Aktuelno 5

22.06.2024.

8:13

Žena tužila muža jer je nije odvezao na aerodrom: "Imala sam trošak"

Sudna Novom Zelandu odbacio je tužbu jedne žene protiv njenog bivšeg partnera jer je nije odvezao na aerodrom, zbog čega je propustila koncert sa prijateljima.

Izvor: b92.net/index.hr

Žena tužila muža jer je nije odvezao na aerodrom: "Imala sam trošak"
fizkes/Shutterstock

Podeli:

Ona je svog tadašnjeg dečka optužila da je prekršio "usmeni dogovor" u kojem je pristao da je odveze na aerodrom, ostane u njenoj kući i čuva njene pse. Prema zakonskom dokumentu, koji sadrži samo inicijale podnosioca predstavke i okrivljenog, žena je rekla da je zamolila svog dečka da je pokupi kod kuće i odveze na aerodrom između 10:00 i 10:15 časova, piše BBC.

Ona se požalila Tribunalu za sporove Novog Zelanda, koji se bavi sporovima male vrednosti do 30.000 novozelandskih dolara ili oko 17.000 evra. Kao rezultat toga, propustila je let i morala je da plati dodatne troškove, uključujući putovanje sledećeg dana i smeštaj svojih pasa.

U dokumentima žena nastavlja da opisuje neprijatnosti sa kojima se suočila, kao što su troškovi prevoza do aerodroma.

Pre ove svađe bili su u vezi šest i po godina

Par je bio u vezi šest i po godina pre ove svađe. Pre nego što je slučaj odbačen, sud je proverio da li je suprug sa ženom sklopio ugovor da je vozi na aerodrom i čuva njene pse.

"Partneri, prijatelji i kolege sklapaju društvene sporazume, ali je malo verovatno da će oni biti pravno primenjivi osim ako strane ne izvrše radnju koja pokazuje nameru da ispune svoja obećanja", napisala je u odluci sudija Krisija Kouvi.

"Kada prijatelj ne održi obećanje, druga osoba može snositi finansijske posledice, ali mu možda neće nadoknaditi taj gubitak", dodala je ona. Sudija je utvrdila da je "priroda obećanja deo uobičajenog davanja i primanja u intimnoj vezi" i da kao takvo nema elemente ugovora.

"S obzirom na to da su se stranke dogovorile u kontekstu privatnog odnosa, žena nije dokazala da ima pravo na zahtev i on se odbija", objašnjava sudija.

Odluka suda doneta je u martu, ali je objavljena tek ovog četvrtka.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: