Aktuelno 13

24.04.2024.

18:59

Ispovest Selin Dion o teškoj bolesti: "Pitala sam se, zašto baš ja"

Selin Dion na naslovnoj je strani novog francuskog izdanja časopisa Vogue, koji je ovo opisao kao njen "veliki povratak".

Izvor: b92.net/klix.ba

Ispovest Selin Dion o teškoj bolesti: "Pitala sam se, zašto baš ja"
Profimedia

Podeli:

Naime, prošlo je više od godinu dana otkako je Dionova otkrila da pati od sindroma ukočenosti, retkog neurološkog poremećaja koji može izazvati grčeve mišića i gubitak pokretljivosti.

Od tada se uglavnom klonila javnosti i medijske pažnje – otkazala je preostale datume svoje svetske turneje Courage i umesto toga se fokusirala na oporavak kod kuće u Las Vegasu i druženje sa svoja tri sina.

U ovom intervjuu ona je najavila i svoj dokumentarac pod nazivom "Ja sam Selin Dion", kojim želi da podigne svest o toj bolesti. U intervjuu za Vogue, Dion kaže da ide "dan po dan". Kao umetnica koja je od svoje 13. godine nastupala pred svetskom publikom, Dion je rekla da joj je bilo teško da se pomiri sa dijagnozom.

"Kako ja to vidim, imam dva izbora, ili treniram kao sportista i radim sjajno, ili se isključim i gotovo je, ostanem kod kuće, slušam svoje pesme, stanem ispred ogledala i pevam sebi".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Vogue France (@voguefrance)

Otkrila je da se pet dana u nedelji podvrgava atletskoj, fizikalnoj i vokalnoj terapiji:

"Radim na nožnim prstima, kolenima, listovima, prstima, pevanju, glasu... Moram da naučim da živim sa tim sada i da prestanem da se preispitujem."

Priznala je koliko joj je bilo teško nakon što je dobila dijagnozu:

"U početku bih se zapitala: Zašto ja? Kako se to dogodilo? Šta sam uradila? Da li sam ja kriva? Život ti ne daje odgovore. Samo to treba da živiš. Imam ovu bolest iz nepoznatog razloga", rekla je ona i dodala da "ima snagu u sebi i da zna da je ništa neće zaustaviti".

Na fotografijama za magazin pevačica pozira u braon kombinaciji kaputa i haljine i bordo aksesoara - kaiša i rukavica, koje je uskladila sa sandalama. Ima i nekoliko crno-belih fotografija, a pozirala je u kaputu od roze vune.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: