Kraken nije potvrđen u Srbiji, pooštren nadzor nad morbilama

U Srbiji još nije potvrđen kraken soj koronavirusa, ali trenutno cirkuliše mnogo virusa koje u početku prate isti simptomi – malaksalost, povišena temperatura, curenje nosa. Epidemiolog Vesna Mioljević ponavlja da vakcinacija sprečava nastanak bolesti, tešku kliničku sliku, hospitalizaciju.

Izvor: RTS
Pošaljite komentar
 1. "trenutno cirkuliše mnogo virusa"
  "Epidemiolog Vesna Mioljević ponavlja da vakcinacija sprečava nastanak bolesti, tešku kliničku sliku, hospitalizaciju."
  Nije jasno: vakcinacija na koji virus? Ali svejedno sve je rekla netačno. Vakcinacija ne sprečava nastanak bolesti, tešku kliničku sliku, hospitalizaciju.
  "možda usloviti" i "treba biti obazriv" su, nasuprot, istine. Možda je uvek istina.
  "Ponovila je da vakcinacija sprečava nastanak bolesti, tešku kliničku sliku, hospitalizaciju..."
  Ne, i dalje ne sprečava.
  "pooštren nadzor nad morbilama" je tek impresivno.
  Bizaran je to razvoj događaja. Bila jednom nauka imena biologija. Pa je razvila svoj ogranak nazvan medicina. I onda je medicina razvila populističke simplifikacije i demonizacije, naročito "aktivne supstance" i "patogena". Pa je medicina postala biznis, toliko veći od biologije da je ona postala ne samo podređena medicini nego njen potrčko, koji ako treba i laže. Protokom vremena ta je distorzija postala i model svesti, indoktrinacija šire javnosti.
  Koncept imunizacije star je par hiljada godina. Otac vakcinacije Džener to nije. Dapače. Prvog sina je imunizovao, poživeo je 20 godina non-stop bolestan. Drugog sina nije mu palo napamet. Edvard Džener je prvi antivakser. Čini se da je kulturološki obrazac i njegov čoporativni bias toliko jači od svega u velikoj većini populacije da ih do dan danas samo lična tragedija ponekad osvesti. Ljudi budućnosti će sa zaprepašćenjem čitati istoriju, kao što mi činimo sada.
  (Helios, 22. januar 2023 12:11)

  # Link komentara

 2. Lavovski geni VS Kraken. Ko ce pobediti i da li ce nam groblja biti mala ?
  (lolz, 21. januar 2023 15:26)

  # Link komentara