Aktuelno 4

11.04.2024.

17:18

Potera, hapšenje i suđenje za ubistvo supruge: Evo šta je obeležilo život O Džej Simpsona

Legendarni sportista, filmski glumac i ozloglašeni osumnjičeni za ubistvo, O Džek Simpson, preminuo je u 76. godini nakon borbe sa rakom prostate.

Izvor: B92.net

Potera, hapšenje i suđenje za ubistvo supruge: Evo šta je obeležilo život O Džej Simpsona
Profimedia

Podeli:


Bio je uspešan sportista, kasnije i glumac, a njegov život se promenio nakon svirepog ubistva supruge.

Simpson je upoznao Nikol Braun 1977. dok je ona radila kao konobarica u noćnom klubu na Beverli Hilsu. Iako je još uvek oženjen svojom prvom ženom, Simpson je počeo da izlazi sa Braunom.

Njihov brak je trajao sedam godina. Braun je 25. februara 1992. podnela zahtev za razvod, navodeći nepomirljive razlike.

Pokušali su da se pomire nakon razvoda, ali njihov odnos imao je tragičan ishod.


U noći 12. juna 1994. godine, Nikol Braun Simpson i njen prijatelj, Ron Goldman, pronađeni su izbodeni na smrt ispred Nikolinog stana u četvrti Brentvud u Los Anđelesu.

Nakon što je policija prikupila sve dokaze, podignute su optužnice i je potpisan nalog za Simpsonovo hapšenje. Simpson je, u dogovoru sa svojim advokatima, trebalo da se preda oko 11 časova ujutru 17. juna u policijski štab Parker centra.


Simpson nije uspeo da se preda, a kasnije je postao predmet policijske potere pri maloj brzini dok se vozio kao suvozač u belom terencu Ford Bronco iz 1993. godine, vozilu u vlasništvu i kojim je upravljao njegov bivši saigrač i dugogodišnji prijatelj Al Kaulings.

Prema Kaulingsu, Simpson je bio naoružan pištoljem u zadnjem delu vozila, držao ga je uz glavu i pretio da će se upucati ako ga ne odvedu na svoje imanje u Brentvudu.

Ovo je dovelo do toga da su policajci kalifornijske patrole na autoputu, koji su odgovorili, krenuli u poteru s krajnjim oprezom.

TV stanice su prekinule prenos finala NBA lige 1994. kako bi direktno prenosile incident. Sa procenjenom publikom od 95 miliona ljudi, događaj je opisan kao "najpoznatija vožnja na američkim obalama još od Pola Revera".

Potera, hapšenje i suđenje Simpsonu bili su među najpraćenijim događajima u američkoj istoriji.

Integrisani tim branilaca O Džej Simpsona uključivao je Džonija Kokrana, Roberta Kardašijana, Roberta Šapira i F. Li Bejlija. Marša Klark je bila glavni tužilac za državu Kaliforniju.
 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: