Aktuelno 2

11.04.2024.

12:01

Najbolja nastavnica engleskog na svetu je iz Srbije: Jednu stvar u nastavi ističe kao najvažniju VIDEO

U konkurenciji više od 5.000 kolega iz celog sveta, Ivana Milošević, profesorka Matematičke gimnazije iz Beograda, osvojila je nagradu za najboljeg nastavnika engleskog jezika na svetu.

Izvor: B92.net/TV Prva

Najbolja nastavnica engleskog na svetu je iz Srbije: Jednu stvar u nastavi ističe kao najvažniju VIDEO
Printskrin/ TV Prva

Podeli:

Priznanje joj je dodeljeno nedavno na Floridi, a čestitke su joj tim povodom uputili i državni zvaničnici Srbije.

"To znači da se naš trud vidi i da se sve vrednuje, da morate raditi predano i marljivo, a da će na kraju doći rezultati", rekla je Ivana Milošević u emisiji Jutro.

Priznanje joj je uručeno na najvećoj konferenciji profesora engleskog jezika na svetu, a za nagradu ju je predložila Kancelarija za program engleskog jezika Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

"Pretpostavljam da je to zbog celokupnog rada i posebnog uticaja na decu i nastavnike, jer sam duugogodišnji nastavnik, realizator, više akreditovanih obuka, član radnih grupa, radila i sa decom iz velikog broja škola u Srbiji", navela je najbolja nastavnica na svetu.

Kako je rekla, najvažnije za njenu nastavu je da su deca konstantno uključena u rad, a da je sve uvek na engleskom jeziku.

"Što se jezika tiče ne možete raditi sada pa ništa šest meseci. Jezik se mora učiti konstantno. Imamo sreću da smo okruženi engleskim jezikom sve vreme, savetujem učenicima i da pametno koriste internet. Časovi su posvećeni i medijskoj pismenosti, i tome da uče kroz aplikacije koje su često na engleskom jeziku", objasnila je Ivana Milošević.

Kolegama savetuje da se usavršavaju i prate trendove.

"Imamo sreću da su izdavačke kuće naša podrška, da imamo obuke, dolaze eminentni predavači, u vrhu metodike nastave i na izvoru smo informacija", rekla je ova nastavnica za TV Prva.

Dodaje i da je imala veliku podršku učenika, te da su "znali da će pobediti" onda kada je predložena za nagradu.

Izvor: Prva tv

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: