Aktuelno 1

22.04.2024.

20:35

Oslobođen optužbi za vožnju u pijanom stanju zbog retkog poremećaja

Jedan građanin Belgije danas je na sudu u Brižu oslobođen optužbi za vožnju u pijanom stanju jer boluje od retkog poremećaja poznatog kao ABS sindrom koji čini da telo obolelog samostalno proizvodi alkohol.

Izvor: Tanjug

Oslobođen optužbi za vožnju u pijanom stanju zbog retkog poremećaja
Velimir Zeland/Shutterstock

Podeli:

Njegov advokat Anse Geskijer izjavila je za Rojters da su, iako je "nesrećna slučajnost da njen klijent radi u pivari", tri lekara koja su ga odvojeno pregledala, potvrdila da boluje od ABS sindroma.

Belgijski mediji preneli su da je predsedavajući sudija naglasio u obrazloženju presude da tuženi, koji nije imenovan u skladu sa sudskom praksom, nije osećao simptome intoksikacije alkoholom.

Liza Florin, klinički biolog iz belgijske bolnice Sen Luka, objasnila je da ljudi koji boluju od ovog sindroma proizvode istu vrstu alkohola kao u alkoholnim pićima, ali uglavnom značajno manje osećaju efekte.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

22 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: