Aktuelno 1

26.03.2024.

14:55

Kolege slomljene zbog smrti Slađane Milošević: "Umetnica ispred vremena"

Pevačica Aleksandra Slađana Milošević umrla je danas, 26. marta 2024. godine u Zemunskoj bolnici.

Izvor: B92

Kolege slomljene zbog smrti Slađane Milošević: "Umetnica ispred vremena"
Stefan Tomasevic/ATAImages

Podeli:

Od Slađane Milošević su se među prvima oprostili Vlado Georgijev, Milić Vukašinović i Dragan Jovanović Krle iz Generacije 5.

"Ode Slađana… Pretalentovana, umetnica ispred vremena, vrhunski vokal i žena sa stavom. Večno ti carstvo nebesko", napisao je Vlado Georgiev na društvenoj mreži "Iks".

Gitarista kultne grupe "Generacija 5" Dragan Jovanović Krle takođe se oglasio ovim tužnim povodom.

"Nema pet minuta otkako sam to saznao. Dobio sam poruku od drugarice... Sad je to potvrđena vest", rekao je gitarista za Telegraf.

"Ona je bila izvrsna pevačica, to je najvažnije. Mi smo radili jedno vreme zajedno, lepo smo sarađivali. Svirao sam njen prvi album i tu smo se zbližili, kako to već ide. Imali smo i neke zajedničke svirke, neke mini-turneje, koliko se sećam. Ja je znam iz tog doba, a kasnije se nismo mnogo družili. A to je bilo u prošlom veku", rekao je Jovanović. Dodao je:

"Bila je korektna za saradnju, ona je kao i svi umetnici imala svoj stil koji ponekad nije odgovarao drugima, ali bože moj, to tako ide. To je normalno biti malo lud", istakao je Dragan Jovanović.

Pored njih, i Milić Vukašinović se oprostio od svoje koleginice i prijateljice Slađane Milošević.

"Evo sad su mi javili, da je moja drugarica Slađana Milošević umrla, baš me je pogodilo i nisam to očekivao uopšte. Imala je nekih problema sa zdravljem , ali ja sam mislio da je to nešto prolazno i da će da se vratiti u život i u šou-biznis. Imali smo planove da radimo nešto zajedno, pogotovo jer je ona prešla u teški rok, ja sam joj čestitao na tome, sviđala mi se to što je imala nerv pevački i svirački. Hteo sam da uradimo jedan album zajedno. Mi smo rokeri smo uvek nju tretirali kao ribu, a tek kasnije kad se uhvatila teškog roka, oborila nas je sve s nogu. Probala je i u Americi da uđe u svetski šou-biznis, razmenjivali smo iskustva, nismo se često viđali, ali kad se vidimo, ali smo vrlo konstruktivno razgovarali. Bio sam uveren da ćemo uraditi pesmu, sad se dosta dugo nismo videli zbog njene bolesti i toga što je bila u bolnici. Mislio sam da će izaći i da ćemo nastaviti da kujemo te planove. Slađo moja draga, neka ti je laka crna zemlja", rekao je za "Blic".

Rok muzičar Zoran Kiki Lesendrić kazao je Tanjugu da je Slađana Milošević bila velika zvezda, drugačija od svega ostalog što je činilo muzičku scenu u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Lesendrić je istakao da mu se jako dopadalo sve što je Slađana Milošević radila sa Darkom Kraljićem.

"To je antologija jugoslovenske muzike. Mnogo toga značajnog je napravila krajem 70-ih i početkom 80-ih godina prošlog veka", kazao je Lesendrić.

"Bila je potpuno jedinstvena, posebna, neponovljiva", rekao je Tanjugu muzičar Nikola Čuturilo povodom smrti muzičarke Slađane Milošević.

Čuturilo je napomenuo da je poštovalac njenog opusa.

"Ogroman talenat, pionir ženske interpretacije u rok muzici na ovim prostorima. Žao mi je što nije bila više aktivna. Svejedno, ostavila je neizbrisiv trag", kazao je Čuturilo.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: