Aktuelno 2

11.03.2024.

8:59

Skandal na dodeli Oskara: Svi pričaju o potezu Al Paćina VIDEO

Dodela Oskara 2024. godine prošla je u znaku psa Mesija koji je bio u svakom mogućem kadru i koji je zvezda filma "Anatomija pada", pobedom Džoj Rendolf, Openhajmera i Poor Things.

Izvor: B92

Skandal na dodeli Oskara: Svi pričaju o potezu Al Paćina VIDEO
Profimedia

Podeli:

Pre početka ceremonije, Openhajmer je predvodio nominacijama sa ukupno 13, a zatim slede "Poor Things" sa 11, "Killer of the Flower Moon" sa 10 i "Barbie" sa osam.

S obzirom na to da je Openhajmer dominirao od svog prvog prikazivanja, i ne čudi reakcija Al Paćina, koji je proglasio Openhajmera za pobednika u kategoriji "Najbolji film". Naime, Al Paćino je izgovorio ime pobednike, a ostale nominovane nije ni spomenuo.

83-godišnja zvezda izašla je na scenu i napravila nezgodnu šalu o izvođenju Šekspira pre nego što je uzela kovertu u kojoj je bilo ime pobednika.

Činilo se da je pomalo zbunjen.

"'Vau. Šta... hvala. Oh, prijatelji moji. Hvala, hvala. Ne znam. Da li da sada odglumim Šekkspira? To je u redu, zar ne? Da budem -- ne, neću da glumim. Izvinite. Pa, vreme je za poslednju nagradu večeri. I čast mi je da je uručim."

Zatim se nadovezao.

"Nominovano je deset divnih filmova, ali samo jedan će dobiti nagradu za najbolji film. I za to moram da idem do koverte. I hoću. Evo ga. I moje oči vide Openhajmera, da", izjavio je glumac.

Društveni mediji su vrlo brzo nakon ovakvog "uvoda" i proglašenja pobednika "osuli paljubu" po Al Paćinu, naglašavajući da je trebalo i ostala ostvarenja da spomene, kao i da je ovakvo proglašenje bilo dosta zbunjujuće.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: