1. Več počinjem da se nerviram zbog pominjanja ovog turmerika. Kod nas ga nije lako naći. Odakle li je preuzet članak? Ako već piše da je turmerik jedan od sastojaka karija, bolje je bilo navesti kari. Mada je kari mešavina većeg broja začina.
  Komorač kako je predstavljen na slici je zapravo korišten kao povrće. Za začin se koristi njegovo sitno lišće i seme. Beli luk više svrštavamo u povrće nego u začine. Slika koja bi trebalo da ilustruje korijander nije dobro izabrana. Kao začin se najčešće koristi njegov plod (sitan je, podseća na biber), najbolji je svež a ako se osuši, najzdraviji je samleven, mada ga ja volim u kuvanom kupusu kao celo zrno.
  Ja bih na ovu listu dodao: kim, anis, slačica, mirođija, biber (crni, beli, crveni, zeleni), vanila, muskatno orašče, susam, celer (lišće, ostatak koristimo kao povrće), lovor, karanfilić, origano, mirođija, ren, žalfija, ruzmarin itd.
  Iznad svega, svakodnevno u jela i/ili salate dodajem devičansko maslinovo ulje i mleveno laneno seme. Laneno seme (daleko je iskoristivije kad je mleveno) je pravi rudnik antioksidanasa i antikancerogenih materija. Ne utiče mnogo na ukus nekih jela ali odlično zgušnjava čorbe.
  (Zoran Janković, 16. avgust 2013 00:05)

  # Link komentara

 2. Kari, majoran, mirodjija...?
  (cat, 14. avgust 2013 21:25)

  # Link komentara

 3. A biber?
  (Kareljin, 14. avgust 2013 16:44)

  # Link komentara