Aktuelno 3

13.03.2024.

17:22

Poznata glumica boluje od raka: "Imala sam četiri operacije u deset meseci..."

Poznata glumica Olivija Man otkrila je za javnost da joj je dijagnostikovan rak dojke, nakon što je prošla kroz četiri operacije u poslednjih 10 meseci.

Autor: B92

B92
Poznata glumica boluje od raka: "Imala sam četiri operacije u deset meseci..."
Profimedia

Podeli:

Glumica je na Instagramu objavila sve o svom zdravstvenom stanju.

Napisala je: "U februaru 2023, u nastojanju da budem proaktivnija po pitanju svog zdravlja, uradila sam genetski test koji otkriva da li imate bilo kakvih naznaka za rak. Svi testovi su bili negativni, uključujući BRCA (najpoznatiji gen za rak dojke)", napisala je ona. Potom je dodala:

"Moja sestra Sara je takođe bila negativna, bile smo srećne zbog toga. Iste zime imala sam i negativan mamograf, a samo dva meseca kasnije dijagnostikovan mi je rak dojke."

Poznata glumica odlučila je da podeli sva svoja iskustva sa svojim fanovima.

"U proteklih deset meseci imala sam četiri operacije, toliko dana provedenih u krevetu da ne mogu ni da izbrojim i naučila sam više o raku, lečenju raka i hormonima nego što sam ikada mogla da zamislim", napisala je.

"Iznenađujuće, samo sam dva puta plakala. Pretpostavljam da se nisam osećala kao da je bilo vremena za plakanje. Moj fokus se suzio i iznela sam svoje emocije za koje sam osećala da bi ometale moju sposobnost da ostanem bistre glave... Imala sam tendenciju da dozvolim ljudima da me vide kada imam energije, kada mogu da se obučem i izađem iz kuće, kada mogu da odvedem svog sina u park, zadržala sam u tajnosti dijagnozu i brigu i oporavak i lekove protiv bolova i papirnate haljine",  napisala je poznata američka glumica i zaključila:

"Morala sam da dođem do daha i prođem kroz neke od najtežih perioda mog života pre nego što podelim ove informacije sa vama", napisala je Olivija Man.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: