Aktuelno 17

11.04.2024.

19:32

Džej Kej Roling u "ratu" sa zvezdama Harija Potera: Neće da prihvati izvinjenje

Spisateljica Džej Kej Roling kaže da neće oprostiti zvezdama filmova o Hariju Poteru, Danijelu Redklifu i Emi Votson, zbog njihovog stava u debati o trans osobama.

Izvor: B92.net

Džej Kej Roling u "ratu" sa zvezdama Harija Potera: Neće da prihvati izvinjenje
Profimedia

Podeli:

Istakla je da bi trebalo da se izvine "traumatizovanim osobama koje su prošle detranziciju i ranjivim ženama", a ne njoj, piše Daily Mail.

Autorka je kritikovala zvezde koje koriste svoje platforme da podrže tranziciju maloletnika nakon objavljivanja dugo očekivanog Cass izveštaja o tretmanu pola u Velikoj Britaniji.

Roling je bila glasna u svom protivljenju dozvoljavanju deci da menjaju svoj pol, dok su Redklif i Votson bili otvoreni u svojoj podršci trans zajednici.

Ovo se dogodilo nakon izveštaja vodećeg pedijatra dr Hilari Kas, koja je otkrila da su tinejdžeri u Britaniji imali dozvolu da menjaju pol na osnovu "izuzetno slabih dokaza".

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: