Aktuelno 3

18.03.2024.

20:45

Otkazali joj nastup u Hrvatskoj zbog harmonike, sada osvaja region pesmama VIDEO

Pevačica koja se pre nekoliko meseci našla u centru pažnje zbog otkazivanja koncerta, radi na osvajanju regiona autorskim pesmama.

Izvor: B92

Otkazali joj nastup u Hrvatskoj zbog harmonike, sada osvaja region pesmama VIDEO
Serhii Mordovin/Shutterstock

Podeli:

Ona svira harmoniku, klavijature, bubnjeve, saksofon i gitaru, a osumnjičena je da svira folk. Zato se mnogi i pitaju koji je žanr donela na regionalnu scenu Balkana ali i zašto je Balkan pop najbolji na harmonici i roze dirkama?

Stela Rade je javnosti poznata po učešću u muzičkoj emisiji takmičarskog tipa. Ipak, najpoznatija je postala nakon otkazivanja nastupa.

Stela je trebalo da nastupa u sklopu Adventa u Svetom Ivanu Zelini, ali nastup je otkazan pola sata pre nego je sve počelo. Stela je tada sa svojim pratiocima podelila kako je sve izgledalo te rekla kako nije dobila objašnjenje o razlozima otkazivanje koncerta.

Balkan pop je, kako sama Stela kaže, nastao sasvim slučajno.

"Ja sam počela da radim pesmu za Doru, Razmišljala sam o tome šta bih mogla da napravim, poželela sam da uradim nešto što ima malo istočnjačkog prizvuka u sebi. Krenulo je sa tom glavnom temom na harminici, pozvala sam svoju ekipu, rekla sam da želim da prikažem tipične stvari na Balkanu, da prikažemo Evropi kako mi to živimo, i tako je pesma nastala."

Ipak, u slučaju Stele, nije sve teklo po planu. Ona je "osumnjičena" da svira cajke.

"Ja razumem da je prvi utisak onih koji ne prate moj rad takav, harmonika, rayumem da oni imaju takav stav da je u pitanju turbo-folk. Ja mogu reći i da sam turbo-folk pevačica, i pop pevačica, i rok... Jesam, sve sam. Moj nastup je otkazan zato što, kada su čuli ko dolazi, rekli su navodno da oni ne žele turbo-folk".

Šta je Stela još ispričala kako o svojoj muzici, tako i o svojim nastupima, pogledajte u video-prilogu.

Izvor: Prva

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: