Aktuelno 10

14.04.2024.

11:27

Jeziva saznanja: Islamski ekstremisti planiraju napad na Evroviziju?

Islamski ekstremisti, prema tvrdnjama izraelskih novinara, planiraju da izvedu bombaški napad na mesto održavanja Pesme Evrovizije u Švedskoj sledećeg meseca u znak protesta zbog učešća Izraela, prenosi Daily Mail.

Izvor: Daily Mail/B92

Jeziva saznanja: Islamski ekstremisti planiraju napad na Evroviziju?
Shutterstock/rarrarorro

Podeli:

Tajni izveštači izraelskog informativnog kanala naveli su da su im stražari u najvećoj džamiji u Malmeu – gradu u kojem se održava događaj – rekli da teroristi planiraju da napadnu arenu u kojoj će se održati petodnevno takmičenje.

Predstavljajući se kao muslimanski britanski turisti, novinari tvrde da ih je obezbeđenje upozorilo da ne prisustvuju događaju jer će "eksplodirati".

"Ne idi tamo, ne idi tamo. Oni će ga razneti", dodao je, prema pisanju Daily Maila, jedan od stražara.

Kako se navodi, sve je prijavljeno organizatorima događaja, ali i švedskoj policiji.

Podsetimo, u Malme areni koja ima 15.000 mesta, u maju će nastupiti umetnici iz skoro 40 zemalja, a doći će njihovi fanovi iz cele Evrope, ali i sveta.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: