Aktuelno 2

07.04.2024.

8:27

Mama milenijalka otkrila da deci naplaćuje stanarinu, reakcije su neočekivane ANKETA

Učenje dece upravljanju novcem česta je tema na društvenim mrežama.

Izvor: Index.hr

Mama milenijalka otkrila da deci naplaćuje stanarinu, reakcije su neočekivane ANKETA
New Africa/Shutterstock

Podeli:

Dok su neke strategije dobro prihvaćene među roditeljima, druge nisu. Mama, Samanta Bird, nedavno je na TikToku podelila svoju metodu, što je izazvalo raspravu.

U viralnom videu, ova mama je objavila da svojoj deci, koja još uvek idu u osnovnu školu, naplaćuje stanarinu i režije svaki mesec. Iako se ova metoda može činiti nekonvencionalnom, Bird tvrdi da je to jednostavan način da decu nauči o novcu u sigurnom okruženju.

Evo kako to funkcioniše: svako od njene dece (šest, osam i devet godina) dobija šest dolara nedeljno za džeparac. Očekuje se da će jedan dolar nedeljno otići na jedan od tri mesečna troškova: stanarinu, režije ili namirnice.

"Deeca evidentiraju ove troškove, a ostatak novca koriste za druge stvari. Za račune poput struje ili vode stavljaju novac u poseban deo. Na početku sledećeg meseca mi im naplatimo te račune", pojasnila je mama.

@samanthabirdshiloh We increased the boys allowance to accommodate them paying “mock” bills. I want them to have a sense of responsibility and learn how to manage expenses in a safe environment now! #budgeting #finacialfreedom #parenting #kidstiktok #kidsoftiktok #kidspersonalfinance #financetiktok #moneytips #debtpayoff #debtfree #debtfreejourney #debtfreecommunity #investingforkids #investing #personalfinancetips #moneymindset #moneymanifestation ♬ original sound - Samantha Bird

Na ovaj video, ljudi su imali podeljenja mišljenja.

Jedna osoba je napisala:

"To je sjajan način podučavanja o finansijskoj odgovornosti." Druga je komentarisala: "Volela bih da sam ovo naučila u bilo kojem trenutku svog života."

Međutim, uz pohvale, njena strategija je izazvala i kritike. Jedna osoba je napisala:

"Premladi su za ovo. Velike su šanse da će postati hiperfiksirani na novac i da će biti previše zabrinuti zbog toga."

Druga je dodala:

"Deca ove dobi apsolutno ne trebaju učiti o troškovima i računima."

loader

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: