Aktuelno 36

03.04.2024.

18:42

Slučaj Aleksandre Prijović pokrenuo mnoga pitanja VIDEO

Pojedini mediji preneli su vest da je pevačica Aleksandra Prijović angažovala IT stručnjaka koji će sa interneta izbrisati sve njene fotografije koje su nastale pre estetskih intervencija.

Izvor: B92

Slučaj Aleksandre Prijović pokrenuo mnoga pitanja VIDEO
M.M./ATAImages

Podeli:

Da li je ovo uopšte moguće, da li će mediji morati da uklone slike sa svojih portala, i da li će fotografije biti uklonjene i s raznih stranica na društvenim mrežama?

Sve su to pitanja koja se nameću, a na koja je odgovor pokušao da dâ Nikola Jagodić, stručnjak za društvene mreže, koji je bio gost emisije 150 minuta.

"Šta se jednom objavi na internetu, zauvek ostaje na internetu", započeo je Jagodić.

To je donekle istina, u nekim situacijama može da se interveniše kada se prati izvor, ali kada su u pitanju vrlo stare slike, izuzetno je teško da im se uđe u trag.

"Neko objavi sliku preko svog profila za koji ima šifru, mi moramo da kontaktiramo nekoga ko nezakonito objavi fotografiju koja nam smeta, a glavno pitanje je da li mi možemo da dođemo do te osobe", rekao je on.

Možda vas zanima

"Osoba koja traži da se njene slike obrišu sa Gugla, onda može da se kontaktira Gugl, ali ta osoba mora da dokaže da je to ona i da su njene fotografije sporne jer utiču na nju na neki način, pa Gugl pristupa brisanju tih fotografija. To je malo komplikovano, mi i nemamo predstavu o tome i nemoguće je objasniti ljudima koliko je kompleksno", istakao je Jagodić.

Opširnije o ovoj vesti pogledajte u video-prilogu ispod.

Izvor: Prva

Podeli:

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: