Aktuelno 4

09.04.2024.

17:38

Oglasili se organizatori Evrovizije zbog zlostavljanja i uznemiravanja umetnika

Ovogodišnje izdanje Evrovizije odvija se u senci nemilih događaja na Bliskom Istoku, što je izazvalo veliku pažnju i diskusiju između ljudi širom sveta.

Izvor: B92.net

Oglasili se organizatori Evrovizije zbog zlostavljanja i uznemiravanja umetnika
Shutterstock/rocket.cat

Podeli:

Evropska radiodifuzna unija (EBU), organizator takmičenja, izrazila je razumevanje za duboke emocije i različite stavove koje je ova situacija probudila u ljudima. Istaknuto je da slike i priče o bolu iz Izraela i Gaze nisu ostavile nikoga ravnodušnim.

U svetlu brojnih rasprava, posebno onih vođenih na društvenim mrežama protiv određenih učesnika, EBU je objasnila da je odluka o uključivanju bilo kojeg emitera, uključujući i izraelski Kan, u nadležnosti upravnih tela Evrovizije. Naglasak je stavljen na to da učesnici dolaze na Evroviziju da bi podelili svoju muziku i kulturu, te da promovišu poruku jedinstva kroz muziku, koja služi kao univerzalni jezik.

Takođe, EBU je podvukla da, iako podržava slobodu govora i pravo na izražavanje mišljenja u demokratskom društvu, oštro se protivi bilo kakvom obliku zlostavljanja na internetu, govoru mržnje ili uznemiravanju usmerenom na umetnike ili bilo koga povezanog sa takmičenjem. Ističe se da je takvo ponašanje neprihvatljivo i nepravedno, s obzirom na to da umetnici nisu uključeni u donošenje odluka o učešću.

Organizacija je potvrdila svoju posvećenost stvaranju sigurnog okruženja za sve učesnike, osoblje i obožavaoce Evrovizije, te je pozvala na miran i konstruktivan dijalog. Naglasak je stavljen na podršku umetnicima koji neumorno rade da svojom muzikom dopru do publike širom sveta, u okviru takmičenja koje pre svega treba da bude muzički i zabavni događaj.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: