Aktuelno 2

05.04.2024.

16:57

Težak život Delona: Deca ratuju oko imovine, on zbog mentalnog stanja pod posebnim merama

Filmska legenda Alen Delon stavljen je pod "pojačano starateljstvo", odredbu sličnu zakonskom starateljstvu koja ima za cilj podršku osobama sa smanjenim fizičkim i mentalnim sposobnostima.

Izvor: Tanjug

Težak život Delona: Deca ratuju oko imovine, on zbog mentalnog stanja pod posebnim merama
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Podeli:

Ovo su izjavili neimenovani izvori nakon odluke sudije u Montargiju u Francuskoj, preneo je Mesađero.

Delon je od januara prošle godine već bio pod "pravnom zaštitom" zbog zdravstvenog stanja. Ova mera, koja je sada "pretvorena u pojačano starateljstvo", takođe je usvojena da bi zaštitila glumčevu imovinu nakon rata koji je izbio između njegovih naslednika. Zapravo, njegovi sinovi Entoni i Alen-Fabijen tvrde da njihovim ocem manipuliše njihova sestra Anuška koja je navodno ćutala o glumčevim zdravstvenim problemima kako bi ga odvela sa sobom u Švajcarsku da ne bi platila veliki porez za nasledstvo.

Nekretnine, enormni filmski prihodi, upravljanje brendovima i umetničke kolekcije, prema poslednjim procenama koje je objavio "Sole 24Ore", iznose oko 200 miliona evra. Iz tog razloga, rat između dece oko fizičkog i psihičkog stanja njihovog oca poprima i čisto ekonomski aspekt.

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Delon je prošlog juna, uz pomoć svoje ćerke, izlicitirao 80 umetničkih dela, za ukupno više od osam miliona evra. Prodati su i kolekcionarsko oružje, vrhunska vina i luksuzni automobili. Anuška je tužila svoja dva brata zbog narušavanja privatnosti nakon što su objavili snimak razgovora između nje i njenog oca na društvenim mrežama.

Suđenje će se održati u aprilu 2025. godine, odlučio je danas pariski sud. Dvojici sinova legende francuske kinematografije, Entoniju (59) i Alen-Fabijenu (29), biće suđeno zbog upotrebe, čuvanja ili otkrivanja dokumenta ili snimka dobijenog kršenjem privatnosti.

Prema navodima tužilaštva, 5. januara oni su snimili razgovor njihove sestre Anuške (33) sa ocem u glumčevoj rezidenciji u Dušiju, stotinak kilometara južno od Pariza, koji su dva dana kasnije objavili na svojim Instagram nalozima. U odlomku razgovora se može čuti glas ženske osobe koja se obraća muškarcu koga naziva "tata". "Tebe smatraju za morona (...) a mene za idiota koji manipuliše svojim ocem", kaže ženska osoba. Anuška, sa svoje strane, kritikuje braću što su doveli glumčev život u opasnost i ističe da je želela da odvede svog oca u Švajcarsku da bi tamo nastavio da se leči.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: