Aktuelno 21

18.04.2024.

21:16

Prestolonaslednik Aleksandar doneo odluku: Tri generacije Karađorđevića na istom mestu

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar doneo je odluku koju su svi prisutni pozdravili, a tiče se zgrade Slamnate kuće u Dvorskom kompleksu na Dedinju.

Izvor: B92

Prestolonaslednik Aleksandar doneo odluku: Tri generacije Karađorđevića na istom mestu
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Naime, sve prisutne je obradovala informacija da je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, na osnovu odredbi Porodičnog pravilnika i drugih važećih zakonskih akata, doneo odluku da se zgrada Slamnate kuće u Dvorskom kompleksu na Dedinju u Beogradu koristi isključivo za stanovanje njegovih sinova, princa Filipa, princa Petra i princa Aleksandra, sa članovima njihovih najbližih porodica, piše u saopštenju za javnost koju je izdala Kancelarija Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra.

"Želimo da pohvalimo Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra na mudrosti iskazanoj u ovoj odluci, jer je ona ključna za budućnost dinastije Karađorđević, a naravno i naše otadžbine. Kraljevska porodica je jedan od najvažnijih simbola naše države, naše tradicije, naše istorije, ali i naš zalog za budućnost. Prvi put u istoriji imamo tri generacije Karađorđevića na istom mestu i u isto vreme. Ovo je pravi blagoslov za naš narod i simbol stabilnosti, jedinstva i kontinuiteta", kaže se zajednički u izjavi članova Krunskog veća i Krunskog saveta.

Kako je Prestolonaslednik Starešina Kraljevske porodice i Predsednik Savetodavnih tela Krune, ovakve odluke su u njegovoj isključivoj nadležnosti i obavezujuće su za sve članove Kraljevskog doma, tako da se o njima ne glasa na sednicama Krunskog saveta, nego se članovi upoznaju sa njihovom sadržinom i iznose predloge o tome kako da najefikasnije pomognu njihovo sprovođenje, naveli su u saopštenju.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

10 h

Podeli: