Aktuelno 3

28.05.2024.

10:06

Izbegnuta velika nesreća: Poznati istraživači zamalo poginuli na santi leda VIDEO

Majk Horn i Fred Rouk, poznati istraživači Arktika, zamalo su poginuli kada se santa leda na koju su se penjali prevrnula na njih.

Izvor: Blic.rs

Izbegnuta velika nesreća: Poznati istraživači zamalo poginuli na santi leda VIDEO
Shutterstock/MarinaTP

Podeli:

Oni su bili deo tima istraživača koji je plovio oko Svalbarda u arktičkom krugu između kopnene Norveške i Severnog pola. A video snimak nemilog događaja koji se desio 2020. godine postavio je na svom Instagram profilu sam Horn, samoproglašeni "najveći istraživač modernog vremena".

"Ups, nije trebalo da doručkujem", našalio se Horn u opisu snimka na kom se mogu videti dva muškarca koji se penju po ledenom bregu pomoću hvataljki za led i odgovarajuće opreme.

Međutim u jednom trenutku, dok se čamac na kom su se nalazili ljudi koji su ih snimali, udaljavao, ledeni breg je počeo polako da se naginje, prevrćući se i bacajući Horna i Rouka u ledenu vodu. Iako su istraživači pokušavali da se popnu na sam vrh brega da bi se spasli, nažalost nisu uspeli te su jednostavno upali u vodu od minus dva stepena.

Na svu sreću, ova naizgled velika nesreća završila se dobro na kraju, jer su ih kolege iz njihovog čamca, koji je bio u blizini, brzo izvukli iz vode.

"Bezbednije je videti kockice leda u svom džin toniku nego vidite kockice leda kako vam na Arktiku padaju na lice", šaljivo je Horn pričao o ovom incidentu.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: