nije, zakasnele prijave su uvek problematicne.

Boban

pre 3 godine

a zasto ne obadvoje na poligraf istovremeno i da se priblizno vidi istina ovo je postao modni trend sreca da nisam glumac nisamni sudija ni bog da odlucujem ali lutko 10 godina vam je trebalo za sve to jeste ako imam ulogu cutim a kad nemam 10 godina pricam na poligraf zajedno i da se vidi ko laze

Александар Павић

pre 3 godine

После толико година ово сад је њена реч против његове. Јер доказа материјалних нема. Да је отишла одмах у полицију имали би доказе у виду повреда и сл. Овако после толико година је тешко доказиво, а знамо да суд не функционише по принципу да неком верују без сведока и доказа. Зато жене, ако вам се нешто овако деси одмах у полицију.

@c72

pre 3 godine

Teško je bilo šta reći, sta mi kao javnost mozemo znati, ona kaže jeste, on nisam i to je to...Mozda bi svjedočenje nekih trećih lica koja su bila u kontaktu sa njima u inkriminisanom periodu, koja ih oboje dobro poznaju dala neku jasniju sliku, da li su primjetili nesto neobično, neke znakove, ali opet teško...U svakom slučaju, ako se desilo tako nesto svakako da treba da prijavi istog momenta, kakva sramota, kakva stigma, istu noć je trebala da ga prijavi, ako se zbilja tako desilo.

Poliglota

pre 3 godine

E nestretni Balkanci. Ne zapitate se kako je devojci bilo? Kroz kakve je psihičke boli prošla sve ove godine. Pobegla u Ameriku da bi pobegla od onog što joj se desilo. Zalosno kakvi ste neljudi.

Lol

pre 3 godine

Silovanje se danas tumaci na mnogo nacina...po meni su ovakve samo razocarane ili im se nisu ispunila ocekivanja...lutati sa nekim celu noc i provoditi se a zna se sta muskarac ocekuje ako se osamostali sa lepom zenom i to kao nije znala ili htela...lazi svoju decu a svoje kajanje bolje zadrzi za sebe...osudjujem one prave silovatelje i manijake koji su ocigledno umobolni a pametni ljudi to ne rade, oni tragaju za zenom koja zeli da im udovolji samovoljno a to posle ispadne kao silovanje ..ma daj to je izgleda postalo moderno u danasnje vreme ...!!!
(Kojekude cinis v'oliko...?, 22. mart 2021 23:01)

Aha, ako žena provede par sati sa muškarcem, popije par pića, onda mora da ima sex sa njim. Čak i ako odbije ona je znala za "pravilo" i "to je tražila".

Sly

pre 3 godine

Ajde da probamo da zaboravimo o kome je ovde rec i koliko je vremena proslo, htela bih da postavim iskreno, bez zelje za provokacijom pitanje muskarcima koji na sve ovo gledaju sa podozrenjem prema zeni. Bez obzira sta se desavalo pre cina intimnosti, ako vam neko kaze nemoj ili necu - odakle vam ideja da treba da nastavite? Dakle, mozemo da izadjemo, da popijemo pice, da veceramo, cak i da odemo u setnju ili kod nje ili njega, na sve to pristajemo zar ne? I kada na kraju tog "dejta" dodje do trenutka kad pozelite sex ako vam druga osoba kaze necu, nemoj, sta vam je tacno izgovor da nastavite? Zasto to ne ne prihvatite kao ne? Kakve veze ima sto ste pre toga izasli, popili pice, prosetali... Kako pristanak na dejt ili upoznavanje tumacite kao izricit pristanak na sex? Odakle je to? Pitam iskreno, zaista. Zakljucujem da ne biste bili toliko uporni da vam kazemo necu kad zovete na pice, ali kad dodje do sexa i cujete necu, to obavezno shvatite kao ajde, ipak hocu... volela bih da nam objasnite zasto je to tako i sta je to sto mi u tom trenutku treba da kazemo da biste ne shvatli kao ne, a ne kao "neckanje" a ipak bi htela.

Vanja

pre 3 godine

"Bravo devojko. I svaka ti cast! Da se razbije u paramparchad ta bolesna mizoginija i objektivizacija zene na svakom koraku. Bravo bravo bravo!
(danilo, 22. mart 2021 23:23)"
Svaka čast i tebi, Danilo! Retki su muškarci koji će ovako ljudski reagovati i izgovoriti prave reči, mene to uvek razneži. Nažalost, okruženi smo muškarcima koji na žene ne gledaju kao na ljudska bića, nego kroz uloge (sestre, majke, ljubavnice, sama je tražila, sponzoruše, kalkulantkinje) i kao na objekte. Hvala Danilo. A Danijeli veliko hvala što kao časna i dobra osoba pokušava da zaštiti druge žene od silovatelja, isturajući sebe i svoju ranu u prvi plan. Nisi sama Danijela!

Bedno

pre 3 godine

Danijela, ima nas koji ti verujemo! Vi koji na ovakav nacin komentarisete neciju patnju ste neljudi i treba da znate da zbog vas zene ne prijavljuju silovanje.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

jaaaooo koja prica, cekajte, jel ovo zaista moze da prodje kao " silovanje"?? posle je i kuci odvezao, otpratio je i do ulaza jer je napolju mrak, ovo je postalo komicno vise, koji su ovo izgovori i razlozi....

NikolaBg

pre 3 godine

Ako je ovo uopšte tačno. Jer ako nije tačno, a ja verujem da nije, to je moje mišljenje, bilo bi pošteno da i tebe sačeka zatvor na jedno 6 do 7 godina.

M

pre 3 godine

Bila je to 2000. ili 20001.godina, oko pada Milosevica, Lecic je putovao s nekom monodramom po provincijskim gradovima, i tako je stigao i do naseg doma kulture. U sred monodrame odlucio je da je prekine i da krene s licnom anti-milosevicevskom tiradom. I mi smo bili protiv Milosevica, al nismo za to dosli da slusamo predstavu i kupili karte, niti smo provincijski idioti, iako zivimo u malom gradu. Bilo je nesnosno. Iz coveka je izlazilo ubedjenje da je on Bog sam, takva celicna sujeta, pretpostavka da je slusalac nizeg intelekta od njega samog, toliko se bio zalaufao, urlao.. mi smo izasli napolje, i zbog sadrzaja i zbog same duzine tog izlaganja. Ne bi me ni najmanje cudilo da ovaj covek pati od deluzija o sopstvenoj velicini, cak bi psihijatar mogao da se angazuje, a najbolje ce to znati bivse supruge, pod uslovom da nema revansizma.

Anja

pre 3 godine

Mislite da je samo na Balkanu ovako... onda dodjete na civilizovani zapad i shvatite da je samo za nijansu bolje. Ali ta nijansa JESTE vazna. Ta nijansa je spasila mnoge zene.
Nijedna zena ne trzi da bude silovana, ali se mnoge zene nadju u situaciji da ne mogu da se spasu, bilo da je to parking gde moraju da ostave svoje vozilo kad ideu na posao, bilo da je u pitanju haustor, lift, kancelarija, pa i sopstveni stan. Isto vazi i za muskarce dok su deca. Slabiji su i na meti su.
Najcesce su silovatelji muskarci iz okoline zrtve (bilo muske bilo zenske). Neko sa kim se zrtva oseca bezbedno. Neko koga poznaje. Zato napasnik i ima pristup.
POznajem licno 4 zene s akojima sam dovoljno bliska da bi mi sipricali da su silovane: jedna od strane kum akad je imala 14 godina, druga od strane porodicnog prijatelja kad je imala 15 godina, treca od stranekolege sa sa 26. Samo je cetvrtu napoa nepoznat covek, koji nikad nije uhvacen. Imala je 24 godine. Niko nije bio prijavljen. Cak i devojcicu od 14 godina je bilo sramota. Nisam smela da pitam ko im je pomogao d aprezive, zvucale su tako same u svemu tome.
Roditelji ne ostavljajte decu cak ni sa prijateljima ili rodbinom. Nikada ne znate. U mom slucaju je to bila devojcica 8 godina starija od neme koju je zlostavljao otac i koja je meni pokusala da uradi nesto sto je njoj redovno radio otac. Dakle i devojcica moze da zlostavlja drugu devojcicu. Zivimo u uzasnom svetu.

zmajognjeni

pre 3 godine

Ove sada već ulazi u sveru komedije. Uskoro, kako je krenulo, Eva Ras će priijaviti silovanje od pre 40 godina....
(Nick, 22. mart 2021 22:18)

Nek prijavi ako se dogodilo. Sta je problem? I kaze se sfera, a ne svera.

Feđa

pre 3 godine

I da ga ne optuže, za silovanje dovoljno je što mu je zatvorila školu i sprečila buduća silovanja.
Koliko još Mika i Lečića ima u Srbiji?

Milos

pre 3 godine

@Jabucilo - cak i ako optuzeni nije kriv, neko ko ima ovakve stavove o sexu (ja sam bogom dan i mogu da opstim s kim pozelim i tom nekom treba da je cast) ne moze biti pedagog. Ne znam za tebe, ja svoju cerku ne bih voleo da posaljem u takvu skolu, tako da hvala joj bar na ovom otkricu

Miki

pre 3 godine

U naprednom Američkom društvu je još gore po ovom pitanju,žrtve se javljaju posle 10-15 godina.Tako da mi Srbi ipak nismo najgori divljaci na svetu.

Jelena 88

pre 3 godine

Lecic se oduvek "duvao" da je on neki zavodnik, meni licno je on lisicije ruzan. Ali imali smo priliku da vidimo da je ozenio 30 godina mladju zenu od sebe, svi smo se pitali na koju foru. Gledamo ga u reklami gde reklamira preparat za potenciju, gde on u zagrljaju mlade devojke i na kraju scene namiguje. Culi smo sad ovaj snimljen razgovor. Iskreno, meni to sve lici na navaljivanje i manipulisanje mladje devojke da pristane na seks,ali ne i napastvovanje i striktno primoravanje. Vise one muske fore. Sve u svemu mislim da covek pati od krize srednjih godina, raznih kompleksa, ali da li je bas i silovatelj to ne moze da se tvrdi. Treba ukljuciti u slucaj i Ninu Radulovic, ona je ipak bila udata za njega, pa posle razvedena, mozda je ona merodavna za pomoc u istrazi. Ona svasta nesto zna,sto joj se tu ne svidja...

Јабучило

pre 3 godine

I da ga ne optuže, za silovanje dovoljno je što mu je zatvorila školu i sprečila buduća silovanja.
Koliko još Mika i Lečića ima u Srbiji?
(Feđa, 23. mart 2021 10:06)

А шта ако оптужени није крив?

Pseudoharms

pre 3 godine

Da Vam objasnim kako ce ovo dalje da ide. Leku ce optuziti, covek osramocen, kao sto vec jeste i nikada vise nece snimiti ni reklamu, da ne govorimo o necem vecem. E sad, sanse da bude osudjen su 0%. Nece biti osudjen ni onaj iz glumacke skole, jer da bi se dokazalo silovanje, rec nije dovoljna. I sta onda? Ne ulazeci u to sta se stvarno desilo, mada imam formirano misljenje na osnovu ovog snimka, pouzdano nikada necemo saznati i imamo potencijalno i vrlo verovatno nevinog coveka, kome je unisten zivot. Ko ce za to da odgovara? U Srbiji, niko. I to vam je, tuzna istina.

Pantelija

pre 3 godine

Ako ti gazda kaze "dodji na seks ili ti dajem otkaz". Ti bas ne bi htela, ali ako ne dodjes gubis posao(koji ti strasno treba i ne mozes da dobijes drugi) i resis da pristanes.

Ko misli da je to silovanje neka mi da +, a ko misli da nije neka mi da -.
(Bole, 23. mart 2021 09:49)

Nije silovanje vec zloupotreba polozaja. Moze se podvoditi i pod drugim clanovima.
Sto se tice doticnog, nije cvecka ali se sve svodi na njenu rec protiv njegove.

E pa stvarno

pre 3 godine

Kakve veze ima sto je bio ozenjen Ninom pobogu?
Svrljao je na sve strane to nije tajna pa je i ostavio, tu istu Ninu.
To sto vi ne biste u svojoj fantaziji varali i ostavili Ninu to je vasa stvar

Balkanac

pre 3 godine

Za (Bole, 23. mart 2021 09:49)

Nije silovanje ali jeste mobing, a to je kaznjivo. Ovde je cini mi se bas to slucaj. Nije ona isla sa njime na udaljeno mesto, zato sto je htela nesto da nauci, vec da sebi prokrci put, jer cilj opravdava sredstva. Medjutim, sada izgleda ne moze da zivi sa sredstvima, pa se pokajala i resila da se opere. Osnovna stvar u zivotu je da kada donesete odluku, morate da budete spremini da sa njom zivite. A vi koji kazete kako se jasno culo da je rekla ne, pa da sam se na to zensko ne obazirao, jos bih bio nevin. E da, jos imaju vremena da me optuze za silovanje, jer nikad nije kasno. Da sam kojim slucajem stao kada su rekle ne, mrzele bi me do kraja zivota. Zene su cudo..

Primitivni ste i zaostali

pre 3 godine

Silovao je “ dragi prijatelj “. Šta reći...
(Miroljub, 23. mart 2021 17:30)

Sta nije jasno?!? Zasto ste skocili na zenu. Ona je fer, dragi prijatelj, covek kome veruje, postovani kolega, dragi rodjak- to su uglavnom osecanja prema osobama koje u vecini slucajeva pocine silovanje(seksualno zlostavljanje). Vama u Srbiji treba redefinicija pojma silovanja. 80% se desava od osobe od poverenja, a veliki deo bez upotrebe fizicke sile vec drugih sredstava prisile ukljucujuci ucenu, psihicku manipulaciju i sl. Zato se silovane osobe cesto oglasavaju kasnije, jer njima tesko da to prebrode. A mnoge i dalje imaju osecaj postovanja ili cak i ljubavi prema toj osobi. Primitivno je vase shvatanje.

Drndo Maroje

pre 3 godine

Ne bi me iznenadilo da i Čkalju optuže za silovanje!!!
(panke, 22. mart 2021 22:50)

Pretpostavljam da je ovo pokusaj sale, ali zaista zvuci gorko.
Gorko , iz razloga jer je Ckalja jedan od rijetkih Profesionalaca nase glumacke i filmske scene.
Kod nas se uvrezio obicaj da cim te prime na akademiju to se shvati kao blanko karta za hedonisticko divljanje. Loci, pusi, smrci,mrci, krkaj... snimanje sutra ujutro? Ma daj, polako malo da progledamo, aj jednu uz kafu...
Pogledajte kako izgledaju domaci muskarci glumci uporedjeni sa stranima. Kao dvadest godina stariji, oronuli, nispavni, mamurni lesevi. Telo je glumcu alat a ne smetliste..
Ckalja je bio vrhunski profesionalac, nigde nije kasnio, nikad se nije pojavio nespreman.
Majstor svog zanata.

lila

pre 3 godine

Ono kad neko pomisli da ste "laka roba",kada namiruje svoj ego,kada pomisli da je toliko moćan da mu je sve dozvoljeno.
To vam je kratki opis ovog lika.
Njegovi uzori su Vajnstin,Tramp,princ Endrju.Fino društvance.

dragan

pre 3 godine

ne verujem joj.... preslusao sam snimak moze se staviti u kontekst... kao bilo je nesto izmedju njih , verovatno je pokusala da ga ucenjuje , pa to nije proslo... starleta prosecna...

Vatra

pre 3 godine

Mene napade neka budala i pobismo se na ulici. Odem u policiju da prijavim, oni gledaju fudbal totaalno ne zainteresovani. Jedan kao, sta da prijavis nije ti nista. Nije ali je moglo da bude. Jel si se branio ? Jesam. Eto vidis, on je mozda prosao gore od tebe. Pa ko je koga napao ja njega ili on mene, sta ne smem ni da se branim? Pricate kao da je nornalno da dok idem kuci s posla budala skoci na mene i pocne da me udara. Pa nije normalno, ali znas koliko toga ima.
Meni je samo proslo kroz glavu, da dodje neka devojka ili zena da prijavi silovanje, oni bi uzivali u toj prici, podsmevali bi se, ko zna sta bi im palo na pamet i kako bi se ponasali. Nema nikakve prostorije niti volje da se takve osetljive stvari prijave nekoj nornalnoj osobi.
Eto jedan od razloga zbog cega neka nece da prijavi silovanje jer ce biti jos i osudjena, omalovazavana. Pa cekao bi je jos jedan krug pakla. Jedino da ima pare pa da plati nekog nezgodnog advokata koji bi to terao,ali koliko njih ima takve mogucnosti ?

Na stranu sad sto devojke i zene vole uspesne muskarce pa su im se kriteijumi sveli na to ko je koliko uspesan, a ne ko je kakav covek. Ali u svakon slucaju, kriv je napasnik, a zene bi mogle malo da promene kriterijume, mozda bi namirisale sadistu pre nego sto bude kasno, malo zaboravite reputacije, titule, pozicije i pare, gledajte ko je kakva osoba.

zzzzz

pre 3 godine

Zašto je ćutala toliko? Vrlo je jednostavno isto kao i milena i ostale, ćutale su dok se sve to dešavalo zato što su znale da ako prijave one su sa glumom završile jednom za svagda. Pa sada kada su sve uspele onda ajde da pričamo.

Ja

pre 3 godine

Neka je čekala i trideset godina, zločin ne zastareva. Zastarevaju dokazi u smislu fizičke povrede, ali to ne umanjuje niti ukida zločin. Ono što dotični sad pokušava se zove gaslighting. Specifičan način torture žrtve gde joj se nameće pitanje njene percepcije stvarnosti i događaja, dovodi se u pitanje njeno mentalno zdravlje i daje opravdanje zločincu za pričinjeno delo. Nešto čemu je većina stanovništva sklono. Gotovo uvek pitanje "šta je čekala? ma nema para, treba joj publicitet ma kakav bio, šta je radila sama s njim u mraku, šta je obukla". Tema je užasno osetljiva i prevazilazi fizički aspekt zločina. Ne utiče samo na žrtvu i kvalitet njenog života, već na sve kojima je do žrtve stalo - roditelje, braću, sestre, prijatelje. Pružite ruku povređenoj ptici, a kamoli čoveku. Puna podrška svim žrtvama zlostavljanja.

Prebranac

pre 3 godine

Jedan komentar navodi kao primer gazdu koji vas ucenjuje gubitkom posla ako ne "spavate" sa njim.Ako pristanete znači sami ste krivi.Onda isto možemo reći i za nož pod grlom,sami ste pristali.Gde je onda granica između ucene,sile i pristanka.Ljude sa pravom kažnjavaju i za plaćeni seks,a kamoli ucenu i silu.

Saša

pre 3 godine

Nije mi jasno zašto se sex uvek postavlja kao čin u kome je žena objekat a muškarac subjekat ? Osim, ako nije neka bolest u pitanju ...

Slobodan

pre 3 godine

Trebali ste ga odmah prijaviti....bilo bi lakše i Vama a I mnogima posle Vas!
Ali bolje ikad nego nikad mada će mu se sada to zlodelo teško dokazati, nažalost.

random_ime_koga_boli_uvo

pre 3 godine

Sta si trazila tu noć s njim, on čovek mislio da si tu noć s njim zbog njega i da ima zeleno svetlo... Čovek razumeo to kao sudar ....a ona razumela kao sta, ne razunem?
-Svakako njega ne opravdava to nista u nastavku priče, preterao ... Neće, nista pa sta biće druga koja hoće.... Ona mi deluje, pa odgovorus mu imas dečka i ćao.... Ona ima sudar s njim.... A on ego manijak, umisljen, prepotentan shvatio njen izlazak kao zeleno svetlo i nasrnuo.
-sta je zelela ona od sastanka, duboko u noć, da probaju Sekspira?
(zoran, 22. mart 2021 23:02)

Ja sam više puta bila u situaciji da sam gola u krevetu sa dečkom i iz bilo kog razloga mi opadne raspoloženje, mogu da mu kažem "ne" i istog trenutka prestajemo makar bili u pola seksa, tako da nije ona kriva što on ima previsoko mišljenje o sebi i očekuje da se žene bacaju na njega jer je poznat. Nismo životinje da ne možemo da kontrolišemo seksualne nagone i žrtva nije kriva ako napadač reši da se ponaša kao životinja.

Из угла

pre 3 godine

Ako ti gazda kaze "dodji na seks ili ti dajem otkaz". Ti bas ne bi htela, ali ako ne dodjes gubis posao(koji ti strasno treba i ne mozes da dobijes drugi) i resis da pristanes.

Ko misli da je to silovanje neka mi da +, a ko misli da nije neka mi da -.
(Bole, 23. mart 2021 09:49)

Ovo je zlostavljanje na radu ili mobing:
https://mobing.rs/zlostavljanje-na-radu-opste-informacije/

i mora da se prijavi, kada kažeš ne i izgubiš posao. Ako kažeš da, onda toneš i fizički i psihički.

pedja Dorcolac

pre 3 godine

Ova je vec druga koja prijavljuje silovanje iz USA i to posle skoro 10 godina. Da se odmah razumemo, svako ko pocini silovanje treba da ide u zatvor najmanje 20 godina (ako se ja pitam). Ipak jedna stvar mi je cudna. Da se nisu mozda setile nacina kako dobiti asylum (ili ti azil) preko koga bi ostale na duze u USA a kasnije bi dobile pasos USA? Moze biti i to...

Zasto?

pre 3 godine

Osuđujem silovanja i silovatelje...ali i one sto cute 10 godina(naravno ako su u tom momentu bile punoletne).Šok razumem,ali 10 godina.....Usput šta ima da se odvoziš sa nekim van grada, u pola noci....Dajes povod....želis lakšu karijeru???? Osuđujem sve ovo....i žao mi je žrtava, kazna za počionice....ali čekati toliko???Hoce li se sada oživeti karijera glukačka??Hoce li se jedna glumačka karijera ugasiti??? Sve je ovo skandal!!!

saja

pre 3 godine

Pogledao njeno izlaganje, dirnulo, dok nije dosla do dela gde kaze to su nase ocevi, braca itd. U prevodu svi smo mi potajni silovatelji.

Onda pogledao njen instagram, posle trece slike iskocila mi zila na vratu, posle poslednje para mi izlazi iz usiju.

Gde nestade fina devojka ispred kamere, tipicna americka zena devojka, porno glumice iz 80 -ih su za njih monahinje. Uzas, cime nas hrane.

Bojan

pre 3 godine

Znamiljivo, bila silovana i mucena i posle cetri dana razmislila trezveno o celoj situaciji i dosla do zakljucka da nije dobar momenat da zove polociju. Onda se jednostavno pogledala u ogledalo i rekla sebi bice boljeg trenutka i na taj nacin se u potpunosti psihicki oporavila i izasla na ulocu nasmejana jer svaki novi dan je nova sansa..i tako...

kmnccn

pre 3 godine

Ima moju punu podršju. )ečić mi je bio jedan od omiljenih glumaca ali ono kroz šta je ona prošla da bi ga prijavila i reakcija ljudi sada... nema taoretske šanse da bi sebi to učinila samo zbog promocije. Veruhem joj 100/100!

sos

pre 3 godine

Kod nas, kao i obično, ova "moda" dolazi sa zakašnjenjem. U Americi su žene to radile još od 90-ih. I po pravilu bezuspešno, samo radi slave i novca.
Sada se kod nas pojavljuju neke nove Monike Levinski i slične.

Podrška za Leku.

Bumerang

pre 3 godine

Zgodno je za uporediti ovaj Danijelin slucaj sa Mileninim. Dakle ovo po meni jeste silovanje. Cinjenica da su kolege, da je svojevoljno izasla sa njim, ne menja nista. Ona seks nije zelela, a bila je primorana. Za razliku od ovoga, Milena se nekoliko puta vraca silovatelju (!?) To tesko da je silovanje, vise dobrovoljan odnos iza koga stoji neka ambicija. Mogu da prihvatim da joj je bilo gadno, da je bila odvratna samoj sebi, ali to ne menja sustinu. Svesno i promisljeno je usla u takav odnos. To nije silovanje.

Mare

pre 3 godine

I sada posle 10 godina odlučila da progovori. Pre će biti da je odlučila da konačno izađe iz anonimnosti, jer je sada popularno biti silovan, naročito ako do tada niko za tebe nije čuo. Najgore od svega je što ovakve persone u potpunosti devalviraju reč silovanje i zbog toga će ispaštati prave žrtve silovanja.

Igor

pre 3 godine

@ Balkanac znaci sve je opravdano i sve moze ako je cilj da ti ne budes nevin? Hoces li tako objasniti stvari i svojoj cerki?
Pa sta ako bi te "mrzele"? (a realno, niko te ne bi mrzeo?

petar markovic

pre 3 godine

doslo vreme da covek mora da naglasava nesto sto se valjda podrazumeva a to je- treba osuditi bilo kakav vid nasilja, ali bilo kakav. sa druge strane, kad nam se vec serviraju neki detalji dogadjaja, imamo pravo i da komentariseno. meni je recimo ovde interesantno, da ona, pritom znajuci da je lecic ozenjen, pristaje da nasamo sa njim u kasne sate ide negde... uvek mi je kod zena bila fascinantno ubedjivanje sebe a i drugih u to da nesto sto jeste zapravo nije i obrnuto. dakle, ako te je u kasne sate zvao da te provoza malo kolima i da budete nasamo jasno je da mu nije namera da diskutujete o kvalitetu scenarija i o tome kako biste mogli da unapredite predstavu ili sta ste vec radili, nego da je zapravo drugi scenario po sredi. uostalom, sam njen odnos na ti sa njim, a koji je od nje stariji 30 godina, pa uopste ovaj razgovor ipak svedoci o odredjenoj bliskosti koja ipak baca malo drugacije svetlo na dogadjaj u odnosu na to kako se taj dogadjaj predstavlja. e sad, kakav je dogadjaj zaista bio to je na nadleznim organima da utvrdjuju....

VladimirGM

pre 3 godine

Ni jedu jedinu reč joj ne verujem.
Kakva je ovo fora da se navodna silovanja prijavljuju posle 8 ili 10 godina. Onda se javljaju kojekakve organizacije koje se bave podrškom navodno silovanih osoba. Hajte, molim vas, pa ovo je lakrdija.
Za potvrdu silovanja je potreban i lekarski izveštaj a ne samo njena priča stara 8 godina.
Mora da joj se Lečić sada nešto zamerio pa je rešila da ga sjebe i ocrni preko medija koji jedva čekaju ovakve priče.

Scania R500

pre 3 godine

jeste bre, sve ste silovane od jednom.... sad ce i moja baba da kaze da je silovana za II Svetski. Lepo kaze Lane Gutovic "ovo je sad postalo popularno medju glumicama da se javljaju kao silovane".

boki

pre 3 godine

silovao me pre deset godina moj "dragi prijatelj" Pa zar se siledžije smatraju prijateljima? ja ovoj ne verujem ništa. Lečić je mogao u krevet da odvede bilo koju.Zene lude za njim.A ovu je odvezo van grada i morao da upotrebi silu.Ma daj bre

gradjanin

pre 3 godine

Što se mene tiče svako ko siluje na višegodišnju dvocifrenu robiju, svako ko laže o silovanju takodje. Problem kod nas je što se od ranih 90tih prvo situacija dovede do pred linč, pa sudu ne ostaje ništa drugo osim da dosudi prema javnom mnenju.

Pravi pijanac

pre 3 godine

Da su bili zajedno i imali odnose vidi se iz razgovora. Da se ona nećkala takođe se vidi.
Ali da se baš mnogo nećkala ne verujem, jer ne bi bilo telefonskog razgovora već bi ga blokirala i prijavila.
Što se tiče Lečića, verovatno je alkohol učinio svoje pa se on toga slabo i seća.
(Tygranis, 22. mart 2021 22:41)
Svako ko je 3 puta u zivotu pio alkohol zna da se "ne bi secao" od alkohola, moras da se obezglavis i napijes toliko da se to vecini desi mozda par puta u zivotu. I tada je upitna takva tvrdnja. Ono sto je sigutno u prici sa alkoholom da je bolest, da se otpustaju sve kocnice i da ga ljudi koriste kao izgovor da se "ne secaju", iako su 99 posto svega svesni.

Johny Logan

pre 3 godine

@uh
Lep komentar, mislim da stvarno odlikava stanje kod zene kad se to desi. Ja nikad nisam bio "uporan" kad zena kaze ne i iz tog razloga mozda nisam i imao mnogo zena. Oni koji su uporni i macho, u mnogo slucajeva se igraju sa tim gde je granica izmedju biti uporan i silovanja. LEcic je izgleda ovde malo presao tu granicu. Mislim i da zene cesto ne znaju da stave do znanja da stvarno ne zele seks i da je svaki dalji nastavak protumacen kao silovanje.

SrbaB.

pre 3 godine

Podrška Danijeli i svim silovanim zenama.Pod hitno treba menjati zakon i maksimalno povećati robiju za manijake.Mnogi zakoni kod nad su truli jer na pr.i ako imaš za neko delo snimak to sud ne uvažava.Ispade da treba celo sudsko veće da prisustvune silovanju pa tek onda da se eventualno razmatra jeli silovanje ili nije.Ima i zloupotreba ali mislim da su zakoni namerno šuplji da bi advokati mogli da brane poznate ličnost i one koji ih dobro plate.

Ibro

pre 3 godine

Citajuci neke komentare koji sa podsmjehom prilaze ovako senzibilnoj temi zaista se pitam sta se desilo sa ljudima u Srbiji , gdje su nestali oni divni ljudi koje sam poznavao i sa njima zivot proveo.Ovo sad sa tom generacijom ljudina nije u srodstvu vjerujte. Svako dobro.

Dobar dan

pre 3 godine

Dobar dan, molim da se moj komentar ne shvati ironicno, zaista me interesuje misljenje i jedne i druge "strane" koja razlicito komentarise ova silovanja, a i generalno muske i zenske populacije. Naime, desavaju se situacije kad imam jaku zelju ali me supruga odbije, najcesci razlog je da je umorna i da joj se to ne radi (imam utisak nakon 15g braka da se to cesce desava). Vecina muskaraca ce se sloziti da je potreban odredjeni nemali mentalni napor da se situacija prevazidje i mirno zaspi. Ponekad se desava da me supruga ipak zadovolji, oralno ili cesce manualno, i to nakon odredjenog ubedjivanja sa moje strane. Pod time ne mislim nista ekstremno fizicki, ali ipak najcesce pateticno jer moramo priznati da je situacija sa hormonima u tom trenutku vrlo jadna. Interesuje me jesam li ja tada silovatelj? Da li ce mozda ona vuci traume nakon povinovanja? Ili mozda i ja vucem traume nakon odbijanja? Zahvaljujem na misljenju, svako dobro.

Covek

pre 3 godine

Ne znam sta je istina od svih ovih prica a nije na meni ni da sudim. Postoji sud, policija, tuzilastvo pa neka rade svoj posao. Ako je kriv neka dobije kaznu.

Ono sto meni nije jasno jeste nacin na koji prica o ovome. "Mene je silovao moj kolega i prijatelj."

Da li žrtva, silovatelja moze da smatra prijateljem?

Opet ponavljam ne branim Lecica i ako je kriv neka ga kazne. Ali ne mogu ni da mu sudim jer nisam sud a i postoji mogucnost da je lažno optužen. Ne bi bio prvi kome se to desilo. Samo mi malo cudno nazivati prijateljem coveka koga optuzis za silovanje....

ANALiticar

pre 3 godine

Sud treba da dokaze dal je ona stvarno poverovala kad joj je rekao da ce samo da slusaju ploce, ili je tacno znala sta ce da se dogodi.
Hoces da budes mangup, mislis da mozes da se izvuces iz svake situacije, a onda ukapiras da ima vecih igraca od tebe.

Zoran

pre 3 godine

Ako je istina što joj se desilo,trebala je odmah da se javi u Hitnu,na pregled,gde bi se utvrdile povrede i psihičko stanje.Ovako,sumnjam da će,ako je istina,pravda biti zadovoljena.Svaka žena treba da brani svoju čast,mada,mnogo "lakih" žena ima danas,drugačije je vreme nego ranije.

e

pre 3 godine

Svako silovanje je neprirodno nasilnički blud i kao takvo je krivično delo. Ova lepa glumica je MORALA odmah da prijavi nasilnika, u bolnici da ispitaju tragove spreme. Ovo pišem ne za nju već za svaku ženu koja ne daj bože bude silovana. Naravno da se žene stide a neprijavljivanjem štite napasnika.Slatke su mi one gospođe koje posle 10 i više godina skupe hrabrost da prijave silovitelja, a najslađe su one koje pišu da su silovane više puta u nekom vremenskom periodu.

MGTOW

pre 3 godine

Nije na nama da okrivljujemo jednu ili drugu stranu. Sud je tu da utvrdi sta je bilo. Ako je bilo silovanje treba da odgovara ali ako nije bilo silovanje onda ona treba da odgovara istom zaprecenom kaznom kao za zlocin koji je prijavila. Kada se silovanje dogodi treba ga prijaviti sto pre. Posle 10 godina plasim se da nema dovoljno dokaza i da je ovo njena rec protiv njegove.

navijac

pre 3 godine

On navaljivao, ona vikala ne, nemoj... Covece sreca te nisam poznat, imao bih makar desetak ovakvih prijava za 'silovanje'. Mi muskarci moramo da stanemo na put ovome, jer ce svaka moci da pusti glas kad joj nesto zasmeta i da nas unisti na taj nacin. A zbog takvih ispastace prave zrtve silovanja, jer se nece znati ko blefira a ko je zrtva. U prevodu, nece se znati ko je stvarno silovatelj, a ko je 'uporan'..

zoran

pre 3 godine

Sta si trazila tu noć s njim, on čovek mislio da si tu noć s njim zbog njega i da ima zeleno svetlo... Čovek razumeo to kao sudar ....a ona razumela kao sta, ne razunem?
-Svakako njega ne opravdava to nista u nastavku priče, preterao ... Neće, nista pa sta biće druga koja hoće.... Ona mi deluje, pa odgovorus mu imas dečka i ćao.... Ona ima sudar s njim.... A on ego manijak, umisljen, prepotentan shvatio njen izlazak kao zeleno svetlo i nasrnuo.
-sta je zelela ona od sastanka, duboko u noć, da probaju Sekspira?

armija

pre 3 godine

A mogla si da bancis sa njim nocu i da se vozis u sumicu... Pa nije on Jack Trbosek pa da ne mozes da se odbranis i pobegnes.... Losa ti je prica...

Plejboj novog kova

pre 3 godine

realno: odvalili se od alkohola posle predstave, pazi on ju odvezao negde u šumu na Avali da se vataju u kolima, sutra se ona otreznila pa skapirala da je ovaj otišao "predaleko"....valjda je mislila da će da beru cevće tamo ili provere jel radi odašiljač

undercover

pre 3 godine

Uh ljudi, ne znam sta da vam kazem. Nije uopste tema ovo dvoje ljudi, da li je izmisljotina ili istina, ali znam da sutradan da mi se ne daj boze dogodi silovanje - ne bih prijavila. Zato sto mi niko ne bi verovao, zato sto bih bila obelezena, zato sto bi se moji roditelji potresli, zato sto bi moj muz ubio tog coveka i zaglavio zatvor, a ako ne bi muz onda bi brat ili otac. Zato sto bih se provlacila po novinama, zato sto bi moje dete sutra bilo 'dete one silovane', zato sto bi citalo gluposti po internetu, zato sto sam 'sigurno to trazila', zato sto sam 'morala da znam bolje' i zato sto sam sama kriva, jer je zrtva uvek kriva. I vi se ladno pitate zasto zene u Srbiji ne prijavljuju silovanja? Ne bih ni ja, pored vas takvih. A imam 35 godina, samopouzdanje i inat do neba, i opet ne bih jer ne zelim taj pecat na sebi. Mogu da zamislim neku devojcicu ili zenu koja nema podrsku... Mi smo kao drustvo debelo zaglibili. Citam komentare pa se pitam, kad je tacno nas narod toliko otupeo a izgleda i oglupeo da nema logicki kapacitet da skonta da nije svako silovanje mlataranje i borba, cupanje ili pistolj uz celo. Opao nam je IQ mnogo a zasto, bolje da neko strucan objasni.
(uh, 22. mart 2021 23:10)

a zasto onda u Americi prijavljuju posle 10 i vise godina? pa oni su valjda naprednije drustvo od nas.

Kojekude cinis v'oliko...?

pre 3 godine

Silovanje se danas tumaci na mnogo nacina...po meni su ovakve samo razocarane ili im se nisu ispunila ocekivanja...lutati sa nekim celu noc i provoditi se a zna se sta muskarac ocekuje ako se osamostali sa lepom zenom i to kao nije znala ili htela...lazi svoju decu a svoje kajanje bolje zadrzi za sebe...osudjujem one prave silovatelje i manijake koji su ocigledno umobolni a pametni ljudi to ne rade, oni tragaju za zenom koja zeli da im udovolji samovoljno a to posle ispadne kao silovanje ..ma daj to je izgleda postalo moderno u danasnje vreme ...!!!

komentator

pre 3 godine

uvek sam se pitao gde je nestala ova glumica ... prelepa je ... ali ovo što joj se desilo je užas! dobro je da je skupila snagu da ovo prijavi, i nadam se da će i sud ovo osuditi.

Nikola

pre 3 godine

Bolesnici jedni ona je necija cerka, necija sestra... Punu podršku ti dajem iako me ne poznajes... Divim ti se na hrabrosti ogromnu si stvar napravila!!

Radomir Belaćević

pre 3 godine

ja sam jednom mogao da silujem bivšu devojku. naime prvi put kada smo se skontali, ležali smo skoro nagi u krevetu u alkoholisanom stanju. ja sam pokušavao da imam odnos sa njom čak i izvadio svoj polni organ i prislonio na njenu zadnjicu, ona je rekla "nemoj", bili je teško ali sam je ipak poslušao... sutradan mi se zahvalila i posle dan dva imali smo odnose divljačke. ja sam tog jutro mogao da je ne poslušam i to bi onda faktički bio prisiljen seks, pamet u glavu momci, došlo je takvo vreme da ako dama kaže ne onda je to NE, kada kaže DA vi je onda odradite dobro i nema brige.

undercover

pre 3 godine

Pa ako ti je onaj snimak jedini dokaz onda nista ne mozes postici, na njemu ne cujem da on potvrdjuje da je doslo do silovanja i mucenja...tako da tvoja rec protiv njegove.

Uroš

pre 3 godine

Ja uopste ne mogu da poverujem u ovo kada ona kaze: ”Mene je silovao moj kolega i DRAGI PRIJATELJ, Branislav Lecic..” Daleko do toga da sam zenomrzac ili tako nesto, cak naprotiv treba da izadju na videlo za muski olos, ali mi ovo deluje kao farsa i zeljom za popularnoscu.

веверица

pre 3 godine

коментари подршке лечићу су испод сваког нивоа, најблаже речено. као да сте били тамо и сведочили свему. о.к. не морате њу да подржите нити њега да осуђујете, ако имате неке сумње. легитиммо. останите са стране. али да априори и без икаквог основа јавно подржавате потенцијалног силоватеља а осуђујете могућу жртву, то је морално и логички недопустиво чак и у контексту троловања.

peki

pre 3 godine

Kaze da ju je silovao "dragi prijatelj" i potpuno je u pravu.. Samo silovatelji koji su zaista i dragi prijatelji žrtve mogu da se pozovu u neki kafić i da se onako lepo, uz kaficu, ispričaju i vrate sećanja na onu noć kad ju je odveo "u neki prostor na obroncima Beograda" i da malo prodiskutuju o njenim osećanjima od te kobne noći. Mada biće da je i taj dragi prijatelj na kraju izgubio srpljenja kada se na snimku jasno čuje kada Lečić kaže: "ako si iziritirana nemoj više da mi se javljaš.", bice da nekada ni silovatelji nemaju zivaca da trpe svoje žrtve nakon čina silovanja. I da, dobro ste pročitali, dovukla ga je u kafić i SNIMALA ga dok ga je navlačila, nevinašce..

uh

pre 3 godine

Uh ljudi, ne znam sta da vam kazem. Nije uopste tema ovo dvoje ljudi, da li je izmisljotina ili istina, ali znam da sutradan da mi se ne daj boze dogodi silovanje - ne bih prijavila. Zato sto mi niko ne bi verovao, zato sto bih bila obelezena, zato sto bi se moji roditelji potresli, zato sto bi moj muz ubio tog coveka i zaglavio zatvor, a ako ne bi muz onda bi brat ili otac. Zato sto bih se provlacila po novinama, zato sto bi moje dete sutra bilo 'dete one silovane', zato sto bi citalo gluposti po internetu, zato sto sam 'sigurno to trazila', zato sto sam 'morala da znam bolje' i zato sto sam sama kriva, jer je zrtva uvek kriva. I vi se ladno pitate zasto zene u Srbiji ne prijavljuju silovanja? Ne bih ni ja, pored vas takvih. A imam 35 godina, samopouzdanje i inat do neba, i opet ne bih jer ne zelim taj pecat na sebi. Mogu da zamislim neku devojcicu ili zenu koja nema podrsku... Mi smo kao drustvo debelo zaglibili. Citam komentare pa se pitam, kad je tacno nas narod toliko otupeo a izgleda i oglupeo da nema logicki kapacitet da skonta da nije svako silovanje mlataranje i borba, cupanje ili pistolj uz celo. Opao nam je IQ mnogo a zasto, bolje da neko strucan objasni.

Bole

pre 3 godine

Ako ti gazda kaze "dodji na seks ili ti dajem otkaz". Ti bas ne bi htela, ali ako ne dodjes gubis posao(koji ti strasno treba i ne mozes da dobijes drugi) i resis da pristanes.

Ko misli da je to silovanje neka mi da +, a ko misli da nije neka mi da -.

Boban

pre 3 godine

a zasto ne obadvoje na poligraf istovremeno i da se priblizno vidi istina ovo je postao modni trend sreca da nisam glumac nisamni sudija ni bog da odlucujem ali lutko 10 godina vam je trebalo za sve to jeste ako imam ulogu cutim a kad nemam 10 godina pricam na poligraf zajedno i da se vidi ko laze

sima-hirosima

pre 3 godine

kakvi smo to ljudi??? zena je silovana, zar je bitno kako se zove i cime se bavi!
necije je dete, necija je sestra, zena.. mozda i majka..
e srbijo sa takvim srbima.. od pakosti i zlobe satkanim..

Vania S

pre 3 godine

Kaže za sebe ja sam poznata glumica?? Jako dirljiva priča, onda odeš na njen insta. (pošto nemaš pojma ko je) i vidiš da baš i nije tako naivna.

Doca

pre 3 godine

Kad naše žene odu u inostranstvo, tek onda shvate kakvo su nasilje ovde trpele, jer je nivo seksizma i nasilja prema ženama na Balkanu veoma visok u poredjenju sa ostatkom hriščanskog sveta. Ne trebaju njoj pare i publicitet, ona je tamo shvatila da ona nije kriva za to što joj se desilo, i da je sada NJENO PRAVO da kaže šta se desilo. Ja je podržavam, a Lečić mi se smučio za sva vremena.

Tygranis

pre 3 godine

Da su bili zajedno i imali odnose vidi se iz razgovora. Da se ona nećkala takođe se vidi.
Ali da se baš mnogo nećkala ne verujem, jer ne bi bilo telefonskog razgovora već bi ga blokirala i prijavila.
Što se tiče Lečića, verovatno je alkohol učinio svoje pa se on toga slabo i seća.

Pantagruel

pre 3 godine

Ја јој верујем. Довољно ми је да обратим пажњу на начин говора, израз лица и оно што се покаже у очима, па да ми постане јасно да је предамном особа која је претрпела тешке трауме и вероватно још увек мора да користи седативе да би уопште издржала овакво експонирања у јавности. Није јој лако. Чак и да он буде осуђен на вишегодишњу робију, она никад више неће повратити онај безбрижни осмех по ком смо је памтили из филма Ивкова слава. Психички је убијена.

Mastom leba i aleve paprike

pre 3 godine

9 godina glumica šuti...neverovatno. Zašto glumica šuti? 9 minuta je puno...odmah u policiju, pregled kod lekara, ginekologa, razgovor sa psihologom...ali ODMAH.

Blek - Chicago

pre 3 godine

Zbog ovakvih mogućih komentara Danijela nije smela ni da pomisli da prijavi Lečića. Samo slušajte kako dr....ja razgovara sa njom. Alo, bre, pa tako se ne razgovara ni sa kim. Podrška devojci. Samo hrabro. Takvi likovi ne rade to samo jednom. Biće još toga. Napred drage devojke. Sad razbijte gamad!

C i n i k

pre 3 godine

Nzn sve je moguce ali realno bas mi tesko da poverujem, sve je pomalo bizarno jer rec je 2012 godini, sada je 9 god kasnije odlucila da progovori, necu da pisem da laze nznz sto bi to radila ali da sve poprima obrise nkog pokreta u svetu to mi se tako cini. Ako ima dokaza treba da bude najstrozije kaznjen ali sta ako nma dokaza i ako je taj dogadjaj "na obroncima Bgd" bio ljubavni sastanak, ako joj se on kasnije nije ni javljao vise, da li je mozda rec o osveti?
Sve u svemu misim da svako nasilje i silovanje mora odmah i da se prijavi, bukvalno odmah, to nma vze dal je nko poznat ili nije, zakasnele prijave su uvek problematicne.

Bivsi momak ruske jakic

pre 3 godine

Ove sada već ulazi u sveru komedije. Uskoro, kako je krenulo, Eva Ras će priijaviti silovanje od pre 40 godina....
(Nick, 22. mart 2021 22:18)

Neeeeee...
Ako Ruska jakic procita ovo dobice ideje..

Baba Vanga

pre 3 godine

Vi svi koji branite Ex ministra kulture, kao da niste, a možda i niste saslušali snimak što je u policiju donela oštećena, taj govor, arogancija, objašnjenje da je to čast a ne silovanje,
Stvarni mi niste jasni, ili ste subjektivni. Svaka prikrivena životinja, kada se dohvati vlasti se prikaže u punom svetlu

bgcz

pre 3 godine

Nebitno koliko je prošlo il ko šta pričao ali iz lečića izbija koliko je odvratan čovek. Bukvalno kako se pojavi, stav, glas, sve mu je više nego odvratno. Ja ne znam kako bi iko onu pojavu mogao da poštuje.

popusiskurac osobi pod tim nikom koju pokusavas trolovati

pre 3 godine

Ništa ja njoj ne verujem, podrška Leki!
(Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najbolja mesta na svet, 22. mart 2021 22:11)Sud neka to ustanovi....

John

pre 3 godine

Ako se pogleda na wikipediji njena filmografija, može se primetiti da ona nije snimala poslednjih 10 godina...
(Toliko o tome, 22. mart 2021 22:44)

Ako se pogleda na IMDB, koji je mnogo relevantniji od srpske Vikipedije po pitanju filma, vidi se da gornja izjava naprosto nije tačna.

Dil

pre 3 godine

Ako je istina, neka trune iza resetaka. Ukoliko je ova mala nametnula pricu u svoju korist, coveka koji je 100 godina na sceni, a pritom je bio sa Ninom 2012. onda treba ona u zatvor zbog takvih manipulacija i namestanja

mile

pre 3 godine

Svi koji negirate stavite se u položaj majke,oca,brata,sestre osobe koja je oskrnavljena na bilo koji način a kamoli seksualni.
Pa da vidite kako boli.
To vam pričam iz ličnog iskustva brata čiju sestru je pokušao da obeščasti komšija na glasu.Na sreću,sve je ostalo na pokušaju.
Kad god sam prošao kraj njega pomišljao sam na svašta.

neutral

pre 3 godine

Zanimljivo mi je kako su ljudi iskljucivi i svi unapred znaju da li ona laze ili je on kriv. Licno samo na osnovu snimka ne mogu da zakljucim da li je on kriv. Kako bi bilo da citavu pricu ostavimo sudu ili cemo pak ostaviti javnom mnjenju da donosi presude?

Šomi

pre 3 godine

Dajte ljudi šta vam je. Pa okrenite se oko sebe, svi mi manje više trpimo neki vid nasilja. Ljudi koji postanu bogati ili slavni dobiju kompleks Boga i misle da mogu da rade šta god hoće. Na poslu imam koleginicu koja ima 27 godina lepo građena, iako se ne oblači atraktivno i ne izaziva muškarce, opet se svakodnevno čuju razni komentari. Čak su jednom na upravnom odboru pitali šefa da li je 'obučava posle radnog vremena' i još se taj direktor hvali time. To što žene ćute dugo vremena nije zato što su čekale trenutak slave, već zato što nisu znale kako da se nose sa tim. Na žalost znam i jednu osobu koja mi se poverila da je pre 30 godina silovana i da je dobila dete tada, koje voli isto kao i prvo dete, ta osoba kaže da je tada u svojoj glavi imala 1000 razloga koji su joj zbog kojih u tom trenutku nije prijavila počinioci, danas kaže da je postojao samo jedan, a to je strah od osude, od ne razumevanja, od odbacivanja... Ne kažem da je Lečić nju silovao, to je nadležnim da utvrde, ali nipošto se ne sme osuđivati ova osoba.

Glupost

pre 3 godine

Silovanje je nasilni čin. To nije sekys, nego nasilje i ponižavanje kroz seks.
Uporan ima seks koji jr željen sa obe strane.
Da li je moguće da neko ne zna razliku?

srećko87

pre 3 godine

Bog samo zna koliko je takvih slučajeva...takva je branša na neki način, ako možete da razumete na sta mislim...mnogo je na neki način prostora za takve stvari... Svi takvi slučajevi, da je sreće, pravac zatvor. Ako niste preslušali razgovor - preslušajte, mnogo toga govori, sam način razmišljanja i praktično priznanje događaja... Cenim Lekića kao glumca i poštujem njegov rad, ali ovakve stvari nisu za poštovanje, ili ne daj Bože bilo kakvu podršku. Pravda za sve žrtve. Muško, ženske, kakve god, posto sam siguran da ima ovakvih slučajeva i na drugoj strani, možda u manjem obimu ali ima sigurno. Od prevelikog osećaja moći, ljudi polude... Podrška da se istera do kraja i istina izađe na videlo.

Glavonja(PUSTITE KOMENTAR!!!)

pre 3 godine

Osudjujem svaki vid nasilja seksualnog, fizickog,psihickog, bilo nad zenama bilo nad muskarcima. Dalje, Srbija ima tuzilastvo, pravosudje, neka oni odlucuju, vi mediji ispratite, ali nemojte glumiti inkviziciju!!!! Kakvih sam se tekstova i komentara nacitao, cudi me da jos uvek nema giljotine na trgu!

dragan

pre 3 godine

ne verujem joj.... preslusao sam snimak moze se staviti u kontekst... kao bilo je nesto izmedju njih , verovatno je pokusala da ga ucenjuje , pa to nije proslo... starleta prosecna...

magla svuda oko nas

pre 3 godine

jaaaooo koja prica, cekajte, jel ovo zaista moze da prodje kao " silovanje"?? posle je i kuci odvezao, otpratio je i do ulaza jer je napolju mrak, ovo je postalo komicno vise, koji su ovo izgovori i razlozi....

Balkanac

pre 3 godine

Za (Bole, 23. mart 2021 09:49)

Nije silovanje ali jeste mobing, a to je kaznjivo. Ovde je cini mi se bas to slucaj. Nije ona isla sa njime na udaljeno mesto, zato sto je htela nesto da nauci, vec da sebi prokrci put, jer cilj opravdava sredstva. Medjutim, sada izgleda ne moze da zivi sa sredstvima, pa se pokajala i resila da se opere. Osnovna stvar u zivotu je da kada donesete odluku, morate da budete spremini da sa njom zivite. A vi koji kazete kako se jasno culo da je rekla ne, pa da sam se na to zensko ne obazirao, jos bih bio nevin. E da, jos imaju vremena da me optuze za silovanje, jer nikad nije kasno. Da sam kojim slucajem stao kada su rekle ne, mrzele bi me do kraja zivota. Zene su cudo..

@c72

pre 3 godine

Teško je bilo šta reći, sta mi kao javnost mozemo znati, ona kaže jeste, on nisam i to je to...Mozda bi svjedočenje nekih trećih lica koja su bila u kontaktu sa njima u inkriminisanom periodu, koja ih oboje dobro poznaju dala neku jasniju sliku, da li su primjetili nesto neobično, neke znakove, ali opet teško...U svakom slučaju, ako se desilo tako nesto svakako da treba da prijavi istog momenta, kakva sramota, kakva stigma, istu noć je trebala da ga prijavi, ako se zbilja tako desilo.

Bedno

pre 3 godine

Danijela, ima nas koji ti verujemo! Vi koji na ovakav nacin komentarisete neciju patnju ste neljudi i treba da znate da zbog vas zene ne prijavljuju silovanje.

Poliglota

pre 3 godine

E nestretni Balkanci. Ne zapitate se kako je devojci bilo? Kroz kakve je psihičke boli prošla sve ove godine. Pobegla u Ameriku da bi pobegla od onog što joj se desilo. Zalosno kakvi ste neljudi.

Feđa

pre 3 godine

I da ga ne optuže, za silovanje dovoljno je što mu je zatvorila školu i sprečila buduća silovanja.
Koliko još Mika i Lečića ima u Srbiji?

zzzzz

pre 3 godine

Zašto je ćutala toliko? Vrlo je jednostavno isto kao i milena i ostale, ćutale su dok se sve to dešavalo zato što su znale da ako prijave one su sa glumom završile jednom za svagda. Pa sada kada su sve uspele onda ajde da pričamo.

Vanja

pre 3 godine

"Bravo devojko. I svaka ti cast! Da se razbije u paramparchad ta bolesna mizoginija i objektivizacija zene na svakom koraku. Bravo bravo bravo!
(danilo, 22. mart 2021 23:23)"
Svaka čast i tebi, Danilo! Retki su muškarci koji će ovako ljudski reagovati i izgovoriti prave reči, mene to uvek razneži. Nažalost, okruženi smo muškarcima koji na žene ne gledaju kao na ljudska bića, nego kroz uloge (sestre, majke, ljubavnice, sama je tražila, sponzoruše, kalkulantkinje) i kao na objekte. Hvala Danilo. A Danijeli veliko hvala što kao časna i dobra osoba pokušava da zaštiti druge žene od silovatelja, isturajući sebe i svoju ranu u prvi plan. Nisi sama Danijela!

Lol

pre 3 godine

Silovanje se danas tumaci na mnogo nacina...po meni su ovakve samo razocarane ili im se nisu ispunila ocekivanja...lutati sa nekim celu noc i provoditi se a zna se sta muskarac ocekuje ako se osamostali sa lepom zenom i to kao nije znala ili htela...lazi svoju decu a svoje kajanje bolje zadrzi za sebe...osudjujem one prave silovatelje i manijake koji su ocigledno umobolni a pametni ljudi to ne rade, oni tragaju za zenom koja zeli da im udovolji samovoljno a to posle ispadne kao silovanje ..ma daj to je izgleda postalo moderno u danasnje vreme ...!!!
(Kojekude cinis v'oliko...?, 22. mart 2021 23:01)

Aha, ako žena provede par sati sa muškarcem, popije par pića, onda mora da ima sex sa njim. Čak i ako odbije ona je znala za "pravilo" i "to je tražila".

NikolaBg

pre 3 godine

Ako je ovo uopšte tačno. Jer ako nije tačno, a ja verujem da nije, to je moje mišljenje, bilo bi pošteno da i tebe sačeka zatvor na jedno 6 do 7 godina.

Александар Павић

pre 3 godine

После толико година ово сад је њена реч против његове. Јер доказа материјалних нема. Да је отишла одмах у полицију имали би доказе у виду повреда и сл. Овако после толико година је тешко доказиво, а знамо да суд не функционише по принципу да неком верују без сведока и доказа. Зато жене, ако вам се нешто овако деси одмах у полицију.

lila

pre 3 godine

Ono kad neko pomisli da ste "laka roba",kada namiruje svoj ego,kada pomisli da je toliko moćan da mu je sve dozvoljeno.
To vam je kratki opis ovog lika.
Njegovi uzori su Vajnstin,Tramp,princ Endrju.Fino društvance.

Zasto?

pre 3 godine

Osuđujem silovanja i silovatelje...ali i one sto cute 10 godina(naravno ako su u tom momentu bile punoletne).Šok razumem,ali 10 godina.....Usput šta ima da se odvoziš sa nekim van grada, u pola noci....Dajes povod....želis lakšu karijeru???? Osuđujem sve ovo....i žao mi je žrtava, kazna za počionice....ali čekati toliko???Hoce li se sada oživeti karijera glukačka??Hoce li se jedna glumačka karijera ugasiti??? Sve je ovo skandal!!!

zmajognjeni

pre 3 godine

Ove sada već ulazi u sveru komedije. Uskoro, kako je krenulo, Eva Ras će priijaviti silovanje od pre 40 godina....
(Nick, 22. mart 2021 22:18)

Nek prijavi ako se dogodilo. Sta je problem? I kaze se sfera, a ne svera.

random_ime_koga_boli_uvo

pre 3 godine

Sta si trazila tu noć s njim, on čovek mislio da si tu noć s njim zbog njega i da ima zeleno svetlo... Čovek razumeo to kao sudar ....a ona razumela kao sta, ne razunem?
-Svakako njega ne opravdava to nista u nastavku priče, preterao ... Neće, nista pa sta biće druga koja hoće.... Ona mi deluje, pa odgovorus mu imas dečka i ćao.... Ona ima sudar s njim.... A on ego manijak, umisljen, prepotentan shvatio njen izlazak kao zeleno svetlo i nasrnuo.
-sta je zelela ona od sastanka, duboko u noć, da probaju Sekspira?
(zoran, 22. mart 2021 23:02)

Ja sam više puta bila u situaciji da sam gola u krevetu sa dečkom i iz bilo kog razloga mi opadne raspoloženje, mogu da mu kažem "ne" i istog trenutka prestajemo makar bili u pola seksa, tako da nije ona kriva što on ima previsoko mišljenje o sebi i očekuje da se žene bacaju na njega jer je poznat. Nismo životinje da ne možemo da kontrolišemo seksualne nagone i žrtva nije kriva ako napadač reši da se ponaša kao životinja.

Miki

pre 3 godine

U naprednom Američkom društvu je još gore po ovom pitanju,žrtve se javljaju posle 10-15 godina.Tako da mi Srbi ipak nismo najgori divljaci na svetu.

Pseudoharms

pre 3 godine

Da Vam objasnim kako ce ovo dalje da ide. Leku ce optuziti, covek osramocen, kao sto vec jeste i nikada vise nece snimiti ni reklamu, da ne govorimo o necem vecem. E sad, sanse da bude osudjen su 0%. Nece biti osudjen ni onaj iz glumacke skole, jer da bi se dokazalo silovanje, rec nije dovoljna. I sta onda? Ne ulazeci u to sta se stvarno desilo, mada imam formirano misljenje na osnovu ovog snimka, pouzdano nikada necemo saznati i imamo potencijalno i vrlo verovatno nevinog coveka, kome je unisten zivot. Ko ce za to da odgovara? U Srbiji, niko. I to vam je, tuzna istina.

sos

pre 3 godine

Kod nas, kao i obično, ova "moda" dolazi sa zakašnjenjem. U Americi su žene to radile još od 90-ih. I po pravilu bezuspešno, samo radi slave i novca.
Sada se kod nas pojavljuju neke nove Monike Levinski i slične.

Podrška za Leku.

Dobar dan

pre 3 godine

Dobar dan, molim da se moj komentar ne shvati ironicno, zaista me interesuje misljenje i jedne i druge "strane" koja razlicito komentarise ova silovanja, a i generalno muske i zenske populacije. Naime, desavaju se situacije kad imam jaku zelju ali me supruga odbije, najcesci razlog je da je umorna i da joj se to ne radi (imam utisak nakon 15g braka da se to cesce desava). Vecina muskaraca ce se sloziti da je potreban odredjeni nemali mentalni napor da se situacija prevazidje i mirno zaspi. Ponekad se desava da me supruga ipak zadovolji, oralno ili cesce manualno, i to nakon odredjenog ubedjivanja sa moje strane. Pod time ne mislim nista ekstremno fizicki, ali ipak najcesce pateticno jer moramo priznati da je situacija sa hormonima u tom trenutku vrlo jadna. Interesuje me jesam li ja tada silovatelj? Da li ce mozda ona vuci traume nakon povinovanja? Ili mozda i ja vucem traume nakon odbijanja? Zahvaljujem na misljenju, svako dobro.

Covek

pre 3 godine

Ne znam sta je istina od svih ovih prica a nije na meni ni da sudim. Postoji sud, policija, tuzilastvo pa neka rade svoj posao. Ako je kriv neka dobije kaznu.

Ono sto meni nije jasno jeste nacin na koji prica o ovome. "Mene je silovao moj kolega i prijatelj."

Da li žrtva, silovatelja moze da smatra prijateljem?

Opet ponavljam ne branim Lecica i ako je kriv neka ga kazne. Ali ne mogu ni da mu sudim jer nisam sud a i postoji mogucnost da je lažno optužen. Ne bi bio prvi kome se to desilo. Samo mi malo cudno nazivati prijateljem coveka koga optuzis za silovanje....

VladimirGM

pre 3 godine

Ni jedu jedinu reč joj ne verujem.
Kakva je ovo fora da se navodna silovanja prijavljuju posle 8 ili 10 godina. Onda se javljaju kojekakve organizacije koje se bave podrškom navodno silovanih osoba. Hajte, molim vas, pa ovo je lakrdija.
Za potvrdu silovanja je potreban i lekarski izveštaj a ne samo njena priča stara 8 godina.
Mora da joj se Lečić sada nešto zamerio pa je rešila da ga sjebe i ocrni preko medija koji jedva čekaju ovakve priče.

saja

pre 3 godine

Pogledao njeno izlaganje, dirnulo, dok nije dosla do dela gde kaze to su nase ocevi, braca itd. U prevodu svi smo mi potajni silovatelji.

Onda pogledao njen instagram, posle trece slike iskocila mi zila na vratu, posle poslednje para mi izlazi iz usiju.

Gde nestade fina devojka ispred kamere, tipicna americka zena devojka, porno glumice iz 80 -ih su za njih monahinje. Uzas, cime nas hrane.

Scania R500

pre 3 godine

jeste bre, sve ste silovane od jednom.... sad ce i moja baba da kaze da je silovana za II Svetski. Lepo kaze Lane Gutovic "ovo je sad postalo popularno medju glumicama da se javljaju kao silovane".

Primitivni ste i zaostali

pre 3 godine

Silovao je “ dragi prijatelj “. Šta reći...
(Miroljub, 23. mart 2021 17:30)

Sta nije jasno?!? Zasto ste skocili na zenu. Ona je fer, dragi prijatelj, covek kome veruje, postovani kolega, dragi rodjak- to su uglavnom osecanja prema osobama koje u vecini slucajeva pocine silovanje(seksualno zlostavljanje). Vama u Srbiji treba redefinicija pojma silovanja. 80% se desava od osobe od poverenja, a veliki deo bez upotrebe fizicke sile vec drugih sredstava prisile ukljucujuci ucenu, psihicku manipulaciju i sl. Zato se silovane osobe cesto oglasavaju kasnije, jer njima tesko da to prebrode. A mnoge i dalje imaju osecaj postovanja ili cak i ljubavi prema toj osobi. Primitivno je vase shvatanje.

Slobodan

pre 3 godine

Trebali ste ga odmah prijaviti....bilo bi lakše i Vama a I mnogima posle Vas!
Ali bolje ikad nego nikad mada će mu se sada to zlodelo teško dokazati, nažalost.

Mare

pre 3 godine

I sada posle 10 godina odlučila da progovori. Pre će biti da je odlučila da konačno izađe iz anonimnosti, jer je sada popularno biti silovan, naročito ako do tada niko za tebe nije čuo. Najgore od svega je što ovakve persone u potpunosti devalviraju reč silovanje i zbog toga će ispaštati prave žrtve silovanja.

M

pre 3 godine

Bila je to 2000. ili 20001.godina, oko pada Milosevica, Lecic je putovao s nekom monodramom po provincijskim gradovima, i tako je stigao i do naseg doma kulture. U sred monodrame odlucio je da je prekine i da krene s licnom anti-milosevicevskom tiradom. I mi smo bili protiv Milosevica, al nismo za to dosli da slusamo predstavu i kupili karte, niti smo provincijski idioti, iako zivimo u malom gradu. Bilo je nesnosno. Iz coveka je izlazilo ubedjenje da je on Bog sam, takva celicna sujeta, pretpostavka da je slusalac nizeg intelekta od njega samog, toliko se bio zalaufao, urlao.. mi smo izasli napolje, i zbog sadrzaja i zbog same duzine tog izlaganja. Ne bi me ni najmanje cudilo da ovaj covek pati od deluzija o sopstvenoj velicini, cak bi psihijatar mogao da se angazuje, a najbolje ce to znati bivse supruge, pod uslovom da nema revansizma.

Jelena 88

pre 3 godine

Lecic se oduvek "duvao" da je on neki zavodnik, meni licno je on lisicije ruzan. Ali imali smo priliku da vidimo da je ozenio 30 godina mladju zenu od sebe, svi smo se pitali na koju foru. Gledamo ga u reklami gde reklamira preparat za potenciju, gde on u zagrljaju mlade devojke i na kraju scene namiguje. Culi smo sad ovaj snimljen razgovor. Iskreno, meni to sve lici na navaljivanje i manipulisanje mladje devojke da pristane na seks,ali ne i napastvovanje i striktno primoravanje. Vise one muske fore. Sve u svemu mislim da covek pati od krize srednjih godina, raznih kompleksa, ali da li je bas i silovatelj to ne moze da se tvrdi. Treba ukljuciti u slucaj i Ninu Radulovic, ona je ipak bila udata za njega, pa posle razvedena, mozda je ona merodavna za pomoc u istrazi. Ona svasta nesto zna,sto joj se tu ne svidja...

Sly

pre 3 godine

Ajde da probamo da zaboravimo o kome je ovde rec i koliko je vremena proslo, htela bih da postavim iskreno, bez zelje za provokacijom pitanje muskarcima koji na sve ovo gledaju sa podozrenjem prema zeni. Bez obzira sta se desavalo pre cina intimnosti, ako vam neko kaze nemoj ili necu - odakle vam ideja da treba da nastavite? Dakle, mozemo da izadjemo, da popijemo pice, da veceramo, cak i da odemo u setnju ili kod nje ili njega, na sve to pristajemo zar ne? I kada na kraju tog "dejta" dodje do trenutka kad pozelite sex ako vam druga osoba kaze necu, nemoj, sta vam je tacno izgovor da nastavite? Zasto to ne ne prihvatite kao ne? Kakve veze ima sto ste pre toga izasli, popili pice, prosetali... Kako pristanak na dejt ili upoznavanje tumacite kao izricit pristanak na sex? Odakle je to? Pitam iskreno, zaista. Zakljucujem da ne biste bili toliko uporni da vam kazemo necu kad zovete na pice, ali kad dodje do sexa i cujete necu, to obavezno shvatite kao ajde, ipak hocu... volela bih da nam objasnite zasto je to tako i sta je to sto mi u tom trenutku treba da kazemo da biste ne shvatli kao ne, a ne kao "neckanje" a ipak bi htela.

Јабучило

pre 3 godine

I da ga ne optuže, za silovanje dovoljno je što mu je zatvorila školu i sprečila buduća silovanja.
Koliko još Mika i Lečića ima u Srbiji?
(Feđa, 23. mart 2021 10:06)

А шта ако оптужени није крив?

petar markovic

pre 3 godine

doslo vreme da covek mora da naglasava nesto sto se valjda podrazumeva a to je- treba osuditi bilo kakav vid nasilja, ali bilo kakav. sa druge strane, kad nam se vec serviraju neki detalji dogadjaja, imamo pravo i da komentariseno. meni je recimo ovde interesantno, da ona, pritom znajuci da je lecic ozenjen, pristaje da nasamo sa njim u kasne sate ide negde... uvek mi je kod zena bila fascinantno ubedjivanje sebe a i drugih u to da nesto sto jeste zapravo nije i obrnuto. dakle, ako te je u kasne sate zvao da te provoza malo kolima i da budete nasamo jasno je da mu nije namera da diskutujete o kvalitetu scenarija i o tome kako biste mogli da unapredite predstavu ili sta ste vec radili, nego da je zapravo drugi scenario po sredi. uostalom, sam njen odnos na ti sa njim, a koji je od nje stariji 30 godina, pa uopste ovaj razgovor ipak svedoci o odredjenoj bliskosti koja ipak baca malo drugacije svetlo na dogadjaj u odnosu na to kako se taj dogadjaj predstavlja. e sad, kakav je dogadjaj zaista bio to je na nadleznim organima da utvrdjuju....

Bumerang

pre 3 godine

Zgodno je za uporediti ovaj Danijelin slucaj sa Mileninim. Dakle ovo po meni jeste silovanje. Cinjenica da su kolege, da je svojevoljno izasla sa njim, ne menja nista. Ona seks nije zelela, a bila je primorana. Za razliku od ovoga, Milena se nekoliko puta vraca silovatelju (!?) To tesko da je silovanje, vise dobrovoljan odnos iza koga stoji neka ambicija. Mogu da prihvatim da joj je bilo gadno, da je bila odvratna samoj sebi, ali to ne menja sustinu. Svesno i promisljeno je usla u takav odnos. To nije silovanje.

boki

pre 3 godine

silovao me pre deset godina moj "dragi prijatelj" Pa zar se siledžije smatraju prijateljima? ja ovoj ne verujem ništa. Lečić je mogao u krevet da odvede bilo koju.Zene lude za njim.A ovu je odvezo van grada i morao da upotrebi silu.Ma daj bre

Bojan

pre 3 godine

Znamiljivo, bila silovana i mucena i posle cetri dana razmislila trezveno o celoj situaciji i dosla do zakljucka da nije dobar momenat da zove polociju. Onda se jednostavno pogledala u ogledalo i rekla sebi bice boljeg trenutka i na taj nacin se u potpunosti psihicki oporavila i izasla na ulocu nasmejana jer svaki novi dan je nova sansa..i tako...

Zoran

pre 3 godine

Ako je istina što joj se desilo,trebala je odmah da se javi u Hitnu,na pregled,gde bi se utvrdile povrede i psihičko stanje.Ovako,sumnjam da će,ako je istina,pravda biti zadovoljena.Svaka žena treba da brani svoju čast,mada,mnogo "lakih" žena ima danas,drugačije je vreme nego ranije.

Prebranac

pre 3 godine

Jedan komentar navodi kao primer gazdu koji vas ucenjuje gubitkom posla ako ne "spavate" sa njim.Ako pristanete znači sami ste krivi.Onda isto možemo reći i za nož pod grlom,sami ste pristali.Gde je onda granica između ucene,sile i pristanka.Ljude sa pravom kažnjavaju i za plaćeni seks,a kamoli ucenu i silu.

Anja

pre 3 godine

Mislite da je samo na Balkanu ovako... onda dodjete na civilizovani zapad i shvatite da je samo za nijansu bolje. Ali ta nijansa JESTE vazna. Ta nijansa je spasila mnoge zene.
Nijedna zena ne trzi da bude silovana, ali se mnoge zene nadju u situaciji da ne mogu da se spasu, bilo da je to parking gde moraju da ostave svoje vozilo kad ideu na posao, bilo da je u pitanju haustor, lift, kancelarija, pa i sopstveni stan. Isto vazi i za muskarce dok su deca. Slabiji su i na meti su.
Najcesce su silovatelji muskarci iz okoline zrtve (bilo muske bilo zenske). Neko sa kim se zrtva oseca bezbedno. Neko koga poznaje. Zato napasnik i ima pristup.
POznajem licno 4 zene s akojima sam dovoljno bliska da bi mi sipricali da su silovane: jedna od strane kum akad je imala 14 godina, druga od strane porodicnog prijatelja kad je imala 15 godina, treca od stranekolege sa sa 26. Samo je cetvrtu napoa nepoznat covek, koji nikad nije uhvacen. Imala je 24 godine. Niko nije bio prijavljen. Cak i devojcicu od 14 godina je bilo sramota. Nisam smela da pitam ko im je pomogao d aprezive, zvucale su tako same u svemu tome.
Roditelji ne ostavljajte decu cak ni sa prijateljima ili rodbinom. Nikada ne znate. U mom slucaju je to bila devojcica 8 godina starija od neme koju je zlostavljao otac i koja je meni pokusala da uradi nesto sto je njoj redovno radio otac. Dakle i devojcica moze da zlostavlja drugu devojcicu. Zivimo u uzasnom svetu.

SrbaB.

pre 3 godine

Podrška Danijeli i svim silovanim zenama.Pod hitno treba menjati zakon i maksimalno povećati robiju za manijake.Mnogi zakoni kod nad su truli jer na pr.i ako imaš za neko delo snimak to sud ne uvažava.Ispade da treba celo sudsko veće da prisustvune silovanju pa tek onda da se eventualno razmatra jeli silovanje ili nije.Ima i zloupotreba ali mislim da su zakoni namerno šuplji da bi advokati mogli da brane poznate ličnost i one koji ih dobro plate.

kmnccn

pre 3 godine

Ima moju punu podršju. )ečić mi je bio jedan od omiljenih glumaca ali ono kroz šta je ona prošla da bi ga prijavila i reakcija ljudi sada... nema taoretske šanse da bi sebi to učinila samo zbog promocije. Veruhem joj 100/100!

Ja

pre 3 godine

Neka je čekala i trideset godina, zločin ne zastareva. Zastarevaju dokazi u smislu fizičke povrede, ali to ne umanjuje niti ukida zločin. Ono što dotični sad pokušava se zove gaslighting. Specifičan način torture žrtve gde joj se nameće pitanje njene percepcije stvarnosti i događaja, dovodi se u pitanje njeno mentalno zdravlje i daje opravdanje zločincu za pričinjeno delo. Nešto čemu je većina stanovništva sklono. Gotovo uvek pitanje "šta je čekala? ma nema para, treba joj publicitet ma kakav bio, šta je radila sama s njim u mraku, šta je obukla". Tema je užasno osetljiva i prevazilazi fizički aspekt zločina. Ne utiče samo na žrtvu i kvalitet njenog života, već na sve kojima je do žrtve stalo - roditelje, braću, sestre, prijatelje. Pružite ruku povređenoj ptici, a kamoli čoveku. Puna podrška svim žrtvama zlostavljanja.

pedja Dorcolac

pre 3 godine

Ova je vec druga koja prijavljuje silovanje iz USA i to posle skoro 10 godina. Da se odmah razumemo, svako ko pocini silovanje treba da ide u zatvor najmanje 20 godina (ako se ja pitam). Ipak jedna stvar mi je cudna. Da se nisu mozda setile nacina kako dobiti asylum (ili ti azil) preko koga bi ostale na duze u USA a kasnije bi dobile pasos USA? Moze biti i to...

Ibro

pre 3 godine

Citajuci neke komentare koji sa podsmjehom prilaze ovako senzibilnoj temi zaista se pitam sta se desilo sa ljudima u Srbiji , gdje su nestali oni divni ljudi koje sam poznavao i sa njima zivot proveo.Ovo sad sa tom generacijom ljudina nije u srodstvu vjerujte. Svako dobro.

Pravi pijanac

pre 3 godine

Da su bili zajedno i imali odnose vidi se iz razgovora. Da se ona nećkala takođe se vidi.
Ali da se baš mnogo nećkala ne verujem, jer ne bi bilo telefonskog razgovora već bi ga blokirala i prijavila.
Što se tiče Lečića, verovatno je alkohol učinio svoje pa se on toga slabo i seća.
(Tygranis, 22. mart 2021 22:41)
Svako ko je 3 puta u zivotu pio alkohol zna da se "ne bi secao" od alkohola, moras da se obezglavis i napijes toliko da se to vecini desi mozda par puta u zivotu. I tada je upitna takva tvrdnja. Ono sto je sigutno u prici sa alkoholom da je bolest, da se otpustaju sve kocnice i da ga ljudi koriste kao izgovor da se "ne secaju", iako su 99 posto svega svesni.

Igor

pre 3 godine

@ Balkanac znaci sve je opravdano i sve moze ako je cilj da ti ne budes nevin? Hoces li tako objasniti stvari i svojoj cerki?
Pa sta ako bi te "mrzele"? (a realno, niko te ne bi mrzeo?

Milos

pre 3 godine

@Jabucilo - cak i ako optuzeni nije kriv, neko ko ima ovakve stavove o sexu (ja sam bogom dan i mogu da opstim s kim pozelim i tom nekom treba da je cast) ne moze biti pedagog. Ne znam za tebe, ja svoju cerku ne bih voleo da posaljem u takvu skolu, tako da hvala joj bar na ovom otkricu

Vatra

pre 3 godine

Mene napade neka budala i pobismo se na ulici. Odem u policiju da prijavim, oni gledaju fudbal totaalno ne zainteresovani. Jedan kao, sta da prijavis nije ti nista. Nije ali je moglo da bude. Jel si se branio ? Jesam. Eto vidis, on je mozda prosao gore od tebe. Pa ko je koga napao ja njega ili on mene, sta ne smem ni da se branim? Pricate kao da je nornalno da dok idem kuci s posla budala skoci na mene i pocne da me udara. Pa nije normalno, ali znas koliko toga ima.
Meni je samo proslo kroz glavu, da dodje neka devojka ili zena da prijavi silovanje, oni bi uzivali u toj prici, podsmevali bi se, ko zna sta bi im palo na pamet i kako bi se ponasali. Nema nikakve prostorije niti volje da se takve osetljive stvari prijave nekoj nornalnoj osobi.
Eto jedan od razloga zbog cega neka nece da prijavi silovanje jer ce biti jos i osudjena, omalovazavana. Pa cekao bi je jos jedan krug pakla. Jedino da ima pare pa da plati nekog nezgodnog advokata koji bi to terao,ali koliko njih ima takve mogucnosti ?

Na stranu sad sto devojke i zene vole uspesne muskarce pa su im se kriteijumi sveli na to ko je koliko uspesan, a ne ko je kakav covek. Ali u svakon slucaju, kriv je napasnik, a zene bi mogle malo da promene kriterijume, mozda bi namirisale sadistu pre nego sto bude kasno, malo zaboravite reputacije, titule, pozicije i pare, gledajte ko je kakva osoba.

MGTOW

pre 3 godine

Nije na nama da okrivljujemo jednu ili drugu stranu. Sud je tu da utvrdi sta je bilo. Ako je bilo silovanje treba da odgovara ali ako nije bilo silovanje onda ona treba da odgovara istom zaprecenom kaznom kao za zlocin koji je prijavila. Kada se silovanje dogodi treba ga prijaviti sto pre. Posle 10 godina plasim se da nema dovoljno dokaza i da je ovo njena rec protiv njegove.

Pantelija

pre 3 godine

Ako ti gazda kaze "dodji na seks ili ti dajem otkaz". Ti bas ne bi htela, ali ako ne dodjes gubis posao(koji ti strasno treba i ne mozes da dobijes drugi) i resis da pristanes.

Ko misli da je to silovanje neka mi da +, a ko misli da nije neka mi da -.
(Bole, 23. mart 2021 09:49)

Nije silovanje vec zloupotreba polozaja. Moze se podvoditi i pod drugim clanovima.
Sto se tice doticnog, nije cvecka ali se sve svodi na njenu rec protiv njegove.

Из угла

pre 3 godine

Ako ti gazda kaze "dodji na seks ili ti dajem otkaz". Ti bas ne bi htela, ali ako ne dodjes gubis posao(koji ti strasno treba i ne mozes da dobijes drugi) i resis da pristanes.

Ko misli da je to silovanje neka mi da +, a ko misli da nije neka mi da -.
(Bole, 23. mart 2021 09:49)

Ovo je zlostavljanje na radu ili mobing:
https://mobing.rs/zlostavljanje-na-radu-opste-informacije/

i mora da se prijavi, kada kažeš ne i izgubiš posao. Ako kažeš da, onda toneš i fizički i psihički.

Johny Logan

pre 3 godine

@uh
Lep komentar, mislim da stvarno odlikava stanje kod zene kad se to desi. Ja nikad nisam bio "uporan" kad zena kaze ne i iz tog razloga mozda nisam i imao mnogo zena. Oni koji su uporni i macho, u mnogo slucajeva se igraju sa tim gde je granica izmedju biti uporan i silovanja. LEcic je izgleda ovde malo presao tu granicu. Mislim i da zene cesto ne znaju da stave do znanja da stvarno ne zele seks i da je svaki dalji nastavak protumacen kao silovanje.

e

pre 3 godine

Svako silovanje je neprirodno nasilnički blud i kao takvo je krivično delo. Ova lepa glumica je MORALA odmah da prijavi nasilnika, u bolnici da ispitaju tragove spreme. Ovo pišem ne za nju već za svaku ženu koja ne daj bože bude silovana. Naravno da se žene stide a neprijavljivanjem štite napasnika.Slatke su mi one gospođe koje posle 10 i više godina skupe hrabrost da prijave silovitelja, a najslađe su one koje pišu da su silovane više puta u nekom vremenskom periodu.

Saša

pre 3 godine

Nije mi jasno zašto se sex uvek postavlja kao čin u kome je žena objekat a muškarac subjekat ? Osim, ako nije neka bolest u pitanju ...

gradjanin

pre 3 godine

Što se mene tiče svako ko siluje na višegodišnju dvocifrenu robiju, svako ko laže o silovanju takodje. Problem kod nas je što se od ranih 90tih prvo situacija dovede do pred linč, pa sudu ne ostaje ništa drugo osim da dosudi prema javnom mnenju.

ANALiticar

pre 3 godine

Sud treba da dokaze dal je ona stvarno poverovala kad joj je rekao da ce samo da slusaju ploce, ili je tacno znala sta ce da se dogodi.
Hoces da budes mangup, mislis da mozes da se izvuces iz svake situacije, a onda ukapiras da ima vecih igraca od tebe.

Drndo Maroje

pre 3 godine

Ne bi me iznenadilo da i Čkalju optuže za silovanje!!!
(panke, 22. mart 2021 22:50)

Pretpostavljam da je ovo pokusaj sale, ali zaista zvuci gorko.
Gorko , iz razloga jer je Ckalja jedan od rijetkih Profesionalaca nase glumacke i filmske scene.
Kod nas se uvrezio obicaj da cim te prime na akademiju to se shvati kao blanko karta za hedonisticko divljanje. Loci, pusi, smrci,mrci, krkaj... snimanje sutra ujutro? Ma daj, polako malo da progledamo, aj jednu uz kafu...
Pogledajte kako izgledaju domaci muskarci glumci uporedjeni sa stranima. Kao dvadest godina stariji, oronuli, nispavni, mamurni lesevi. Telo je glumcu alat a ne smetliste..
Ckalja je bio vrhunski profesionalac, nigde nije kasnio, nikad se nije pojavio nespreman.
Majstor svog zanata.

E pa stvarno

pre 3 godine

Kakve veze ima sto je bio ozenjen Ninom pobogu?
Svrljao je na sve strane to nije tajna pa je i ostavio, tu istu Ninu.
To sto vi ne biste u svojoj fantaziji varali i ostavili Ninu to je vasa stvar