Aktuelno 1

26.03.2024.

13:55

Kako je Slađana Milošević govorila o svom poreklu: "Dolazim iz porodice ludih naučnika"

Proslavljena pevačica Slađana Milošević je preminula.

Izvor: B92

Kako je Slađana Milošević govorila o svom poreklu: "Dolazim iz porodice ludih naučnika"
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Slađana Milošević nas je napustila u 69. godini, nakon kraće bolesti.

Bila je rokerka koja je pomerala granice i rušila sve, trudila se da žene imaju što bolju poziciju u društvu.

Kako je uvek govorila, njena porodica je "porodica ludih naučnika", dok je u školi uvek bila najbolja, iako nije učila.

"U školi sam uvek imala problema. Ja nikada nisam morala da učim, dovoljno mi je bilo da sedim na času i zapamtim. To je svima smetalo, plus što sam bila u muzičkoj školi i takmičila sam se. Bila sam talentovani violinista. Učila sam od najboljih", rekla je u emisiji Sceniranje.

U njenoj porodici su svi bili matematičari, a prema njenim rečima, deda je stalno nešto eksperimentisao.

"Moja mama je pedagog, predavala je srpski. Čak je i meni predavala nekoliko meseci, ja sam bila velika žrtva moje mame. Morala je da prikaže đacima da smo svi jednaki. Jednom sam otišla do katedre da je pitam da mi zareže olovku, onda je mama vikala da izađem iz učionice. Kod kuće sam dobila grdnju. Nisu me tukli roditelji, bila sam preterano dobro dete. Sad me je to stiglo. Meni je drago što je tako. Kada učimo decu da budu gruba i nametljiva, mi remetimo njihovu prirodu, treba pustiti čoveka da se razvija. Vršnjaci su me voleli kada je neko drugi morao da uradi umesto njih. Trenirala sam karate, imam plavi pojas", istakla je tada.

"Moj deda je stalno eksperimentisao. Uzeo je jedan plac, mi smo porodica ludih naučnika. Napravio je laboratoriju i moj tata je otišao kod dede, i kad se vraćao kući caklele su mu oči. Deda je voleo da pravi napitke."

Slađana u jeku svoje popularnosti nije mogla da se kreće bez obezbeđenja, a kroz karijeru je čak proglašena i američkim špijunom. Nakon objavljivanja singla Seksi dama iz 1978. godina, politički vrh Jugoslavije ju je proglasio simbolom prozapadnjačke "džins" kulture i zabranio emitovanje njene muzike na televiziji i radio-stanicama.

Veliki uspeh je doživela i u Nemačkoj, a tokom karijere je nagrađivana najprestižnijim nagradama.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

21 h

Podeli: