Aktuelno 9

08.03.2024.

19:12

Nakon 60 godina objavljeni podaci o NLO u Americi

Naglo uočavanje NLO-a 1960-ih verovatno je uzrokovano testovima naprednih američkih špijunskih aviona i svemirske tehnologije, zaključuje se u izveštaju Pentagona.

Autor: B92

B92
Nakon 60 godina objavljeni podaci o NLO u Americi
Shutterstock/Ursatii

Podeli:

U nalazima, podnetim u izveštaju Kongresu u petak, takođe se navodi da "nema dokaza" da je američka vlada imala interakciju sa vanzemaljcima.

Većina viđenja NLO-a ili "neidentifikovanih anomalnih fenomena" (UAP) bili su obični objekti, rekli su zvaničnici.

Ali, prihvatili su da izveštaj neće ugušiti popularna verovanja o stranim gostima.

"Proliferacija televizijskih programa, knjiga, filmova i ogromna količina interneta i sadržaja društvenih medija usredsređenih na teme vezane za UAP najverovatnije je uticala na javnu raspravu o ovoj temi i ojačala ova uverenja u nekim delovima stanovništva", navodi se u izveštaju.

Portparol Pentagona je rekao da su zvaničnici pristupili izveštaju na otvoren način, ali jednostavno nisu pronašli dokaze o vanzemaljskim posetiocima.

"Svi istražni napori, na svim nivoima klasifikacije, zaključili su da su većina viđenja obični objekti i fenomeni i rezultat pogrešne identifikacije", rekao je novinarima general-major Pat Rajder.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: