Sreda, 29.04.2020.

18:55

Novak na Instagramu o kosmičkoj alhemiji, epigenetici: "Viša sila je omogućila da se bavim tenisom"

Izvor: B92

Novak na Instagramu o kosmièkoj alhemiji, epigenetici: "Viša sila je omoguæila da se bavim tenisom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

247 Komentari

Sortiraj po:

wowo

pre 3 godine

Neobrazovani komentatori koji ne znaju ko je GAndi, Hesse, zen, meditacija i koji povezuju ove pojmove i Velike ljude sa sektama su odavno uz pomoc rijalitija i Instagrama izgubili zdrav razum ... nikad ga nisu ni imali zapravo.

Hm

pre 3 godine

Ovim nesrećnici a što pišu protiv Novaka: čovek je pročitao više knjiga, govori više jezika nego velika većina vas.
(Aleks, 30. april 2020 10:36)

Sto se knjiga tice nije bitno koliko je procitao vec koje knjige je procitao.
A za jezike svaka cast.
Sve to ne znaci da je obrazovan, mnogo jezika govore i prostitutke. Novak je neobrazovan sto je normalno za vrhunskog sportistu, takav im je zivot. Zato ga i vrte gurui i deru za pare naravno. Prvo brat a sad i on. Jadni roditelji.

Masha

pre 3 godine

O cemu se ovde radi? Zasto postoji toliko zacudjenih komentara?

Ako navijate za njega u tenisu navijajte, ako vam se ne svidja njegova filozofija zivota nemojte je pratiti. Vrlo prosto. Ako hocete od njega da napravite nesto sto nije - gresite. Ako zelite da on bude samo teniska masina jer je vama tako lakse, to je sebicno.

Poznato je da je Novak vrlo religiozan, voli zen, budizam, praktikuje jogu, veruje u sveopsti smisao. Meni te ideje nisu nepoznate niti daleke. Poslusala sam njihov razgovor o kojem se ovde prica i nasla neke vazne pouke i za sebe i za svoj zivot. Uzdravlje Nole, svako dobro!

Ikac

pre 3 godine

(Goa, 29. april 2020 21:50)

Molim da ne poredite Đokovića sa Nikolom Teslom. Prvi je vrhunski sportista, jedan od najboljih u istoriji i to je to. Drugi je naukom doprineo mnogo čovečanstvu. Poređenje je uvredljivo prema Tesli. Uz Teslu idu Milanković i Pupin, ne Đoković.

CATAPA

pre 3 godine

Postoje samo dva mehanizma vladanja masom: da te vole ili da te se boje. Nije ni bitno da li su motivi za jedno ili drugo stvarni, njihovo osećanje je stvarno. Novak se previše posvetio onom prvom, misleći da će udvaranjem masi postići to da ga vole, a postigao je samo da ga neki vole, a neki mrze. Ovi koji ga vole, vole ga dok pobeđuje, ovi koji ga mrze, mrzeće ga uvek. Očigledno, takav mehanizam nije dovoljan, slanje srca nije dovoljno.
Kako postići da ga se boje? Jedan način je Kiriosov koji u teniskom svetu ima neuporedivo veći status nego što rezultatima zaslužuje. Kiriosa se boje jer je nepredvidiv, neko će reći i lud, ali to ludilo daje rezultate: on ne gubi simpatizere ni kada gubi mečeve.
Đoković je ovu pauzu i epidemiju iskoristio najbolje što se moglo. Naravno, daleko je još od toga da ga se boje, ali za početak je dovoljno da bude "čudan". Svaki mesija je u početku bio čudan, onda su počeli da ga se boje, a na kraju da ga obožavaju i oni koji su ga mrzeli.
Onaj koji odmah obori drvo je drvoseča. Onaj koji obori drvo koje je pre toga grlio, taj je mesija. Lažni mesija ili pravi mesija? Pa ne postoje ni lažni ni pravi, postoje samo ubedljivi i neubedljivi.
Da li je ovo uspešna strategija, efikasna mistika? Ne znam. Tesli nije bilo, ali svet više nije racionalan ni onoliko koliko je bio u Teslino vreme. Naravno, Đoković je tek puki "prebacivač loptice", ali šta tek reći o onima kojima je neki oblik udaranja lopte postalo najvažnija stvar na svetu?

nn

pre 3 godine

Citam komentare i ne verujem. Čovek ima svoje razmišljanje, veruje u snove i vredno radi da to i ostvari. Pre 3 godine sam počeo da čitam modernu psihologiju na preporuku klijenta (čovek koji ima par firmi u Srbiji, koji je šlogirao i potpuno se oporavio bez ikakvih posledica) kome sam držao privatne treninge i primenjujem je u stvarnom životu. 70% posto stvari sam ispunio u SRBIJI!!!. Prosto je neverovatno šta čovek sve može da ostvari u životu, samo mora da bude drugačiji od drugih. Bivši drugovi su toliko bili zatucani da je to neverovatno. Njihov cilj kao i 90% Srba je da zavrse školu, zaposle se i tako lutaju kroz život bez cilja. U Jevanđelju po Marku ima deo koji kaže: Imajte veru u Boga. Zaista, kažem vam, ko kaže ovoj gori: digni se i baci se u more, a ne posumnja u svome srcu, nego veruje da će biti ono što govori, biće mu. Zato vam kažem: sve što molite i tražite, verujte da ste primili, i biće vam.

Tražite, radite, verujte i ostvariće se sve. "Kakve su vam misli takav vam je i život"
I znam da ću dobiti ogroman broj minusa od ovih 90%, i pozitivnih ocena od ljudi koji me razumeju.

Dejan S.

pre 3 godine

Ma da - čist egoizam. Ti si centar sveta, tebi je omogućeno da pikanjem loptice preko mreže zarađuješ milione, ali je zato taj bog, ta viša sila u potpunosti zanemarila potrebe miliona dece koji umiru od gladi ili čija je jedina želja, ne namera da pojedu nešto u toku dana. Ali jok more bog je hteo da baš ti zaradiš 50 miliona. Ko jebe ovu mizernu decu što nemaju namere da postanu najbolji (šta god), nego samo hoće da prežive. Ko im jebe mater.

Александар Секулић

pre 3 godine

Христос васкрсе - Радост донесе.

Он је тај који Јесте, браћо и сестре, једино решење против смрти.
Остало су приче, причице и непроверене гласине...
Просто питајте сами себе - шта ћемо у тренутку када осетимо да смо на крају нашег живота?

zoki

pre 3 godine

"...Nego čime se bavi ovi njegov sugovornik?je li čovik možda pekar, lekar, apotekar?
Ili možda prodaje ovu filozofiju i na taj način zarađuje novac u znoju lica svog? Ovo je neki linčina koji dobije alergiju od rada i prodaje blefove bogatoj klijenteli..."

Osim što "prodaje blefove", Šervin prodaje suplemente. One tipa tečno srebro, mačji nokti... One za koje se Đokovići hvale da uzimaju oni sami, i da daju svojoj deci (umesto uravnotežene ishrane).

Taj Šervin je tipičan kalifornijski prodavac nju ejdž magle, a Đokovići su se potpuno upecali.

Ovo je tek početak, nažalost.

Sasa

pre 3 godine

Jos samo fali da se uključi i Tom Kruz sa Novakom da nas uče kako su nas vanzemaljci stvorili .Tesko meni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dekkson, 29. april 2020 23:22) # Link komentara

Nije iskljuceno kako smo mi, u stvari, vanzemaljci, a da toga nismo ni svesni. Iako mi je logicki nezamislivo, zelim da verujem u Boga, a razlog jesu moji najblizi ukljucujuci i sebe, cinjenica da ne prihvatam, a razumem, da smo gomila misica i kostiju vodi me ka zelji o postojanju drugog sveta nakon smrti. Plasim se da je to iluzija, odbrambeni mehanizam mozga kojem je smrt doslovno neprihvatljiva i na takav nacin nas po rodjenju vodi napred, oblikuje sliku o smrti kao necemu sto se desava drugima.
Tom Kruz i Novak su izgubili kompas, razlika je u stepenu, ali ne treba im radi toga braniti da pisu i govore, zivot je jedinstvena sansa.

Dejan

pre 3 godine

Obraćam se onima koji nisu zlonamerni botovi.Kada takav šampion priča o nečemu,probaj da to ne samelješ svojim prostim filterom već uzmeš u obzir i ako ne razumeš pročitaš nešto o tome ili jednostavno ne kritikuješ.Hvala!

Aleks

pre 3 godine

Ovim nesrećnici a što pišu protiv Novaka: čovek je pročitao više knjiga, govori više jezika nego velika većina vas. Pri tom misli, razmišlja. I zamislite rezultat, time je postao najbolji na svetu u onome što radi multidisciplinarno..kroz znanja iz medicine, fitnesa, psihologije, statistike i još ponečega. A vi? Šta ste vi uradili u životu?
Žabokrečina palanke...

Vlada

pre 3 godine

Nole je renesansni duh, sve ga zanima i čovek razmišlja o raznim stvarima, za razliku od nekih iskompleksiranih likova koji imaju nau mu samo kako će da oblate nekog na internetu!

Pisss!

pre 3 godine

@Upss!
Zato sto je cenzura tamo malo jaca. Eto zasto. A volite vi svakog ko ima para, to je odlika svih iskompleksiranih ulizica. Za pare bi prodali i majku rodjenu. E to ste vi. Ko da zaboravi kako ste bezali dok su drugi dolazili da vam brane dedovinu. Nije vas dzabe Arkan samarao.

@

pre 3 godine

@Tara
Vi sektasi ste generalno neobrazovani, pa vam obrazovanje smeta. Nesposobna si skolu da zavrsis, a mislis da znas nacin na koji svemir, zivot i energija funkcionisu. Tipicne odlike sektasa.
Od naucnika culi za Teslu, pa ne moze bez njega nijedan razgovor da protekne.
Neki ga nisu razumeli pre 100 godina, ti ga ne razumes ni danas.
Tesla je bio naucnik, ti si budala koja se uporedjuje s Teslom i koja misli da je polupismeni teniser nivo jednog Tesle.

Majkl Džondar

pre 3 godine

Evo ga ona loša strana u Srba a to je malo zatucanost. Niti gledam njegove snime, niti čitam članke o ovome. Za mene je on legenda a njegova mišljenja su njegova.

Slavica

pre 3 godine

Nismo ni svesni koliko raznorazne stvari(hm) zatupljuju našu podsvest, koliko niskih vibracija konzumiramo dnevno..i kako ne biti zombi..
Poštovanje Novače. WWG1WGA

NS oldtajmer

pre 3 godine

Auu !!! ne valja..... NE VALJA.... nesto ne valja sa njegovim najacim oruzjem - mentalnim sklopom !. Iskreno se nadam da nije kraj njegovog igranja tenisa. Bavice se on jos dugo tenisom, ali da li ce ga i igrati ??!!

JovanVBBG

pre 3 godine

Njegova neobrazovanost, njegova stvar. Njegove pare, nek sve da vračevima. Ali to sto koristi svoj uticaj da putem drustvenih mreza namece ove bljuvotine !!!! Ja bih nasao neki clan po kome je ovo krivicno delo. Ili ga, prosto, uveo u zakon. Bruka.

neki veliki dr

pre 3 godine

To je to... Idolopoklonstvo, okultizam, kundalini joga, sekta... Žao mi je čoveka stvarno, takav uspeh napravi a toliko negative je u njemu i oko njega, toliko neke patnje. Može li neki psiholog da objasni ovaj fenomen?

Putujuca Dzulija

pre 3 godine

Čovek je očigledno upao u neku sektu. Čini mi se da je i pominjao, jednom prilikom, neke lajf kouče ili tako nešto. Ipak, treba da se bavi samo sportom, u tome je najbolji. Nije se za igrati takvim stvarima. Dovoljno da pročitaš pa te sve neka jeza hvata, po malo su budalaštine...

neki veliki dr

pre 3 godine

To je to... Idolopoklonstvo, okultizam, kundalini joga, sekta... Žao mi je čoveka stvarno, takav uspeh napravi a toliko negative je u njemu i oko njega, toliko neke patnje. Može li neki psiholog da objasni ovaj fenomen?

Mitar

pre 3 godine

@Kuku meni da mu nisu sipali drogu u doping?
(pravnik, 29. april 2020 23:45)

Ma nije to,ruski virusolozi otkrili da koronavirus moze da unakzi ljudski mozak,mozda je Djole negede uvatio virus,a ne zna.

NikolaBg

pre 3 godine

Ne verujem u ovakve stvari, ali ima i par tačnih. Tačno je da je sudbina nekom majka nekom maćeha. Tačno je i da moramo imati ciljeve u životu i radu i težiti da uvek bude bolje. Ponekad je dobro i maštati, jer tako izađemo malo iz realnosti, a kada se vratimo, dobijemo još više snage da se borimo dalje.
Nole, vrati se ti živ i zdrav na teren i nemoj o kosmičkoj energiji, jer sreća je relativna stvar, kao kad izađeš na ispit i dobiješ 10 ili 6, spremao ili ne.

neki veliki dr

pre 3 godine

auuu sad je totalna konfuzija u glavama nolomana turbo-pravoslavaca
(peta mesna, 29. april 2020 19:17)

Pravo u centar! Hahahaha da li postoji gori i bezbozniji narod od nas? Odrekli se Boga zbog tenisera, licemeri najgori

Apatrid

pre 3 godine

Koje gluposti, kakvi andjeli, bogovi, zagrobni zivot... Ko danas veruje religijma, bilo da su budizam, islamz hriscanstvo, ili pak ove nove new age kvazi paganske izmisljotine?

DAVOR

pre 3 godine

Voleli smo Kasijusa Kleja i ustajali zorom pored svih njegovih eksentricnosti koje su dovele i do promene vere i imena u Muhamed Ali. Zasto ne bi voleli i naseg Novaka Djokovica?!?!

Ivan

pre 3 godine

> naglašavajući da svako ima svoju istinu i da su sve istine ispravne.

Hristos kaze: "Ja sam put istina i zivot".
Nije svaka istina ispravna, samo jedna je ispravna.

skr

pre 3 godine

"Ne veruj zato što je to mudrac rekao,
Ne veruj zato što je to uobičajeno mišljenje,
Ne veruj zato što je to zapisano,
Ne veruj zato što je to prorečeno,
Ne veruj zato što neko drugi to veruje,
Ali veruj sam onom što si sam prosudio da je istina"

Gautama Buda

jovan

pre 3 godine

" Jako bogati ljudi su cesto jako lakovjerni, osobito ako su prva generacija bogatasa, to su oni koje zovu new money. Povjeruju da su posebni da samo oni mogu nesto razumjeti sto niko jos nije smislio... Old money pak jako polaze na obrazovanje i ovo im je jako tesko, ako ne i nemoguce prodati. Zao mi je sto je Novak toliko naivan i lakovjeran."

Zato sto nemaju tradiciju.A to je veoma vazno. " usao iz gumenjaka u lakovane cipele "

Alcale

pre 3 godine

@Tara

Hahaha pa njima je teško i duži naslov da pročitaju a kamoli da shvate o čemu Novak priča :).

Ma ej dobro je, nekada su ljude zbog ideja i vizija spaljivali danas ih samo nazivaju ludima.
Zato je super laka ova manipulacija strahom nad vecinom! Većina je neobrazovan čak i sa doktoratima, i ne želi da proširi svoje poglede i da sukobi svoje stavove.

Drže se svog stava, mišljenja znanja iz čiste iskompleksiranosti ili pak totalnog neznanja o bilo čemu sem o onome što je servirano na main stream media!

zoonpoliticon

pre 3 godine

au brate čim neko počne da priča o nečemu duhovnom odmah osuda! Mnooogo smo duhovno prazni!
Nemam pojma o čemu priča Novak-to je njegova stvar, ali apsolutno nema razloga da ga prozivate i omalovazavate. Ako vam se ne svidja njegova duhovna strana nemojte ga pratiti na instagramu i nemojte da čitate članke o njemu. Gledajte tenis ako vam se svidja kako igra ako ne-nemojte ni to. Vaša stvar.

uzimam.kokice

pre 3 godine

Dečko je potpuno poludeo. Pa... Makar su se našli on i Jelena su isti zapravo. Drago mi je zbog njih. A ovo su teške gluposti, transfer blama.

nikola

pre 3 godine

Ne znam ko je šta uradio u svom životu, ali svi ovi koji su negativni u komentarima prema Novaku, ne verujem da mogu da mu bilo šta sugerišu u bilo čemu, a pogotovo šta će da govori a šta ne. Mentalnu snagu nam je toliko puta pokazao na terenu, a to nije samo od treniranja mišića i udaraca, već i psihe...

P-76ers

pre 3 godine

> svako ima svoju istinu i da su sve istine ispravne

A ja kad sam učiteljici tvrdio da je za mene 6 * 3 = 22, to ništa, nego dvojka?
Sad lepo vidimo da svako ima svoju istinu i da je moje rešenje ispravno.
(Gmaz, 29. april 2020 20:22)

Moja učiteljica imala sasvim drugačiju istinu...

6*3= kec kao vrata...

sladoledsmesom

pre 3 godine

Naravno da cete sada da ga razapnete. I Teslu bi vi razapeli ali srecom nije bilo kako da cujete sta sve radi. Djavolom bi ga proglasili. Citajte knjige “dame i gospodo”. Kad bi znali sta vam sve skriva molitva i Ocenas zinuli bi. Cutite i pustite Novaka da prica, zna sta prica.. a vi se edukujte malo. Nije edukacija samo fakultet. Postoji duhovnost, postoji energija.. a to se ne nalazi samo u crkvi. Strasno je citati ove komentare i videti kako ste kao noj sa glavom u pesku ali spremni da gadjate.. a pojma nemate. Citajte Walsh-a, citajte Lipton-a, zagrebite malo dalje od blogerki, you tube-a i materijalnog ako umete. Novace, imas svu podrsku. A oni ce shvatiti. Kao i sa Teslom mozda.. za 100 god ali ce shvatiti jednom. Sad ih pusti nek im budes ludak. Svi koji su znali sta pricaju su uvek prvo delovali kao ludaci. Dolazi vreme energije.. i krajnje je vreme da se o tome sazna, prica i prihvati. Radosna nam zora kad te sustine shvatimo!
(Tara, 29. april 2020 20:11)


Pusti to nego reci ti nama jesi li prenela nekretninu na vrhovnog gurua i kad će taj obećani vasionski brod biti gotov da vas prešalta na drugu ravan postojanja?

Nadezda Spasic

pre 3 godine

Sve to ima u pravoslavlju, nema potrebe da luta... Najlepša filozofija života... Dati odgovori na sva pitanja.Problem je u tome što naš narod ne poznaje svoju religiju, jedan deo ljudi je svode na običaje, paljenje sveća, jedan deo na sujeverje, jedan deo se zbog ovih prvih zgražava i odbija sve, jedan deo odlazi u neku krajnost,... A ovi što im nije jasno zašto se bavi sa tim stvarima, pa svaki inteligentan čovek ima potrebu da se bavi sobom,smislom...

miki

pre 3 godine

Ja ne razumem nas Srbe. Ikone u pravoslavlju placu na sve strane. Cuda se desavaju po manastirima pred mostima i ikonama. Nasa vera je prelepa i odgovara na sva pitanja. I on je to nekad koristio. Sta ga je skrenulo sa puta.?Losih svestenika i monaha ima ali sta je sa dobrima koji stalno misionare i stavljaju sebe u nezgodne situacije.Sta je sa prorostvima svetih otaca, ave dzaba kad nema ko da cuje. U svetu nazaloost imaju uticaj samo bogati i poznati ljudi. To je zbog naseg kompleksa i zavidnosti zbog njihovog uspeha. Covek treba da ima svoj stav i da bude nepotkupljiv. Svakom je dragi Bog dao drugacije. I merila uspeha su za svakog drugacija, bar bi tako trebalo da bude. Zasto je merilo uspeha samo biti bogat i poznat. A ostale stvari kojih ima milion a ne mogu se kupiti, sta cemo sa tim. Ko nije citao bibliju treba da je procita, tamo stvarno sve pise. Ne mora ici u crkvu, ides kad ti se ide. Ali bar shvatis i naucis neke osnovne a neke duboke stvari i dobijes puno odgovora. Znam da imamo svog Gospoda, Bogorodicu, svete oce. Svake godine u Jerusalimu na Hristovom grobu se spusta oganj duha svetoga. Pa sta nam treba jos da bi poverovali i shvatili. Znam treba preuzeti odgovornosst i delovati, ali to niko nece. Zato je lakse verovati u lazi i bito neodgovaoran. Zato i prorocantvo u noom zavetu kaze da ce se spasiti jako mali broj ljudi. Ne cudi me. Ostanite s'bogom. Svako dobro.

P-76ers

pre 3 godine

Puno mudrosti je nastalo onog trenutka kada smo zanemarili prirodu...

Probaj lavu ili tigru da prodaš priču o energiji oči u oči...

Nekako je priroda ipak jača...

Dr. Arslanagic

pre 3 godine

Epigeneticar post’o!!! Voleo bi da cujem to predavanje verovatno je puno naucno utemeljenih cinjenica. Ko od komentatora zna sta je epigenetika? Za to je potrebno ozbiljno poznavanje molekularne genetike, strukture DNK i mehanizama kontrole gena. Djokovicevo pravo ali cini mi se da postaje sve smesniji kako se sve vise uplice.

Vlada

pre 3 godine

Чекај, сад ви говорите Новаку да је одлепио и чега он треб да се држи?!? Сетите се оног детета које каже да ће бити шампион и гле, он је данас један од ако и не највећи тенисер икада. Дакле, поставио је себи циљ, од малих ногу. И ето га. Он свакодневно ради на себи и побољшању себе. Самосугесгија, чисте мисли, повезивање духа и тела. Кад год помислите да се правите паметни и да му дате савет, сетите се где је он а где сте ви.
(Г, 29. april 2020 19:33)
Iskreno, ne bih se sa njim menjao, ne bih hteo da sam na njegovom mestu.

budibogsnama

pre 3 godine

Nije viša sila, to se zove Bog.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sef, 29. april 2020 22:00 To jeste visa sila, i zove se na hiljade razlicitih nacina. Visa je jer je ne poznajemo direktno, vec smo pod njenim uticajem i snagom. Osim ako ti imas neke informacije koje mi nemamo, ili je poznajes iz prve ruke? Ne? Tako sam i mislio. Do tada, svako, pa i Novak, ima pravo da o toj sili razmislja. Meni je fascinantno koliko je negativizma ovde prema ovom momku, zato sto se bavi ezoterijom. Treba da bude glupi sportista, da samo lupa reketom, jer je to vama shvatljivo, i uklapa se u vasu usku sliku o tome sta on treba da bude? U tome je vec najbolji, ostvario se, i sta je cudno sto hoce i drugim stvarima da se bavi? Da istrazuje? Nevetovatno koliko smo ogranicen narod, i to najvise oni koji za sebe misle da su emancipovani.

Bilja

pre 3 godine

Komentari....po njima se vidi kakav smo mi narod.Plitak, neobrazovan, okrenut samo ovozemaljskom životu i egzistenciji, tj.materijalnom, ako osim svoje profesije te interesuje i nešto drugo (osim konkretnog zanata), ti si "prolupao". Lično, potpuno se slažem sa Novakovim razmišljanjem, ali sam "upala" u svakodnevicu i retko imam mogućnost da sa nekim razmenjujem svoja razmišljanja o nečemu što je tako duboko u nama. Kosmička energija postoji, zvali je mi Bog ili kako god, koja upravlja našim životima. Ništa nije slučajno. Čovek snuje, a Bog odlučuje. da li Vam se iks puta desilo da nešto planirate, a sve okrene drugačije, pa se nervirate, padnete u bedak!? E, tu je razlika između onih koji razvijaju svoj um i onih koji slepo idu kroz život. Novak je to objasnio na jedan, običnom svetu, komplikovaniji način, jer je dostigao viši nivo. Nikola Tesla je isto bio smatran čudakom, smejali su mu se, a niko ga do sada nije prevazišao. Dobro je što Novaka interesuje i neštodrugo osim tenisa. Živ i zdrav mi bio ponosu naš i jesi poslat od Boga u ovim teškim vremenima za srpski rod. Pozdrav!!!

Milojko

pre 3 godine

Pa covek je u pravu, prica ono o cemu je Napoleon Hill pisao nakon 20 godina istrazivanja najuspesnijih ljudi svog doba. I potpuno se slazem s covekom, prvo procitajte nesto, analizirajte malo svoj zivot pa onda komentarisite.

Mada prosecan komentator ne vidi dalje od pinka i hepija.

Moneriman

pre 3 godine

Decko pikaj loptica to vežbaš ceo život i u tome si najbolji, a te dubokoumne teme ostavi ovima koji su ceo život vežbali mozak i vreme proveli u školi na fakultetu, među knjigama...

Alkos

pre 3 godine

Novak "Treće oko" Djoković i prodavac preskupih suplemenata u epizodi "Vasiono čuješ li me ? "

Ja se iskreno brinem za njega. On na vrhuncu karijere i u vec zrelim godinama i sa dvoje dece nije još uvek našao smisao i razmišlja kao tinejdzer neutemeljen a podlozan svemu. Kad postane nerelevantan u tenisu on će biti potpuno izgubljen čovek. Ovo ima smisla samo ako mu je ovaj prodavac suplemenata pomogao oko dopinga pa su se dogovorili da ga malo reklamira.

Milos84

pre 3 godine

Nesto se mislim, otkad je javno rekao svoj stav o vakcini, odjednom su se svi kao okrenuli protiv nase legende na komentarima na b92 portalu. Onim neutralnim ljudima koji razmisljaju iskljucivo svojom glavom postavjam pitanje: Da li zaista preko noci su se svi okrenuli protiv Novaka samo zbog jedne takve izjave?! Procenite sami. Pozz

Смрда

pre 3 godine

Одличан пример некога ко је уложио огроман труд у ударање лопте, уместо у образовање, када лопте нема, најобичнији балван. Вратиће се лопта, биће опет све као и пре.

Tomasevna

pre 3 godine

Petar Petrovic Njegos je bio svestan svog genija.U svom testamentu,koji se smatra jedinstvenim knjizevnim delom,napisao je da u sebi oseca svojstvo Boga.

Fedor

pre 3 godine

Umesto da je svoje potencijale i fascinantne psihičke sposobonosti koje, evidentno ima, prebacio na polje opšte priznatih naučnih oblasti psihologije, psihijatrije..., on je čovek, potpuno zaobišao realan svet i otišao u nekakve spiritualne, tajnovite, alternativne ezoterije, ili već...

Milan

pre 3 godine

Interesantno da godinama nisam pročitao niti jedan negativan komentar o Novaku u Republici Srpskoj.Daleko ga više poštuju i vole preko Drine,nego u Srbiji.Zašto?
(Upss!, 29. april 2020 23:06)

Zato sto preko Drine vise cene holisticki pristup.

Rale iz 6 Kaplara

pre 3 godine

Novak se rodio kao hiper teniski talenat i shodno tome, upornom radu, redu, disciplini, pozrtvovanju i odricanjima svrstao se medju najbolje tenisere sveta. I ne moze to svako i svaka njemu cast, uspesi vredni svakog postovanja. Hiper talenti, u bilo kojem sportu, ne radjaju se bas svakog dana.

Sve drugo, vezano za njega je mlacenje prazne slame.

Srdacan pozdrav!

nn

pre 3 godine

Citam komentare i ne verujem. Čovek ima svoje razmišljanje, veruje u snove i vredno radi da to i ostvari. Pre 3 godine sam počeo da čitam modernu psihologiju na preporuku klijenta (čovek koji ima par firmi u Srbiji, koji je šlogirao i potpuno se oporavio bez ikakvih posledica) kome sam držao privatne treninge i primenjujem je u stvarnom životu. 70% posto stvari sam ispunio u SRBIJI!!!. Prosto je neverovatno šta čovek sve može da ostvari u životu, samo mora da bude drugačiji od drugih. Bivši drugovi su toliko bili zatucani da je to neverovatno. Njihov cilj kao i 90% Srba je da zavrse školu, zaposle se i tako lutaju kroz život bez cilja. U Jevanđelju po Marku ima deo koji kaže: Imajte veru u Boga. Zaista, kažem vam, ko kaže ovoj gori: digni se i baci se u more, a ne posumnja u svome srcu, nego veruje da će biti ono što govori, biće mu. Zato vam kažem: sve što molite i tražite, verujte da ste primili, i biće vam.

Tražite, radite, verujte i ostvariće se sve. "Kakve su vam misli takav vam je i život"
I znam da ću dobiti ogroman broj minusa od ovih 90%, i pozitivnih ocena od ljudi koji me razumeju.

Deli

pre 3 godine

Ovo samo govori da je on dobra osoba koja želi sebe da unapredi i da bude najbolja verzija sebe ali ljudi odmah osudjuju !. Zašto ? Šta je tu loše ? Podsvest rukovodi nama tj misli kojima je hranimo i to je cela poenta . Takodje ne poriče boga tj visu silu kako je rekao ,posto je to velikim bogomoljcima jako bitno .

Corso Sempione

pre 3 godine

Smejte se vi, ali on i jeste superioran na terenu,
neresiva enigmatika u tenisu.

Bravo Nole a sada cu da analiziram tvoje teorije,
dok ovi neka hejtuju, koliko hoce sa komentarima.

Ostin A

pre 3 godine

Razume se u medicinu koliko i neki lekar u tenis. Jedina razlika što mišljenja ljudi poput Jelene Karleuše i Novaka Đokovića imaju veći uticaj među populacijom nego mišljenje ljudi koji su živote posvetili lečenju ljudi.

Marko

pre 3 godine

Novak je sada u 32. godini zivota. Moze da igra jos 3-4 godine i ako krene kako treba , bice najbolji u istoriji tenisa. Jos uvek mlad, a bogat, sa silnim vezama po svetu, covek lepo upise filozofiju na Harvardu (moze mu se), te fino za 4 god. zavrsi. Decko nije glup niti malo. Tako lepo, Nole, u 40. sa diplomo Harvarda, ako mu se hoce...A vi..???

67

pre 3 godine

Jedva cekam sledecu epizodu serije Novakovih inetelektualnih nastupa, ali iskljucivo zbog duhovitih komentara koji su nadmasili Njuz.net u najboljim danima.

Teodul

pre 3 godine

Sve te ''mistične'' i slobodno umetnički objašnjive stvari su klizav teren. A tu se ubacuju kojekavi gurui raznoraznih provinijencija kao ovaj bradonja. Zajednički cilj svima njima je 1, a to je da čoveka odvoje od Istine. Istine pisane velikim slovom I. Istine koja je Ličnost, Onoga koji je rekao ja samPut, Istina i Život.
Nisu svesni ti kao bradonja ''za koga navijaju'', pa se nama čini da oni kao imaju nešto mudro da kažu, a ustvari ni sami ne znaju ni Put ni Istinu, niti imaju Život. Nole...... ne daj se prevariti.

Rale Kolumbija

pre 3 godine

Novak je pokazao da nije samo vrhunski gladijator i showmen što se traži u industriji od koje živi, već da je istinski filantrop i jos važnije visoko svestan, radi na sebi i jos lepše, pokušava da deli sa onima koji su spremni da ga čuju.
Svi ljudi koji dodju do istinske svesnosti žele taj dobrobit svima oko sebe.
Ovoliki broj negativnih komentara i nerazumevanja samo govori o stanju naše nacije ,a slično je i u ostatku uspavanog,, nesvesnog i iz toga nesrećnog sveta širom planete.
Samo nastavi Nole,sve čestitke

Marin

pre 3 godine

Ljudi, pa je li vam jasno zašto je veliki gospodin Rodžer Federer najbolji igrač u istoriji? Osim u tenisu, što nije sporno, u privatnom životu je intelektualac za ovog...

Pit

pre 3 godine

Većina Srba i Balkanaca uopšte navija za nekoga zato što je njihov. Iako sam svestan svega što je uradio kao predstavnik našeg naroda i zemlje, ja ne mogu da ga poštujem ni da ga pratim nakon svih ovih gluposti koje izjavljuje u poslednje vreme. I nisam jedini u tome.
(Posmatrač, 29. april 2020 19:14)

Postoji izreka da treba poštovati ljude, ali ne obavezno i sve njihove ideje. Nisu svi dobri u svemu. Na primer, ja sam u nekim stvarima jako dobar, ali nemam pojma o finansijama. Novak je genije za tenis, i prilično neobrazovan u mnogo čemu drugom . Njegov tenis i patriotizam su za poštovanje, a gluposti iz ovog članka su za smeh i/ili plač. Sve u svemu. pošten i simpatičan momak (ok, kako kome), koji bi želeo svima da pomogne, ali ga neobrazovanje često sputava da to radi na pravi način.

Midza

pre 3 godine

Ne znam nista o ovome o cemu pricaju, a i ne zanima me, iskren da budem... Ali Novace, druze, dovoljno si bistar da znas da ti se meri svaka izgovorena rec i da je vrlo vazno sta govoris javnosti... Ovo sigurno nije nesto cime covek takvog rezimea treba da se bavi.

nowave7

pre 3 godine

"Nastavili su da govore o epigenetici, kosmičkoj alhemiji, biologiji vere, kako svojim mislima možemo da promenimo svoje telo, i kako isto ono što šaljete u svet svojim mislima i postupcima dobijate zauzvrat spolja i od drugih. Veruju u holistički pristup životu, nastavljajući da govore o anđelima i zakonu privlačenja."

Bljuc, bljuc, bljuv...

нагарД

pre 3 godine

“Свако има своју истину “ ?? Су врата за свакојаке фантазије и ЛАЖИ !Догађај је догађај и догодио се само на један јединствен начин - и то је ЈЕДИНА ИСТИНА .Све дрге верзије су ЛАЖ .Сада кад ово пишем је тај догађај да ја пишем сад.Ово није писано јуче , пре пола сата ,......Све друге верзије су лаж .Отварање врата за више истина је цивилизацијски крах .Свет данас живи тај крах и зато кад чита или слушам нешто питам се да ли ме то неко лаже ?Ова цивилизација од старта избаци десет верзија и најчешће ни једна није истинита .То је довело до ситуације да ми живимо у ХАОСУ .Живот би био МНОГО лакши кад би знали увек ИСТИНУ (она је само једна )па би живот и суживот био сигурно лепши и лакши .

Bane

pre 3 godine

Novaku je bavljenje tenisom omogućio otac Srdjan i majka Dijana.
Na njegovu žalost krenuo je da se bavi materijom od koje je većina poludela, a neki se prilično obogatili..
Želim mu puno srece da se izvuče iz svega toga i sto pre vrati u normalne tokove života.

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Bolje da si poradio na trecem detetu i zeni ukinuo kucnu pomocnicu.
Ona bi morala nesto da radi pa ne bi filozofirala a onda bi i rebi uvalila usisivac pa bi radio nesto korisno kad ne treniras.

Desiderio

pre 3 godine

Novak ima pravo da priča o svemu. Kome se to ne dopada neka ne ide na Instagram. Šta ste zapenušili? Ne može mu gomila upravljati životom.

grux

pre 3 godine

Odlicna akcija, ko ima iole mozga ako nista barem ce poslusati razgovore i misli ova dva uspesna coveka i pokusati da nauce nesto od toga.
Hvala Nole!

predrag slučajno sa androida

pre 3 godine

@
Procitao sam naslov i odustao
(alex, 29. april 2020 19:17)
Greska druže. Lepo sam se proveo. Zabavni program u svom najboljem izdanju.

Upss!

pre 3 godine

Interesantno da godinama nisam pročitao niti jedan negativan komentar o Novaku u Republici Srpskoj.Daleko ga više poštuju i vole preko Drine,nego u Srbiji.Zašto?

Crni leptir

pre 3 godine

Vidite ljudi, dal je on što ovo priča već par godina lud ili da li stvarno nešto zna o tome ili ne pojma nemam.. Setite se Imaza pa onih meditacija po parku pa bioenergija, evo sad i kosmička alhemija, epigenetika itd, uglavnom on je čovek koji najbolje na svetu koristi svoje ne baš zavidno telo i ima savršen balans psihe i fizionomije, bar u tenisu. Osvrnite se nazad godinu dana na samo dva meča, prvi je finale sa Nadalom AO, drugi finale sa Federerom na Wimbledonu. Ovog jednog je oduvao fizički, Nadal je lik koji sa svojim radom bi bio uspešan u bar još 10ak sportova, a Federera koji ima toliko iskustva i titula i godina, je psihički malo je reći slomio, obesčastio ga kao da ima 16 godina. Novak je ili generaciju ispred nas i uči stvari koje nisu za našu psihu na Balkanu da kažem interesantne, ili smo mi jednostavno needukovana nacija koja ne zna puno o toj simbiozi uma i tela i šta sve čovek može sa time kad ga istraži do nekih dubokih granica. Mnogo više pažnje o ovome se posvećuje na istoku J Koreja, Japan.. Najlakše je da popljujemo po čoveku , msm i meni je smešan i sam naslov ali ne zaboravite, lik sa kojim on priča ovde je naučnik. Pozdrav

Dacha

pre 3 godine

Voleo sam ga kao brata rodjenog i nervirao se njegovim neuspesima kao mojim ali toliko pocinje da mi bude odbojan da ja to vama ne mogu da opisem! Njegovo nametanje nekih svojih zivotnih shvatanja i filozofije lici mi na sektu na celu sa njim. Cuj visa sila je odlucila da postane to sto jeste,koja crna visa sila,trening,trening i samo trening i veliko odricanje pod palicom njegovog oca koji je gace prodao da bi mu omogucio kakve takve uslove da postane to sto jeste! I sve dok se drzao roditelja i tih vrednosti bio je najbolji na svetu,ovo sto sada radi je daleko od toga i ako mene pitate umesto sve vece popularnosti od upravo ide u suprotnom smeru jer kad je mene odbio mozete misliti kako deluje na neutralnu publiku.

makibl

pre 3 godine

Zasto svi krivite zenu zbog njegovih izjava ..sta ako je on nju ubacio u pricu o chia sjemenkama , poslao brata kod onoga spanjolca sto grli drvece , itd ...zasto mislite svi da njega kvare , a ne on sve oko sebe ..zbog dobrog tenisa ..?!

Zasto???????

pre 3 godine

Novace, kao tvoj veliki navijac, kao boga te molim prestani sa ovim glupostima i fokusiraj se na tenis.

I shto neko dole rece. Molim te ne blamiraj se vise. Ali molim te.

Samosvesna građanka

pre 3 godine

... na početku lajva...



To je jedna od onih situacija kad hoćeš da pokažeš da si obrazovan a istinski obrazovani shvate da si iskompleksiran.

Lebriti

pre 3 godine

Decko, odlepio si.

Filozofija ti je kao u nekog nafuranog gimnazijalca, koji se oblaci kosmicki,
cita Hese-a i misli da je upio svu pamet sveta, sa svojih 16, 17 ggodina zivota.
.

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Mene je zapravo oduvek privlačila ezoterija. Nisam nikad išao ovoliko daleko, tipa da filozofiram po društv. mrežama, ali uvek sam rado slušao predavanja o okultnom, npr. o Totovoj Knjizi znanja, o Abramelinu ili o Alisteru Krouliju. Sama magija, kosmička energija itd. jeste pseudonauka, ali u ozbiljnijem, kulturološkom svetlu to jeste zanimljivo, pomalo nepravedno zapostavljeno štivo. Najzad, magija je svojevremeno bila deo religijske prakse, a to sa kosmičkom energijom važilo je za skriveni uticaj Zevsa, Peruna ili koga već.

Nono

pre 3 godine

98% komentatora ovde su anonimusi bez uspeha, bez mozga, bez moci poimanja, robovi materijalnog, rijalitija, telefona i lajkova..

I takve kreature komentarisu i etiketiraju nekog ko je No1 u sportu, nekog ko je nevidjeno uspesan i slavan a pri tom veliki humanista i dobrotvor.

Zbog takvih anonimusa bez ljudskosti koji misle da su dovoljno pametni jer su im Pink i Zadruga preneli svoja znanja - Srbija propada.

kein problem?

pre 3 godine

Sada će Đokovića da osuđuju oni koji sebi daju pravo da daju svoje mišljenje o zdravstvu, ekonomiji... Bilo čime što nije hjihova oblast i nisu dovoljno informisani na tu temu. Isti oni koji na bizaran način protestvuju i traže pravo na slobodu kretanja i dostojanstvo. A ovde skaču na čoveka koji ima svoj stav i svoja uverenja.

Данијел

pre 3 godine

Новакова висина је недостижна за слепце за тастатуром осим ако нису верујући!

Nele

pre 3 godine

Sta je lose rekao? Da smo svi nastali od iste energije? Da nije bitno da li tu energiju zovete Bog, Alah, Veliki Graditelj, Manitu ili kako god vec? Jedina je razlika kod advokata placate na zemlji.. popa, hodzu, kardinala ili vraca. A svaki od njih pljuje po drugima jer mu otima posao.
Barem je prerastao Imaza. Jos da preraste i Jelenu..

Dr. RN

pre 3 godine

Hahaha, kako je kontradiktoran. Ovamo prica kako sve zavisi od naseg cilja i nas samih, a onda prica kako je "visa sila" uticala na to da uspe u tenisu.

Макарије

pre 3 godine

Бити први на АТП листи је огроман успех и стварно му свака част на томе. Али сада је почео жестоко да смара о стварима о којима нема појма или барем зна нешто површно. Најпре о медицини и вакцинама, сада о некаквим кристалима и космосу. Човек се спушта на ниво трећеразредних таблоида и то је веома тужно гледати. Верујем да му је досадно у изолацији, не игра, не тренира, али претвара се у карикатуру самог себе.

saragosa9

pre 3 godine

bravo Nole, hrabro, ne mora da se bavi time da bi znao to, nema gluplje stvari od zatvorenog uma. Svestan je da nemaju svi luksuz da razmisljaju o tome i covek siri lepe stvari ali nisu ljudi spremni za te nadasve JEDNOSTAVNE koncepte. izguglajte biology of belief, obican naziv o temi kako vase uverenje menja vas dnk lanac, kao deci objasnjeno, cista biologija. To znaci da ako si uveren da si najpametniji verovatno ce i tvoje dete naslediti taj glup gen

kzen

pre 3 godine

Znači "viša sila" je "intervenisala" da bi se on bavio tenisom ali ta ista "viša sila" ne čini ništa da spase 6 miliona dece koja godišnje umire u svetu od gladi, malarije i ostalih uzroka koje bi "viša sila" lako mogla da eliminiše.

Lično ne bih voleo da mi takva "viša sila" pomaže, ne deluje mi da je to nekakva pozitivna, dobra sila, naprotiv.

Kamo lepe sreće da postoji vakcina protiv gluposti.

mila

pre 3 godine

Lično mislim da je Novak ekspresno pronašao zamenu za neigranje, a to je koučing. Ovo što sam pročitala može se godinama već naći i pročitati kod raznoraznih koučeva svih vrsta, vere, religija i nacija. Nekada davno sam dobijala svakoga dana slične mejlove i bilo mi je beskrajno interesantno i verovala u to. Razlozi mogu biti različiti, mislim za njihov koučing.

Evolucija svesti

pre 3 godine

Dečko je fascinantnan, to se deco zove samozpoznaja i sjajno je što sa svetom deli svoja shvatanja. Kome se ne svidja - zaobidjite ga, toliko je lako!

inat

pre 3 godine

Sacuvajte halu na Sajmu za lecenje parizer udruzenja nvo sendvicara...kad god im sponenete Novaka ,dolazi do kolektivnog zagrcavanja budjavim sorosevim parizerom i senfom

Tutumrak

pre 3 godine

Da nije korone nebi ste saznali kakav je Novak.Previse istrcavati i pokazivati sebe kao sveznanca nije pametno.Drzi se toga sto si naucio,tenisa.Poducavaj decu da igraju,mnogo je pametnije od mudrovanja, "Ja sam,ko ste vi".

Slavoljub Petrović

pre 3 godine

Novače, svaka čast na tvoj uspeh u tenisu ali zbog njega si zapostavio obrazovanje i nauku koju sada pokušavaš da zameniš religijom i spiritualizmom svakojakih belosvetskih vračeva

miro split

pre 3 godine

@Možda sam ja malo glup
Evo ja iskreno priznajem da ne mogu razumit Novaka koji mu je đava,ali čovik zarađuje pošteno novce tenisom i ajde malo volontira sa ovom filozofijom.
Nego čime se bavi ovi njegov sugovornik?je li čovik možda pekar, lekar, apotekar?
Ili možda prodaje ovu filozofiju i na taj način zarađuje novac u znoju lica svog? Ovo je neki linčina koji dobije alergiju od rada i prodaje blefove bogatoj klijenteli.

Sani Kroket

pre 3 godine

Au prijatelju....oslobodio se Pepe Imaza,al je nasao 9 drugih strucnjaka.
Pod hitno da se mane mreza i da pojaca teretanu, ako ovako nastavi nece ga oprati svi okeani sveta.
Posle se pitamo zasto ga ne gotive. Zamisli u toj kuci kad krene Jeca svoju filozofiju,krene Nole da iznosi tajne svemira, tata Srdjan i striko o lovi....to je tamo ludilo, ko da su svi na pecurkama

Tara

pre 3 godine

Da bi mogli da razumete sta Novak prica prvo morate da procitate od Nila Donalda Volsa Razgovore sa Bogom, Bozija poruka svetu-sve ste me pogresno razumeli i ostalih 27 brutalnih knjiga od istog autora, zatim Biologiju verovanja od Dr Bruce Liptona. Ako budete mogli uopste te knjige da procitate.. vecina ne moze.. e tek tada cete moci da shvatite o cemu vam Novak prica. Nije uopste lud i sve je skroz stvarno i realno. To sto vi jos toga niste svesni nema veze s njim. A njemu svaka cast sto ovako javno izlazi s tim. Za to treba petlja jer nije svet jos spreman za tako nesto. Ima puno ljudi koji su svesni, koji su citali.. ali retki imaju petlju da primene.. zato svaka mu cast! Jos jednom pokazao koliko je velik!

Ernesto ce

pre 3 godine

стара прича , дежа ву , чим неко крене да прича у проширеном реченицама и узима не тако стандардне теме , одмах креће лавина глупости на њега ,просто данашњим људима ако не говориш маинстрим ствари ,они то аутоматски одбацују , не желећи ни да саслушају а камо ли говоре о њима . ваљда је данашни свет и зато ту и зато их шака људи води .

Tara

pre 3 godine

Naravno da cete sada da ga razapnete. I Teslu bi vi razapeli ali srecom nije bilo kako da cujete sta sve radi. Djavolom bi ga proglasili. Citajte knjige “dame i gospodo”. Kad bi znali sta vam sve skriva molitva i Ocenas zinuli bi. Cutite i pustite Novaka da prica, zna sta prica.. a vi se edukujte malo. Nije edukacija samo fakultet. Postoji duhovnost, postoji energija.. a to se ne nalazi samo u crkvi. Strasno je citati ove komentare i videti kako ste kao noj sa glavom u pesku ali spremni da gadjate.. a pojma nemate. Citajte Walsh-a, citajte Lipton-a, zagrebite malo dalje od blogerki, you tube-a i materijalnog ako umete. Novace, imas svu podrsku. A oni ce shvatiti. Kao i sa Teslom mozda.. za 100 god ali ce shvatiti jednom. Sad ih pusti nek im budes ludak. Svi koji su znali sta pricaju su uvek prvo delovali kao ludaci. Dolazi vreme energije.. i krajnje je vreme da se o tome sazna, prica i prihvati. Radosna nam zora kad te sustine shvatimo!

Millennium

pre 3 godine

Nole, za tebe je spas da sezona počne što pre. I da što manje vremena provodiš pored žene. Ne kaže naš narod džabe, zaludan pop i jariće krštava.

mg

pre 3 godine

Ne vidim razlog da se pljuju Kardašijanovi. To što je Novak zaradio svim svojim odricanjima (uključujući i od obrazovanja kao što se vidi), svaka od Kardašijanki zaradi slikajući jedan svoj guz. Ne budite ljubomorni, u etici nema neke razlike.

andric petar

pre 3 godine

Ti novace ne zivis u srbiji pa nama u srbiji nije vazno sta govoris,sve sto imas da kazes pricaj tamo daleko negde nekim ljudima sa kojima i medju kojima zivis.

с

pre 3 godine

Свака 3 дана имате лајв на фејсбук профилу гуслара и историчара Вукојице Сандића. Лијечи дух. Духовна храна. Извор корисних информација.
Сљедећи је у петак. Не пропустите.

Nelson

pre 3 godine

@Pas sa maslom
Ti si treća generacija bogataša, pa znaš kako je biti bogat. Da se razumemo, Nole vam vadi Mas'!
Zavist je opasna stvar i stvara od tebe psa sa maslom.
Ha Ha !

kvarovi

pre 3 godine

evo ja imam nameru da otvorim hotel/restoran i cilj mi je sa od toga zivim ali treba neko da me finansira jedno 20god(koliko su njega roditelji) i uspeh je garantovan...sam da krenem i da uspem nema teorije

Toma tomato

pre 3 godine

Ovaj čovek zna sve o tenisu i ništa o životu jer nije ni bio u životu, jer je od rođenja ceo život bio na teniskom terenu. Bogami sad to sve izlazi na videlo.kako je to tužna sudbina

Nelson

pre 3 godine

@Oh,

Hajde navedi šta je život za tebe, šta smatraš da je život? Da li se trudiš da se unaprediš, poboljšaš, naučiš nešto novo? Da li si obišao svet, da li govoriš neki svetski jezik, da li si nekome nešto pomogao? Ajde navedi, sa čime raspolažeš, ti i ostali.
Ha Ha !

Gmaz

pre 3 godine

> svako ima svoju istinu i da su sve istine ispravne

A ja kad sam učiteljici tvrdio da je za mene 6 * 3 = 22, to ništa, nego dvojka?
Sad lepo vidimo da svako ima svoju istinu i da je moje rešenje ispravno.

filo

pre 3 godine

Mozda bas zahvaljujuci toj filozofiji, nacinu zivota, mentalnoj disciplini je Nole postigao neverovatan uspeh svetskih razmera ...a hejteri koji samo upijaju filozofiju Parova, Zadruge, Kardasijana su i dalje u blatu, siromastvu, isfrustrirani i prazni, bez cilja, bez elana, bez ljudskosti pa i bez zivota.

možda sam ja malo glup

pre 3 godine

Nole, svaka čast na ideji da započneš ovakav serijal. Mislim da si prava osoba za tako nešto jer svako ko te prati duže vreme zna da si u svemu tome iskreno, da proučavaš sve i svašta, da želiš pre svega da pomogneš sebi pa i svima ostalima. Takođe, svako vidi tvoj napredak, tvoje menjanje, da ti u mnogim momentima nije bilo lako i da su ti mnogi odgovori bili preko potrebni, tako da je za svako divljenje to što hoćeš da svoja saznanja podeliš sa nama..

padre

pre 3 godine

Ne bih da pljujem čoveka, ali preterao je. Bavi se tenisom, tu si šampion. Filozofiju, verovanja, istraživanja u duhovnosti i slično ostavi za sebe. Svet je bogatiji zbog tvojih veština u tenisu, ne zbog tvojih razmišljanja. To ostavi drugima, ovako se samo blamiraš.

Nexus

pre 3 godine

Kada su se pojavili prvi negativni komentari o Novaku nakon njegovog lupetanja o vakcinaciji, pljuštali su srpski minusi na svaki komentar. Sada kada vidimo da nas isti Novak iz dana u dan "časti" svojim mudrostima, valjda ćemo steći malo kompletniju sliku o njemu a ne samo onu koju smo imali gledajući tenis. Nažalost on sam sebi skače u stomak i izgleda da daje potvrdu onome što drugi godinama pričaju o njemu.

Pas s maslom

pre 3 godine

Jako bogati ljudi su cesto jako lakovjerni, osobito ako su prva generacija bogatasa, to su oni koje zovu new money. Povjeruju da su posebni da samo oni mogu nesto razumjeti sto niko jos nije smislio... Old money pak jako polaze na obrazovanje i ovo im je jako tesko, ako ne i nemoguce prodati. Zao mi je sto je Novak toliko naivan i lakovjeran.

Г

pre 3 godine

Чекај, сад ви говорите Новаку да је одлепио и чега он треб да се држи?!? Сетите се оног детета које каже да ће бити шампион и гле, он је данас један од ако и не највећи тенисер икада. Дакле, поставио је себи циљ, од малих ногу. И ето га. Он свакодневно ради на себи и побољшању себе. Самосугесгија, чисте мисли, повезивање духа и тела. Кад год помислите да се правите паметни и да му дате савет, сетите се где је он а где сте ви.

Marko

pre 3 godine

Sreca pa je Novak gladan trofeja i dalje, pa ovo fantaziranje nece uticati na putu do najboljeg tenisera svih vremena, kapiram ga dokolica i toliki kes ...

kako sad

pre 3 godine

Drugosrbijanci cvile od muke. Krug dvojke u panici, najpoznatiji Srbin čita Deretića, Damjanovića i Vidojevića. Takođe smatra da su Srbi najstariji evropski narod.
Usput se ponosi svojim poreklom.
Definitivno je Novak Đoković najveći neprijatelj autošovinista.

Neko ko zna

pre 3 godine

Bravo. Oduvek sam govorio da je On u odličnoj pozicije da postane naš Spasitelj. Pratite ovo što vam preporučuje i budite fokusirani. ne budite negativni i biće i vama i svima oko vas mnogo bolje. Sve je samo pitanje vere i poverenja.

Pas s maslom

pre 3 godine

Jako bogati ljudi su cesto jako lakovjerni, osobito ako su prva generacija bogatasa, to su oni koje zovu new money. Povjeruju da su posebni da samo oni mogu nesto razumjeti sto niko jos nije smislio... Old money pak jako polaze na obrazovanje i ovo im je jako tesko, ako ne i nemoguce prodati. Zao mi je sto je Novak toliko naivan i lakovjeran.

citalac

pre 3 godine

sad ce mediji ovakvim tekstovima na svaki način pokušavati da proglase novaka ludim, razlog, izrazio sumnju u neprverene i nepostojeće vakcine

Melaren

pre 3 godine

Pre nego što počne more pljuvačkih komentara, da napomenem da je Novak milioner i da je na svojoj koži osetio šta znači imati brdo novca i kako to utiče na čoveka. Verovatno je shvatio koliko je ta vrsta bogatstva nebitna u čovekovom životu. A ovde ćete videti komentare ljudi koji su gladni za novcem i koji bi prodali dušu za milion dolara, a sve to radi mekog prestiža i statusa i društvu.

Posmatrač

pre 3 godine

Većina Srba i Balkanaca uopšte navija za nekoga zato što je njihov. Iako sam svestan svega što je uradio kao predstavnik našeg naroda i zemlje, ja ne mogu da ga poštujem ni da ga pratim nakon svih ovih gluposti koje izjavljuje u poslednje vreme. I nisam jedini u tome.

miro split

pre 3 godine

Blago vama u Srbiji. Sad će Novak Đoković ka Jehovin svidok ić od vrata do vrata širit radosnu vijest.
Ženo aj otvori vrata možda je Novak Đoković doša u goste.
Biće on posta oni Bogumil. Jehovini svjedoci nosaju one svoje novine šta se zovu Kula stražara, a Novak će nosat one stećke iz Bosne.

Oh

pre 3 godine

Neka neko ugasi internet Djokovicima, sto je mnogo, mnogo je. Druzenje sa ovakvim sarlatanima mnogo govori o njemu - a to je da o zivotu pojma nema, a posto ima milione misli da je popio svu pamet sveta.

legolas

pre 3 godine

" I da su sve istine ispravne"
Nemoj to Nole.Volim te, ali baš da se lupeta svako malo, nije problem, oprosticu ti, ali citas i ucis za sebe, a ne za klince na mreži,.Degutantno je ako nista drugo.Pravo na misljenje ima svako, ali ne sme da se lupa u ovim vremenima, opasno je.
Nisi stvoren, da uveseljavas ljude sirom sveta, otkrivajuci sta citas i kakvu frizuru ti supruga pravi. Stvoren si da pokidas svaki rekord u tenisu, da budes najbolji ikad u istoriji tenisa,da budes medju najboljim Srbima u istoriji, a pre svega covek od smisla.
Svako malo javljanje i truckanje na mrezama o svemu i svacemu a samo ne o poslu kojim se bavis, smanjuje razliku izmedju tvog i nastupa Kajri Dzener, ili Kardašijanove. Ne spustaj se na taj nivo, please.

roten

pre 3 godine

Nadam se zbog Novaka da će turniri krenuti da se igraju što pre,ŠTO PRE! I da će nastaviti tamo gde je stao pre korona virusa.U suprotnom,bude li i dalje imao ovoliko slobodnog vremena,jao...

MarkoniNS

pre 3 godine

Bude li ovako nastavio, ne pratim ga vise. Hvala mu na svemu sto je uradio u svetu tenisa i kako predstavlja Srbiju ali ne moram da slusam ovakva sra...

Sinke

pre 3 godine

Haha,Nole je kralj stvarno,legenda sto se tice tenisa,ali cini mi se da previse ulazi u neku filozofiju..Mada on moze da prica ovome,jer je covjek takva cuda napravio u karijeri,i to sve pod pritiskom publike.

Mikicaaa

pre 3 godine

Ne zamerite mu, pa momak je skoro naucio da cita, i u tom smislu, sve novo sto sazna on upija kao sundjer bez ikakve kriticke misli. Pravi intelektualac opste prakse. Za tenisko umece ima moje postovanje, ovo ostalo - mrka kapa.

padre

pre 3 godine

Ne bih da pljujem čoveka, ali preterao je. Bavi se tenisom, tu si šampion. Filozofiju, verovanja, istraživanja u duhovnosti i slično ostavi za sebe. Svet je bogatiji zbog tvojih veština u tenisu, ne zbog tvojih razmišljanja. To ostavi drugima, ovako se samo blamiraš.

MarkoniNS

pre 3 godine

Bude li ovako nastavio, ne pratim ga vise. Hvala mu na svemu sto je uradio u svetu tenisa i kako predstavlja Srbiju ali ne moram da slusam ovakva sra...

legolas

pre 3 godine

" I da su sve istine ispravne"
Nemoj to Nole.Volim te, ali baš da se lupeta svako malo, nije problem, oprosticu ti, ali citas i ucis za sebe, a ne za klince na mreži,.Degutantno je ako nista drugo.Pravo na misljenje ima svako, ali ne sme da se lupa u ovim vremenima, opasno je.
Nisi stvoren, da uveseljavas ljude sirom sveta, otkrivajuci sta citas i kakvu frizuru ti supruga pravi. Stvoren si da pokidas svaki rekord u tenisu, da budes najbolji ikad u istoriji tenisa,da budes medju najboljim Srbima u istoriji, a pre svega covek od smisla.
Svako malo javljanje i truckanje na mrezama o svemu i svacemu a samo ne o poslu kojim se bavis, smanjuje razliku izmedju tvog i nastupa Kajri Dzener, ili Kardašijanove. Ne spustaj se na taj nivo, please.

Pas s maslom

pre 3 godine

Jako bogati ljudi su cesto jako lakovjerni, osobito ako su prva generacija bogatasa, to su oni koje zovu new money. Povjeruju da su posebni da samo oni mogu nesto razumjeti sto niko jos nije smislio... Old money pak jako polaze na obrazovanje i ovo im je jako tesko, ako ne i nemoguce prodati. Zao mi je sto je Novak toliko naivan i lakovjeran.

Slavoljub Petrović

pre 3 godine

Novače, svaka čast na tvoj uspeh u tenisu ali zbog njega si zapostavio obrazovanje i nauku koju sada pokušavaš da zameniš religijom i spiritualizmom svakojakih belosvetskih vračeva

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Bolje da si poradio na trecem detetu i zeni ukinuo kucnu pomocnicu.
Ona bi morala nesto da radi pa ne bi filozofirala a onda bi i rebi uvalila usisivac pa bi radio nesto korisno kad ne treniras.

Bane

pre 3 godine

Novaku je bavljenje tenisom omogućio otac Srdjan i majka Dijana.
Na njegovu žalost krenuo je da se bavi materijom od koje je većina poludela, a neki se prilično obogatili..
Želim mu puno srece da se izvuče iz svega toga i sto pre vrati u normalne tokove života.

Oh

pre 3 godine

Neka neko ugasi internet Djokovicima, sto je mnogo, mnogo je. Druzenje sa ovakvim sarlatanima mnogo govori o njemu - a to je da o zivotu pojma nema, a posto ima milione misli da je popio svu pamet sveta.

Toma tomato

pre 3 godine

Ovaj čovek zna sve o tenisu i ništa o životu jer nije ni bio u životu, jer je od rođenja ceo život bio na teniskom terenu. Bogami sad to sve izlazi na videlo.kako je to tužna sudbina

Pas s maslom

pre 3 godine

Jako bogati ljudi su cesto jako lakovjerni, osobito ako su prva generacija bogatasa, to su oni koje zovu new money. Povjeruju da su posebni da samo oni mogu nesto razumjeti sto niko jos nije smislio... Old money pak jako polaze na obrazovanje i ovo im je jako tesko, ako ne i nemoguce prodati. Zao mi je sto je Novak toliko naivan i lakovjeran.

Zasto???????

pre 3 godine

Novace, kao tvoj veliki navijac, kao boga te molim prestani sa ovim glupostima i fokusiraj se na tenis.

I shto neko dole rece. Molim te ne blamiraj se vise. Ali molim te.

Sani Kroket

pre 3 godine

Au prijatelju....oslobodio se Pepe Imaza,al je nasao 9 drugih strucnjaka.
Pod hitno da se mane mreza i da pojaca teretanu, ako ovako nastavi nece ga oprati svi okeani sveta.
Posle se pitamo zasto ga ne gotive. Zamisli u toj kuci kad krene Jeca svoju filozofiju,krene Nole da iznosi tajne svemira, tata Srdjan i striko o lovi....to je tamo ludilo, ko da su svi na pecurkama

Tutumrak

pre 3 godine

Da nije korone nebi ste saznali kakav je Novak.Previse istrcavati i pokazivati sebe kao sveznanca nije pametno.Drzi se toga sto si naucio,tenisa.Poducavaj decu da igraju,mnogo je pametnije od mudrovanja, "Ja sam,ko ste vi".

Nexus

pre 3 godine

Kada su se pojavili prvi negativni komentari o Novaku nakon njegovog lupetanja o vakcinaciji, pljuštali su srpski minusi na svaki komentar. Sada kada vidimo da nas isti Novak iz dana u dan "časti" svojim mudrostima, valjda ćemo steći malo kompletniju sliku o njemu a ne samo onu koju smo imali gledajući tenis. Nažalost on sam sebi skače u stomak i izgleda da daje potvrdu onome što drugi godinama pričaju o njemu.

Midza

pre 3 godine

Ne znam nista o ovome o cemu pricaju, a i ne zanima me, iskren da budem... Ali Novace, druze, dovoljno si bistar da znas da ti se meri svaka izgovorena rec i da je vrlo vazno sta govoris javnosti... Ovo sigurno nije nesto cime covek takvog rezimea treba da se bavi.

Г

pre 3 godine

Чекај, сад ви говорите Новаку да је одлепио и чега он треб да се држи?!? Сетите се оног детета које каже да ће бити шампион и гле, он је данас један од ако и не највећи тенисер икада. Дакле, поставио је себи циљ, од малих ногу. И ето га. Он свакодневно ради на себи и побољшању себе. Самосугесгија, чисте мисли, повезивање духа и тела. Кад год помислите да се правите паметни и да му дате савет, сетите се где је он а где сте ви.

Posmatrač

pre 3 godine

Većina Srba i Balkanaca uopšte navija za nekoga zato što je njihov. Iako sam svestan svega što je uradio kao predstavnik našeg naroda i zemlje, ja ne mogu da ga poštujem ni da ga pratim nakon svih ovih gluposti koje izjavljuje u poslednje vreme. I nisam jedini u tome.

Millennium

pre 3 godine

Nole, za tebe je spas da sezona počne što pre. I da što manje vremena provodiš pored žene. Ne kaže naš narod džabe, zaludan pop i jariće krštava.

Mikicaaa

pre 3 godine

Ne zamerite mu, pa momak je skoro naucio da cita, i u tom smislu, sve novo sto sazna on upija kao sundjer bez ikakve kriticke misli. Pravi intelektualac opste prakse. Za tenisko umece ima moje postovanje, ovo ostalo - mrka kapa.

nowave7

pre 3 godine

"Nastavili su da govore o epigenetici, kosmičkoj alhemiji, biologiji vere, kako svojim mislima možemo da promenimo svoje telo, i kako isto ono što šaljete u svet svojim mislima i postupcima dobijate zauzvrat spolja i od drugih. Veruju u holistički pristup životu, nastavljajući da govore o anđelima i zakonu privlačenja."

Bljuc, bljuc, bljuv...

Nono

pre 3 godine

98% komentatora ovde su anonimusi bez uspeha, bez mozga, bez moci poimanja, robovi materijalnog, rijalitija, telefona i lajkova..

I takve kreature komentarisu i etiketiraju nekog ko je No1 u sportu, nekog ko je nevidjeno uspesan i slavan a pri tom veliki humanista i dobrotvor.

Zbog takvih anonimusa bez ljudskosti koji misle da su dovoljno pametni jer su im Pink i Zadruga preneli svoja znanja - Srbija propada.

Evolucija svesti

pre 3 godine

Dečko je fascinantnan, to se deco zove samozpoznaja i sjajno je što sa svetom deli svoja shvatanja. Kome se ne svidja - zaobidjite ga, toliko je lako!

Crni leptir

pre 3 godine

Vidite ljudi, dal je on što ovo priča već par godina lud ili da li stvarno nešto zna o tome ili ne pojma nemam.. Setite se Imaza pa onih meditacija po parku pa bioenergija, evo sad i kosmička alhemija, epigenetika itd, uglavnom on je čovek koji najbolje na svetu koristi svoje ne baš zavidno telo i ima savršen balans psihe i fizionomije, bar u tenisu. Osvrnite se nazad godinu dana na samo dva meča, prvi je finale sa Nadalom AO, drugi finale sa Federerom na Wimbledonu. Ovog jednog je oduvao fizički, Nadal je lik koji sa svojim radom bi bio uspešan u bar još 10ak sportova, a Federera koji ima toliko iskustva i titula i godina, je psihički malo je reći slomio, obesčastio ga kao da ima 16 godina. Novak je ili generaciju ispred nas i uči stvari koje nisu za našu psihu na Balkanu da kažem interesantne, ili smo mi jednostavno needukovana nacija koja ne zna puno o toj simbiozi uma i tela i šta sve čovek može sa time kad ga istraži do nekih dubokih granica. Mnogo više pažnje o ovome se posvećuje na istoku J Koreja, Japan.. Najlakše je da popljujemo po čoveku , msm i meni je smešan i sam naslov ali ne zaboravite, lik sa kojim on priča ovde je naučnik. Pozdrav

miro split

pre 3 godine

@Možda sam ja malo glup
Evo ja iskreno priznajem da ne mogu razumit Novaka koji mu je đava,ali čovik zarađuje pošteno novce tenisom i ajde malo volontira sa ovom filozofijom.
Nego čime se bavi ovi njegov sugovornik?je li čovik možda pekar, lekar, apotekar?
Ili možda prodaje ovu filozofiju i na taj način zarađuje novac u znoju lica svog? Ovo je neki linčina koji dobije alergiju od rada i prodaje blefove bogatoj klijenteli.

Dacha

pre 3 godine

Voleo sam ga kao brata rodjenog i nervirao se njegovim neuspesima kao mojim ali toliko pocinje da mi bude odbojan da ja to vama ne mogu da opisem! Njegovo nametanje nekih svojih zivotnih shvatanja i filozofije lici mi na sektu na celu sa njim. Cuj visa sila je odlucila da postane to sto jeste,koja crna visa sila,trening,trening i samo trening i veliko odricanje pod palicom njegovog oca koji je gace prodao da bi mu omogucio kakve takve uslove da postane to sto jeste! I sve dok se drzao roditelja i tih vrednosti bio je najbolji na svetu,ovo sto sada radi je daleko od toga i ako mene pitate umesto sve vece popularnosti od upravo ide u suprotnom smeru jer kad je mene odbio mozete misliti kako deluje na neutralnu publiku.

Lebriti

pre 3 godine

Decko, odlepio si.

Filozofija ti je kao u nekog nafuranog gimnazijalca, koji se oblaci kosmicki,
cita Hese-a i misli da je upio svu pamet sveta, sa svojih 16, 17 ggodina zivota.
.

makibl

pre 3 godine

Zasto svi krivite zenu zbog njegovih izjava ..sta ako je on nju ubacio u pricu o chia sjemenkama , poslao brata kod onoga spanjolca sto grli drvece , itd ...zasto mislite svi da njega kvare , a ne on sve oko sebe ..zbog dobrog tenisa ..?!

Desiderio

pre 3 godine

Novak ima pravo da priča o svemu. Kome se to ne dopada neka ne ide na Instagram. Šta ste zapenušili? Ne može mu gomila upravljati životom.

Tara

pre 3 godine

Naravno da cete sada da ga razapnete. I Teslu bi vi razapeli ali srecom nije bilo kako da cujete sta sve radi. Djavolom bi ga proglasili. Citajte knjige “dame i gospodo”. Kad bi znali sta vam sve skriva molitva i Ocenas zinuli bi. Cutite i pustite Novaka da prica, zna sta prica.. a vi se edukujte malo. Nije edukacija samo fakultet. Postoji duhovnost, postoji energija.. a to se ne nalazi samo u crkvi. Strasno je citati ove komentare i videti kako ste kao noj sa glavom u pesku ali spremni da gadjate.. a pojma nemate. Citajte Walsh-a, citajte Lipton-a, zagrebite malo dalje od blogerki, you tube-a i materijalnog ako umete. Novace, imas svu podrsku. A oni ce shvatiti. Kao i sa Teslom mozda.. za 100 god ali ce shvatiti jednom. Sad ih pusti nek im budes ludak. Svi koji su znali sta pricaju su uvek prvo delovali kao ludaci. Dolazi vreme energije.. i krajnje je vreme da se o tome sazna, prica i prihvati. Radosna nam zora kad te sustine shvatimo!

miro split

pre 3 godine

Blago vama u Srbiji. Sad će Novak Đoković ka Jehovin svidok ić od vrata do vrata širit radosnu vijest.
Ženo aj otvori vrata možda je Novak Đoković doša u goste.
Biće on posta oni Bogumil. Jehovini svjedoci nosaju one svoje novine šta se zovu Kula stražara, a Novak će nosat one stećke iz Bosne.

Melaren

pre 3 godine

Pre nego što počne more pljuvačkih komentara, da napomenem da je Novak milioner i da je na svojoj koži osetio šta znači imati brdo novca i kako to utiče na čoveka. Verovatno je shvatio koliko je ta vrsta bogatstva nebitna u čovekovom životu. A ovde ćete videti komentare ljudi koji su gladni za novcem i koji bi prodali dušu za milion dolara, a sve to radi mekog prestiža i statusa i društvu.

kzen

pre 3 godine

Znači "viša sila" je "intervenisala" da bi se on bavio tenisom ali ta ista "viša sila" ne čini ništa da spase 6 miliona dece koja godišnje umire u svetu od gladi, malarije i ostalih uzroka koje bi "viša sila" lako mogla da eliminiše.

Lično ne bih voleo da mi takva "viša sila" pomaže, ne deluje mi da je to nekakva pozitivna, dobra sila, naprotiv.

Kamo lepe sreće da postoji vakcina protiv gluposti.

Samosvesna građanka

pre 3 godine

... na početku lajva...



To je jedna od onih situacija kad hoćeš da pokažeš da si obrazovan a istinski obrazovani shvate da si iskompleksiran.

roten

pre 3 godine

Nadam se zbog Novaka da će turniri krenuti da se igraju što pre,ŠTO PRE! I da će nastaviti tamo gde je stao pre korona virusa.U suprotnom,bude li i dalje imao ovoliko slobodnog vremena,jao...

mg

pre 3 godine

Ne vidim razlog da se pljuju Kardašijanovi. To što je Novak zaradio svim svojim odricanjima (uključujući i od obrazovanja kao što se vidi), svaka od Kardašijanki zaradi slikajući jedan svoj guz. Ne budite ljubomorni, u etici nema neke razlike.

Dr. RN

pre 3 godine

Hahaha, kako je kontradiktoran. Ovamo prica kako sve zavisi od naseg cilja i nas samih, a onda prica kako je "visa sila" uticala na to da uspe u tenisu.

Tara

pre 3 godine

Da bi mogli da razumete sta Novak prica prvo morate da procitate od Nila Donalda Volsa Razgovore sa Bogom, Bozija poruka svetu-sve ste me pogresno razumeli i ostalih 27 brutalnih knjiga od istog autora, zatim Biologiju verovanja od Dr Bruce Liptona. Ako budete mogli uopste te knjige da procitate.. vecina ne moze.. e tek tada cete moci da shvatite o cemu vam Novak prica. Nije uopste lud i sve je skroz stvarno i realno. To sto vi jos toga niste svesni nema veze s njim. A njemu svaka cast sto ovako javno izlazi s tim. Za to treba petlja jer nije svet jos spreman za tako nesto. Ima puno ljudi koji su svesni, koji su citali.. ali retki imaju petlju da primene.. zato svaka mu cast! Jos jednom pokazao koliko je velik!

Макарије

pre 3 godine

Бити први на АТП листи је огроман успех и стварно му свака част на томе. Али сада је почео жестоко да смара о стварима о којима нема појма или барем зна нешто површно. Најпре о медицини и вакцинама, сада о некаквим кристалима и космосу. Човек се спушта на ниво трећеразредних таблоида и то је веома тужно гледати. Верујем да му је досадно у изолацији, не игра, не тренира, али претвара се у карикатуру самог себе.

Gmaz

pre 3 godine

> svako ima svoju istinu i da su sve istine ispravne

A ja kad sam učiteljici tvrdio da je za mene 6 * 3 = 22, to ništa, nego dvojka?
Sad lepo vidimo da svako ima svoju istinu i da je moje rešenje ispravno.

predrag slučajno sa androida

pre 3 godine

@
Procitao sam naslov i odustao
(alex, 29. april 2020 19:17)
Greska druže. Lepo sam se proveo. Zabavni program u svom najboljem izdanju.

нагарД

pre 3 godine

“Свако има своју истину “ ?? Су врата за свакојаке фантазије и ЛАЖИ !Догађај је догађај и догодио се само на један јединствен начин - и то је ЈЕДИНА ИСТИНА .Све дрге верзије су ЛАЖ .Сада кад ово пишем је тај догађај да ја пишем сад.Ово није писано јуче , пре пола сата ,......Све друге верзије су лаж .Отварање врата за више истина је цивилизацијски крах .Свет данас живи тај крах и зато кад чита или слушам нешто питам се да ли ме то неко лаже ?Ова цивилизација од старта избаци десет верзија и најчешће ни једна није истинита .То је довело до ситуације да ми живимо у ХАОСУ .Живот би био МНОГО лакши кад би знали увек ИСТИНУ (она је само једна )па би живот и суживот био сигурно лепши и лакши .

Данијел

pre 3 godine

Новакова висина је недостижна за слепце за тастатуром осим ако нису верујући!

kein problem?

pre 3 godine

Sada će Đokovića da osuđuju oni koji sebi daju pravo da daju svoje mišljenje o zdravstvu, ekonomiji... Bilo čime što nije hjihova oblast i nisu dovoljno informisani na tu temu. Isti oni koji na bizaran način protestvuju i traže pravo na slobodu kretanja i dostojanstvo. A ovde skaču na čoveka koji ima svoj stav i svoja uverenja.

kako sad

pre 3 godine

Drugosrbijanci cvile od muke. Krug dvojke u panici, najpoznatiji Srbin čita Deretića, Damjanovića i Vidojevića. Takođe smatra da su Srbi najstariji evropski narod.
Usput se ponosi svojim poreklom.
Definitivno je Novak Đoković najveći neprijatelj autošovinista.

kvarovi

pre 3 godine

evo ja imam nameru da otvorim hotel/restoran i cilj mi je sa od toga zivim ali treba neko da me finansira jedno 20god(koliko su njega roditelji) i uspeh je garantovan...sam da krenem i da uspem nema teorije

grux

pre 3 godine

Odlicna akcija, ko ima iole mozga ako nista barem ce poslusati razgovore i misli ova dva uspesna coveka i pokusati da nauce nesto od toga.
Hvala Nole!

Upss!

pre 3 godine

Interesantno da godinama nisam pročitao niti jedan negativan komentar o Novaku u Republici Srpskoj.Daleko ga više poštuju i vole preko Drine,nego u Srbiji.Zašto?

Ernesto ce

pre 3 godine

стара прича , дежа ву , чим неко крене да прича у проширеном реченицама и узима не тако стандардне теме , одмах креће лавина глупости на њега ,просто данашњим људима ако не говориш маинстрим ствари ,они то аутоматски одбацују , не желећи ни да саслушају а камо ли говоре о њима . ваљда је данашни свет и зато ту и зато их шака људи води .

filo

pre 3 godine

Mozda bas zahvaljujuci toj filozofiji, nacinu zivota, mentalnoj disciplini je Nole postigao neverovatan uspeh svetskih razmera ...a hejteri koji samo upijaju filozofiju Parova, Zadruge, Kardasijana su i dalje u blatu, siromastvu, isfrustrirani i prazni, bez cilja, bez elana, bez ljudskosti pa i bez zivota.

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Mene je zapravo oduvek privlačila ezoterija. Nisam nikad išao ovoliko daleko, tipa da filozofiram po društv. mrežama, ali uvek sam rado slušao predavanja o okultnom, npr. o Totovoj Knjizi znanja, o Abramelinu ili o Alisteru Krouliju. Sama magija, kosmička energija itd. jeste pseudonauka, ali u ozbiljnijem, kulturološkom svetlu to jeste zanimljivo, pomalo nepravedno zapostavljeno štivo. Najzad, magija je svojevremeno bila deo religijske prakse, a to sa kosmičkom energijom važilo je za skriveni uticaj Zevsa, Peruna ili koga već.

Ikac

pre 3 godine

(Goa, 29. april 2020 21:50)

Molim da ne poredite Đokovića sa Nikolom Teslom. Prvi je vrhunski sportista, jedan od najboljih u istoriji i to je to. Drugi je naukom doprineo mnogo čovečanstvu. Poređenje je uvredljivo prema Tesli. Uz Teslu idu Milanković i Pupin, ne Đoković.

možda sam ja malo glup

pre 3 godine

Nole, svaka čast na ideji da započneš ovakav serijal. Mislim da si prava osoba za tako nešto jer svako ko te prati duže vreme zna da si u svemu tome iskreno, da proučavaš sve i svašta, da želiš pre svega da pomogneš sebi pa i svima ostalima. Takođe, svako vidi tvoj napredak, tvoje menjanje, da ti u mnogim momentima nije bilo lako i da su ti mnogi odgovori bili preko potrebni, tako da je za svako divljenje to što hoćeš da svoja saznanja podeliš sa nama..

Neko ko zna

pre 3 godine

Bravo. Oduvek sam govorio da je On u odličnoj pozicije da postane naš Spasitelj. Pratite ovo što vam preporučuje i budite fokusirani. ne budite negativni i biće i vama i svima oko vas mnogo bolje. Sve je samo pitanje vere i poverenja.

Nelson

pre 3 godine

@Oh,

Hajde navedi šta je život za tebe, šta smatraš da je život? Da li se trudiš da se unaprediš, poboljšaš, naučiš nešto novo? Da li si obišao svet, da li govoriš neki svetski jezik, da li si nekome nešto pomogao? Ajde navedi, sa čime raspolažeš, ti i ostali.
Ha Ha !

andric petar

pre 3 godine

Ti novace ne zivis u srbiji pa nama u srbiji nije vazno sta govoris,sve sto imas da kazes pricaj tamo daleko negde nekim ljudima sa kojima i medju kojima zivis.

Dejan S.

pre 3 godine

Ma da - čist egoizam. Ti si centar sveta, tebi je omogućeno da pikanjem loptice preko mreže zarađuješ milione, ali je zato taj bog, ta viša sila u potpunosti zanemarila potrebe miliona dece koji umiru od gladi ili čija je jedina želja, ne namera da pojedu nešto u toku dana. Ali jok more bog je hteo da baš ti zaradiš 50 miliona. Ko jebe ovu mizernu decu što nemaju namere da postanu najbolji (šta god), nego samo hoće da prežive. Ko im jebe mater.

citalac

pre 3 godine

sad ce mediji ovakvim tekstovima na svaki način pokušavati da proglase novaka ludim, razlog, izrazio sumnju u neprverene i nepostojeće vakcine

Nelson

pre 3 godine

@Pas sa maslom
Ti si treća generacija bogataša, pa znaš kako je biti bogat. Da se razumemo, Nole vam vadi Mas'!
Zavist je opasna stvar i stvara od tebe psa sa maslom.
Ha Ha !

zoki

pre 3 godine

"...Nego čime se bavi ovi njegov sugovornik?je li čovik možda pekar, lekar, apotekar?
Ili možda prodaje ovu filozofiju i na taj način zarađuje novac u znoju lica svog? Ovo je neki linčina koji dobije alergiju od rada i prodaje blefove bogatoj klijenteli..."

Osim što "prodaje blefove", Šervin prodaje suplemente. One tipa tečno srebro, mačji nokti... One za koje se Đokovići hvale da uzimaju oni sami, i da daju svojoj deci (umesto uravnotežene ishrane).

Taj Šervin je tipičan kalifornijski prodavac nju ejdž magle, a Đokovići su se potpuno upecali.

Ovo je tek početak, nažalost.

Sinke

pre 3 godine

Haha,Nole je kralj stvarno,legenda sto se tice tenisa,ali cini mi se da previse ulazi u neku filozofiju..Mada on moze da prica ovome,jer je covjek takva cuda napravio u karijeri,i to sve pod pritiskom publike.

saragosa9

pre 3 godine

bravo Nole, hrabro, ne mora da se bavi time da bi znao to, nema gluplje stvari od zatvorenog uma. Svestan je da nemaju svi luksuz da razmisljaju o tome i covek siri lepe stvari ali nisu ljudi spremni za te nadasve JEDNOSTAVNE koncepte. izguglajte biology of belief, obican naziv o temi kako vase uverenje menja vas dnk lanac, kao deci objasnjeno, cista biologija. To znaci da ako si uveren da si najpametniji verovatno ce i tvoje dete naslediti taj glup gen

Nele

pre 3 godine

Sta je lose rekao? Da smo svi nastali od iste energije? Da nije bitno da li tu energiju zovete Bog, Alah, Veliki Graditelj, Manitu ili kako god vec? Jedina je razlika kod advokata placate na zemlji.. popa, hodzu, kardinala ili vraca. A svaki od njih pljuje po drugima jer mu otima posao.
Barem je prerastao Imaza. Jos da preraste i Jelenu..

Marko

pre 3 godine

Sreca pa je Novak gladan trofeja i dalje, pa ovo fantaziranje nece uticati na putu do najboljeg tenisera svih vremena, kapiram ga dokolica i toliki kes ...

inat

pre 3 godine

Sacuvajte halu na Sajmu za lecenje parizer udruzenja nvo sendvicara...kad god im sponenete Novaka ,dolazi do kolektivnog zagrcavanja budjavim sorosevim parizerom i senfom

@

pre 3 godine

@Tara
Vi sektasi ste generalno neobrazovani, pa vam obrazovanje smeta. Nesposobna si skolu da zavrsis, a mislis da znas nacin na koji svemir, zivot i energija funkcionisu. Tipicne odlike sektasa.
Od naucnika culi za Teslu, pa ne moze bez njega nijedan razgovor da protekne.
Neki ga nisu razumeli pre 100 godina, ti ga ne razumes ni danas.
Tesla je bio naucnik, ti si budala koja se uporedjuje s Teslom i koja misli da je polupismeni teniser nivo jednog Tesle.

mila

pre 3 godine

Lično mislim da je Novak ekspresno pronašao zamenu za neigranje, a to je koučing. Ovo što sam pročitala može se godinama već naći i pročitati kod raznoraznih koučeva svih vrsta, vere, religija i nacija. Nekada davno sam dobijala svakoga dana slične mejlove i bilo mi je beskrajno interesantno i verovala u to. Razlozi mogu biti različiti, mislim za njihov koučing.

JovanVBBG

pre 3 godine

Njegova neobrazovanost, njegova stvar. Njegove pare, nek sve da vračevima. Ali to sto koristi svoj uticaj da putem drustvenih mreza namece ove bljuvotine !!!! Ja bih nasao neki clan po kome je ovo krivicno delo. Ili ga, prosto, uveo u zakon. Bruka.

Masha

pre 3 godine

O cemu se ovde radi? Zasto postoji toliko zacudjenih komentara?

Ako navijate za njega u tenisu navijajte, ako vam se ne svidja njegova filozofija zivota nemojte je pratiti. Vrlo prosto. Ako hocete od njega da napravite nesto sto nije - gresite. Ako zelite da on bude samo teniska masina jer je vama tako lakse, to je sebicno.

Poznato je da je Novak vrlo religiozan, voli zen, budizam, praktikuje jogu, veruje u sveopsti smisao. Meni te ideje nisu nepoznate niti daleke. Poslusala sam njihov razgovor o kojem se ovde prica i nasla neke vazne pouke i za sebe i za svoj zivot. Uzdravlje Nole, svako dobro!

с

pre 3 godine

Свака 3 дана имате лајв на фејсбук профилу гуслара и историчара Вукојице Сандића. Лијечи дух. Духовна храна. Извор корисних информација.
Сљедећи је у петак. Не пропустите.

neki veliki dr

pre 3 godine

To je to... Idolopoklonstvo, okultizam, kundalini joga, sekta... Žao mi je čoveka stvarno, takav uspeh napravi a toliko negative je u njemu i oko njega, toliko neke patnje. Može li neki psiholog da objasni ovaj fenomen?

nn

pre 3 godine

Citam komentare i ne verujem. Čovek ima svoje razmišljanje, veruje u snove i vredno radi da to i ostvari. Pre 3 godine sam počeo da čitam modernu psihologiju na preporuku klijenta (čovek koji ima par firmi u Srbiji, koji je šlogirao i potpuno se oporavio bez ikakvih posledica) kome sam držao privatne treninge i primenjujem je u stvarnom životu. 70% posto stvari sam ispunio u SRBIJI!!!. Prosto je neverovatno šta čovek sve može da ostvari u životu, samo mora da bude drugačiji od drugih. Bivši drugovi su toliko bili zatucani da je to neverovatno. Njihov cilj kao i 90% Srba je da zavrse školu, zaposle se i tako lutaju kroz život bez cilja. U Jevanđelju po Marku ima deo koji kaže: Imajte veru u Boga. Zaista, kažem vam, ko kaže ovoj gori: digni se i baci se u more, a ne posumnja u svome srcu, nego veruje da će biti ono što govori, biće mu. Zato vam kažem: sve što molite i tražite, verujte da ste primili, i biće vam.

Tražite, radite, verujte i ostvariće se sve. "Kakve su vam misli takav vam je i život"
I znam da ću dobiti ogroman broj minusa od ovih 90%, i pozitivnih ocena od ljudi koji me razumeju.

NS oldtajmer

pre 3 godine

Auu !!! ne valja..... NE VALJA.... nesto ne valja sa njegovim najacim oruzjem - mentalnim sklopom !. Iskreno se nadam da nije kraj njegovog igranja tenisa. Bavice se on jos dugo tenisom, ali da li ce ga i igrati ??!!

Hm

pre 3 godine

Ovim nesrećnici a što pišu protiv Novaka: čovek je pročitao više knjiga, govori više jezika nego velika većina vas.
(Aleks, 30. april 2020 10:36)

Sto se knjiga tice nije bitno koliko je procitao vec koje knjige je procitao.
A za jezike svaka cast.
Sve to ne znaci da je obrazovan, mnogo jezika govore i prostitutke. Novak je neobrazovan sto je normalno za vrhunskog sportistu, takav im je zivot. Zato ga i vrte gurui i deru za pare naravno. Prvo brat a sad i on. Jadni roditelji.

neki veliki dr

pre 3 godine

To je to... Idolopoklonstvo, okultizam, kundalini joga, sekta... Žao mi je čoveka stvarno, takav uspeh napravi a toliko negative je u njemu i oko njega, toliko neke patnje. Može li neki psiholog da objasni ovaj fenomen?

Putujuca Dzulija

pre 3 godine

Čovek je očigledno upao u neku sektu. Čini mi se da je i pominjao, jednom prilikom, neke lajf kouče ili tako nešto. Ipak, treba da se bavi samo sportom, u tome je najbolji. Nije se za igrati takvim stvarima. Dovoljno da pročitaš pa te sve neka jeza hvata, po malo su budalaštine...

uzimam.kokice

pre 3 godine

Dečko je potpuno poludeo. Pa... Makar su se našli on i Jelena su isti zapravo. Drago mi je zbog njih. A ovo su teške gluposti, transfer blama.

Aleks

pre 3 godine

Ovim nesrećnici a što pišu protiv Novaka: čovek je pročitao više knjiga, govori više jezika nego velika većina vas. Pri tom misli, razmišlja. I zamislite rezultat, time je postao najbolji na svetu u onome što radi multidisciplinarno..kroz znanja iz medicine, fitnesa, psihologije, statistike i još ponečega. A vi? Šta ste vi uradili u životu?
Žabokrečina palanke...

jovan

pre 3 godine

" Jako bogati ljudi su cesto jako lakovjerni, osobito ako su prva generacija bogatasa, to su oni koje zovu new money. Povjeruju da su posebni da samo oni mogu nesto razumjeti sto niko jos nije smislio... Old money pak jako polaze na obrazovanje i ovo im je jako tesko, ako ne i nemoguce prodati. Zao mi je sto je Novak toliko naivan i lakovjeran."

Zato sto nemaju tradiciju.A to je veoma vazno. " usao iz gumenjaka u lakovane cipele "

Vlada

pre 3 godine

Nole je renesansni duh, sve ga zanima i čovek razmišlja o raznim stvarima, za razliku od nekih iskompleksiranih likova koji imaju nau mu samo kako će da oblate nekog na internetu!

sladoledsmesom

pre 3 godine

Naravno da cete sada da ga razapnete. I Teslu bi vi razapeli ali srecom nije bilo kako da cujete sta sve radi. Djavolom bi ga proglasili. Citajte knjige “dame i gospodo”. Kad bi znali sta vam sve skriva molitva i Ocenas zinuli bi. Cutite i pustite Novaka da prica, zna sta prica.. a vi se edukujte malo. Nije edukacija samo fakultet. Postoji duhovnost, postoji energija.. a to se ne nalazi samo u crkvi. Strasno je citati ove komentare i videti kako ste kao noj sa glavom u pesku ali spremni da gadjate.. a pojma nemate. Citajte Walsh-a, citajte Lipton-a, zagrebite malo dalje od blogerki, you tube-a i materijalnog ako umete. Novace, imas svu podrsku. A oni ce shvatiti. Kao i sa Teslom mozda.. za 100 god ali ce shvatiti jednom. Sad ih pusti nek im budes ludak. Svi koji su znali sta pricaju su uvek prvo delovali kao ludaci. Dolazi vreme energije.. i krajnje je vreme da se o tome sazna, prica i prihvati. Radosna nam zora kad te sustine shvatimo!
(Tara, 29. april 2020 20:11)


Pusti to nego reci ti nama jesi li prenela nekretninu na vrhovnog gurua i kad će taj obećani vasionski brod biti gotov da vas prešalta na drugu ravan postojanja?

Alkos

pre 3 godine

Novak "Treće oko" Djoković i prodavac preskupih suplemenata u epizodi "Vasiono čuješ li me ? "

Ja se iskreno brinem za njega. On na vrhuncu karijere i u vec zrelim godinama i sa dvoje dece nije još uvek našao smisao i razmišlja kao tinejdzer neutemeljen a podlozan svemu. Kad postane nerelevantan u tenisu on će biti potpuno izgubljen čovek. Ovo ima smisla samo ako mu je ovaj prodavac suplemenata pomogao oko dopinga pa su se dogovorili da ga malo reklamira.

Vlada

pre 3 godine

Чекај, сад ви говорите Новаку да је одлепио и чега он треб да се држи?!? Сетите се оног детета које каже да ће бити шампион и гле, он је данас један од ако и не највећи тенисер икада. Дакле, поставио је себи циљ, од малих ногу. И ето га. Он свакодневно ради на себи и побољшању себе. Самосугесгија, чисте мисли, повезивање духа и тела. Кад год помислите да се правите паметни и да му дате савет, сетите се где је он а где сте ви.
(Г, 29. april 2020 19:33)
Iskreno, ne bih se sa njim menjao, ne bih hteo da sam na njegovom mestu.

Milan

pre 3 godine

Interesantno da godinama nisam pročitao niti jedan negativan komentar o Novaku u Republici Srpskoj.Daleko ga više poštuju i vole preko Drine,nego u Srbiji.Zašto?
(Upss!, 29. april 2020 23:06)

Zato sto preko Drine vise cene holisticki pristup.

Ivan

pre 3 godine

> naglašavajući da svako ima svoju istinu i da su sve istine ispravne.

Hristos kaze: "Ja sam put istina i zivot".
Nije svaka istina ispravna, samo jedna je ispravna.

neki veliki dr

pre 3 godine

auuu sad je totalna konfuzija u glavama nolomana turbo-pravoslavaca
(peta mesna, 29. april 2020 19:17)

Pravo u centar! Hahahaha da li postoji gori i bezbozniji narod od nas? Odrekli se Boga zbog tenisera, licemeri najgori

Ostin A

pre 3 godine

Razume se u medicinu koliko i neki lekar u tenis. Jedina razlika što mišljenja ljudi poput Jelene Karleuše i Novaka Đokovića imaju veći uticaj među populacijom nego mišljenje ljudi koji su živote posvetili lečenju ljudi.

Смрда

pre 3 godine

Одличан пример некога ко је уложио огроман труд у ударање лопте, уместо у образовање, када лопте нема, најобичнији балван. Вратиће се лопта, биће опет све као и пре.

Dr. Arslanagic

pre 3 godine

Epigeneticar post’o!!! Voleo bi da cujem to predavanje verovatno je puno naucno utemeljenih cinjenica. Ko od komentatora zna sta je epigenetika? Za to je potrebno ozbiljno poznavanje molekularne genetike, strukture DNK i mehanizama kontrole gena. Djokovicevo pravo ali cini mi se da postaje sve smesniji kako se sve vise uplice.

Majkl Džondar

pre 3 godine

Evo ga ona loša strana u Srba a to je malo zatucanost. Niti gledam njegove snime, niti čitam članke o ovome. Za mene je on legenda a njegova mišljenja su njegova.

Dejan

pre 3 godine

Obraćam se onima koji nisu zlonamerni botovi.Kada takav šampion priča o nečemu,probaj da to ne samelješ svojim prostim filterom već uzmeš u obzir i ako ne razumeš pročitaš nešto o tome ili jednostavno ne kritikuješ.Hvala!

CATAPA

pre 3 godine

Postoje samo dva mehanizma vladanja masom: da te vole ili da te se boje. Nije ni bitno da li su motivi za jedno ili drugo stvarni, njihovo osećanje je stvarno. Novak se previše posvetio onom prvom, misleći da će udvaranjem masi postići to da ga vole, a postigao je samo da ga neki vole, a neki mrze. Ovi koji ga vole, vole ga dok pobeđuje, ovi koji ga mrze, mrzeće ga uvek. Očigledno, takav mehanizam nije dovoljan, slanje srca nije dovoljno.
Kako postići da ga se boje? Jedan način je Kiriosov koji u teniskom svetu ima neuporedivo veći status nego što rezultatima zaslužuje. Kiriosa se boje jer je nepredvidiv, neko će reći i lud, ali to ludilo daje rezultate: on ne gubi simpatizere ni kada gubi mečeve.
Đoković je ovu pauzu i epidemiju iskoristio najbolje što se moglo. Naravno, daleko je još od toga da ga se boje, ali za početak je dovoljno da bude "čudan". Svaki mesija je u početku bio čudan, onda su počeli da ga se boje, a na kraju da ga obožavaju i oni koji su ga mrzeli.
Onaj koji odmah obori drvo je drvoseča. Onaj koji obori drvo koje je pre toga grlio, taj je mesija. Lažni mesija ili pravi mesija? Pa ne postoje ni lažni ni pravi, postoje samo ubedljivi i neubedljivi.
Da li je ovo uspešna strategija, efikasna mistika? Ne znam. Tesli nije bilo, ali svet više nije racionalan ni onoliko koliko je bio u Teslino vreme. Naravno, Đoković je tek puki "prebacivač loptice", ali šta tek reći o onima kojima je neki oblik udaranja lopte postalo najvažnija stvar na svetu?

skr

pre 3 godine

"Ne veruj zato što je to mudrac rekao,
Ne veruj zato što je to uobičajeno mišljenje,
Ne veruj zato što je to zapisano,
Ne veruj zato što je to prorečeno,
Ne veruj zato što neko drugi to veruje,
Ali veruj sam onom što si sam prosudio da je istina"

Gautama Buda

Slavica

pre 3 godine

Nismo ni svesni koliko raznorazne stvari(hm) zatupljuju našu podsvest, koliko niskih vibracija konzumiramo dnevno..i kako ne biti zombi..
Poštovanje Novače. WWG1WGA

Александар Секулић

pre 3 godine

Христос васкрсе - Радост донесе.

Он је тај који Јесте, браћо и сестре, једино решење против смрти.
Остало су приче, причице и непроверене гласине...
Просто питајте сами себе - шта ћемо у тренутку када осетимо да смо на крају нашег живота?

Rale iz 6 Kaplara

pre 3 godine

Novak se rodio kao hiper teniski talenat i shodno tome, upornom radu, redu, disciplini, pozrtvovanju i odricanjima svrstao se medju najbolje tenisere sveta. I ne moze to svako i svaka njemu cast, uspesi vredni svakog postovanja. Hiper talenti, u bilo kojem sportu, ne radjaju se bas svakog dana.

Sve drugo, vezano za njega je mlacenje prazne slame.

Srdacan pozdrav!

nikola

pre 3 godine

Ne znam ko je šta uradio u svom životu, ali svi ovi koji su negativni u komentarima prema Novaku, ne verujem da mogu da mu bilo šta sugerišu u bilo čemu, a pogotovo šta će da govori a šta ne. Mentalnu snagu nam je toliko puta pokazao na terenu, a to nije samo od treniranja mišića i udaraca, već i psihe...

Mitar

pre 3 godine

@Kuku meni da mu nisu sipali drogu u doping?
(pravnik, 29. april 2020 23:45)

Ma nije to,ruski virusolozi otkrili da koronavirus moze da unakzi ljudski mozak,mozda je Djole negede uvatio virus,a ne zna.

Apatrid

pre 3 godine

Koje gluposti, kakvi andjeli, bogovi, zagrobni zivot... Ko danas veruje religijma, bilo da su budizam, islamz hriscanstvo, ili pak ove nove new age kvazi paganske izmisljotine?

Fedor

pre 3 godine

Umesto da je svoje potencijale i fascinantne psihičke sposobonosti koje, evidentno ima, prebacio na polje opšte priznatih naučnih oblasti psihologije, psihijatrije..., on je čovek, potpuno zaobišao realan svet i otišao u nekakve spiritualne, tajnovite, alternativne ezoterije, ili već...

Moneriman

pre 3 godine

Decko pikaj loptica to vežbaš ceo život i u tome si najbolji, a te dubokoumne teme ostavi ovima koji su ceo život vežbali mozak i vreme proveli u školi na fakultetu, među knjigama...

Bilja

pre 3 godine

Komentari....po njima se vidi kakav smo mi narod.Plitak, neobrazovan, okrenut samo ovozemaljskom životu i egzistenciji, tj.materijalnom, ako osim svoje profesije te interesuje i nešto drugo (osim konkretnog zanata), ti si "prolupao". Lično, potpuno se slažem sa Novakovim razmišljanjem, ali sam "upala" u svakodnevicu i retko imam mogućnost da sa nekim razmenjujem svoja razmišljanja o nečemu što je tako duboko u nama. Kosmička energija postoji, zvali je mi Bog ili kako god, koja upravlja našim životima. Ništa nije slučajno. Čovek snuje, a Bog odlučuje. da li Vam se iks puta desilo da nešto planirate, a sve okrene drugačije, pa se nervirate, padnete u bedak!? E, tu je razlika između onih koji razvijaju svoj um i onih koji slepo idu kroz život. Novak je to objasnio na jedan, običnom svetu, komplikovaniji način, jer je dostigao viši nivo. Nikola Tesla je isto bio smatran čudakom, smejali su mu se, a niko ga do sada nije prevazišao. Dobro je što Novaka interesuje i neštodrugo osim tenisa. Živ i zdrav mi bio ponosu naš i jesi poslat od Boga u ovim teškim vremenima za srpski rod. Pozdrav!!!

P-76ers

pre 3 godine

Puno mudrosti je nastalo onog trenutka kada smo zanemarili prirodu...

Probaj lavu ili tigru da prodaš priču o energiji oči u oči...

Nekako je priroda ipak jača...

zoonpoliticon

pre 3 godine

au brate čim neko počne da priča o nečemu duhovnom odmah osuda! Mnooogo smo duhovno prazni!
Nemam pojma o čemu priča Novak-to je njegova stvar, ali apsolutno nema razloga da ga prozivate i omalovazavate. Ako vam se ne svidja njegova duhovna strana nemojte ga pratiti na instagramu i nemojte da čitate članke o njemu. Gledajte tenis ako vam se svidja kako igra ako ne-nemojte ni to. Vaša stvar.

nn

pre 3 godine

Citam komentare i ne verujem. Čovek ima svoje razmišljanje, veruje u snove i vredno radi da to i ostvari. Pre 3 godine sam počeo da čitam modernu psihologiju na preporuku klijenta (čovek koji ima par firmi u Srbiji, koji je šlogirao i potpuno se oporavio bez ikakvih posledica) kome sam držao privatne treninge i primenjujem je u stvarnom životu. 70% posto stvari sam ispunio u SRBIJI!!!. Prosto je neverovatno šta čovek sve može da ostvari u životu, samo mora da bude drugačiji od drugih. Bivši drugovi su toliko bili zatucani da je to neverovatno. Njihov cilj kao i 90% Srba je da zavrse školu, zaposle se i tako lutaju kroz život bez cilja. U Jevanđelju po Marku ima deo koji kaže: Imajte veru u Boga. Zaista, kažem vam, ko kaže ovoj gori: digni se i baci se u more, a ne posumnja u svome srcu, nego veruje da će biti ono što govori, biće mu. Zato vam kažem: sve što molite i tražite, verujte da ste primili, i biće vam.

Tražite, radite, verujte i ostvariće se sve. "Kakve su vam misli takav vam je i život"
I znam da ću dobiti ogroman broj minusa od ovih 90%, i pozitivnih ocena od ljudi koji me razumeju.

Milojko

pre 3 godine

Pa covek je u pravu, prica ono o cemu je Napoleon Hill pisao nakon 20 godina istrazivanja najuspesnijih ljudi svog doba. I potpuno se slazem s covekom, prvo procitajte nesto, analizirajte malo svoj zivot pa onda komentarisite.

Mada prosecan komentator ne vidi dalje od pinka i hepija.

NikolaBg

pre 3 godine

Ne verujem u ovakve stvari, ali ima i par tačnih. Tačno je da je sudbina nekom majka nekom maćeha. Tačno je i da moramo imati ciljeve u životu i radu i težiti da uvek bude bolje. Ponekad je dobro i maštati, jer tako izađemo malo iz realnosti, a kada se vratimo, dobijemo još više snage da se borimo dalje.
Nole, vrati se ti živ i zdrav na teren i nemoj o kosmičkoj energiji, jer sreća je relativna stvar, kao kad izađeš na ispit i dobiješ 10 ili 6, spremao ili ne.

P-76ers

pre 3 godine

> svako ima svoju istinu i da su sve istine ispravne

A ja kad sam učiteljici tvrdio da je za mene 6 * 3 = 22, to ništa, nego dvojka?
Sad lepo vidimo da svako ima svoju istinu i da je moje rešenje ispravno.
(Gmaz, 29. april 2020 20:22)

Moja učiteljica imala sasvim drugačiju istinu...

6*3= kec kao vrata...

DAVOR

pre 3 godine

Voleli smo Kasijusa Kleja i ustajali zorom pored svih njegovih eksentricnosti koje su dovele i do promene vere i imena u Muhamed Ali. Zasto ne bi voleli i naseg Novaka Djokovica?!?!

Pisss!

pre 3 godine

@Upss!
Zato sto je cenzura tamo malo jaca. Eto zasto. A volite vi svakog ko ima para, to je odlika svih iskompleksiranih ulizica. Za pare bi prodali i majku rodjenu. E to ste vi. Ko da zaboravi kako ste bezali dok su drugi dolazili da vam brane dedovinu. Nije vas dzabe Arkan samarao.

miki

pre 3 godine

Ja ne razumem nas Srbe. Ikone u pravoslavlju placu na sve strane. Cuda se desavaju po manastirima pred mostima i ikonama. Nasa vera je prelepa i odgovara na sva pitanja. I on je to nekad koristio. Sta ga je skrenulo sa puta.?Losih svestenika i monaha ima ali sta je sa dobrima koji stalno misionare i stavljaju sebe u nezgodne situacije.Sta je sa prorostvima svetih otaca, ave dzaba kad nema ko da cuje. U svetu nazaloost imaju uticaj samo bogati i poznati ljudi. To je zbog naseg kompleksa i zavidnosti zbog njihovog uspeha. Covek treba da ima svoj stav i da bude nepotkupljiv. Svakom je dragi Bog dao drugacije. I merila uspeha su za svakog drugacija, bar bi tako trebalo da bude. Zasto je merilo uspeha samo biti bogat i poznat. A ostale stvari kojih ima milion a ne mogu se kupiti, sta cemo sa tim. Ko nije citao bibliju treba da je procita, tamo stvarno sve pise. Ne mora ici u crkvu, ides kad ti se ide. Ali bar shvatis i naucis neke osnovne a neke duboke stvari i dobijes puno odgovora. Znam da imamo svog Gospoda, Bogorodicu, svete oce. Svake godine u Jerusalimu na Hristovom grobu se spusta oganj duha svetoga. Pa sta nam treba jos da bi poverovali i shvatili. Znam treba preuzeti odgovornosst i delovati, ali to niko nece. Zato je lakse verovati u lazi i bito neodgovaoran. Zato i prorocantvo u noom zavetu kaze da ce se spasiti jako mali broj ljudi. Ne cudi me. Ostanite s'bogom. Svako dobro.

Alcale

pre 3 godine

@Tara

Hahaha pa njima je teško i duži naslov da pročitaju a kamoli da shvate o čemu Novak priča :).

Ma ej dobro je, nekada su ljude zbog ideja i vizija spaljivali danas ih samo nazivaju ludima.
Zato je super laka ova manipulacija strahom nad vecinom! Većina je neobrazovan čak i sa doktoratima, i ne želi da proširi svoje poglede i da sukobi svoje stavove.

Drže se svog stava, mišljenja znanja iz čiste iskompleksiranosti ili pak totalnog neznanja o bilo čemu sem o onome što je servirano na main stream media!

Nadezda Spasic

pre 3 godine

Sve to ima u pravoslavlju, nema potrebe da luta... Najlepša filozofija života... Dati odgovori na sva pitanja.Problem je u tome što naš narod ne poznaje svoju religiju, jedan deo ljudi je svode na običaje, paljenje sveća, jedan deo na sujeverje, jedan deo se zbog ovih prvih zgražava i odbija sve, jedan deo odlazi u neku krajnost,... A ovi što im nije jasno zašto se bavi sa tim stvarima, pa svaki inteligentan čovek ima potrebu da se bavi sobom,smislom...

budibogsnama

pre 3 godine

Nije viša sila, to se zove Bog.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sef, 29. april 2020 22:00 To jeste visa sila, i zove se na hiljade razlicitih nacina. Visa je jer je ne poznajemo direktno, vec smo pod njenim uticajem i snagom. Osim ako ti imas neke informacije koje mi nemamo, ili je poznajes iz prve ruke? Ne? Tako sam i mislio. Do tada, svako, pa i Novak, ima pravo da o toj sili razmislja. Meni je fascinantno koliko je negativizma ovde prema ovom momku, zato sto se bavi ezoterijom. Treba da bude glupi sportista, da samo lupa reketom, jer je to vama shvatljivo, i uklapa se u vasu usku sliku o tome sta on treba da bude? U tome je vec najbolji, ostvario se, i sta je cudno sto hoce i drugim stvarima da se bavi? Da istrazuje? Nevetovatno koliko smo ogranicen narod, i to najvise oni koji za sebe misle da su emancipovani.

Sasa

pre 3 godine

Jos samo fali da se uključi i Tom Kruz sa Novakom da nas uče kako su nas vanzemaljci stvorili .Tesko meni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dekkson, 29. april 2020 23:22) # Link komentara

Nije iskljuceno kako smo mi, u stvari, vanzemaljci, a da toga nismo ni svesni. Iako mi je logicki nezamislivo, zelim da verujem u Boga, a razlog jesu moji najblizi ukljucujuci i sebe, cinjenica da ne prihvatam, a razumem, da smo gomila misica i kostiju vodi me ka zelji o postojanju drugog sveta nakon smrti. Plasim se da je to iluzija, odbrambeni mehanizam mozga kojem je smrt doslovno neprihvatljiva i na takav nacin nas po rodjenju vodi napred, oblikuje sliku o smrti kao necemu sto se desava drugima.
Tom Kruz i Novak su izgubili kompas, razlika je u stepenu, ali ne treba im radi toga braniti da pisu i govore, zivot je jedinstvena sansa.

wowo

pre 3 godine

Neobrazovani komentatori koji ne znaju ko je GAndi, Hesse, zen, meditacija i koji povezuju ove pojmove i Velike ljude sa sektama su odavno uz pomoc rijalitija i Instagrama izgubili zdrav razum ... nikad ga nisu ni imali zapravo.

67

pre 3 godine

Jedva cekam sledecu epizodu serije Novakovih inetelektualnih nastupa, ali iskljucivo zbog duhovitih komentara koji su nadmasili Njuz.net u najboljim danima.

Milos84

pre 3 godine

Nesto se mislim, otkad je javno rekao svoj stav o vakcini, odjednom su se svi kao okrenuli protiv nase legende na komentarima na b92 portalu. Onim neutralnim ljudima koji razmisljaju iskljucivo svojom glavom postavjam pitanje: Da li zaista preko noci su se svi okrenuli protiv Novaka samo zbog jedne takve izjave?! Procenite sami. Pozz

Marin

pre 3 godine

Ljudi, pa je li vam jasno zašto je veliki gospodin Rodžer Federer najbolji igrač u istoriji? Osim u tenisu, što nije sporno, u privatnom životu je intelektualac za ovog...

Tomasevna

pre 3 godine

Petar Petrovic Njegos je bio svestan svog genija.U svom testamentu,koji se smatra jedinstvenim knjizevnim delom,napisao je da u sebi oseca svojstvo Boga.

Rale Kolumbija

pre 3 godine

Novak je pokazao da nije samo vrhunski gladijator i showmen što se traži u industriji od koje živi, već da je istinski filantrop i jos važnije visoko svestan, radi na sebi i jos lepše, pokušava da deli sa onima koji su spremni da ga čuju.
Svi ljudi koji dodju do istinske svesnosti žele taj dobrobit svima oko sebe.
Ovoliki broj negativnih komentara i nerazumevanja samo govori o stanju naše nacije ,a slično je i u ostatku uspavanog,, nesvesnog i iz toga nesrećnog sveta širom planete.
Samo nastavi Nole,sve čestitke

Pit

pre 3 godine

Većina Srba i Balkanaca uopšte navija za nekoga zato što je njihov. Iako sam svestan svega što je uradio kao predstavnik našeg naroda i zemlje, ja ne mogu da ga poštujem ni da ga pratim nakon svih ovih gluposti koje izjavljuje u poslednje vreme. I nisam jedini u tome.
(Posmatrač, 29. april 2020 19:14)

Postoji izreka da treba poštovati ljude, ali ne obavezno i sve njihove ideje. Nisu svi dobri u svemu. Na primer, ja sam u nekim stvarima jako dobar, ali nemam pojma o finansijama. Novak je genije za tenis, i prilično neobrazovan u mnogo čemu drugom . Njegov tenis i patriotizam su za poštovanje, a gluposti iz ovog članka su za smeh i/ili plač. Sve u svemu. pošten i simpatičan momak (ok, kako kome), koji bi želeo svima da pomogne, ali ga neobrazovanje često sputava da to radi na pravi način.

Deli

pre 3 godine

Ovo samo govori da je on dobra osoba koja želi sebe da unapredi i da bude najbolja verzija sebe ali ljudi odmah osudjuju !. Zašto ? Šta je tu loše ? Podsvest rukovodi nama tj misli kojima je hranimo i to je cela poenta . Takodje ne poriče boga tj visu silu kako je rekao ,posto je to velikim bogomoljcima jako bitno .

Corso Sempione

pre 3 godine

Smejte se vi, ali on i jeste superioran na terenu,
neresiva enigmatika u tenisu.

Bravo Nole a sada cu da analiziram tvoje teorije,
dok ovi neka hejtuju, koliko hoce sa komentarima.

Marko

pre 3 godine

Novak je sada u 32. godini zivota. Moze da igra jos 3-4 godine i ako krene kako treba , bice najbolji u istoriji tenisa. Jos uvek mlad, a bogat, sa silnim vezama po svetu, covek lepo upise filozofiju na Harvardu (moze mu se), te fino za 4 god. zavrsi. Decko nije glup niti malo. Tako lepo, Nole, u 40. sa diplomo Harvarda, ako mu se hoce...A vi..???

Teodul

pre 3 godine

Sve te ''mistične'' i slobodno umetnički objašnjive stvari su klizav teren. A tu se ubacuju kojekavi gurui raznoraznih provinijencija kao ovaj bradonja. Zajednički cilj svima njima je 1, a to je da čoveka odvoje od Istine. Istine pisane velikim slovom I. Istine koja je Ličnost, Onoga koji je rekao ja samPut, Istina i Život.
Nisu svesni ti kao bradonja ''za koga navijaju'', pa se nama čini da oni kao imaju nešto mudro da kažu, a ustvari ni sami ne znaju ni Put ni Istinu, niti imaju Život. Nole...... ne daj se prevariti.

Nono

pre 3 godine

98% komentatora ovde su anonimusi bez uspeha, bez mozga, bez moci poimanja, robovi materijalnog, rijalitija, telefona i lajkova..

I takve kreature komentarisu i etiketiraju nekog ko je No1 u sportu, nekog ko je nevidjeno uspesan i slavan a pri tom veliki humanista i dobrotvor.

Zbog takvih anonimusa bez ljudskosti koji misle da su dovoljno pametni jer su im Pink i Zadruga preneli svoja znanja - Srbija propada.

Melaren

pre 3 godine

Pre nego što počne more pljuvačkih komentara, da napomenem da je Novak milioner i da je na svojoj koži osetio šta znači imati brdo novca i kako to utiče na čoveka. Verovatno je shvatio koliko je ta vrsta bogatstva nebitna u čovekovom životu. A ovde ćete videti komentare ljudi koji su gladni za novcem i koji bi prodali dušu za milion dolara, a sve to radi mekog prestiža i statusa i društvu.

Tara

pre 3 godine

Da bi mogli da razumete sta Novak prica prvo morate da procitate od Nila Donalda Volsa Razgovore sa Bogom, Bozija poruka svetu-sve ste me pogresno razumeli i ostalih 27 brutalnih knjiga od istog autora, zatim Biologiju verovanja od Dr Bruce Liptona. Ako budete mogli uopste te knjige da procitate.. vecina ne moze.. e tek tada cete moci da shvatite o cemu vam Novak prica. Nije uopste lud i sve je skroz stvarno i realno. To sto vi jos toga niste svesni nema veze s njim. A njemu svaka cast sto ovako javno izlazi s tim. Za to treba petlja jer nije svet jos spreman za tako nesto. Ima puno ljudi koji su svesni, koji su citali.. ali retki imaju petlju da primene.. zato svaka mu cast! Jos jednom pokazao koliko je velik!

Г

pre 3 godine

Чекај, сад ви говорите Новаку да је одлепио и чега он треб да се држи?!? Сетите се оног детета које каже да ће бити шампион и гле, он је данас један од ако и не највећи тенисер икада. Дакле, поставио је себи циљ, од малих ногу. И ето га. Он свакодневно ради на себи и побољшању себе. Самосугесгија, чисте мисли, повезивање духа и тела. Кад год помислите да се правите паметни и да му дате савет, сетите се где је он а где сте ви.

kako sad

pre 3 godine

Drugosrbijanci cvile od muke. Krug dvojke u panici, najpoznatiji Srbin čita Deretića, Damjanovića i Vidojevića. Takođe smatra da su Srbi najstariji evropski narod.
Usput se ponosi svojim poreklom.
Definitivno je Novak Đoković najveći neprijatelj autošovinista.

Tara

pre 3 godine

Naravno da cete sada da ga razapnete. I Teslu bi vi razapeli ali srecom nije bilo kako da cujete sta sve radi. Djavolom bi ga proglasili. Citajte knjige “dame i gospodo”. Kad bi znali sta vam sve skriva molitva i Ocenas zinuli bi. Cutite i pustite Novaka da prica, zna sta prica.. a vi se edukujte malo. Nije edukacija samo fakultet. Postoji duhovnost, postoji energija.. a to se ne nalazi samo u crkvi. Strasno je citati ove komentare i videti kako ste kao noj sa glavom u pesku ali spremni da gadjate.. a pojma nemate. Citajte Walsh-a, citajte Lipton-a, zagrebite malo dalje od blogerki, you tube-a i materijalnog ako umete. Novace, imas svu podrsku. A oni ce shvatiti. Kao i sa Teslom mozda.. za 100 god ali ce shvatiti jednom. Sad ih pusti nek im budes ludak. Svi koji su znali sta pricaju su uvek prvo delovali kao ludaci. Dolazi vreme energije.. i krajnje je vreme da se o tome sazna, prica i prihvati. Radosna nam zora kad te sustine shvatimo!

Desiderio

pre 3 godine

Novak ima pravo da priča o svemu. Kome se to ne dopada neka ne ide na Instagram. Šta ste zapenušili? Ne može mu gomila upravljati životom.

Neko ko zna

pre 3 godine

Bravo. Oduvek sam govorio da je On u odličnoj pozicije da postane naš Spasitelj. Pratite ovo što vam preporučuje i budite fokusirani. ne budite negativni i biće i vama i svima oko vas mnogo bolje. Sve je samo pitanje vere i poverenja.

Данијел

pre 3 godine

Новакова висина је недостижна за слепце за тастатуром осим ако нису верујући!

grux

pre 3 godine

Odlicna akcija, ko ima iole mozga ako nista barem ce poslusati razgovore i misli ova dva uspesna coveka i pokusati da nauce nesto od toga.
Hvala Nole!

Upss!

pre 3 godine

Interesantno da godinama nisam pročitao niti jedan negativan komentar o Novaku u Republici Srpskoj.Daleko ga više poštuju i vole preko Drine,nego u Srbiji.Zašto?

padre

pre 3 godine

Ne bih da pljujem čoveka, ali preterao je. Bavi se tenisom, tu si šampion. Filozofiju, verovanja, istraživanja u duhovnosti i slično ostavi za sebe. Svet je bogatiji zbog tvojih veština u tenisu, ne zbog tvojih razmišljanja. To ostavi drugima, ovako se samo blamiraš.

Evolucija svesti

pre 3 godine

Dečko je fascinantnan, to se deco zove samozpoznaja i sjajno je što sa svetom deli svoja shvatanja. Kome se ne svidja - zaobidjite ga, toliko je lako!

kein problem?

pre 3 godine

Sada će Đokovića da osuđuju oni koji sebi daju pravo da daju svoje mišljenje o zdravstvu, ekonomiji... Bilo čime što nije hjihova oblast i nisu dovoljno informisani na tu temu. Isti oni koji na bizaran način protestvuju i traže pravo na slobodu kretanja i dostojanstvo. A ovde skaču na čoveka koji ima svoj stav i svoja uverenja.

Nelson

pre 3 godine

@Pas sa maslom
Ti si treća generacija bogataša, pa znaš kako je biti bogat. Da se razumemo, Nole vam vadi Mas'!
Zavist je opasna stvar i stvara od tebe psa sa maslom.
Ha Ha !

citalac

pre 3 godine

sad ce mediji ovakvim tekstovima na svaki način pokušavati da proglase novaka ludim, razlog, izrazio sumnju u neprverene i nepostojeće vakcine

MarkoniNS

pre 3 godine

Bude li ovako nastavio, ne pratim ga vise. Hvala mu na svemu sto je uradio u svetu tenisa i kako predstavlja Srbiju ali ne moram da slusam ovakva sra...

filo

pre 3 godine

Mozda bas zahvaljujuci toj filozofiji, nacinu zivota, mentalnoj disciplini je Nole postigao neverovatan uspeh svetskih razmera ...a hejteri koji samo upijaju filozofiju Parova, Zadruge, Kardasijana su i dalje u blatu, siromastvu, isfrustrirani i prazni, bez cilja, bez elana, bez ljudskosti pa i bez zivota.

Nele

pre 3 godine

Sta je lose rekao? Da smo svi nastali od iste energije? Da nije bitno da li tu energiju zovete Bog, Alah, Veliki Graditelj, Manitu ili kako god vec? Jedina je razlika kod advokata placate na zemlji.. popa, hodzu, kardinala ili vraca. A svaki od njih pljuje po drugima jer mu otima posao.
Barem je prerastao Imaza. Jos da preraste i Jelenu..

Aleksa Pufta

pre 3 godine

Bolje da si poradio na trecem detetu i zeni ukinuo kucnu pomocnicu.
Ona bi morala nesto da radi pa ne bi filozofirala a onda bi i rebi uvalila usisivac pa bi radio nesto korisno kad ne treniras.

možda sam ja malo glup

pre 3 godine

Nole, svaka čast na ideji da započneš ovakav serijal. Mislim da si prava osoba za tako nešto jer svako ko te prati duže vreme zna da si u svemu tome iskreno, da proučavaš sve i svašta, da želiš pre svega da pomogneš sebi pa i svima ostalima. Takođe, svako vidi tvoj napredak, tvoje menjanje, da ti u mnogim momentima nije bilo lako i da su ti mnogi odgovori bili preko potrebni, tako da je za svako divljenje to što hoćeš da svoja saznanja podeliš sa nama..

с

pre 3 godine

Свака 3 дана имате лајв на фејсбук профилу гуслара и историчара Вукојице Сандића. Лијечи дух. Духовна храна. Извор корисних информација.
Сљедећи је у петак. Не пропустите.

Crni leptir

pre 3 godine

Vidite ljudi, dal je on što ovo priča već par godina lud ili da li stvarno nešto zna o tome ili ne pojma nemam.. Setite se Imaza pa onih meditacija po parku pa bioenergija, evo sad i kosmička alhemija, epigenetika itd, uglavnom on je čovek koji najbolje na svetu koristi svoje ne baš zavidno telo i ima savršen balans psihe i fizionomije, bar u tenisu. Osvrnite se nazad godinu dana na samo dva meča, prvi je finale sa Nadalom AO, drugi finale sa Federerom na Wimbledonu. Ovog jednog je oduvao fizički, Nadal je lik koji sa svojim radom bi bio uspešan u bar još 10ak sportova, a Federera koji ima toliko iskustva i titula i godina, je psihički malo je reći slomio, obesčastio ga kao da ima 16 godina. Novak je ili generaciju ispred nas i uči stvari koje nisu za našu psihu na Balkanu da kažem interesantne, ili smo mi jednostavno needukovana nacija koja ne zna puno o toj simbiozi uma i tela i šta sve čovek može sa time kad ga istraži do nekih dubokih granica. Mnogo više pažnje o ovome se posvećuje na istoku J Koreja, Japan.. Najlakše je da popljujemo po čoveku , msm i meni je smešan i sam naslov ali ne zaboravite, lik sa kojim on priča ovde je naučnik. Pozdrav

Le Scorpion Serbe

pre 3 godine

Mene je zapravo oduvek privlačila ezoterija. Nisam nikad išao ovoliko daleko, tipa da filozofiram po društv. mrežama, ali uvek sam rado slušao predavanja o okultnom, npr. o Totovoj Knjizi znanja, o Abramelinu ili o Alisteru Krouliju. Sama magija, kosmička energija itd. jeste pseudonauka, ali u ozbiljnijem, kulturološkom svetlu to jeste zanimljivo, pomalo nepravedno zapostavljeno štivo. Najzad, magija je svojevremeno bila deo religijske prakse, a to sa kosmičkom energijom važilo je za skriveni uticaj Zevsa, Peruna ili koga već.

Nelson

pre 3 godine

@Oh,

Hajde navedi šta je život za tebe, šta smatraš da je život? Da li se trudiš da se unaprediš, poboljšaš, naučiš nešto novo? Da li si obišao svet, da li govoriš neki svetski jezik, da li si nekome nešto pomogao? Ajde navedi, sa čime raspolažeš, ti i ostali.
Ha Ha !

legolas

pre 3 godine

" I da su sve istine ispravne"
Nemoj to Nole.Volim te, ali baš da se lupeta svako malo, nije problem, oprosticu ti, ali citas i ucis za sebe, a ne za klince na mreži,.Degutantno je ako nista drugo.Pravo na misljenje ima svako, ali ne sme da se lupa u ovim vremenima, opasno je.
Nisi stvoren, da uveseljavas ljude sirom sveta, otkrivajuci sta citas i kakvu frizuru ti supruga pravi. Stvoren si da pokidas svaki rekord u tenisu, da budes najbolji ikad u istoriji tenisa,da budes medju najboljim Srbima u istoriji, a pre svega covek od smisla.
Svako malo javljanje i truckanje na mrezama o svemu i svacemu a samo ne o poslu kojim se bavis, smanjuje razliku izmedju tvog i nastupa Kajri Dzener, ili Kardašijanove. Ne spustaj se na taj nivo, please.

inat

pre 3 godine

Sacuvajte halu na Sajmu za lecenje parizer udruzenja nvo sendvicara...kad god im sponenete Novaka ,dolazi do kolektivnog zagrcavanja budjavim sorosevim parizerom i senfom

Sinke

pre 3 godine

Haha,Nole je kralj stvarno,legenda sto se tice tenisa,ali cini mi se da previse ulazi u neku filozofiju..Mada on moze da prica ovome,jer je covjek takva cuda napravio u karijeri,i to sve pod pritiskom publike.

saragosa9

pre 3 godine

bravo Nole, hrabro, ne mora da se bavi time da bi znao to, nema gluplje stvari od zatvorenog uma. Svestan je da nemaju svi luksuz da razmisljaju o tome i covek siri lepe stvari ali nisu ljudi spremni za te nadasve JEDNOSTAVNE koncepte. izguglajte biology of belief, obican naziv o temi kako vase uverenje menja vas dnk lanac, kao deci objasnjeno, cista biologija. To znaci da ako si uveren da si najpametniji verovatno ce i tvoje dete naslediti taj glup gen

Slavoljub Petrović

pre 3 godine

Novače, svaka čast na tvoj uspeh u tenisu ali zbog njega si zapostavio obrazovanje i nauku koju sada pokušavaš da zameniš religijom i spiritualizmom svakojakih belosvetskih vračeva

Ernesto ce

pre 3 godine

стара прича , дежа ву , чим неко крене да прича у проширеном реченицама и узима не тако стандардне теме , одмах креће лавина глупости на њега ,просто данашњим људима ако не говориш маинстрим ствари ,они то аутоматски одбацују , не желећи ни да саслушају а камо ли говоре о њима . ваљда је данашни свет и зато ту и зато их шака људи води .

Marko

pre 3 godine

Sreca pa je Novak gladan trofeja i dalje, pa ovo fantaziranje nece uticati na putu do najboljeg tenisera svih vremena, kapiram ga dokolica i toliki kes ...

Tutumrak

pre 3 godine

Da nije korone nebi ste saznali kakav je Novak.Previse istrcavati i pokazivati sebe kao sveznanca nije pametno.Drzi se toga sto si naucio,tenisa.Poducavaj decu da igraju,mnogo je pametnije od mudrovanja, "Ja sam,ko ste vi".

Zasto???????

pre 3 godine

Novace, kao tvoj veliki navijac, kao boga te molim prestani sa ovim glupostima i fokusiraj se na tenis.

I shto neko dole rece. Molim te ne blamiraj se vise. Ali molim te.

Pas s maslom

pre 3 godine

Jako bogati ljudi su cesto jako lakovjerni, osobito ako su prva generacija bogatasa, to su oni koje zovu new money. Povjeruju da su posebni da samo oni mogu nesto razumjeti sto niko jos nije smislio... Old money pak jako polaze na obrazovanje i ovo im je jako tesko, ako ne i nemoguce prodati. Zao mi je sto je Novak toliko naivan i lakovjeran.

Posmatrač

pre 3 godine

Većina Srba i Balkanaca uopšte navija za nekoga zato što je njihov. Iako sam svestan svega što je uradio kao predstavnik našeg naroda i zemlje, ja ne mogu da ga poštujem ni da ga pratim nakon svih ovih gluposti koje izjavljuje u poslednje vreme. I nisam jedini u tome.

Toma tomato

pre 3 godine

Ovaj čovek zna sve o tenisu i ništa o životu jer nije ni bio u životu, jer je od rođenja ceo život bio na teniskom terenu. Bogami sad to sve izlazi na videlo.kako je to tužna sudbina

Mikicaaa

pre 3 godine

Ne zamerite mu, pa momak je skoro naucio da cita, i u tom smislu, sve novo sto sazna on upija kao sundjer bez ikakve kriticke misli. Pravi intelektualac opste prakse. Za tenisko umece ima moje postovanje, ovo ostalo - mrka kapa.

Lebriti

pre 3 godine

Decko, odlepio si.

Filozofija ti je kao u nekog nafuranog gimnazijalca, koji se oblaci kosmicki,
cita Hese-a i misli da je upio svu pamet sveta, sa svojih 16, 17 ggodina zivota.
.

Oh

pre 3 godine

Neka neko ugasi internet Djokovicima, sto je mnogo, mnogo je. Druzenje sa ovakvim sarlatanima mnogo govori o njemu - a to je da o zivotu pojma nema, a posto ima milione misli da je popio svu pamet sveta.

Dacha

pre 3 godine

Voleo sam ga kao brata rodjenog i nervirao se njegovim neuspesima kao mojim ali toliko pocinje da mi bude odbojan da ja to vama ne mogu da opisem! Njegovo nametanje nekih svojih zivotnih shvatanja i filozofije lici mi na sektu na celu sa njim. Cuj visa sila je odlucila da postane to sto jeste,koja crna visa sila,trening,trening i samo trening i veliko odricanje pod palicom njegovog oca koji je gace prodao da bi mu omogucio kakve takve uslove da postane to sto jeste! I sve dok se drzao roditelja i tih vrednosti bio je najbolji na svetu,ovo sto sada radi je daleko od toga i ako mene pitate umesto sve vece popularnosti od upravo ide u suprotnom smeru jer kad je mene odbio mozete misliti kako deluje na neutralnu publiku.

Nexus

pre 3 godine

Kada su se pojavili prvi negativni komentari o Novaku nakon njegovog lupetanja o vakcinaciji, pljuštali su srpski minusi na svaki komentar. Sada kada vidimo da nas isti Novak iz dana u dan "časti" svojim mudrostima, valjda ćemo steći malo kompletniju sliku o njemu a ne samo onu koju smo imali gledajući tenis. Nažalost on sam sebi skače u stomak i izgleda da daje potvrdu onome što drugi godinama pričaju o njemu.

nowave7

pre 3 godine

"Nastavili su da govore o epigenetici, kosmičkoj alhemiji, biologiji vere, kako svojim mislima možemo da promenimo svoje telo, i kako isto ono što šaljete u svet svojim mislima i postupcima dobijate zauzvrat spolja i od drugih. Veruju u holistički pristup životu, nastavljajući da govore o anđelima i zakonu privlačenja."

Bljuc, bljuc, bljuv...

Midza

pre 3 godine

Ne znam nista o ovome o cemu pricaju, a i ne zanima me, iskren da budem... Ali Novace, druze, dovoljno si bistar da znas da ti se meri svaka izgovorena rec i da je vrlo vazno sta govoris javnosti... Ovo sigurno nije nesto cime covek takvog rezimea treba da se bavi.

Millennium

pre 3 godine

Nole, za tebe je spas da sezona počne što pre. I da što manje vremena provodiš pored žene. Ne kaže naš narod džabe, zaludan pop i jariće krštava.

miro split

pre 3 godine

Blago vama u Srbiji. Sad će Novak Đoković ka Jehovin svidok ić od vrata do vrata širit radosnu vijest.
Ženo aj otvori vrata možda je Novak Đoković doša u goste.
Biće on posta oni Bogumil. Jehovini svjedoci nosaju one svoje novine šta se zovu Kula stražara, a Novak će nosat one stećke iz Bosne.

Bane

pre 3 godine

Novaku je bavljenje tenisom omogućio otac Srdjan i majka Dijana.
Na njegovu žalost krenuo je da se bavi materijom od koje je većina poludela, a neki se prilično obogatili..
Želim mu puno srece da se izvuče iz svega toga i sto pre vrati u normalne tokove života.

kvarovi

pre 3 godine

evo ja imam nameru da otvorim hotel/restoran i cilj mi je sa od toga zivim ali treba neko da me finansira jedno 20god(koliko su njega roditelji) i uspeh je garantovan...sam da krenem i da uspem nema teorije

andric petar

pre 3 godine

Ti novace ne zivis u srbiji pa nama u srbiji nije vazno sta govoris,sve sto imas da kazes pricaj tamo daleko negde nekim ljudima sa kojima i medju kojima zivis.

nn

pre 3 godine

Citam komentare i ne verujem. Čovek ima svoje razmišljanje, veruje u snove i vredno radi da to i ostvari. Pre 3 godine sam počeo da čitam modernu psihologiju na preporuku klijenta (čovek koji ima par firmi u Srbiji, koji je šlogirao i potpuno se oporavio bez ikakvih posledica) kome sam držao privatne treninge i primenjujem je u stvarnom životu. 70% posto stvari sam ispunio u SRBIJI!!!. Prosto je neverovatno šta čovek sve može da ostvari u životu, samo mora da bude drugačiji od drugih. Bivši drugovi su toliko bili zatucani da je to neverovatno. Njihov cilj kao i 90% Srba je da zavrse školu, zaposle se i tako lutaju kroz život bez cilja. U Jevanđelju po Marku ima deo koji kaže: Imajte veru u Boga. Zaista, kažem vam, ko kaže ovoj gori: digni se i baci se u more, a ne posumnja u svome srcu, nego veruje da će biti ono što govori, biće mu. Zato vam kažem: sve što molite i tražite, verujte da ste primili, i biće vam.

Tražite, radite, verujte i ostvariće se sve. "Kakve su vam misli takav vam je i život"
I znam da ću dobiti ogroman broj minusa od ovih 90%, i pozitivnih ocena od ljudi koji me razumeju.

Masha

pre 3 godine

O cemu se ovde radi? Zasto postoji toliko zacudjenih komentara?

Ako navijate za njega u tenisu navijajte, ako vam se ne svidja njegova filozofija zivota nemojte je pratiti. Vrlo prosto. Ako hocete od njega da napravite nesto sto nije - gresite. Ako zelite da on bude samo teniska masina jer je vama tako lakse, to je sebicno.

Poznato je da je Novak vrlo religiozan, voli zen, budizam, praktikuje jogu, veruje u sveopsti smisao. Meni te ideje nisu nepoznate niti daleke. Poslusala sam njihov razgovor o kojem se ovde prica i nasla neke vazne pouke i za sebe i za svoj zivot. Uzdravlje Nole, svako dobro!

Aleks

pre 3 godine

Ovim nesrećnici a što pišu protiv Novaka: čovek je pročitao više knjiga, govori više jezika nego velika većina vas. Pri tom misli, razmišlja. I zamislite rezultat, time je postao najbolji na svetu u onome što radi multidisciplinarno..kroz znanja iz medicine, fitnesa, psihologije, statistike i još ponečega. A vi? Šta ste vi uradili u životu?
Žabokrečina palanke...

Pas s maslom

pre 3 godine

Jako bogati ljudi su cesto jako lakovjerni, osobito ako su prva generacija bogatasa, to su oni koje zovu new money. Povjeruju da su posebni da samo oni mogu nesto razumjeti sto niko jos nije smislio... Old money pak jako polaze na obrazovanje i ovo im je jako tesko, ako ne i nemoguce prodati. Zao mi je sto je Novak toliko naivan i lakovjeran.

Sani Kroket

pre 3 godine

Au prijatelju....oslobodio se Pepe Imaza,al je nasao 9 drugih strucnjaka.
Pod hitno da se mane mreza i da pojaca teretanu, ako ovako nastavi nece ga oprati svi okeani sveta.
Posle se pitamo zasto ga ne gotive. Zamisli u toj kuci kad krene Jeca svoju filozofiju,krene Nole da iznosi tajne svemira, tata Srdjan i striko o lovi....to je tamo ludilo, ko da su svi na pecurkama

нагарД

pre 3 godine

“Свако има своју истину “ ?? Су врата за свакојаке фантазије и ЛАЖИ !Догађај је догађај и догодио се само на један јединствен начин - и то је ЈЕДИНА ИСТИНА .Све дрге верзије су ЛАЖ .Сада кад ово пишем је тај догађај да ја пишем сад.Ово није писано јуче , пре пола сата ,......Све друге верзије су лаж .Отварање врата за више истина је цивилизацијски крах .Свет данас живи тај крах и зато кад чита или слушам нешто питам се да ли ме то неко лаже ?Ова цивилизација од старта избаци десет верзија и најчешће ни једна није истинита .То је довело до ситуације да ми живимо у ХАОСУ .Живот би био МНОГО лакши кад би знали увек ИСТИНУ (она је само једна )па би живот и суживот био сигурно лепши и лакши .

Samosvesna građanka

pre 3 godine

... na početku lajva...



To je jedna od onih situacija kad hoćeš da pokažeš da si obrazovan a istinski obrazovani shvate da si iskompleksiran.

mg

pre 3 godine

Ne vidim razlog da se pljuju Kardašijanovi. To što je Novak zaradio svim svojim odricanjima (uključujući i od obrazovanja kao što se vidi), svaka od Kardašijanki zaradi slikajući jedan svoj guz. Ne budite ljubomorni, u etici nema neke razlike.

kzen

pre 3 godine

Znači "viša sila" je "intervenisala" da bi se on bavio tenisom ali ta ista "viša sila" ne čini ništa da spase 6 miliona dece koja godišnje umire u svetu od gladi, malarije i ostalih uzroka koje bi "viša sila" lako mogla da eliminiše.

Lično ne bih voleo da mi takva "viša sila" pomaže, ne deluje mi da je to nekakva pozitivna, dobra sila, naprotiv.

Kamo lepe sreće da postoji vakcina protiv gluposti.

Макарије

pre 3 godine

Бити први на АТП листи је огроман успех и стварно му свака част на томе. Али сада је почео жестоко да смара о стварима о којима нема појма или барем зна нешто површно. Најпре о медицини и вакцинама, сада о некаквим кристалима и космосу. Човек се спушта на ниво трећеразредних таблоида и то је веома тужно гледати. Верујем да му је досадно у изолацији, не игра, не тренира, али претвара се у карикатуру самог себе.

roten

pre 3 godine

Nadam se zbog Novaka da će turniri krenuti da se igraju što pre,ŠTO PRE! I da će nastaviti tamo gde je stao pre korona virusa.U suprotnom,bude li i dalje imao ovoliko slobodnog vremena,jao...

CATAPA

pre 3 godine

Postoje samo dva mehanizma vladanja masom: da te vole ili da te se boje. Nije ni bitno da li su motivi za jedno ili drugo stvarni, njihovo osećanje je stvarno. Novak se previše posvetio onom prvom, misleći da će udvaranjem masi postići to da ga vole, a postigao je samo da ga neki vole, a neki mrze. Ovi koji ga vole, vole ga dok pobeđuje, ovi koji ga mrze, mrzeće ga uvek. Očigledno, takav mehanizam nije dovoljan, slanje srca nije dovoljno.
Kako postići da ga se boje? Jedan način je Kiriosov koji u teniskom svetu ima neuporedivo veći status nego što rezultatima zaslužuje. Kiriosa se boje jer je nepredvidiv, neko će reći i lud, ali to ludilo daje rezultate: on ne gubi simpatizere ni kada gubi mečeve.
Đoković je ovu pauzu i epidemiju iskoristio najbolje što se moglo. Naravno, daleko je još od toga da ga se boje, ali za početak je dovoljno da bude "čudan". Svaki mesija je u početku bio čudan, onda su počeli da ga se boje, a na kraju da ga obožavaju i oni koji su ga mrzeli.
Onaj koji odmah obori drvo je drvoseča. Onaj koji obori drvo koje je pre toga grlio, taj je mesija. Lažni mesija ili pravi mesija? Pa ne postoje ni lažni ni pravi, postoje samo ubedljivi i neubedljivi.
Da li je ovo uspešna strategija, efikasna mistika? Ne znam. Tesli nije bilo, ali svet više nije racionalan ni onoliko koliko je bio u Teslino vreme. Naravno, Đoković je tek puki "prebacivač loptice", ali šta tek reći o onima kojima je neki oblik udaranja lopte postalo najvažnija stvar na svetu?

predrag slučajno sa androida

pre 3 godine

@
Procitao sam naslov i odustao
(alex, 29. april 2020 19:17)
Greska druže. Lepo sam se proveo. Zabavni program u svom najboljem izdanju.

miro split

pre 3 godine

@Možda sam ja malo glup
Evo ja iskreno priznajem da ne mogu razumit Novaka koji mu je đava,ali čovik zarađuje pošteno novce tenisom i ajde malo volontira sa ovom filozofijom.
Nego čime se bavi ovi njegov sugovornik?je li čovik možda pekar, lekar, apotekar?
Ili možda prodaje ovu filozofiju i na taj način zarađuje novac u znoju lica svog? Ovo je neki linčina koji dobije alergiju od rada i prodaje blefove bogatoj klijenteli.

mila

pre 3 godine

Lično mislim da je Novak ekspresno pronašao zamenu za neigranje, a to je koučing. Ovo što sam pročitala može se godinama već naći i pročitati kod raznoraznih koučeva svih vrsta, vere, religija i nacija. Nekada davno sam dobijala svakoga dana slične mejlove i bilo mi je beskrajno interesantno i verovala u to. Razlozi mogu biti različiti, mislim za njihov koučing.

Vlada

pre 3 godine

Nole je renesansni duh, sve ga zanima i čovek razmišlja o raznim stvarima, za razliku od nekih iskompleksiranih likova koji imaju nau mu samo kako će da oblate nekog na internetu!

Gmaz

pre 3 godine

> svako ima svoju istinu i da su sve istine ispravne

A ja kad sam učiteljici tvrdio da je za mene 6 * 3 = 22, to ništa, nego dvojka?
Sad lepo vidimo da svako ima svoju istinu i da je moje rešenje ispravno.

makibl

pre 3 godine

Zasto svi krivite zenu zbog njegovih izjava ..sta ako je on nju ubacio u pricu o chia sjemenkama , poslao brata kod onoga spanjolca sto grli drvece , itd ...zasto mislite svi da njega kvare , a ne on sve oko sebe ..zbog dobrog tenisa ..?!

Dr. RN

pre 3 godine

Hahaha, kako je kontradiktoran. Ovamo prica kako sve zavisi od naseg cilja i nas samih, a onda prica kako je "visa sila" uticala na to da uspe u tenisu.

DAVOR

pre 3 godine

Voleli smo Kasijusa Kleja i ustajali zorom pored svih njegovih eksentricnosti koje su dovele i do promene vere i imena u Muhamed Ali. Zasto ne bi voleli i naseg Novaka Djokovica?!?!

Dejan

pre 3 godine

Obraćam se onima koji nisu zlonamerni botovi.Kada takav šampion priča o nečemu,probaj da to ne samelješ svojim prostim filterom već uzmeš u obzir i ako ne razumeš pročitaš nešto o tome ili jednostavno ne kritikuješ.Hvala!

Bilja

pre 3 godine

Komentari....po njima se vidi kakav smo mi narod.Plitak, neobrazovan, okrenut samo ovozemaljskom životu i egzistenciji, tj.materijalnom, ako osim svoje profesije te interesuje i nešto drugo (osim konkretnog zanata), ti si "prolupao". Lično, potpuno se slažem sa Novakovim razmišljanjem, ali sam "upala" u svakodnevicu i retko imam mogućnost da sa nekim razmenjujem svoja razmišljanja o nečemu što je tako duboko u nama. Kosmička energija postoji, zvali je mi Bog ili kako god, koja upravlja našim životima. Ništa nije slučajno. Čovek snuje, a Bog odlučuje. da li Vam se iks puta desilo da nešto planirate, a sve okrene drugačije, pa se nervirate, padnete u bedak!? E, tu je razlika između onih koji razvijaju svoj um i onih koji slepo idu kroz život. Novak je to objasnio na jedan, običnom svetu, komplikovaniji način, jer je dostigao viši nivo. Nikola Tesla je isto bio smatran čudakom, smejali su mu se, a niko ga do sada nije prevazišao. Dobro je što Novaka interesuje i neštodrugo osim tenisa. Živ i zdrav mi bio ponosu naš i jesi poslat od Boga u ovim teškim vremenima za srpski rod. Pozdrav!!!

Apatrid

pre 3 godine

Koje gluposti, kakvi andjeli, bogovi, zagrobni zivot... Ko danas veruje religijma, bilo da su budizam, islamz hriscanstvo, ili pak ove nove new age kvazi paganske izmisljotine?

Slavica

pre 3 godine

Nismo ni svesni koliko raznorazne stvari(hm) zatupljuju našu podsvest, koliko niskih vibracija konzumiramo dnevno..i kako ne biti zombi..
Poštovanje Novače. WWG1WGA

Александар Секулић

pre 3 godine

Христос васкрсе - Радост донесе.

Он је тај који Јесте, браћо и сестре, једино решење против смрти.
Остало су приче, причице и непроверене гласине...
Просто питајте сами себе - шта ћемо у тренутку када осетимо да смо на крају нашег живота?

Dejan S.

pre 3 godine

Ma da - čist egoizam. Ti si centar sveta, tebi je omogućeno da pikanjem loptice preko mreže zarađuješ milione, ali je zato taj bog, ta viša sila u potpunosti zanemarila potrebe miliona dece koji umiru od gladi ili čija je jedina želja, ne namera da pojedu nešto u toku dana. Ali jok more bog je hteo da baš ti zaradiš 50 miliona. Ko jebe ovu mizernu decu što nemaju namere da postanu najbolji (šta god), nego samo hoće da prežive. Ko im jebe mater.

Ikac

pre 3 godine

(Goa, 29. april 2020 21:50)

Molim da ne poredite Đokovića sa Nikolom Teslom. Prvi je vrhunski sportista, jedan od najboljih u istoriji i to je to. Drugi je naukom doprineo mnogo čovečanstvu. Poređenje je uvredljivo prema Tesli. Uz Teslu idu Milanković i Pupin, ne Đoković.

Milojko

pre 3 godine

Pa covek je u pravu, prica ono o cemu je Napoleon Hill pisao nakon 20 godina istrazivanja najuspesnijih ljudi svog doba. I potpuno se slazem s covekom, prvo procitajte nesto, analizirajte malo svoj zivot pa onda komentarisite.

Mada prosecan komentator ne vidi dalje od pinka i hepija.

skr

pre 3 godine

"Ne veruj zato što je to mudrac rekao,
Ne veruj zato što je to uobičajeno mišljenje,
Ne veruj zato što je to zapisano,
Ne veruj zato što je to prorečeno,
Ne veruj zato što neko drugi to veruje,
Ali veruj sam onom što si sam prosudio da je istina"

Gautama Buda

Milos84

pre 3 godine

Nesto se mislim, otkad je javno rekao svoj stav o vakcini, odjednom su se svi kao okrenuli protiv nase legende na komentarima na b92 portalu. Onim neutralnim ljudima koji razmisljaju iskljucivo svojom glavom postavjam pitanje: Da li zaista preko noci su se svi okrenuli protiv Novaka samo zbog jedne takve izjave?! Procenite sami. Pozz

Majkl Džondar

pre 3 godine

Evo ga ona loša strana u Srba a to je malo zatucanost. Niti gledam njegove snime, niti čitam članke o ovome. Za mene je on legenda a njegova mišljenja su njegova.

Nadezda Spasic

pre 3 godine

Sve to ima u pravoslavlju, nema potrebe da luta... Najlepša filozofija života... Dati odgovori na sva pitanja.Problem je u tome što naš narod ne poznaje svoju religiju, jedan deo ljudi je svode na običaje, paljenje sveća, jedan deo na sujeverje, jedan deo se zbog ovih prvih zgražava i odbija sve, jedan deo odlazi u neku krajnost,... A ovi što im nije jasno zašto se bavi sa tim stvarima, pa svaki inteligentan čovek ima potrebu da se bavi sobom,smislom...

miki

pre 3 godine

Ja ne razumem nas Srbe. Ikone u pravoslavlju placu na sve strane. Cuda se desavaju po manastirima pred mostima i ikonama. Nasa vera je prelepa i odgovara na sva pitanja. I on je to nekad koristio. Sta ga je skrenulo sa puta.?Losih svestenika i monaha ima ali sta je sa dobrima koji stalno misionare i stavljaju sebe u nezgodne situacije.Sta je sa prorostvima svetih otaca, ave dzaba kad nema ko da cuje. U svetu nazaloost imaju uticaj samo bogati i poznati ljudi. To je zbog naseg kompleksa i zavidnosti zbog njihovog uspeha. Covek treba da ima svoj stav i da bude nepotkupljiv. Svakom je dragi Bog dao drugacije. I merila uspeha su za svakog drugacija, bar bi tako trebalo da bude. Zasto je merilo uspeha samo biti bogat i poznat. A ostale stvari kojih ima milion a ne mogu se kupiti, sta cemo sa tim. Ko nije citao bibliju treba da je procita, tamo stvarno sve pise. Ne mora ici u crkvu, ides kad ti se ide. Ali bar shvatis i naucis neke osnovne a neke duboke stvari i dobijes puno odgovora. Znam da imamo svog Gospoda, Bogorodicu, svete oce. Svake godine u Jerusalimu na Hristovom grobu se spusta oganj duha svetoga. Pa sta nam treba jos da bi poverovali i shvatili. Znam treba preuzeti odgovornosst i delovati, ali to niko nece. Zato je lakse verovati u lazi i bito neodgovaoran. Zato i prorocantvo u noom zavetu kaze da ce se spasiti jako mali broj ljudi. Ne cudi me. Ostanite s'bogom. Svako dobro.

Alcale

pre 3 godine

@Tara

Hahaha pa njima je teško i duži naslov da pročitaju a kamoli da shvate o čemu Novak priča :).

Ma ej dobro je, nekada su ljude zbog ideja i vizija spaljivali danas ih samo nazivaju ludima.
Zato je super laka ova manipulacija strahom nad vecinom! Većina je neobrazovan čak i sa doktoratima, i ne želi da proširi svoje poglede i da sukobi svoje stavove.

Drže se svog stava, mišljenja znanja iz čiste iskompleksiranosti ili pak totalnog neznanja o bilo čemu sem o onome što je servirano na main stream media!

nikola

pre 3 godine

Ne znam ko je šta uradio u svom životu, ali svi ovi koji su negativni u komentarima prema Novaku, ne verujem da mogu da mu bilo šta sugerišu u bilo čemu, a pogotovo šta će da govori a šta ne. Mentalnu snagu nam je toliko puta pokazao na terenu, a to nije samo od treniranja mišića i udaraca, već i psihe...

Putujuca Dzulija

pre 3 godine

Čovek je očigledno upao u neku sektu. Čini mi se da je i pominjao, jednom prilikom, neke lajf kouče ili tako nešto. Ipak, treba da se bavi samo sportom, u tome je najbolji. Nije se za igrati takvim stvarima. Dovoljno da pročitaš pa te sve neka jeza hvata, po malo su budalaštine...

@

pre 3 godine

@Tara
Vi sektasi ste generalno neobrazovani, pa vam obrazovanje smeta. Nesposobna si skolu da zavrsis, a mislis da znas nacin na koji svemir, zivot i energija funkcionisu. Tipicne odlike sektasa.
Od naucnika culi za Teslu, pa ne moze bez njega nijedan razgovor da protekne.
Neki ga nisu razumeli pre 100 godina, ti ga ne razumes ni danas.
Tesla je bio naucnik, ti si budala koja se uporedjuje s Teslom i koja misli da je polupismeni teniser nivo jednog Tesle.

NS oldtajmer

pre 3 godine

Auu !!! ne valja..... NE VALJA.... nesto ne valja sa njegovim najacim oruzjem - mentalnim sklopom !. Iskreno se nadam da nije kraj njegovog igranja tenisa. Bavice se on jos dugo tenisom, ali da li ce ga i igrati ??!!

nn

pre 3 godine

Citam komentare i ne verujem. Čovek ima svoje razmišljanje, veruje u snove i vredno radi da to i ostvari. Pre 3 godine sam počeo da čitam modernu psihologiju na preporuku klijenta (čovek koji ima par firmi u Srbiji, koji je šlogirao i potpuno se oporavio bez ikakvih posledica) kome sam držao privatne treninge i primenjujem je u stvarnom životu. 70% posto stvari sam ispunio u SRBIJI!!!. Prosto je neverovatno šta čovek sve može da ostvari u životu, samo mora da bude drugačiji od drugih. Bivši drugovi su toliko bili zatucani da je to neverovatno. Njihov cilj kao i 90% Srba je da zavrse školu, zaposle se i tako lutaju kroz život bez cilja. U Jevanđelju po Marku ima deo koji kaže: Imajte veru u Boga. Zaista, kažem vam, ko kaže ovoj gori: digni se i baci se u more, a ne posumnja u svome srcu, nego veruje da će biti ono što govori, biće mu. Zato vam kažem: sve što molite i tražite, verujte da ste primili, i biće vam.

Tražite, radite, verujte i ostvariće se sve. "Kakve su vam misli takav vam je i život"
I znam da ću dobiti ogroman broj minusa od ovih 90%, i pozitivnih ocena od ljudi koji me razumeju.

zoonpoliticon

pre 3 godine

au brate čim neko počne da priča o nečemu duhovnom odmah osuda! Mnooogo smo duhovno prazni!
Nemam pojma o čemu priča Novak-to je njegova stvar, ali apsolutno nema razloga da ga prozivate i omalovazavate. Ako vam se ne svidja njegova duhovna strana nemojte ga pratiti na instagramu i nemojte da čitate članke o njemu. Gledajte tenis ako vam se svidja kako igra ako ne-nemojte ni to. Vaša stvar.

neki veliki dr

pre 3 godine

To je to... Idolopoklonstvo, okultizam, kundalini joga, sekta... Žao mi je čoveka stvarno, takav uspeh napravi a toliko negative je u njemu i oko njega, toliko neke patnje. Može li neki psiholog da objasni ovaj fenomen?

neki veliki dr

pre 3 godine

To je to... Idolopoklonstvo, okultizam, kundalini joga, sekta... Žao mi je čoveka stvarno, takav uspeh napravi a toliko negative je u njemu i oko njega, toliko neke patnje. Može li neki psiholog da objasni ovaj fenomen?

Смрда

pre 3 godine

Одличан пример некога ко је уложио огроман труд у ударање лопте, уместо у образовање, када лопте нема, најобичнији балван. Вратиће се лопта, биће опет све као и пре.

Sasa

pre 3 godine

Jos samo fali da se uključi i Tom Kruz sa Novakom da nas uče kako su nas vanzemaljci stvorili .Tesko meni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dekkson, 29. april 2020 23:22) # Link komentara

Nije iskljuceno kako smo mi, u stvari, vanzemaljci, a da toga nismo ni svesni. Iako mi je logicki nezamislivo, zelim da verujem u Boga, a razlog jesu moji najblizi ukljucujuci i sebe, cinjenica da ne prihvatam, a razumem, da smo gomila misica i kostiju vodi me ka zelji o postojanju drugog sveta nakon smrti. Plasim se da je to iluzija, odbrambeni mehanizam mozga kojem je smrt doslovno neprihvatljiva i na takav nacin nas po rodjenju vodi napred, oblikuje sliku o smrti kao necemu sto se desava drugima.
Tom Kruz i Novak su izgubili kompas, razlika je u stepenu, ali ne treba im radi toga braniti da pisu i govore, zivot je jedinstvena sansa.

Hm

pre 3 godine

Ovim nesrećnici a što pišu protiv Novaka: čovek je pročitao više knjiga, govori više jezika nego velika većina vas.
(Aleks, 30. april 2020 10:36)

Sto se knjiga tice nije bitno koliko je procitao vec koje knjige je procitao.
A za jezike svaka cast.
Sve to ne znaci da je obrazovan, mnogo jezika govore i prostitutke. Novak je neobrazovan sto je normalno za vrhunskog sportistu, takav im je zivot. Zato ga i vrte gurui i deru za pare naravno. Prvo brat a sad i on. Jadni roditelji.

uzimam.kokice

pre 3 godine

Dečko je potpuno poludeo. Pa... Makar su se našli on i Jelena su isti zapravo. Drago mi je zbog njih. A ovo su teške gluposti, transfer blama.

JovanVBBG

pre 3 godine

Njegova neobrazovanost, njegova stvar. Njegove pare, nek sve da vračevima. Ali to sto koristi svoj uticaj da putem drustvenih mreza namece ove bljuvotine !!!! Ja bih nasao neki clan po kome je ovo krivicno delo. Ili ga, prosto, uveo u zakon. Bruka.

Moneriman

pre 3 godine

Decko pikaj loptica to vežbaš ceo život i u tome si najbolji, a te dubokoumne teme ostavi ovima koji su ceo život vežbali mozak i vreme proveli u školi na fakultetu, među knjigama...

NikolaBg

pre 3 godine

Ne verujem u ovakve stvari, ali ima i par tačnih. Tačno je da je sudbina nekom majka nekom maćeha. Tačno je i da moramo imati ciljeve u životu i radu i težiti da uvek bude bolje. Ponekad je dobro i maštati, jer tako izađemo malo iz realnosti, a kada se vratimo, dobijemo još više snage da se borimo dalje.
Nole, vrati se ti živ i zdrav na teren i nemoj o kosmičkoj energiji, jer sreća je relativna stvar, kao kad izađeš na ispit i dobiješ 10 ili 6, spremao ili ne.

Pisss!

pre 3 godine

@Upss!
Zato sto je cenzura tamo malo jaca. Eto zasto. A volite vi svakog ko ima para, to je odlika svih iskompleksiranih ulizica. Za pare bi prodali i majku rodjenu. E to ste vi. Ko da zaboravi kako ste bezali dok su drugi dolazili da vam brane dedovinu. Nije vas dzabe Arkan samarao.

zoki

pre 3 godine

"...Nego čime se bavi ovi njegov sugovornik?je li čovik možda pekar, lekar, apotekar?
Ili možda prodaje ovu filozofiju i na taj način zarađuje novac u znoju lica svog? Ovo je neki linčina koji dobije alergiju od rada i prodaje blefove bogatoj klijenteli..."

Osim što "prodaje blefove", Šervin prodaje suplemente. One tipa tečno srebro, mačji nokti... One za koje se Đokovići hvale da uzimaju oni sami, i da daju svojoj deci (umesto uravnotežene ishrane).

Taj Šervin je tipičan kalifornijski prodavac nju ejdž magle, a Đokovići su se potpuno upecali.

Ovo je tek početak, nažalost.

Rale iz 6 Kaplara

pre 3 godine

Novak se rodio kao hiper teniski talenat i shodno tome, upornom radu, redu, disciplini, pozrtvovanju i odricanjima svrstao se medju najbolje tenisere sveta. I ne moze to svako i svaka njemu cast, uspesi vredni svakog postovanja. Hiper talenti, u bilo kojem sportu, ne radjaju se bas svakog dana.

Sve drugo, vezano za njega je mlacenje prazne slame.

Srdacan pozdrav!

sladoledsmesom

pre 3 godine

Naravno da cete sada da ga razapnete. I Teslu bi vi razapeli ali srecom nije bilo kako da cujete sta sve radi. Djavolom bi ga proglasili. Citajte knjige “dame i gospodo”. Kad bi znali sta vam sve skriva molitva i Ocenas zinuli bi. Cutite i pustite Novaka da prica, zna sta prica.. a vi se edukujte malo. Nije edukacija samo fakultet. Postoji duhovnost, postoji energija.. a to se ne nalazi samo u crkvi. Strasno je citati ove komentare i videti kako ste kao noj sa glavom u pesku ali spremni da gadjate.. a pojma nemate. Citajte Walsh-a, citajte Lipton-a, zagrebite malo dalje od blogerki, you tube-a i materijalnog ako umete. Novace, imas svu podrsku. A oni ce shvatiti. Kao i sa Teslom mozda.. za 100 god ali ce shvatiti jednom. Sad ih pusti nek im budes ludak. Svi koji su znali sta pricaju su uvek prvo delovali kao ludaci. Dolazi vreme energije.. i krajnje je vreme da se o tome sazna, prica i prihvati. Radosna nam zora kad te sustine shvatimo!
(Tara, 29. april 2020 20:11)


Pusti to nego reci ti nama jesi li prenela nekretninu na vrhovnog gurua i kad će taj obećani vasionski brod biti gotov da vas prešalta na drugu ravan postojanja?

budibogsnama

pre 3 godine

Nije viša sila, to se zove Bog.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sef, 29. april 2020 22:00 To jeste visa sila, i zove se na hiljade razlicitih nacina. Visa je jer je ne poznajemo direktno, vec smo pod njenim uticajem i snagom. Osim ako ti imas neke informacije koje mi nemamo, ili je poznajes iz prve ruke? Ne? Tako sam i mislio. Do tada, svako, pa i Novak, ima pravo da o toj sili razmislja. Meni je fascinantno koliko je negativizma ovde prema ovom momku, zato sto se bavi ezoterijom. Treba da bude glupi sportista, da samo lupa reketom, jer je to vama shvatljivo, i uklapa se u vasu usku sliku o tome sta on treba da bude? U tome je vec najbolji, ostvario se, i sta je cudno sto hoce i drugim stvarima da se bavi? Da istrazuje? Nevetovatno koliko smo ogranicen narod, i to najvise oni koji za sebe misle da su emancipovani.

Mitar

pre 3 godine

@Kuku meni da mu nisu sipali drogu u doping?
(pravnik, 29. april 2020 23:45)

Ma nije to,ruski virusolozi otkrili da koronavirus moze da unakzi ljudski mozak,mozda je Djole negede uvatio virus,a ne zna.

neki veliki dr

pre 3 godine

auuu sad je totalna konfuzija u glavama nolomana turbo-pravoslavaca
(peta mesna, 29. april 2020 19:17)

Pravo u centar! Hahahaha da li postoji gori i bezbozniji narod od nas? Odrekli se Boga zbog tenisera, licemeri najgori

wowo

pre 3 godine

Neobrazovani komentatori koji ne znaju ko je GAndi, Hesse, zen, meditacija i koji povezuju ove pojmove i Velike ljude sa sektama su odavno uz pomoc rijalitija i Instagrama izgubili zdrav razum ... nikad ga nisu ni imali zapravo.

Fedor

pre 3 godine

Umesto da je svoje potencijale i fascinantne psihičke sposobonosti koje, evidentno ima, prebacio na polje opšte priznatih naučnih oblasti psihologije, psihijatrije..., on je čovek, potpuno zaobišao realan svet i otišao u nekakve spiritualne, tajnovite, alternativne ezoterije, ili već...

Vlada

pre 3 godine

Чекај, сад ви говорите Новаку да је одлепио и чега он треб да се држи?!? Сетите се оног детета које каже да ће бити шампион и гле, он је данас један од ако и не највећи тенисер икада. Дакле, поставио је себи циљ, од малих ногу. И ето га. Он свакодневно ради на себи и побољшању себе. Самосугесгија, чисте мисли, повезивање духа и тела. Кад год помислите да се правите паметни и да му дате савет, сетите се где је он а где сте ви.
(Г, 29. april 2020 19:33)
Iskreno, ne bih se sa njim menjao, ne bih hteo da sam na njegovom mestu.

Marko

pre 3 godine

Novak je sada u 32. godini zivota. Moze da igra jos 3-4 godine i ako krene kako treba , bice najbolji u istoriji tenisa. Jos uvek mlad, a bogat, sa silnim vezama po svetu, covek lepo upise filozofiju na Harvardu (moze mu se), te fino za 4 god. zavrsi. Decko nije glup niti malo. Tako lepo, Nole, u 40. sa diplomo Harvarda, ako mu se hoce...A vi..???

Tomasevna

pre 3 godine

Petar Petrovic Njegos je bio svestan svog genija.U svom testamentu,koji se smatra jedinstvenim knjizevnim delom,napisao je da u sebi oseca svojstvo Boga.

Alkos

pre 3 godine

Novak "Treće oko" Djoković i prodavac preskupih suplemenata u epizodi "Vasiono čuješ li me ? "

Ja se iskreno brinem za njega. On na vrhuncu karijere i u vec zrelim godinama i sa dvoje dece nije još uvek našao smisao i razmišlja kao tinejdzer neutemeljen a podlozan svemu. Kad postane nerelevantan u tenisu on će biti potpuno izgubljen čovek. Ovo ima smisla samo ako mu je ovaj prodavac suplemenata pomogao oko dopinga pa su se dogovorili da ga malo reklamira.

Ivan

pre 3 godine

> naglašavajući da svako ima svoju istinu i da su sve istine ispravne.

Hristos kaze: "Ja sam put istina i zivot".
Nije svaka istina ispravna, samo jedna je ispravna.

Marin

pre 3 godine

Ljudi, pa je li vam jasno zašto je veliki gospodin Rodžer Federer najbolji igrač u istoriji? Osim u tenisu, što nije sporno, u privatnom životu je intelektualac za ovog...

Ostin A

pre 3 godine

Razume se u medicinu koliko i neki lekar u tenis. Jedina razlika što mišljenja ljudi poput Jelene Karleuše i Novaka Đokovića imaju veći uticaj među populacijom nego mišljenje ljudi koji su živote posvetili lečenju ljudi.

Milan

pre 3 godine

Interesantno da godinama nisam pročitao niti jedan negativan komentar o Novaku u Republici Srpskoj.Daleko ga više poštuju i vole preko Drine,nego u Srbiji.Zašto?
(Upss!, 29. april 2020 23:06)

Zato sto preko Drine vise cene holisticki pristup.

Dr. Arslanagic

pre 3 godine

Epigeneticar post’o!!! Voleo bi da cujem to predavanje verovatno je puno naucno utemeljenih cinjenica. Ko od komentatora zna sta je epigenetika? Za to je potrebno ozbiljno poznavanje molekularne genetike, strukture DNK i mehanizama kontrole gena. Djokovicevo pravo ali cini mi se da postaje sve smesniji kako se sve vise uplice.

P-76ers

pre 3 godine

Puno mudrosti je nastalo onog trenutka kada smo zanemarili prirodu...

Probaj lavu ili tigru da prodaš priču o energiji oči u oči...

Nekako je priroda ipak jača...

jovan

pre 3 godine

" Jako bogati ljudi su cesto jako lakovjerni, osobito ako su prva generacija bogatasa, to su oni koje zovu new money. Povjeruju da su posebni da samo oni mogu nesto razumjeti sto niko jos nije smislio... Old money pak jako polaze na obrazovanje i ovo im je jako tesko, ako ne i nemoguce prodati. Zao mi je sto je Novak toliko naivan i lakovjeran."

Zato sto nemaju tradiciju.A to je veoma vazno. " usao iz gumenjaka u lakovane cipele "

Rale Kolumbija

pre 3 godine

Novak je pokazao da nije samo vrhunski gladijator i showmen što se traži u industriji od koje živi, već da je istinski filantrop i jos važnije visoko svestan, radi na sebi i jos lepše, pokušava da deli sa onima koji su spremni da ga čuju.
Svi ljudi koji dodju do istinske svesnosti žele taj dobrobit svima oko sebe.
Ovoliki broj negativnih komentara i nerazumevanja samo govori o stanju naše nacije ,a slično je i u ostatku uspavanog,, nesvesnog i iz toga nesrećnog sveta širom planete.
Samo nastavi Nole,sve čestitke

Pit

pre 3 godine

Većina Srba i Balkanaca uopšte navija za nekoga zato što je njihov. Iako sam svestan svega što je uradio kao predstavnik našeg naroda i zemlje, ja ne mogu da ga poštujem ni da ga pratim nakon svih ovih gluposti koje izjavljuje u poslednje vreme. I nisam jedini u tome.
(Posmatrač, 29. april 2020 19:14)

Postoji izreka da treba poštovati ljude, ali ne obavezno i sve njihove ideje. Nisu svi dobri u svemu. Na primer, ja sam u nekim stvarima jako dobar, ali nemam pojma o finansijama. Novak je genije za tenis, i prilično neobrazovan u mnogo čemu drugom . Njegov tenis i patriotizam su za poštovanje, a gluposti iz ovog članka su za smeh i/ili plač. Sve u svemu. pošten i simpatičan momak (ok, kako kome), koji bi želeo svima da pomogne, ali ga neobrazovanje često sputava da to radi na pravi način.

67

pre 3 godine

Jedva cekam sledecu epizodu serije Novakovih inetelektualnih nastupa, ali iskljucivo zbog duhovitih komentara koji su nadmasili Njuz.net u najboljim danima.

Teodul

pre 3 godine

Sve te ''mistične'' i slobodno umetnički objašnjive stvari su klizav teren. A tu se ubacuju kojekavi gurui raznoraznih provinijencija kao ovaj bradonja. Zajednički cilj svima njima je 1, a to je da čoveka odvoje od Istine. Istine pisane velikim slovom I. Istine koja je Ličnost, Onoga koji je rekao ja samPut, Istina i Život.
Nisu svesni ti kao bradonja ''za koga navijaju'', pa se nama čini da oni kao imaju nešto mudro da kažu, a ustvari ni sami ne znaju ni Put ni Istinu, niti imaju Život. Nole...... ne daj se prevariti.

Deli

pre 3 godine

Ovo samo govori da je on dobra osoba koja želi sebe da unapredi i da bude najbolja verzija sebe ali ljudi odmah osudjuju !. Zašto ? Šta je tu loše ? Podsvest rukovodi nama tj misli kojima je hranimo i to je cela poenta . Takodje ne poriče boga tj visu silu kako je rekao ,posto je to velikim bogomoljcima jako bitno .

Corso Sempione

pre 3 godine

Smejte se vi, ali on i jeste superioran na terenu,
neresiva enigmatika u tenisu.

Bravo Nole a sada cu da analiziram tvoje teorije,
dok ovi neka hejtuju, koliko hoce sa komentarima.

P-76ers

pre 3 godine

> svako ima svoju istinu i da su sve istine ispravne

A ja kad sam učiteljici tvrdio da je za mene 6 * 3 = 22, to ništa, nego dvojka?
Sad lepo vidimo da svako ima svoju istinu i da je moje rešenje ispravno.
(Gmaz, 29. april 2020 20:22)

Moja učiteljica imala sasvim drugačiju istinu...

6*3= kec kao vrata...