Prevencija 1

18.03.2024.

12:47

Po dolasku proleća, jedna stvar posebno važna za kožu VIDEO

Godišnje doba proleće, po mnogima i najlepše, već nam stiže, a to znači da dolaze i neke druge promene.

Izvor: B92

Po dolasku proleća, jedna stvar posebno važna za kožu VIDEO
Krakenimages.com/Shutterstock

Podeli:

Naša koža reaguje na sve promene, pa joj tako smetaju kako velike vrućine, tako i hladnoća.

Dolazak proleća znači i da ćemo više vremena provoditi napolju, a šta to znači za našu kožu? Sa kakvim sve izazovima se srećemo i kako da se spremimo posle zime – o tome je govorila dr Marta Terzić, specijalistkinja dermatologije.

"Koža je naš najveći i vrlo bitan organ, jako je bitna za termoregualciju organizma, ali štiti i od štetnih spoljašnjih faktora", započela je izlaganje doktorka Terzić.

Suva kože je sastavni deo procesa sušenja kože koji je normalan tokom zime, a najviše se promene vide najpre na koži lica jer je ona i najmanje zaštićena.

"Koži je potrebno dodatno hranjenje, ali preparatima koji je štite, a ne isušuju. Tokom proleća je bitno koristiti antioksidanse da bi se zaštitili od štetnih faktora. Dobra supstanca za hidrataciju kože je čuvena hijaluronska kiselina, koja fantastično hidrira kožu, a za kožu tela su dobri preparati sa ureom", istakla je doktorka Terzić.

Ono što je najvažnije jeste da kožu štitimo od sunčevih zraka, pa je tako primena zaštitnih faktora neophodna već u proleće.

Opširnije o ovome pogledajte u video-prilogu ispod.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: