Aktuelno 0

02.04.2024.

11:05

Preminuo muzičar koji je napisao jedan od najvećih hitova

Član grupe Ultravox, Kris Kros, koji je svirao bas gitaru u ovom bendu, i koji je bio koautor njihovog hita "Vienna", preminuo je u 71. godini

Izvor: B92.net

Preminuo muzičar koji je napisao jedan od najvećih hitova
Profimedia

Podeli:

Muzičar, čije je pravo ime bilo Kris Alen, preminuo je 25. marta, ali je tužna vest objavljena tek kasno sinoć.

Frontmen Ultravox-a Midž Jur odao je počast svom prijatelju:

"Radili smo zajedno, svirali zajedno, pravili muziku i zajedno režirali spotove. Bili smo prijatelji kao i Ultravox drugovi. Čak i nakon godina razdvojenosti, uspeli smo da nastavimo tamo gde smo stali kao da godine između nikada nisu postojale. Ti si bio lepak koji je držao bend na okupu.Ti si bio logika u ludilu i ludilo u našim životima. Bilo je sjajno znati i rasti sa tobom. Ti si voljen i nedostajao si stari prijatelj", naveo je Midž Jur, prenosi "Daily Mail".

Pesmu "Vienna" je producirao Koni Plank, nemački elektro čarobnjak, a bila je visoko rangirana na top listama širom sveta.

Numera i spotu su bili inspirisani filmom Kerol Rid iz 1949. The Third Man, koji se dešava u Beču.

"Pesma je nastala veoma brzo. Sve je škljocnulo za nekoliko sati i sutradan smo izgladili grube tačke. Osim što smo doradili srednji 'solo' deo pesme kada smo bili u studiju, to je u suštini bio  "pogodak". Znali smo da je to muzički vrhunac albuma i učinili smo je (pesmu "Vienna") naslovnom numerom. To je bila pesma koja je najbolje predstavljala ono što smo pokušavali da uradimo. Bili smo odlučni da će to biti naš treći singl i posvađali smo se sa Chrisalis-om (izdavačkom kućom) oko toga. Naravno, mislili su da je to predugo na šest minuta, previše čudno za top 30 hit na listi, i previše depresivno i presporo. Osim toga, dopalo im se", rekao je svojevremeno o pesmi "Vienna" bubnjar Ultravox-a Voren Kan, prenosi songfacts.com.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: