Prevencija 1

29.03.2024.

8:23

Imate problema sa jetrom i crevima? Ova biljka rešiće sve vaše tegobe

Znanje koje nam je ostalo od naših starih kaže da su samonikle bilje u dvorištu prava riznica vitamina i minerala.

Izvor: B92

Imate problema sa jetrom i crevima? Ova biljka rešiće sve vaše tegobe
jaroslava V/Shutterstock

Podeli:

Od skoro, za prevenciju zdravlja jetre, lekari savetuju da svako jutro, pre doručka, na prazan stomak popijete kašiku maslinovog ulja, pomešanog sa kašikom limunovog soka. Nakon tog napitka, možete uživati u obilnom doručku.

Pored maslinovog ulja, lekari tvrde da je sikavica pokazala najbolje rezultate u prevenciji i lečenju oštećenja jetre. Glavni sastojak ove biljke je silimarin – spoj silibina A i B, izo – silibina, silikristina, taksifolina, koji regeneriše i štiti jetru.

Sprovedena je studija sa zelenim pupavkom, jednom od najotrovnijih gljiva koja opasno oštećuje jetru i ubija oko 30 odsto svojih žrtava. Naučnici su, pre unošenja zelenog pupavka, ljudima davali silimarin. Sikavica je pružila 100 odsto zaštitu. Silimarin je jak antioksidant, koji je 10 puta jači od vitamina E.

Napravite čaj od sikavice, i pijte ga dva do tri puta dnevno. Problem je što se naše telo vrlo lako može navići na ovu biljku, stoga lekari savetuju da čaj uzimate dve nedelje, zatim napravite pauzu od dve nedelje. Kasnije možete nastaviti terapiju.

Pored sikavice, za jetru je odličan i maslačak. Nema osobe koja može reći da u svom dvorištu nema maslačak. Zato ga uberite, dobro operite i dodajte u salatu. Maslačak je neverovatno koristan za zdravlje jetre ali i drugih organa povezanih sa njom, a leči hepatitis, upalu jetre, jetreni kamenac, insuficijenciju jetre, žuticu itd.

Pored navedenih prirodnih sredstava, za regeneraciju jetre možete konzumirati surutku, običan niskomasni jogurt, mlade sireve, cveklu, borovnice i brusnicu.

Posle mesec dana osetićete promene. Vaš izgled će se poboljšati. Tamni kolutovi ispod očiju sa kojima ste vodili bitku će nestati. Creva će vam normalno raditi i zaboravićete na zatvor i probleme sa varenjem.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: