Aktuelno 4

14.04.2024.

10:14

Hju Hefner je imao jednu bizarnu želju: "Provesti večnost pored nje..."

Da je živ, Hju Hefner ovog bi meseca napunio 98 godina.

Izvor: Index.hr

Hju Hefner je imao jednu bizarnu želju: "Provesti večnost pored nje..."
Profimedia

Podeli:

Brojni poklonici ovih se dana prisećaju nekadašnjeg šefa Playboya, a jedna od najbizarnijih stvari koju je napravio za života ticala se Merilin Monro. Naime, njegova želja je bila da bude sahranjen pored slavne glumice.

Hefner je umro u septembru 2017. godine, a njegovi posmrtni ostaci nalaze se u kripti na groblju Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park u Los Anđelesu - tik do Monro. On je platio 75.000 dolara 1992. godine da bude pokopan u grobu pored holivudske zvezde, iako se par nikada nije upoznao. Hefner je tvrdio da je ona bila najzaslužnija za uspeh Playboya, a bili su i isto godište, zbog čega je s njom osećao "dvostruku povezanost".

"Provesti večnost pored Merilin je preslatko da bi se propustilo"

Hefner je godinama pre smrti dono odluku da bude pokopan pored nje. "Verujem u simbolične stvari. Provesti večnost pored Merilin je preslatko da bi se propustilo", rekao je Los Anđelesu Tajmsu 2009. godine. Hefner je od Monro napravio ikonu Playboya nakon što je kupio neke njene golišave fotografije koje je pristala da snimi kad joj je nedostajalo novca.

Kada je potvrdio da je platio 75.000 dolara za mesto uz glumcu, feministkinje su istakle da je Hefner objavio njene gole fotografije bez pristanka te da joj nije dao ništa. Zapravo, kada je pristala na fotografije 1949. godine, plaćeno joj je samo 50 dolara za njih, a tada je zamolila fotografa da pokuša da ih snimi tako da ona ne bude prepoznatljiva.

Profimedia

Hefner ih je kasnije platio 500 dolara i objavio na središnjem mestu u prvom Playboyevom časopisu. 2011. Hefner je rekao Pirsu Morganu:

"Ona je zapravo bila na tečaju glume mog brata u Njujorku. Ali stvarnost je takva da je nikad nisam upoznao. Jednom sam s njom razgovarao telefonom, ali je nikad nisam upoznao. Otišla je, nažalost, pre nego što sam došao ovde", priznao je.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: