Aktuelno 15

24.04.2024.

14:30

Teya Dora svečano ispraćena na Evroviziju FOTO

Naša predstavnica Teya Dora je na Radio-televiziji Srbije svečano ispraćena na takmičenje za najbolju pesmu Evrope koje se ove godine održava u Malmeu od 7. do 11. maja.

Izvor: rts.rs

Teya Dora svečano ispraćena na Evroviziju FOTO
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Podeli:

Teya Dori je u holu RTS-a, gde je upriličen svečani ispraćaj u Malme, zastavu Švedske uručila njena ekselencija, ambasadorka te države u Beogradu, Anika Ben Dejvid.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

"Velika je čast i odgovornost prestavljati Srbiju ove godine na Evroviziji, i mi smo učinili sve da to bude savršeno. Nadam se da će se svima dopasti", rekla je Teya Dora pred sam odlazak u Malme.

Luk Blek, prošlogodišnji predstavnik naše zemlje na Evrosongu, poželeo je sreću Teya Dori, a dao joj je i "savete iz prve ruke".

On joj je svečano, pred odlazak na najveće muzičko takmičenje u Evropi, uručio simbolično zastavu Srbije.

Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije Teodora Pavlovska (Teya Dora), je i pijanistkinja, kompozitor, tekstopisac i muzički producent.

Rođena je u Boru 1992. Prvi je izvođač iz Srbije koji je na platformi Spotifaj imao više od tri miliona slušalaca.

Napisala je nekoliko domaćih hitova pre nego što je odlučila da se i sama upusti u solističku karijeru. Najmlađa dobitnica stipendije za prestižni Muzički koledž Berkli u Bostonu na Balkanu, prvu solističku pesmu, pod nazivom Da na meni je, je objavila 2018. godine, a značajniju popularnost je postigla singlom Džanum iz 2023. godine koju je uradila za televizijsku seriju Južni vetar: Na granici.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Kako je navela u jednom intervjuu, odrasla je uz roditelje koji su se amaterski bavili muzikom. U petoj godini, pre nego što je naučila da piše, tražila je od roditelja da je upišu u muzičku školu da svira klavir.

Na Evrosongu pesmom Lila ramonda nastupa kao druga, sedmog maja u prvom polufinalu. Teya Dora je pobedila u finalu PZE drugog marta, osvojivši ukupno 22 poena.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: