Petak, 26.10.2018.

08:16

Preobratila se Šinejd: Proučavanje svih svetih spisa vodi ka islamu

Izvor: CNN

Preobratila se Šinejd: Prouèavanje svih svetih spisa vodi ka islamu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

Draga Šehado, ne znam šta bih ti posebno rekao. Pre 10-ak godina, na konferenciji za štampu, pred tvoj koncert u Sava centru, bio sam šokiran tvojom pojavom. Delovala si prilično dezorijentisano i unezvereno. Želim ti da prinadješ svoj mir.

megatronman

pre 5 godina

@hmmm, imam problem koji možda nije u Srbiji ali itekako jest u Hr. Naravno, vas se to baš ne tiče no evo: Hr je potpisala neke ugovore s Vatikanom. Jako puno novaca odlazi tamo, iz poreza, Crkva ne plaća porez, ne odgovara nikome ali nam itekako soli pamet i miješa se u sve. Ja sam ateist i moja prava su na taj način ugrožena. Ne želim da mi se nameću. A to upravo rade u Hr. Vjerske zajednice maltretiraju ateiste.

radnik

pre 5 godina

To! da li će neko promeniti religiju zbog ubeđenja je ok, ali da veruje u Boga kroz crkvu i da misli kako Bog ima veze sa crkvom?! to ne mogu da smislim kao odrastao čovek.

јапаја

pre 5 godina

"Ко се мене одрекне пред људима. Одрећи ћу се и ја њега пред Оцем мојим"
Јадна изгубљена душа.

Tekonakousput

pre 5 godina

Žena ima ozbiljnih mentalnih problema, sama je pricala vise puta da je jako usamljena I odbacena od porodice, ocigledno da joj je pitreban neki smisao I pripadanje.

Palanka

pre 5 godina

Dobro, pa sta? Ako je poznata i ako je dobro pevala nekad, to ne znaci da je pametna a ocigledno je da ima i ogromne psihicke probleme. Drugim recima, sestro postujemo tvoj izbor, ali nas mani tih debilnih obrazlozenja, nisi ti neki intelektualni autoritet i nema potrebe za tim, tvoja stvar.

Galija

pre 5 godina

@sale
Mislim da ne poznaješ materiju. U Islamu postoje 4 velike knjige i sve su objavljene od istog Tvorca.
Radi se Tora -Tevrat (Mojsije - Musa), Davidovi psalmi - Zebur (Davud - David), Jevanđelje - Indžil (Isus-Isa) i Kuran Muhamed. Poenta objave Kurana je zbog izmjena koje su učinjene u prethodnim objavama ljudskom rukom. Zato u Islamu postoji institut "hafiz", tj. lica koja Kuran znaju napamet, upravo iz tog razloga.

Straus

pre 5 godina

Podneblje nam odredjuje religiju. Da imamo sansu da biramo svijet
bi drugacije izgledao. Oni koji govore da su nam preci bili hriscani,
muslimani... nek se zapitaju sta su nam pradjedovi bili prije nego su
postali pravoslavci, muslimani ili katolici. Religija se je sirila
ognjem i macom, laze ko kaze da nije.

Dust

pre 5 godina

Icarus@
Pa i jeste,duhovno. Mucenica,mnogo je problema sa psihom imala,mozda je ovo smiri i usreci,mada cisto sumnjam,problem nije u religiji vec u njoj!

dzericak

pre 5 godina

Problem sa našom percepcijom Islama je to što dolazi iz arapskih zemalja (gađenje) i naravno zbog jezivih stvari koje su nam Turci radili (mržnja). Da ga odvajkada praktikuju Skandinavci, Rusi, Francuzi, Italijani, pa ajde i Ameri, bila bi druga priča.

ivan

pre 5 godina

Ako ti djevojko mislis da svi putevi vode ka islamu ,ok to je tvoj izbor ,postujem .Al ne nameci nam svoja uvjerenja ,svako ima pravo na svoj izbor to jest opredjeljenje da li islam ili hriscanstvo ..budizam itd !
(no name, 26. oktobar 2018 09:45)

Gde si ti procitao i kako si ti to razumeo da ona tebi namece bilo sta? Pre ce biti da tebi nije okej sto je ona presla u islam, da ti nije okej da svako ima svoj izbor, da ti ne razumes sta znaci postovanje tudjeg stava i izbora i da si prvu recenicu napisao samo zato drustvo nalaze neki nivo politicke korektnosti. Bukvalno nigde i nicim ti nije nametnuto njen izbor. A da li je pitanje tvoje nesigurnosti, pa mislis ako neki "selebriti" predje u islam i ako na ulici vidis dva muskarca kako se drze za ruku da ces i ti nekako da se zarazis? S obzirom na tvoju pokazanu umnu sposobnost ovakav ishod uopste nije iskljucen.

muzjak pcele se leze iz neoplodjenog jajeta

pre 5 godina

Samo da se zna da i Muslimani vjeruju u bezgresno zacece Hristovo samo sto se posle razilaze sa Hriscanima po pitanju njegove prirode. A sveti Duh je isto pomenut u Kuranu.

Hmhm

pre 5 godina

Lepo, svako ima pravo na izbor i verovanje. Ja samo ne volim nametanje bilo kog stava. Ovo se odnosi i na ateiste. Ne veruješ? Ok. Veruješ? Ok. Samo nemojte meni da objasnjavate i namecete da ja moram biti ili ne biti vernik.

Јабучило

pre 5 godina

@ Šinejd O' Konor je fantastična pevačica. Moj izbor je: "Nothing compares to you", ''You do something to me'' i ''He prayed''. 

Да додам и Foggy Dew (ирски народњак који је сјајно отпевала).

Posmatrac

pre 5 godina

- Pantalone, frizuru, mišljenje možeš i prirodno je da ih menjaš. Vera je nešto što je od Gospoda Boga i to se ne menja. Da je Gospod hteo da budeš muslimanka, bila bi to od rođenja.(marsovac, 26. oktobar 2018 09:17) -

Marsovac, odnosi li se ovo sto si napisao i na Emira (Nemanju) Kusturicu? Da je Bog hteo da bude pravoslavac, bio bi to od rodjenja?

logika

pre 5 godina

Kako je krenulo svi cemo biti Muslimani ili nasa deca.Samo da znate svi koji ne veruju da je Hrist bezgresno zacet nisu Hriscani zato sto samim negiranjem da je sveti duh stvorio Hrista odricete se da je on bog i ako to ne verujete onda ste samo nominalni Hriscani,jer vera nije svedski sto pa da verujete samo u ono sto vi odaberete.Sve je to objasnio profesor Miroljub Jevtic i imate na internetu.Sto se tice ove pevacice to je njena odluka i njena stvar.

ja hoću da budem aMoniman

pre 5 godina

Ko je sad pa ova? Jel je ona mozda neka strana verzija Grand pevaljke? Ozbiljno pitam nemam pojma ko je ona
(Objavite mi komentar, 26. oktobar 2018 08:34)

Ako si mladjan momak onda ti je oprošteno :)

Stefan

pre 5 godina

Šinejd O'Konor već više decenija unazad pati od ozbiljnih psihičkih poremećaja. Ovo nije spekulacija, niti je nepoznato: vesti o ekstremnim potezima koje je povlačila usled svog stanja povremeno su dolazile i u Srbiju, a bilo ih je mnogo više od toga. Uključujući momente kada se nalazila na ivici da počini samoubistvo, i završavala hospitalizovana zarad sopstvene bezbednosti. Stvarno mislim da ovoj vesti nedostaje osvrt na tu činjenicu. Ovako kako je data, ostavlja utisak da je izvesna pevačica prosto povukla neočekivan potez, ali da je to bila njena racionalna odluka koju je donela iz tih i tih razloga. Ova pevačica ima bogatu istoriju donošenja sasvim iracionalnih, povremeno i opasnih, autodestruktivnih odluka usled teških mentalnih poremećaja. Ne nešto što je fer ignorisati kada imamo novu vest o nekoj njenoj iznenadnoj i neočekivanoj odluci.

Bugari ušli u Sofiju

pre 5 godina

Poznato je da je ta pevacica odavno prsla s mozgom.I realno da nije snimila pesmu "Nothing Compares 2 U" niko ziv ne bi cuo za nju.Cak i ta pesma nije njena vec obrada Princove pesme.
(Back in Black, 26. oktobar 2018 08:49)

Ti sigurno ne bi čuo. Neki drugi bi. A pri tom su još i živi. Da je prešla u pravoslavlje, onda bi bila najbolja pevačica ikad? Sjajne interpretacije irskih pesama, inače, nezaboravan glas. Ne dao bog nikom mentalnu bolest..

no name

pre 5 godina

Ako ti djevojko mislis da svi putevi vode ka islamu ,ok to je tvoj izbor ,postujem .Al ne nameci nam svoja uvjerenja ,svako ima pravo na svoj izbor to jest opredjeljenje da li islam ili hriscanstvo ..budizam itd !

marsovac

pre 5 godina

Pantalone, frizuru, mišljenje možeš i prirodno je da ih menjaš. Vera je nešto što je od Gospoda Boga i to se ne menja. Da je Gospod hteo da budeš muslimanka, bila bi to od rođenja. Ako si krštena, pogazila si svetu tajnu krštenja, jer je ona neponovljiva, teološka znalice, i time učinila smrtni greh!

svemir

pre 5 godina

Prirodan zaključak svakog inteligentnog teološkog putovanja može da bude samo povratak sebi i prirodi i odbacivanje svih dogmi. Daleko si ti, Šinejd, od inteligentnog zaključka...

BobmarkSRB

pre 5 godina

Skolski primer razocarane i nestabilne osobe ... misli da je pronasla konacno svrhu zivota ,do prvog narednog razocarenja i flustracije...onda ce u Budiste itd !!!

Peki

pre 5 godina

A bjeri majke ti. Tipicna reakcija histericnog umjetnika na zahodu karijere. A da se makar malo udubila u problematiku, shvatila bi da sve svete knjige vode ka - Platonu. Jer je osvajanjem Bliskog istoka Aleksandar Makedonski donio helenizam Jevrejima. Ovi su sjeli u Aleksandrijsku biblioteku, citali Platona i - napisali Stari zavjet. Poslije je lako bilo prepisati Novi, pa Kuran.

Неутралани посматрач будала

pre 5 godina

Људи су пробали да се руководе животињским нагонима уместо вољи да буду добри људи, па су видели да то не води нигде.
Потом су се проклонили својим религијама у нади да ће им бог/богови помоћи. Тако настадоше верски ратови и фанатици.
Потом су смислили да би атеизам могао да реши тај проблем и добили смо атеистичке револуције, гиљотине, комунизам...
Сада су смислили да би новац, наука и "разум" могли да реше проблем човековог зла (не бивања добрим). И не успевамо...
Људи, бирамо сами да ли хоћемо да чинимо добро или зло. Сакријте се иза ваших религија, ваших књига, атеизма, секуларизма, брда лове, злата... или сте одабрали да будете добри или да будете зли. Колико год се крили, један поглед у огледало говори све.

Kilo

pre 5 godina

A ona ih se, jasno, naproucavala, svih? Imala zena vremena, za svog zivota (50?), i pored karijere, pa visila nonstop po teoloskim bibliotekama nad tekstovima, i sve ih je procitala i naucila

Bogomoljac

pre 5 godina

Šinejd O' Konor je fantastična pevačica. Moj izbor je: "Nothing compares to you", ''You do something to me'' i ''He prayed''.
*
Uz dužno poštovanje slobode opredeljenja svakog čoveka da veruje u šta hoće, želim reći par reči o različitosti Islama i Hrišćanstva. Prvi priznaju Hrista kao čoveka dok ga drugi smatraju Bogom. Prvi ne poznaju ničije vaskrsenje dok je drugima vaskrsenje Hristovo temelj vere. Islam posmatra čoveka kao konzumenta svog učenja, i obraća mu se direktivno, nemoj onako – uradi ovako, nešto slično starozavetnom dekalogu. Hrišćanstvo naprotiv, zapoveda samo jedno: ljubav; poklanjajući poverenje duhu ljudskom da je sposoban da se vine u visine Duha Svetoga. Islam od čoveka očekuje da Boga zadovolji svojim ponašanjem i življenjem, dok ga Hrišćanstvo poziva da postane Svet kao On, i podstiče da se ponaša sinergično kao satrudnik Božji. Predstavu o zagrobnom životu prvi imaju kao uživanje za telo i dušu slično ovozemaljskom modelu, dok ga drugi shvataju kao neopisivo bitisanje u blizini Božjoj.

Stranac

pre 5 godina

Zena je tezak psihicki bolesnik, tako da me ovo uopste ne cudi nevezano da li je islam, budizam, hriscanstvo ili bilo koja druga religija u pitanju.

varburg limuzina

pre 5 godina

O'Konorovu je odavno trebalo hospitalizovati ili makar staviti pod 24-casovnu prismotru. Zena je psihicki obolela i nema joj pomoci. Srlja sve dublje u provaliju. Sta je sledece, ID?

Sale

pre 5 godina

a "islamski spisi" kao sto je to Koran datira iz vremena 7og veka posle Hrista... i kada citate vidite jasno da je Koran zapravo buckuris svega i svacega ali vecina je uzeta iz Svetog Pisma i iz Judaizma... panova njena poruka ne samo da je ravna neznanju, nego svojevrsnom gluposcu...

BT

pre 5 godina

Judizam nastao pre 3000 godina,
Hrišcanstvo u I veku a islam u 7 veku.
O ćemu ti pričaš svemi jasno sa kim se družiš takav si.
Dokaz kolko nerazmišljaš svojom glavom nego drugi.

Stranac

pre 5 godina

Zena je tezak psihicki bolesnik, tako da me ovo uopste ne cudi nevezano da li je islam, budizam, hriscanstvo ili bilo koja druga religija u pitanju.

varburg limuzina

pre 5 godina

O'Konorovu je odavno trebalo hospitalizovati ili makar staviti pod 24-casovnu prismotru. Zena je psihicki obolela i nema joj pomoci. Srlja sve dublje u provaliju. Sta je sledece, ID?

BT

pre 5 godina

Judizam nastao pre 3000 godina,
Hrišcanstvo u I veku a islam u 7 veku.
O ćemu ti pričaš svemi jasno sa kim se družiš takav si.
Dokaz kolko nerazmišljaš svojom glavom nego drugi.

Bugari ušli u Sofiju

pre 5 godina

Poznato je da je ta pevacica odavno prsla s mozgom.I realno da nije snimila pesmu "Nothing Compares 2 U" niko ziv ne bi cuo za nju.Cak i ta pesma nije njena vec obrada Princove pesme.
(Back in Black, 26. oktobar 2018 08:49)

Ti sigurno ne bi čuo. Neki drugi bi. A pri tom su još i živi. Da je prešla u pravoslavlje, onda bi bila najbolja pevačica ikad? Sjajne interpretacije irskih pesama, inače, nezaboravan glas. Ne dao bog nikom mentalnu bolest..

BobmarkSRB

pre 5 godina

Skolski primer razocarane i nestabilne osobe ... misli da je pronasla konacno svrhu zivota ,do prvog narednog razocarenja i flustracije...onda ce u Budiste itd !!!

Неутралани посматрач будала

pre 5 godina

Људи су пробали да се руководе животињским нагонима уместо вољи да буду добри људи, па су видели да то не води нигде.
Потом су се проклонили својим религијама у нади да ће им бог/богови помоћи. Тако настадоше верски ратови и фанатици.
Потом су смислили да би атеизам могао да реши тај проблем и добили смо атеистичке револуције, гиљотине, комунизам...
Сада су смислили да би новац, наука и "разум" могли да реше проблем човековог зла (не бивања добрим). И не успевамо...
Људи, бирамо сами да ли хоћемо да чинимо добро или зло. Сакријте се иза ваших религија, ваших књига, атеизма, секуларизма, брда лове, злата... или сте одабрали да будете добри или да будете зли. Колико год се крили, један поглед у огледало говори све.

Stefan

pre 5 godina

Šinejd O'Konor već više decenija unazad pati od ozbiljnih psihičkih poremećaja. Ovo nije spekulacija, niti je nepoznato: vesti o ekstremnim potezima koje je povlačila usled svog stanja povremeno su dolazile i u Srbiju, a bilo ih je mnogo više od toga. Uključujući momente kada se nalazila na ivici da počini samoubistvo, i završavala hospitalizovana zarad sopstvene bezbednosti. Stvarno mislim da ovoj vesti nedostaje osvrt na tu činjenicu. Ovako kako je data, ostavlja utisak da je izvesna pevačica prosto povukla neočekivan potez, ali da je to bila njena racionalna odluka koju je donela iz tih i tih razloga. Ova pevačica ima bogatu istoriju donošenja sasvim iracionalnih, povremeno i opasnih, autodestruktivnih odluka usled teških mentalnih poremećaja. Ne nešto što je fer ignorisati kada imamo novu vest o nekoj njenoj iznenadnoj i neočekivanoj odluci.

ja hoću da budem aMoniman

pre 5 godina

Ko je sad pa ova? Jel je ona mozda neka strana verzija Grand pevaljke? Ozbiljno pitam nemam pojma ko je ona
(Objavite mi komentar, 26. oktobar 2018 08:34)

Ako si mladjan momak onda ti je oprošteno :)

no name

pre 5 godina

Ako ti djevojko mislis da svi putevi vode ka islamu ,ok to je tvoj izbor ,postujem .Al ne nameci nam svoja uvjerenja ,svako ima pravo na svoj izbor to jest opredjeljenje da li islam ili hriscanstvo ..budizam itd !

Bogomoljac

pre 5 godina

Šinejd O' Konor je fantastična pevačica. Moj izbor je: "Nothing compares to you", ''You do something to me'' i ''He prayed''.
*
Uz dužno poštovanje slobode opredeljenja svakog čoveka da veruje u šta hoće, želim reći par reči o različitosti Islama i Hrišćanstva. Prvi priznaju Hrista kao čoveka dok ga drugi smatraju Bogom. Prvi ne poznaju ničije vaskrsenje dok je drugima vaskrsenje Hristovo temelj vere. Islam posmatra čoveka kao konzumenta svog učenja, i obraća mu se direktivno, nemoj onako – uradi ovako, nešto slično starozavetnom dekalogu. Hrišćanstvo naprotiv, zapoveda samo jedno: ljubav; poklanjajući poverenje duhu ljudskom da je sposoban da se vine u visine Duha Svetoga. Islam od čoveka očekuje da Boga zadovolji svojim ponašanjem i življenjem, dok ga Hrišćanstvo poziva da postane Svet kao On, i podstiče da se ponaša sinergično kao satrudnik Božji. Predstavu o zagrobnom životu prvi imaju kao uživanje za telo i dušu slično ovozemaljskom modelu, dok ga drugi shvataju kao neopisivo bitisanje u blizini Božjoj.

Peki

pre 5 godina

A bjeri majke ti. Tipicna reakcija histericnog umjetnika na zahodu karijere. A da se makar malo udubila u problematiku, shvatila bi da sve svete knjige vode ka - Platonu. Jer je osvajanjem Bliskog istoka Aleksandar Makedonski donio helenizam Jevrejima. Ovi su sjeli u Aleksandrijsku biblioteku, citali Platona i - napisali Stari zavjet. Poslije je lako bilo prepisati Novi, pa Kuran.

svemir

pre 5 godina

Prirodan zaključak svakog inteligentnog teološkog putovanja može da bude samo povratak sebi i prirodi i odbacivanje svih dogmi. Daleko si ti, Šinejd, od inteligentnog zaključka...

Posmatrac

pre 5 godina

- Pantalone, frizuru, mišljenje možeš i prirodno je da ih menjaš. Vera je nešto što je od Gospoda Boga i to se ne menja. Da je Gospod hteo da budeš muslimanka, bila bi to od rođenja.(marsovac, 26. oktobar 2018 09:17) -

Marsovac, odnosi li se ovo sto si napisao i na Emira (Nemanju) Kusturicu? Da je Bog hteo da bude pravoslavac, bio bi to od rodjenja?

Sale

pre 5 godina

a "islamski spisi" kao sto je to Koran datira iz vremena 7og veka posle Hrista... i kada citate vidite jasno da je Koran zapravo buckuris svega i svacega ali vecina je uzeta iz Svetog Pisma i iz Judaizma... panova njena poruka ne samo da je ravna neznanju, nego svojevrsnom gluposcu...

Straus

pre 5 godina

Podneblje nam odredjuje religiju. Da imamo sansu da biramo svijet
bi drugacije izgledao. Oni koji govore da su nam preci bili hriscani,
muslimani... nek se zapitaju sta su nam pradjedovi bili prije nego su
postali pravoslavci, muslimani ili katolici. Religija se je sirila
ognjem i macom, laze ko kaze da nije.

Kilo

pre 5 godina

A ona ih se, jasno, naproucavala, svih? Imala zena vremena, za svog zivota (50?), i pored karijere, pa visila nonstop po teoloskim bibliotekama nad tekstovima, i sve ih je procitala i naucila

Palanka

pre 5 godina

Dobro, pa sta? Ako je poznata i ako je dobro pevala nekad, to ne znaci da je pametna a ocigledno je da ima i ogromne psihicke probleme. Drugim recima, sestro postujemo tvoj izbor, ali nas mani tih debilnih obrazlozenja, nisi ti neki intelektualni autoritet i nema potrebe za tim, tvoja stvar.

ivan

pre 5 godina

Ako ti djevojko mislis da svi putevi vode ka islamu ,ok to je tvoj izbor ,postujem .Al ne nameci nam svoja uvjerenja ,svako ima pravo na svoj izbor to jest opredjeljenje da li islam ili hriscanstvo ..budizam itd !
(no name, 26. oktobar 2018 09:45)

Gde si ti procitao i kako si ti to razumeo da ona tebi namece bilo sta? Pre ce biti da tebi nije okej sto je ona presla u islam, da ti nije okej da svako ima svoj izbor, da ti ne razumes sta znaci postovanje tudjeg stava i izbora i da si prvu recenicu napisao samo zato drustvo nalaze neki nivo politicke korektnosti. Bukvalno nigde i nicim ti nije nametnuto njen izbor. A da li je pitanje tvoje nesigurnosti, pa mislis ako neki "selebriti" predje u islam i ako na ulici vidis dva muskarca kako se drze za ruku da ces i ti nekako da se zarazis? S obzirom na tvoju pokazanu umnu sposobnost ovakav ishod uopste nije iskljucen.

Hmhm

pre 5 godina

Lepo, svako ima pravo na izbor i verovanje. Ja samo ne volim nametanje bilo kog stava. Ovo se odnosi i na ateiste. Ne veruješ? Ok. Veruješ? Ok. Samo nemojte meni da objasnjavate i namecete da ja moram biti ili ne biti vernik.

Tekonakousput

pre 5 godina

Žena ima ozbiljnih mentalnih problema, sama je pricala vise puta da je jako usamljena I odbacena od porodice, ocigledno da joj je pitreban neki smisao I pripadanje.

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

Draga Šehado, ne znam šta bih ti posebno rekao. Pre 10-ak godina, na konferenciji za štampu, pred tvoj koncert u Sava centru, bio sam šokiran tvojom pojavom. Delovala si prilično dezorijentisano i unezvereno. Želim ti da prinadješ svoj mir.

logika

pre 5 godina

Kako je krenulo svi cemo biti Muslimani ili nasa deca.Samo da znate svi koji ne veruju da je Hrist bezgresno zacet nisu Hriscani zato sto samim negiranjem da je sveti duh stvorio Hrista odricete se da je on bog i ako to ne verujete onda ste samo nominalni Hriscani,jer vera nije svedski sto pa da verujete samo u ono sto vi odaberete.Sve je to objasnio profesor Miroljub Jevtic i imate na internetu.Sto se tice ove pevacice to je njena odluka i njena stvar.

muzjak pcele se leze iz neoplodjenog jajeta

pre 5 godina

Samo da se zna da i Muslimani vjeruju u bezgresno zacece Hristovo samo sto se posle razilaze sa Hriscanima po pitanju njegove prirode. A sveti Duh je isto pomenut u Kuranu.

Dust

pre 5 godina

Icarus@
Pa i jeste,duhovno. Mucenica,mnogo je problema sa psihom imala,mozda je ovo smiri i usreci,mada cisto sumnjam,problem nije u religiji vec u njoj!

marsovac

pre 5 godina

Pantalone, frizuru, mišljenje možeš i prirodno je da ih menjaš. Vera je nešto što je od Gospoda Boga i to se ne menja. Da je Gospod hteo da budeš muslimanka, bila bi to od rođenja. Ako si krštena, pogazila si svetu tajnu krštenja, jer je ona neponovljiva, teološka znalice, i time učinila smrtni greh!

Galija

pre 5 godina

@sale
Mislim da ne poznaješ materiju. U Islamu postoje 4 velike knjige i sve su objavljene od istog Tvorca.
Radi se Tora -Tevrat (Mojsije - Musa), Davidovi psalmi - Zebur (Davud - David), Jevanđelje - Indžil (Isus-Isa) i Kuran Muhamed. Poenta objave Kurana je zbog izmjena koje su učinjene u prethodnim objavama ljudskom rukom. Zato u Islamu postoji institut "hafiz", tj. lica koja Kuran znaju napamet, upravo iz tog razloga.

radnik

pre 5 godina

To! da li će neko promeniti religiju zbog ubeđenja je ok, ali da veruje u Boga kroz crkvu i da misli kako Bog ima veze sa crkvom?! to ne mogu da smislim kao odrastao čovek.

megatronman

pre 5 godina

@hmmm, imam problem koji možda nije u Srbiji ali itekako jest u Hr. Naravno, vas se to baš ne tiče no evo: Hr je potpisala neke ugovore s Vatikanom. Jako puno novaca odlazi tamo, iz poreza, Crkva ne plaća porez, ne odgovara nikome ali nam itekako soli pamet i miješa se u sve. Ja sam ateist i moja prava su na taj način ugrožena. Ne želim da mi se nameću. A to upravo rade u Hr. Vjerske zajednice maltretiraju ateiste.

dzericak

pre 5 godina

Problem sa našom percepcijom Islama je to što dolazi iz arapskih zemalja (gađenje) i naravno zbog jezivih stvari koje su nam Turci radili (mržnja). Da ga odvajkada praktikuju Skandinavci, Rusi, Francuzi, Italijani, pa ajde i Ameri, bila bi druga priča.

јапаја

pre 5 godina

"Ко се мене одрекне пред људима. Одрећи ћу се и ја њега пред Оцем мојим"
Јадна изгубљена душа.

Јабучило

pre 5 godina

@ Šinejd O' Konor je fantastična pevačica. Moj izbor je: "Nothing compares to you", ''You do something to me'' i ''He prayed''. 

Да додам и Foggy Dew (ирски народњак који је сјајно отпевала).

logika

pre 5 godina

Kako je krenulo svi cemo biti Muslimani ili nasa deca.Samo da znate svi koji ne veruju da je Hrist bezgresno zacet nisu Hriscani zato sto samim negiranjem da je sveti duh stvorio Hrista odricete se da je on bog i ako to ne verujete onda ste samo nominalni Hriscani,jer vera nije svedski sto pa da verujete samo u ono sto vi odaberete.Sve je to objasnio profesor Miroljub Jevtic i imate na internetu.Sto se tice ove pevacice to je njena odluka i njena stvar.

marsovac

pre 5 godina

Pantalone, frizuru, mišljenje možeš i prirodno je da ih menjaš. Vera je nešto što je od Gospoda Boga i to se ne menja. Da je Gospod hteo da budeš muslimanka, bila bi to od rođenja. Ako si krštena, pogazila si svetu tajnu krštenja, jer je ona neponovljiva, teološka znalice, i time učinila smrtni greh!

Bugari ušli u Sofiju

pre 5 godina

Poznato je da je ta pevacica odavno prsla s mozgom.I realno da nije snimila pesmu "Nothing Compares 2 U" niko ziv ne bi cuo za nju.Cak i ta pesma nije njena vec obrada Princove pesme.
(Back in Black, 26. oktobar 2018 08:49)

Ti sigurno ne bi čuo. Neki drugi bi. A pri tom su još i živi. Da je prešla u pravoslavlje, onda bi bila najbolja pevačica ikad? Sjajne interpretacije irskih pesama, inače, nezaboravan glas. Ne dao bog nikom mentalnu bolest..

ivan

pre 5 godina

Ako ti djevojko mislis da svi putevi vode ka islamu ,ok to je tvoj izbor ,postujem .Al ne nameci nam svoja uvjerenja ,svako ima pravo na svoj izbor to jest opredjeljenje da li islam ili hriscanstvo ..budizam itd !
(no name, 26. oktobar 2018 09:45)

Gde si ti procitao i kako si ti to razumeo da ona tebi namece bilo sta? Pre ce biti da tebi nije okej sto je ona presla u islam, da ti nije okej da svako ima svoj izbor, da ti ne razumes sta znaci postovanje tudjeg stava i izbora i da si prvu recenicu napisao samo zato drustvo nalaze neki nivo politicke korektnosti. Bukvalno nigde i nicim ti nije nametnuto njen izbor. A da li je pitanje tvoje nesigurnosti, pa mislis ako neki "selebriti" predje u islam i ako na ulici vidis dva muskarca kako se drze za ruku da ces i ti nekako da se zarazis? S obzirom na tvoju pokazanu umnu sposobnost ovakav ishod uopste nije iskljucen.

Peki

pre 5 godina

A bjeri majke ti. Tipicna reakcija histericnog umjetnika na zahodu karijere. A da se makar malo udubila u problematiku, shvatila bi da sve svete knjige vode ka - Platonu. Jer je osvajanjem Bliskog istoka Aleksandar Makedonski donio helenizam Jevrejima. Ovi su sjeli u Aleksandrijsku biblioteku, citali Platona i - napisali Stari zavjet. Poslije je lako bilo prepisati Novi, pa Kuran.

BT

pre 5 godina

Judizam nastao pre 3000 godina,
Hrišcanstvo u I veku a islam u 7 veku.
O ćemu ti pričaš svemi jasno sa kim se družiš takav si.
Dokaz kolko nerazmišljaš svojom glavom nego drugi.

varburg limuzina

pre 5 godina

O'Konorovu je odavno trebalo hospitalizovati ili makar staviti pod 24-casovnu prismotru. Zena je psihicki obolela i nema joj pomoci. Srlja sve dublje u provaliju. Sta je sledece, ID?

no name

pre 5 godina

Ako ti djevojko mislis da svi putevi vode ka islamu ,ok to je tvoj izbor ,postujem .Al ne nameci nam svoja uvjerenja ,svako ima pravo na svoj izbor to jest opredjeljenje da li islam ili hriscanstvo ..budizam itd !

Stranac

pre 5 godina

Zena je tezak psihicki bolesnik, tako da me ovo uopste ne cudi nevezano da li je islam, budizam, hriscanstvo ili bilo koja druga religija u pitanju.

dzericak

pre 5 godina

Problem sa našom percepcijom Islama je to što dolazi iz arapskih zemalja (gađenje) i naravno zbog jezivih stvari koje su nam Turci radili (mržnja). Da ga odvajkada praktikuju Skandinavci, Rusi, Francuzi, Italijani, pa ajde i Ameri, bila bi druga priča.

Sale

pre 5 godina

a "islamski spisi" kao sto je to Koran datira iz vremena 7og veka posle Hrista... i kada citate vidite jasno da je Koran zapravo buckuris svega i svacega ali vecina je uzeta iz Svetog Pisma i iz Judaizma... panova njena poruka ne samo da je ravna neznanju, nego svojevrsnom gluposcu...

muzjak pcele se leze iz neoplodjenog jajeta

pre 5 godina

Samo da se zna da i Muslimani vjeruju u bezgresno zacece Hristovo samo sto se posle razilaze sa Hriscanima po pitanju njegove prirode. A sveti Duh je isto pomenut u Kuranu.

јапаја

pre 5 godina

"Ко се мене одрекне пред људима. Одрећи ћу се и ја њега пред Оцем мојим"
Јадна изгубљена душа.

Galija

pre 5 godina

@sale
Mislim da ne poznaješ materiju. U Islamu postoje 4 velike knjige i sve su objavljene od istog Tvorca.
Radi se Tora -Tevrat (Mojsije - Musa), Davidovi psalmi - Zebur (Davud - David), Jevanđelje - Indžil (Isus-Isa) i Kuran Muhamed. Poenta objave Kurana je zbog izmjena koje su učinjene u prethodnim objavama ljudskom rukom. Zato u Islamu postoji institut "hafiz", tj. lica koja Kuran znaju napamet, upravo iz tog razloga.

svemir

pre 5 godina

Prirodan zaključak svakog inteligentnog teološkog putovanja može da bude samo povratak sebi i prirodi i odbacivanje svih dogmi. Daleko si ti, Šinejd, od inteligentnog zaključka...

Bogomoljac

pre 5 godina

Šinejd O' Konor je fantastična pevačica. Moj izbor je: "Nothing compares to you", ''You do something to me'' i ''He prayed''.
*
Uz dužno poštovanje slobode opredeljenja svakog čoveka da veruje u šta hoće, želim reći par reči o različitosti Islama i Hrišćanstva. Prvi priznaju Hrista kao čoveka dok ga drugi smatraju Bogom. Prvi ne poznaju ničije vaskrsenje dok je drugima vaskrsenje Hristovo temelj vere. Islam posmatra čoveka kao konzumenta svog učenja, i obraća mu se direktivno, nemoj onako – uradi ovako, nešto slično starozavetnom dekalogu. Hrišćanstvo naprotiv, zapoveda samo jedno: ljubav; poklanjajući poverenje duhu ljudskom da je sposoban da se vine u visine Duha Svetoga. Islam od čoveka očekuje da Boga zadovolji svojim ponašanjem i življenjem, dok ga Hrišćanstvo poziva da postane Svet kao On, i podstiče da se ponaša sinergično kao satrudnik Božji. Predstavu o zagrobnom životu prvi imaju kao uživanje za telo i dušu slično ovozemaljskom modelu, dok ga drugi shvataju kao neopisivo bitisanje u blizini Božjoj.

Posmatrac

pre 5 godina

- Pantalone, frizuru, mišljenje možeš i prirodno je da ih menjaš. Vera je nešto što je od Gospoda Boga i to se ne menja. Da je Gospod hteo da budeš muslimanka, bila bi to od rođenja.(marsovac, 26. oktobar 2018 09:17) -

Marsovac, odnosi li se ovo sto si napisao i na Emira (Nemanju) Kusturicu? Da je Bog hteo da bude pravoslavac, bio bi to od rodjenja?

BobmarkSRB

pre 5 godina

Skolski primer razocarane i nestabilne osobe ... misli da je pronasla konacno svrhu zivota ,do prvog narednog razocarenja i flustracije...onda ce u Budiste itd !!!

Неутралани посматрач будала

pre 5 godina

Људи су пробали да се руководе животињским нагонима уместо вољи да буду добри људи, па су видели да то не води нигде.
Потом су се проклонили својим религијама у нади да ће им бог/богови помоћи. Тако настадоше верски ратови и фанатици.
Потом су смислили да би атеизам могао да реши тај проблем и добили смо атеистичке револуције, гиљотине, комунизам...
Сада су смислили да би новац, наука и "разум" могли да реше проблем човековог зла (не бивања добрим). И не успевамо...
Људи, бирамо сами да ли хоћемо да чинимо добро или зло. Сакријте се иза ваших религија, ваших књига, атеизма, секуларизма, брда лове, злата... или сте одабрали да будете добри или да будете зли. Колико год се крили, један поглед у огледало говори све.

Јабучило

pre 5 godina

@ Šinejd O' Konor je fantastična pevačica. Moj izbor je: "Nothing compares to you", ''You do something to me'' i ''He prayed''. 

Да додам и Foggy Dew (ирски народњак који је сјајно отпевала).

Hmhm

pre 5 godina

Lepo, svako ima pravo na izbor i verovanje. Ja samo ne volim nametanje bilo kog stava. Ovo se odnosi i na ateiste. Ne veruješ? Ok. Veruješ? Ok. Samo nemojte meni da objasnjavate i namecete da ja moram biti ili ne biti vernik.

Straus

pre 5 godina

Podneblje nam odredjuje religiju. Da imamo sansu da biramo svijet
bi drugacije izgledao. Oni koji govore da su nam preci bili hriscani,
muslimani... nek se zapitaju sta su nam pradjedovi bili prije nego su
postali pravoslavci, muslimani ili katolici. Religija se je sirila
ognjem i macom, laze ko kaze da nije.

Kilo

pre 5 godina

A ona ih se, jasno, naproucavala, svih? Imala zena vremena, za svog zivota (50?), i pored karijere, pa visila nonstop po teoloskim bibliotekama nad tekstovima, i sve ih je procitala i naucila

ja hoću da budem aMoniman

pre 5 godina

Ko je sad pa ova? Jel je ona mozda neka strana verzija Grand pevaljke? Ozbiljno pitam nemam pojma ko je ona
(Objavite mi komentar, 26. oktobar 2018 08:34)

Ako si mladjan momak onda ti je oprošteno :)

Stefan

pre 5 godina

Šinejd O'Konor već više decenija unazad pati od ozbiljnih psihičkih poremećaja. Ovo nije spekulacija, niti je nepoznato: vesti o ekstremnim potezima koje je povlačila usled svog stanja povremeno su dolazile i u Srbiju, a bilo ih je mnogo više od toga. Uključujući momente kada se nalazila na ivici da počini samoubistvo, i završavala hospitalizovana zarad sopstvene bezbednosti. Stvarno mislim da ovoj vesti nedostaje osvrt na tu činjenicu. Ovako kako je data, ostavlja utisak da je izvesna pevačica prosto povukla neočekivan potez, ali da je to bila njena racionalna odluka koju je donela iz tih i tih razloga. Ova pevačica ima bogatu istoriju donošenja sasvim iracionalnih, povremeno i opasnih, autodestruktivnih odluka usled teških mentalnih poremećaja. Ne nešto što je fer ignorisati kada imamo novu vest o nekoj njenoj iznenadnoj i neočekivanoj odluci.

Palanka

pre 5 godina

Dobro, pa sta? Ako je poznata i ako je dobro pevala nekad, to ne znaci da je pametna a ocigledno je da ima i ogromne psihicke probleme. Drugim recima, sestro postujemo tvoj izbor, ali nas mani tih debilnih obrazlozenja, nisi ti neki intelektualni autoritet i nema potrebe za tim, tvoja stvar.

radnik

pre 5 godina

To! da li će neko promeniti religiju zbog ubeđenja je ok, ali da veruje u Boga kroz crkvu i da misli kako Bog ima veze sa crkvom?! to ne mogu da smislim kao odrastao čovek.

megatronman

pre 5 godina

@hmmm, imam problem koji možda nije u Srbiji ali itekako jest u Hr. Naravno, vas se to baš ne tiče no evo: Hr je potpisala neke ugovore s Vatikanom. Jako puno novaca odlazi tamo, iz poreza, Crkva ne plaća porez, ne odgovara nikome ali nam itekako soli pamet i miješa se u sve. Ja sam ateist i moja prava su na taj način ugrožena. Ne želim da mi se nameću. A to upravo rade u Hr. Vjerske zajednice maltretiraju ateiste.

dobar kajmak, loš sir

pre 5 godina

Draga Šehado, ne znam šta bih ti posebno rekao. Pre 10-ak godina, na konferenciji za štampu, pred tvoj koncert u Sava centru, bio sam šokiran tvojom pojavom. Delovala si prilično dezorijentisano i unezvereno. Želim ti da prinadješ svoj mir.

Dust

pre 5 godina

Icarus@
Pa i jeste,duhovno. Mucenica,mnogo je problema sa psihom imala,mozda je ovo smiri i usreci,mada cisto sumnjam,problem nije u religiji vec u njoj!

Tekonakousput

pre 5 godina

Žena ima ozbiljnih mentalnih problema, sama je pricala vise puta da je jako usamljena I odbacena od porodice, ocigledno da joj je pitreban neki smisao I pripadanje.