Aktuelno 15

24.04.2024.

14:30

Teya Dora svečano ispraćena na Evroviziju FOTO

Naša predstavnica Teya Dora je na Radio-televiziji Srbije svečano ispraćena na takmičenje za najbolju pesmu Evrope koje se ove godine održava u Malmeu od 7. do 11. maja.

Izvor: rts.rs

Teya Dora svečano ispraćena na Evroviziju FOTO
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Podeli:

Teya Dori je u holu RTS-a, gde je upriličen svečani ispraćaj u Malme, zastavu Švedske uručila njena ekselencija, ambasadorka te države u Beogradu, Anika Ben Dejvid.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

"Velika je čast i odgovornost prestavljati Srbiju ove godine na Evroviziji, i mi smo učinili sve da to bude savršeno. Nadam se da će se svima dopasti", rekla je Teya Dora pred sam odlazak u Malme.

Luk Blek, prošlogodišnji predstavnik naše zemlje na Evrosongu, poželeo je sreću Teya Dori, a dao joj je i "savete iz prve ruke".

On joj je svečano, pred odlazak na najveće muzičko takmičenje u Evropi, uručio simbolično zastavu Srbije.

Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije Teodora Pavlovska (Teya Dora), je i pijanistkinja, kompozitor, tekstopisac i muzički producent.

Rođena je u Boru 1992. Prvi je izvođač iz Srbije koji je na platformi Spotifaj imao više od tri miliona slušalaca.

Napisala je nekoliko domaćih hitova pre nego što je odlučila da se i sama upusti u solističku karijeru. Najmlađa dobitnica stipendije za prestižni Muzički koledž Berkli u Bostonu na Balkanu, prvu solističku pesmu, pod nazivom Da na meni je, je objavila 2018. godine, a značajniju popularnost je postigla singlom Džanum iz 2023. godine koju je uradila za televizijsku seriju Južni vetar: Na granici.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Kako je navela u jednom intervjuu, odrasla je uz roditelje koji su se amaterski bavili muzikom. U petoj godini, pre nego što je naučila da piše, tražila je od roditelja da je upišu u muzičku školu da svira klavir.

Na Evrosongu pesmom Lila ramonda nastupa kao druga, sedmog maja u prvom polufinalu. Teya Dora je pobedila u finalu PZE drugog marta, osvojivši ukupno 22 poena.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: