Aktuelno 14

20.04.2024.

16:46

Bekam tuži poznatog glumca, tvrdi da mu je ukrao 8 miliona evra

Dejvid Bekam tuži holivudskog glumca i fitness gurua Marka Volberga nakon što je posao u kojem je fudbaler promovisao zvezdin fitness brend propao.

Izvor: Jutarnji.hr

Bekam tuži poznatog glumca, tvrdi da mu je ukrao 8 miliona evra
Profimedia

Podeli:

Kako Dejli mejl navodi, Mark je navodno oštetio fudbalsku legendu za osam miliona evra.

Bekam je rešio da presavije tabak i tuži glumca i njegove poslovne saradnike nakon što je partnerstvo s F45, u kojem je Bekam promovisao vlastiti asortiman personalizovanih treninga, propalo zbog deonica za koje je tvrdio da su mu obećane.

Slučaj je aktivan već nekoliko godina nakon što su Bekam i legenda golfa Greg Norman podneli tužbe protiv F45 na sudu u Kaliforniji  još 2022. Sudija je nakon nekog vremena navodno odlučio da slavni sportisti tužbe moraju podneti odvojeno.

Bekamova kompanija, David Beckham Ventures Ltd (DBVL) ranije je tražila odštetu od čak 18,85 miliona dolara prema izveštajima od prošle godine. U novoj tužbi traže odštetu od Volbergove "Mark Wahlberg Investment Group" kao i od osnivača F45.

Bekam i Volberg postali su prijatelji nakon što su se fudbaler i njegova porodica preselili u Los Anđeles 2007. kada je potpisao ugovor za Major League Soccer side LA Galaxy.

Zatim je pristao da postane globalni ambasador australijskog brenda F45  2020. sa sjajnim fotografijama koje ga prikazuju kako vežba koristeći brendiranu opremu u jednom od njegovih fitnes centara. Takođe je podelio neke objave na svom Instagramu reklamirajući F45 svojim brojnim pratiocima kao deo dogovora. Postovi su u međuvremenu izbrisani.

DBVL navodi da je obećano kako će se deonice kompanije podeliti i staviti na tržište početkom 2022., ali to se dogodilo tek mesecima kasnije kada je već cena jedne deonice pala sa 12 na tri dolara. Ovim se prekršio prvobitni dogovor koji je fudbaler imao sa kompanijom. Bekamovi advokati tvrde da ga je to koštalo čak 8,5 miliona funti potencijalnog profita.

San izveštava da Volberg nastoji da odbaci optužbe kao neutemeljene i neopravdane.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: