Aktuelno 16

03.04.2024.

14:09

Šestočlana porodica se posle života u Švedskoj vratila u Srbiju: Sad je trenutak VIDEO

Bračni par, endokrinolog Duška Bajić i njen suprug, Boris Bajić, koji je opšti hirurg vratili su se, sa svoje četvoro dece, u Srbiju posle dužeg vremena boravka u Švedskoj.

Izvor: b92.net/Prva Tv

Šestočlana porodica se posle života u Švedskoj vratila u Srbiju: Sad je trenutak VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

U Švedskoj su imali uspešne lekarske karijere i udoban život, ali su sve to ostavili da bi se vratili u svoju domovinu. O ovoj odluci i njenim razlozima, Bajići su govorili danas u emisiji Jutro televizije Prva, pa otkrili da li je u njihovom slučaju patriotizam nadjačao i čuveni švedski standard.

Jedan od razloga povratka je, kako kažu, da bi im deca rasla sa našim narodom i bila odgajana u duhu srpskog naroda.

"Planirali smo svakako da se vratimo. Al osetili smo da je sad trenutak. Mi smo nismo želeli da deci uskratimo detinjstvo u Srbiji. Odrasla sam u Beogradu i iako su u to vreme bili svi ti ratovi (devedesetih godina), mislim da sam imala jako lepo detinjstvo i smatram da je to nezamenljivo. Zato smo se tako rano vratili. U Švedskoj je odrastanje sasvim drugačije. Školski sistem je potpuno drugačiji... Odrastati gde svi imaju istu ideju je prema našem mišljenju veoma važno", priča Duška Bajić, a što se tiče njihove profesije, put prelaska u srpsko zdravtsvo bio je, kako kažu, malo komplikovaniji nego što su mislili.

Celu priču porodice Bajić pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Izvor: Prva tv

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: