Subota, 25.09.2021.

11:50

Tri prirodna antibiotika koja deluju na telo isto kao beli luk

Izvor: Novosti

Tri prirodna antibiotika koja deluju na telo isto kao beli luk IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Spike

pre 2 godine

@Rada

"Moram da demantujem onu gospodu koja nezna nista o pravom medu.U pravom medu nepostoji od sastojaka: Voda ,pepeo ni beli secer. U pravom medu postoji 0 posto vode. U medu gde u deklaraciji od sastava I'ma: VODA ,PEPEO , BELI SECER ILI FRUKTOZA, to nije pravi med, takav vestacki med prave oni koji varaju ljude I zele na pokvaren nacin da dodji do novca."

Postovana gospodjo/gospodjice Rado, uz duzno postovanje, ali ovo sto ste izneli je jako daleko od cinjenica. To je manji problem. Veci problem je Vasa samouverenost.

Prvo, od svih secera u medu, upravo je fruktoza najzastupljenija. Ona fruktoza ciji ste procenat Vi sveli na nulu, a ima ga preko 35% (https://glorybee.com/content/honey-facts-nutrition#10.

Drugo, i u najcistijem od svih cistih vrsta najcistijeg "oraganskog" meda, mora da ima vode. Negde oko 17-18%. Najbolji je onaj sa 15-16% (https://southmountainbees.com/blogs/on-bees-and-honey/how-much-water-is-there-in-honey).

Trece, koliko je dobar za imuni sistem govori cinjenica da se ne preporucuje deci ispod jedne godine, i osobama sa kompromitovanim imunim sistemom (zbog spora klostridija).

Cetrvto, toliko je zdrav, da je preporucena dnevna doza, i to zdravim osobama, bez viska kilograma i umerene do blago pojacane fizicke aktivnosti - jedna kafena kasicica dnevno (10-12gr).

Jos jednom, ako zelite benefite pcelinjih proizvoda - propolis, polen, perga i, narocito, mlec. Med - ne.

Radovan

pre 2 godine

(Rada, 28. septembar 2021 12:16)

Sve što ste naveli, jedino su luk, beli i crni, dobri za ljudski organizam.

Limunska kiselina je najača kiselina od svih kiselina po ph vrednosti =2, i utiče štetno na zube,stomak,kalcijum i zakiseljavanje organizma. Jeste limun dobar ali samo kada ste bolesni, i ne po svaki dan.

Da li ljudsko telo može da usvoji takozvane minerale i soli (kristale) koji se nalaze u mineralnim vodama? Ne može jer su neorganskog porekla isto kao i u veštačkim mineralima. Prolom voda kao i ostale vode flaširaju se u najgoru i najštetniju plastiku pod brojem "1", PET ili PETE plastika, utiče na hormonsku ravnotežu i stoji po mesec dana u magacinima.
Samo voda iz voća i povrća omogućuje usvajanje vitamina i minerala, i natapanje organizma sa ispravnom vodom.
Biljka obradi vodu za pravilno usvajanje. Ja u opšte ne pijem vodu, samo voće i povrće.

Za imunitet niste u pravu, kao i većina lekara i nutricionista što pričaju da hrana podiže imunitet. Pravilan način podizanja imuniteta može da obezbedi jedino organizam ako na spavanje idete u 21:00 čas po našem ne promenjenom vremenu (zimsko vreme kako ga pogrešno zovu). Možete jesti sve i svašta ali to ne pomaže ako ne odete na spavanje u 21 čas, jer posle tog vremena žlezde puštaju svoje lekove(hormone). Hodao sam po ovome i znam šta pričam.

hm

pre 2 godine

Ukines sudove,ukines kulturu i znanje i dobijes sustinu srbije,svako svakom natura kako je ovaj drugi gluplji a ja pametniji i nema kohezije ,nema borbe za bolji zivot,sve je teorija i prakticna destrukcija!

Rada

pre 2 godine

Moram da demantujem onu gospodu koja nezna nista o pravom medu.U pravom medu nepostoji od sastojaka: Voda ,pepeo ni beli secer. U pravom medu postoji 0 posto vode. U medu gde u deklaraciji od sastava I'ma: VODA ,PEPEO , BELI SECER ILI FRUKTOZA, to nije pravi med, takav vestacki med prave oni koji varaju ljude I zele na pokvaren nacin da dodji do novca. Vi doktore prvi biste trebalo ovo da znate a ne da zavarsvate ljude. Pravi prirodan med je zdrav I nema nista Jace I bolje za podizanje imuniteta od prirodnog meds I belong Luka. Ujutru pojesti jednu kasiku media I u med umesati jedan cesanj izgnjecenog belong luka. A preko dana pojesti Po jednu srednju glavicu crnog luka uvece popijde casu vode u kojoj je nacedjen sok od jednog limuna.I nema virusa, nema zacepljenja krvnih sudova, nema holesterola,triglecirida nema several. U prevodu zdravi ste. Jos Ako uz to svaki Dan pijete PROLOM VODU.

Medo

pre 2 godine

Kao što je neko napomenuo med je u najvećoj meri šećer. U trenutku bolesti taj šećer moze delovati kao booster na organizam. No med poseduje i Metilglioksal koji je izuzetan za metabolizam. Nazalost kod industriske i masovne proizvodnje meda Metilglioksal je sveden na jako nizak nivo. Pčele se „ friziraju“ putem ishrane samo da bi prinos bio veći a o kukuruzovom sirupu i ostalim „mućkama“ da negovorim. U današ nje vreme je jako teško naći čist prirodan med da ne kazem „divlji“ gde pčele nisu izmanipulisane na ovaj ili onaj način. Za sve to je naravno kriv potrošač koji zeli samo da je jeftino. Recimo kašikica Manuka meda sto sadrzi više od 1000 jedinica MGO ima 50-100 veću vrednost Metilglioksala nego med iz trgovine ali cena mu je isto tako 100 puta veća.

cobo

pre 2 godine

Zalfija ili kadulja je jako ljekovita biljka a da bi med bio ljekovit morali bi jesti kilogram dnevno to dodje odprilike kao jedan doxicilin sa kilogramom šecera :(

Spike

pre 2 godine

Bitno da si naveo voda, secer i pepeo sa 0,2%, a "ostalo" sa 3,2% si tendenciozno izostavio. A sta je to ostalo? To ne znas, kao sto verovatno mislis da pcele prosto kake secer i pepeo. Prava si bubalica i to ona najgore vrste-povrsna i selektivna. Mislim da je tokom vekova sakupljeno i dokazano toliko o lekovitom svejstvu meda, propolisa, maticnog mleca... da je sasvim suludo o tome polemisati. A skoro je bio i neki clanak kako lekari navodno nemaju efikasno sredstvo protiv afti. Sto je u rangu ovog tvog sturog nabrajanja. Svako ko je u praksi probao propolis je mogao da se uveri da je vrlo efikasan bas izmedju ostalog i protiv afti. A pretpostavljam da je i propolis u tih tvojih "nebitnih ostalo". Samo ne znam sta je cilj tvojih komentara?
(@Locutus, 27. septembar 2021 21:47)

Covek je pricao o medu, a ti se elegantno presaltao na ono sto nije ni dovodjeno u pitanje - na propolis.

Med ima hranljive mikrosastojke, ali da bi ih uneo u dovoljnoj (klinicki znacajnoj kolicini - RDA) moras da uneses i tonu secera pride. To je apsolutna smrt za pankreas. Svakako manje losa opcija nego saharoza, ali organizam to sve pretvori u glukozu.

Locutus

pre 2 godine

Bitno da si naveo voda, secer i pepeo sa 0,2%, a "ostalo" sa 3,2% si tendenciozno izostavio. A sta je to ostalo? To ne znas, kao sto verovatno mislis da pcele prosto kake secer i pepeo. Prava si bubalica i to ona najgore vrste-povrsna i selektivna. Mislim da je tokom vekova sakupljeno i dokazano toliko o lekovitom svejstvu meda, propolisa, maticnog mleca... da je sasvim suludo o tome polemisati. A skoro je bio i neki clanak kako lekari navodno nemaju efikasno sredstvo protiv afti. Sto je u rangu ovog tvog sturog nabrajanja. Svako ko je u praksi probao propolis je mogao da se uveri da je vrlo efikasan bas izmedju ostalog i protiv afti. A pretpostavljam da je i propolis u tih tvojih "nebitnih ostalo". Samo ne znam sta je cilj tvojih komentara?
(@Locutus, 27. septembar 2021 21:47)

Ostalo je 3.2% zato što je to mešavina svačega u malim količinama. To što kažeš da je nešto dokazano tokom vekova ne znači apsolutno ništa. Dokaz je "papirić". Propolis nije med i osim što ga prave pčele nema po sastavu nikakve veze sa medom. Ništa što ima u sebi 80% šećera ne može da bude zdravo, štagod da je ono ostalo. Med je tradicionalno cenjen zato što nije bilo šećera. U Evropi se šećer proizvodi tek od 15 veka, a do tada jedini izvor koncentrovanog šećera bio je med. Med kao i svaki šećer stvara zavisnost.

To što je neko "bubalica" ne znači da nije možda u pravu.
Šta je cilj? U vremenu kada se šećer (jedna od 3 bele smrti) trpa u sve i svašta treba ga izbegavati bio prirodan ili ne.

preglasni rockenroll

pre 2 godine

Trenutno najvise i isklucivo svakodnevno koristim, maslinovo ulje, ukutro ga pijem, i pod 2 sos koji sam licno pravio od paprika trinidad skorpion 1.2 miliona skovila. Ko se razume zna sta je jedno i drugo po pitanju zdavlja unositi u organizam!

Spike

pre 2 godine

Locutus je, zapravo, u pravu. Med je pre svega secer. Nije saharoza (beli secer), ali ce u telu sav taj secer da se konvertuje u glukozu (bas kao i saharoza sto ce da se razlozi na glukozu i fruktozu).

Da, med ima hranljivih sastojaka, ali, da biste uneli RDA (dnevno preporuceni nivo tih hranljivih materija), treba da unesete toliku kolicinu secara sa njima, da bi pankreas bio kao na ergo-testu!

Ako hocete benefite pcelinjih proizvoda, uzimajte polen, maticnu mlec, propolis, ili pargu.

Neko je lepo rekao da su med i vino zapravo najfiniji nutrijenti rastvoreni u velikoj kolicini otrova (seceru i alkoholu).

@Dr

pre 2 godine

Beli luk nije antibiotik!!! Zna se šta je antibiotik, i molim vas ako vam dete ima upalu grla ne kljukajte ga belim lukom jer može umreti, obratite se lekaru!!!

Važno je da ovo objavite!
Posle 2. svetskog rata mnogo ljudi je umrlo od banalnih infekcija jer nisu imali antibiotika, a IMALI SU BELOG LUKA! Pitajte dede i babe, ispričat će vam o smrti brata, sestre.
(Dr, 27. septembar 2021 20:59)

Dobro doktore znamo svi da beli luk nije pentrexil, ali nije ni pentrexil penicilin, a ni penicilin piptracilin. Mislim da ste omasili temu. Beli luk ima antibioticko dejstvo, ali ni u kom slucaju ne moze da zameni neki antibiotik kao lek, kao sto ne moze ni svaki amtibiotik da reaguje podjednako na sve bakterije. Mislim da je sasvim jasno sta je svrha teksta. Nece Vam niko ukrasti diplomu, ne brinite.

@Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)

Kakva si ti neznalica, uzas
(max, 27. septembar 2021 19:00)

Umesto ličnog etiketiranja, više bi vredelo ako bi recimo naveo neki rad u prestižnom naučnom časopisu koji dokazuje lekovitost meda.

Sastav meda u procentima:

Fruktoza 38.2
Glukoza 31.3
Maltoza 7.1
Saharoza 1.3
Viši šećeri 1.5
Voda 17.2
Pepeo 0.2
Ostalo 3.2

U miligramima na 100 grama:
B1 5
B2 40
B3 0.5
B6 10
C 10
(Locutus, 27. septembar 2021 20:14)

Bitno da si naveo voda, secer i pepeo sa 0,2%, a "ostalo" sa 3,2% si tendenciozno izostavio. A sta je to ostalo? To ne znas, kao sto verovatno mislis da pcele prosto kake secer i pepeo. Prava si bubalica i to ona najgore vrste-povrsna i selektivna. Mislim da je tokom vekova sakupljeno i dokazano toliko o lekovitom svejstvu meda, propolisa, maticnog mleca... da je sasvim suludo o tome polemisati. A skoro je bio i neki clanak kako lekari navodno nemaju efikasno sredstvo protiv afti. Sto je u rangu ovog tvog sturog nabrajanja. Svako ko je u praksi probao propolis je mogao da se uveri da je vrlo efikasan bas izmedju ostalog i protiv afti. A pretpostavljam da je i propolis u tih tvojih "nebitnih ostalo". Samo ne znam sta je cilj tvojih komentara?

Vladimir

pre 2 godine

Infekcije lečite medićem umesto antibiotika, a ovo gde nema simptoma i neko je rekao da ste "pozitivni" za to rokajte vakcinu. Dal je ovaj svet uvek bio ovako lud?

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 20

Mnoge gluposti sam ovde procitao, ali ova je...
Za žutu majcu.

Dr

pre 2 godine

Beli luk nije antibiotik!!! Zna se šta je antibiotik, i molim vas ako vam dete ima upalu grla ne kljukajte ga belim lukom jer može umreti, obratite se lekaru!!!

Važno je da ovo objavite!
Posle 2. svetskog rata mnogo ljudi je umrlo od banalnih infekcija jer nisu imali antibiotika, a IMALI SU BELOG LUKA! Pitajte dede i babe, ispričat će vam o smrti brata, sestre.

Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)

Kakva si ti neznalica, uzas
(max, 27. septembar 2021 19:00)

Umesto ličnog etiketiranja, više bi vredelo ako bi recimo naveo neki rad u prestižnom naučnom časopisu koji dokazuje lekovitost meda.

Sastav meda u procentima:

Fruktoza 38.2
Glukoza 31.3
Maltoza 7.1
Saharoza 1.3
Viši šećeri 1.5
Voda 17.2
Pepeo 0.2
Ostalo 3.2

U miligramima na 100 grama:
B1 5
B2 40
B3 0.5
B6 10
C 10

max

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)
Kakva si ti neznalica, uzas

Mile

pre 2 godine

@Locutus Med svakako nije mešavina vode i šećera kao što kažete, da sadrži vodu pokvario bi se brzo a ne bi mogao da traje čak i večno, što je i dokazano. Ti šećeri koji se nalaze u medu nisu prosti šećeri koji su loši za čoveka. Nema potrebe da ljudi pričaju nešto u šta se ne razumeju, šire dezinformacije bezveze.

@Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)

Probaj kada te zaboli zub da otopis kasicicu pravog meda u ustima pa ces da vidis da li je samo voda i secer. Pa probaj da razmustis vodu i secer i da uradis isto. Ceo svet je lud samo si ti pametan.

Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.

max

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)
Kakva si ti neznalica, uzas

@Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)

Probaj kada te zaboli zub da otopis kasicicu pravog meda u ustima pa ces da vidis da li je samo voda i secer. Pa probaj da razmustis vodu i secer i da uradis isto. Ceo svet je lud samo si ti pametan.

Mile

pre 2 godine

@Locutus Med svakako nije mešavina vode i šećera kao što kažete, da sadrži vodu pokvario bi se brzo a ne bi mogao da traje čak i večno, što je i dokazano. Ti šećeri koji se nalaze u medu nisu prosti šećeri koji su loši za čoveka. Nema potrebe da ljudi pričaju nešto u šta se ne razumeju, šire dezinformacije bezveze.

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 20

Mnoge gluposti sam ovde procitao, ali ova je...
Za žutu majcu.

@Dr

pre 2 godine

Beli luk nije antibiotik!!! Zna se šta je antibiotik, i molim vas ako vam dete ima upalu grla ne kljukajte ga belim lukom jer može umreti, obratite se lekaru!!!

Važno je da ovo objavite!
Posle 2. svetskog rata mnogo ljudi je umrlo od banalnih infekcija jer nisu imali antibiotika, a IMALI SU BELOG LUKA! Pitajte dede i babe, ispričat će vam o smrti brata, sestre.
(Dr, 27. septembar 2021 20:59)

Dobro doktore znamo svi da beli luk nije pentrexil, ali nije ni pentrexil penicilin, a ni penicilin piptracilin. Mislim da ste omasili temu. Beli luk ima antibioticko dejstvo, ali ni u kom slucaju ne moze da zameni neki antibiotik kao lek, kao sto ne moze ni svaki amtibiotik da reaguje podjednako na sve bakterije. Mislim da je sasvim jasno sta je svrha teksta. Nece Vam niko ukrasti diplomu, ne brinite.

@Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)

Kakva si ti neznalica, uzas
(max, 27. septembar 2021 19:00)

Umesto ličnog etiketiranja, više bi vredelo ako bi recimo naveo neki rad u prestižnom naučnom časopisu koji dokazuje lekovitost meda.

Sastav meda u procentima:

Fruktoza 38.2
Glukoza 31.3
Maltoza 7.1
Saharoza 1.3
Viši šećeri 1.5
Voda 17.2
Pepeo 0.2
Ostalo 3.2

U miligramima na 100 grama:
B1 5
B2 40
B3 0.5
B6 10
C 10
(Locutus, 27. septembar 2021 20:14)

Bitno da si naveo voda, secer i pepeo sa 0,2%, a "ostalo" sa 3,2% si tendenciozno izostavio. A sta je to ostalo? To ne znas, kao sto verovatno mislis da pcele prosto kake secer i pepeo. Prava si bubalica i to ona najgore vrste-povrsna i selektivna. Mislim da je tokom vekova sakupljeno i dokazano toliko o lekovitom svejstvu meda, propolisa, maticnog mleca... da je sasvim suludo o tome polemisati. A skoro je bio i neki clanak kako lekari navodno nemaju efikasno sredstvo protiv afti. Sto je u rangu ovog tvog sturog nabrajanja. Svako ko je u praksi probao propolis je mogao da se uveri da je vrlo efikasan bas izmedju ostalog i protiv afti. A pretpostavljam da je i propolis u tih tvojih "nebitnih ostalo". Samo ne znam sta je cilj tvojih komentara?

Dr

pre 2 godine

Beli luk nije antibiotik!!! Zna se šta je antibiotik, i molim vas ako vam dete ima upalu grla ne kljukajte ga belim lukom jer može umreti, obratite se lekaru!!!

Važno je da ovo objavite!
Posle 2. svetskog rata mnogo ljudi je umrlo od banalnih infekcija jer nisu imali antibiotika, a IMALI SU BELOG LUKA! Pitajte dede i babe, ispričat će vam o smrti brata, sestre.

Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.

Spike

pre 2 godine

Locutus je, zapravo, u pravu. Med je pre svega secer. Nije saharoza (beli secer), ali ce u telu sav taj secer da se konvertuje u glukozu (bas kao i saharoza sto ce da se razlozi na glukozu i fruktozu).

Da, med ima hranljivih sastojaka, ali, da biste uneli RDA (dnevno preporuceni nivo tih hranljivih materija), treba da unesete toliku kolicinu secara sa njima, da bi pankreas bio kao na ergo-testu!

Ako hocete benefite pcelinjih proizvoda, uzimajte polen, maticnu mlec, propolis, ili pargu.

Neko je lepo rekao da su med i vino zapravo najfiniji nutrijenti rastvoreni u velikoj kolicini otrova (seceru i alkoholu).

Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)

Kakva si ti neznalica, uzas
(max, 27. septembar 2021 19:00)

Umesto ličnog etiketiranja, više bi vredelo ako bi recimo naveo neki rad u prestižnom naučnom časopisu koji dokazuje lekovitost meda.

Sastav meda u procentima:

Fruktoza 38.2
Glukoza 31.3
Maltoza 7.1
Saharoza 1.3
Viši šećeri 1.5
Voda 17.2
Pepeo 0.2
Ostalo 3.2

U miligramima na 100 grama:
B1 5
B2 40
B3 0.5
B6 10
C 10

Spike

pre 2 godine

Bitno da si naveo voda, secer i pepeo sa 0,2%, a "ostalo" sa 3,2% si tendenciozno izostavio. A sta je to ostalo? To ne znas, kao sto verovatno mislis da pcele prosto kake secer i pepeo. Prava si bubalica i to ona najgore vrste-povrsna i selektivna. Mislim da je tokom vekova sakupljeno i dokazano toliko o lekovitom svejstvu meda, propolisa, maticnog mleca... da je sasvim suludo o tome polemisati. A skoro je bio i neki clanak kako lekari navodno nemaju efikasno sredstvo protiv afti. Sto je u rangu ovog tvog sturog nabrajanja. Svako ko je u praksi probao propolis je mogao da se uveri da je vrlo efikasan bas izmedju ostalog i protiv afti. A pretpostavljam da je i propolis u tih tvojih "nebitnih ostalo". Samo ne znam sta je cilj tvojih komentara?
(@Locutus, 27. septembar 2021 21:47)

Covek je pricao o medu, a ti se elegantno presaltao na ono sto nije ni dovodjeno u pitanje - na propolis.

Med ima hranljive mikrosastojke, ali da bi ih uneo u dovoljnoj (klinicki znacajnoj kolicini - RDA) moras da uneses i tonu secera pride. To je apsolutna smrt za pankreas. Svakako manje losa opcija nego saharoza, ali organizam to sve pretvori u glukozu.

Locutus

pre 2 godine

Bitno da si naveo voda, secer i pepeo sa 0,2%, a "ostalo" sa 3,2% si tendenciozno izostavio. A sta je to ostalo? To ne znas, kao sto verovatno mislis da pcele prosto kake secer i pepeo. Prava si bubalica i to ona najgore vrste-povrsna i selektivna. Mislim da je tokom vekova sakupljeno i dokazano toliko o lekovitom svejstvu meda, propolisa, maticnog mleca... da je sasvim suludo o tome polemisati. A skoro je bio i neki clanak kako lekari navodno nemaju efikasno sredstvo protiv afti. Sto je u rangu ovog tvog sturog nabrajanja. Svako ko je u praksi probao propolis je mogao da se uveri da je vrlo efikasan bas izmedju ostalog i protiv afti. A pretpostavljam da je i propolis u tih tvojih "nebitnih ostalo". Samo ne znam sta je cilj tvojih komentara?
(@Locutus, 27. septembar 2021 21:47)

Ostalo je 3.2% zato što je to mešavina svačega u malim količinama. To što kažeš da je nešto dokazano tokom vekova ne znači apsolutno ništa. Dokaz je "papirić". Propolis nije med i osim što ga prave pčele nema po sastavu nikakve veze sa medom. Ništa što ima u sebi 80% šećera ne može da bude zdravo, štagod da je ono ostalo. Med je tradicionalno cenjen zato što nije bilo šećera. U Evropi se šećer proizvodi tek od 15 veka, a do tada jedini izvor koncentrovanog šećera bio je med. Med kao i svaki šećer stvara zavisnost.

To što je neko "bubalica" ne znači da nije možda u pravu.
Šta je cilj? U vremenu kada se šećer (jedna od 3 bele smrti) trpa u sve i svašta treba ga izbegavati bio prirodan ili ne.

Vladimir

pre 2 godine

Infekcije lečite medićem umesto antibiotika, a ovo gde nema simptoma i neko je rekao da ste "pozitivni" za to rokajte vakcinu. Dal je ovaj svet uvek bio ovako lud?

preglasni rockenroll

pre 2 godine

Trenutno najvise i isklucivo svakodnevno koristim, maslinovo ulje, ukutro ga pijem, i pod 2 sos koji sam licno pravio od paprika trinidad skorpion 1.2 miliona skovila. Ko se razume zna sta je jedno i drugo po pitanju zdavlja unositi u organizam!

hm

pre 2 godine

Ukines sudove,ukines kulturu i znanje i dobijes sustinu srbije,svako svakom natura kako je ovaj drugi gluplji a ja pametniji i nema kohezije ,nema borbe za bolji zivot,sve je teorija i prakticna destrukcija!

cobo

pre 2 godine

Zalfija ili kadulja je jako ljekovita biljka a da bi med bio ljekovit morali bi jesti kilogram dnevno to dodje odprilike kao jedan doxicilin sa kilogramom šecera :(

Rada

pre 2 godine

Moram da demantujem onu gospodu koja nezna nista o pravom medu.U pravom medu nepostoji od sastojaka: Voda ,pepeo ni beli secer. U pravom medu postoji 0 posto vode. U medu gde u deklaraciji od sastava I'ma: VODA ,PEPEO , BELI SECER ILI FRUKTOZA, to nije pravi med, takav vestacki med prave oni koji varaju ljude I zele na pokvaren nacin da dodji do novca. Vi doktore prvi biste trebalo ovo da znate a ne da zavarsvate ljude. Pravi prirodan med je zdrav I nema nista Jace I bolje za podizanje imuniteta od prirodnog meds I belong Luka. Ujutru pojesti jednu kasiku media I u med umesati jedan cesanj izgnjecenog belong luka. A preko dana pojesti Po jednu srednju glavicu crnog luka uvece popijde casu vode u kojoj je nacedjen sok od jednog limuna.I nema virusa, nema zacepljenja krvnih sudova, nema holesterola,triglecirida nema several. U prevodu zdravi ste. Jos Ako uz to svaki Dan pijete PROLOM VODU.

Radovan

pre 2 godine

(Rada, 28. septembar 2021 12:16)

Sve što ste naveli, jedino su luk, beli i crni, dobri za ljudski organizam.

Limunska kiselina je najača kiselina od svih kiselina po ph vrednosti =2, i utiče štetno na zube,stomak,kalcijum i zakiseljavanje organizma. Jeste limun dobar ali samo kada ste bolesni, i ne po svaki dan.

Da li ljudsko telo može da usvoji takozvane minerale i soli (kristale) koji se nalaze u mineralnim vodama? Ne može jer su neorganskog porekla isto kao i u veštačkim mineralima. Prolom voda kao i ostale vode flaširaju se u najgoru i najštetniju plastiku pod brojem "1", PET ili PETE plastika, utiče na hormonsku ravnotežu i stoji po mesec dana u magacinima.
Samo voda iz voća i povrća omogućuje usvajanje vitamina i minerala, i natapanje organizma sa ispravnom vodom.
Biljka obradi vodu za pravilno usvajanje. Ja u opšte ne pijem vodu, samo voće i povrće.

Za imunitet niste u pravu, kao i većina lekara i nutricionista što pričaju da hrana podiže imunitet. Pravilan način podizanja imuniteta može da obezbedi jedino organizam ako na spavanje idete u 21:00 čas po našem ne promenjenom vremenu (zimsko vreme kako ga pogrešno zovu). Možete jesti sve i svašta ali to ne pomaže ako ne odete na spavanje u 21 čas, jer posle tog vremena žlezde puštaju svoje lekove(hormone). Hodao sam po ovome i znam šta pričam.

Medo

pre 2 godine

Kao što je neko napomenuo med je u najvećoj meri šećer. U trenutku bolesti taj šećer moze delovati kao booster na organizam. No med poseduje i Metilglioksal koji je izuzetan za metabolizam. Nazalost kod industriske i masovne proizvodnje meda Metilglioksal je sveden na jako nizak nivo. Pčele se „ friziraju“ putem ishrane samo da bi prinos bio veći a o kukuruzovom sirupu i ostalim „mućkama“ da negovorim. U današ nje vreme je jako teško naći čist prirodan med da ne kazem „divlji“ gde pčele nisu izmanipulisane na ovaj ili onaj način. Za sve to je naravno kriv potrošač koji zeli samo da je jeftino. Recimo kašikica Manuka meda sto sadrzi više od 1000 jedinica MGO ima 50-100 veću vrednost Metilglioksala nego med iz trgovine ali cena mu je isto tako 100 puta veća.

Spike

pre 2 godine

@Rada

"Moram da demantujem onu gospodu koja nezna nista o pravom medu.U pravom medu nepostoji od sastojaka: Voda ,pepeo ni beli secer. U pravom medu postoji 0 posto vode. U medu gde u deklaraciji od sastava I'ma: VODA ,PEPEO , BELI SECER ILI FRUKTOZA, to nije pravi med, takav vestacki med prave oni koji varaju ljude I zele na pokvaren nacin da dodji do novca."

Postovana gospodjo/gospodjice Rado, uz duzno postovanje, ali ovo sto ste izneli je jako daleko od cinjenica. To je manji problem. Veci problem je Vasa samouverenost.

Prvo, od svih secera u medu, upravo je fruktoza najzastupljenija. Ona fruktoza ciji ste procenat Vi sveli na nulu, a ima ga preko 35% (https://glorybee.com/content/honey-facts-nutrition#10.

Drugo, i u najcistijem od svih cistih vrsta najcistijeg "oraganskog" meda, mora da ima vode. Negde oko 17-18%. Najbolji je onaj sa 15-16% (https://southmountainbees.com/blogs/on-bees-and-honey/how-much-water-is-there-in-honey).

Trece, koliko je dobar za imuni sistem govori cinjenica da se ne preporucuje deci ispod jedne godine, i osobama sa kompromitovanim imunim sistemom (zbog spora klostridija).

Cetrvto, toliko je zdrav, da je preporucena dnevna doza, i to zdravim osobama, bez viska kilograma i umerene do blago pojacane fizicke aktivnosti - jedna kafena kasicica dnevno (10-12gr).

Jos jednom, ako zelite benefite pcelinjih proizvoda - propolis, polen, perga i, narocito, mlec. Med - ne.

Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.

Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)

Kakva si ti neznalica, uzas
(max, 27. septembar 2021 19:00)

Umesto ličnog etiketiranja, više bi vredelo ako bi recimo naveo neki rad u prestižnom naučnom časopisu koji dokazuje lekovitost meda.

Sastav meda u procentima:

Fruktoza 38.2
Glukoza 31.3
Maltoza 7.1
Saharoza 1.3
Viši šećeri 1.5
Voda 17.2
Pepeo 0.2
Ostalo 3.2

U miligramima na 100 grama:
B1 5
B2 40
B3 0.5
B6 10
C 10

Dr

pre 2 godine

Beli luk nije antibiotik!!! Zna se šta je antibiotik, i molim vas ako vam dete ima upalu grla ne kljukajte ga belim lukom jer može umreti, obratite se lekaru!!!

Važno je da ovo objavite!
Posle 2. svetskog rata mnogo ljudi je umrlo od banalnih infekcija jer nisu imali antibiotika, a IMALI SU BELOG LUKA! Pitajte dede i babe, ispričat će vam o smrti brata, sestre.

Locutus

pre 2 godine

Bitno da si naveo voda, secer i pepeo sa 0,2%, a "ostalo" sa 3,2% si tendenciozno izostavio. A sta je to ostalo? To ne znas, kao sto verovatno mislis da pcele prosto kake secer i pepeo. Prava si bubalica i to ona najgore vrste-povrsna i selektivna. Mislim da je tokom vekova sakupljeno i dokazano toliko o lekovitom svejstvu meda, propolisa, maticnog mleca... da je sasvim suludo o tome polemisati. A skoro je bio i neki clanak kako lekari navodno nemaju efikasno sredstvo protiv afti. Sto je u rangu ovog tvog sturog nabrajanja. Svako ko je u praksi probao propolis je mogao da se uveri da je vrlo efikasan bas izmedju ostalog i protiv afti. A pretpostavljam da je i propolis u tih tvojih "nebitnih ostalo". Samo ne znam sta je cilj tvojih komentara?
(@Locutus, 27. septembar 2021 21:47)

Ostalo je 3.2% zato što je to mešavina svačega u malim količinama. To što kažeš da je nešto dokazano tokom vekova ne znači apsolutno ništa. Dokaz je "papirić". Propolis nije med i osim što ga prave pčele nema po sastavu nikakve veze sa medom. Ništa što ima u sebi 80% šećera ne može da bude zdravo, štagod da je ono ostalo. Med je tradicionalno cenjen zato što nije bilo šećera. U Evropi se šećer proizvodi tek od 15 veka, a do tada jedini izvor koncentrovanog šećera bio je med. Med kao i svaki šećer stvara zavisnost.

To što je neko "bubalica" ne znači da nije možda u pravu.
Šta je cilj? U vremenu kada se šećer (jedna od 3 bele smrti) trpa u sve i svašta treba ga izbegavati bio prirodan ili ne.

max

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)
Kakva si ti neznalica, uzas

Spike

pre 2 godine

Bitno da si naveo voda, secer i pepeo sa 0,2%, a "ostalo" sa 3,2% si tendenciozno izostavio. A sta je to ostalo? To ne znas, kao sto verovatno mislis da pcele prosto kake secer i pepeo. Prava si bubalica i to ona najgore vrste-povrsna i selektivna. Mislim da je tokom vekova sakupljeno i dokazano toliko o lekovitom svejstvu meda, propolisa, maticnog mleca... da je sasvim suludo o tome polemisati. A skoro je bio i neki clanak kako lekari navodno nemaju efikasno sredstvo protiv afti. Sto je u rangu ovog tvog sturog nabrajanja. Svako ko je u praksi probao propolis je mogao da se uveri da je vrlo efikasan bas izmedju ostalog i protiv afti. A pretpostavljam da je i propolis u tih tvojih "nebitnih ostalo". Samo ne znam sta je cilj tvojih komentara?
(@Locutus, 27. septembar 2021 21:47)

Covek je pricao o medu, a ti se elegantno presaltao na ono sto nije ni dovodjeno u pitanje - na propolis.

Med ima hranljive mikrosastojke, ali da bi ih uneo u dovoljnoj (klinicki znacajnoj kolicini - RDA) moras da uneses i tonu secera pride. To je apsolutna smrt za pankreas. Svakako manje losa opcija nego saharoza, ali organizam to sve pretvori u glukozu.

preglasni rockenroll

pre 2 godine

Trenutno najvise i isklucivo svakodnevno koristim, maslinovo ulje, ukutro ga pijem, i pod 2 sos koji sam licno pravio od paprika trinidad skorpion 1.2 miliona skovila. Ko se razume zna sta je jedno i drugo po pitanju zdavlja unositi u organizam!

Spike

pre 2 godine

Locutus je, zapravo, u pravu. Med je pre svega secer. Nije saharoza (beli secer), ali ce u telu sav taj secer da se konvertuje u glukozu (bas kao i saharoza sto ce da se razlozi na glukozu i fruktozu).

Da, med ima hranljivih sastojaka, ali, da biste uneli RDA (dnevno preporuceni nivo tih hranljivih materija), treba da unesete toliku kolicinu secara sa njima, da bi pankreas bio kao na ergo-testu!

Ako hocete benefite pcelinjih proizvoda, uzimajte polen, maticnu mlec, propolis, ili pargu.

Neko je lepo rekao da su med i vino zapravo najfiniji nutrijenti rastvoreni u velikoj kolicini otrova (seceru i alkoholu).

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 20

Mnoge gluposti sam ovde procitao, ali ova je...
Za žutu majcu.

Vladimir

pre 2 godine

Infekcije lečite medićem umesto antibiotika, a ovo gde nema simptoma i neko je rekao da ste "pozitivni" za to rokajte vakcinu. Dal je ovaj svet uvek bio ovako lud?

Mile

pre 2 godine

@Locutus Med svakako nije mešavina vode i šećera kao što kažete, da sadrži vodu pokvario bi se brzo a ne bi mogao da traje čak i večno, što je i dokazano. Ti šećeri koji se nalaze u medu nisu prosti šećeri koji su loši za čoveka. Nema potrebe da ljudi pričaju nešto u šta se ne razumeju, šire dezinformacije bezveze.

@Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)

Probaj kada te zaboli zub da otopis kasicicu pravog meda u ustima pa ces da vidis da li je samo voda i secer. Pa probaj da razmustis vodu i secer i da uradis isto. Ceo svet je lud samo si ti pametan.

@Locutus

pre 2 godine

Koliko gluposti u tako kratkom tekstu. Med je mešavina šećera i osim vode, nekoliko vitamina i pepela nema u njemu više ništa. Med je hrana pravljena po meri pčele, a ne po meri čoveka.
(Locutus, 27. septembar 2021 18:46)

Kakva si ti neznalica, uzas
(max, 27. septembar 2021 19:00)

Umesto ličnog etiketiranja, više bi vredelo ako bi recimo naveo neki rad u prestižnom naučnom časopisu koji dokazuje lekovitost meda.

Sastav meda u procentima:

Fruktoza 38.2
Glukoza 31.3
Maltoza 7.1
Saharoza 1.3
Viši šećeri 1.5
Voda 17.2
Pepeo 0.2
Ostalo 3.2

U miligramima na 100 grama:
B1 5
B2 40
B3 0.5
B6 10
C 10
(Locutus, 27. septembar 2021 20:14)

Bitno da si naveo voda, secer i pepeo sa 0,2%, a "ostalo" sa 3,2% si tendenciozno izostavio. A sta je to ostalo? To ne znas, kao sto verovatno mislis da pcele prosto kake secer i pepeo. Prava si bubalica i to ona najgore vrste-povrsna i selektivna. Mislim da je tokom vekova sakupljeno i dokazano toliko o lekovitom svejstvu meda, propolisa, maticnog mleca... da je sasvim suludo o tome polemisati. A skoro je bio i neki clanak kako lekari navodno nemaju efikasno sredstvo protiv afti. Sto je u rangu ovog tvog sturog nabrajanja. Svako ko je u praksi probao propolis je mogao da se uveri da je vrlo efikasan bas izmedju ostalog i protiv afti. A pretpostavljam da je i propolis u tih tvojih "nebitnih ostalo". Samo ne znam sta je cilj tvojih komentara?

Rada

pre 2 godine

Moram da demantujem onu gospodu koja nezna nista o pravom medu.U pravom medu nepostoji od sastojaka: Voda ,pepeo ni beli secer. U pravom medu postoji 0 posto vode. U medu gde u deklaraciji od sastava I'ma: VODA ,PEPEO , BELI SECER ILI FRUKTOZA, to nije pravi med, takav vestacki med prave oni koji varaju ljude I zele na pokvaren nacin da dodji do novca. Vi doktore prvi biste trebalo ovo da znate a ne da zavarsvate ljude. Pravi prirodan med je zdrav I nema nista Jace I bolje za podizanje imuniteta od prirodnog meds I belong Luka. Ujutru pojesti jednu kasiku media I u med umesati jedan cesanj izgnjecenog belong luka. A preko dana pojesti Po jednu srednju glavicu crnog luka uvece popijde casu vode u kojoj je nacedjen sok od jednog limuna.I nema virusa, nema zacepljenja krvnih sudova, nema holesterola,triglecirida nema several. U prevodu zdravi ste. Jos Ako uz to svaki Dan pijete PROLOM VODU.

@Dr

pre 2 godine

Beli luk nije antibiotik!!! Zna se šta je antibiotik, i molim vas ako vam dete ima upalu grla ne kljukajte ga belim lukom jer može umreti, obratite se lekaru!!!

Važno je da ovo objavite!
Posle 2. svetskog rata mnogo ljudi je umrlo od banalnih infekcija jer nisu imali antibiotika, a IMALI SU BELOG LUKA! Pitajte dede i babe, ispričat će vam o smrti brata, sestre.
(Dr, 27. septembar 2021 20:59)

Dobro doktore znamo svi da beli luk nije pentrexil, ali nije ni pentrexil penicilin, a ni penicilin piptracilin. Mislim da ste omasili temu. Beli luk ima antibioticko dejstvo, ali ni u kom slucaju ne moze da zameni neki antibiotik kao lek, kao sto ne moze ni svaki amtibiotik da reaguje podjednako na sve bakterije. Mislim da je sasvim jasno sta je svrha teksta. Nece Vam niko ukrasti diplomu, ne brinite.

Medo

pre 2 godine

Kao što je neko napomenuo med je u najvećoj meri šećer. U trenutku bolesti taj šećer moze delovati kao booster na organizam. No med poseduje i Metilglioksal koji je izuzetan za metabolizam. Nazalost kod industriske i masovne proizvodnje meda Metilglioksal je sveden na jako nizak nivo. Pčele se „ friziraju“ putem ishrane samo da bi prinos bio veći a o kukuruzovom sirupu i ostalim „mućkama“ da negovorim. U današ nje vreme je jako teško naći čist prirodan med da ne kazem „divlji“ gde pčele nisu izmanipulisane na ovaj ili onaj način. Za sve to je naravno kriv potrošač koji zeli samo da je jeftino. Recimo kašikica Manuka meda sto sadrzi više od 1000 jedinica MGO ima 50-100 veću vrednost Metilglioksala nego med iz trgovine ali cena mu je isto tako 100 puta veća.

hm

pre 2 godine

Ukines sudove,ukines kulturu i znanje i dobijes sustinu srbije,svako svakom natura kako je ovaj drugi gluplji a ja pametniji i nema kohezije ,nema borbe za bolji zivot,sve je teorija i prakticna destrukcija!

cobo

pre 2 godine

Zalfija ili kadulja je jako ljekovita biljka a da bi med bio ljekovit morali bi jesti kilogram dnevno to dodje odprilike kao jedan doxicilin sa kilogramom šecera :(

Radovan

pre 2 godine

(Rada, 28. septembar 2021 12:16)

Sve što ste naveli, jedino su luk, beli i crni, dobri za ljudski organizam.

Limunska kiselina je najača kiselina od svih kiselina po ph vrednosti =2, i utiče štetno na zube,stomak,kalcijum i zakiseljavanje organizma. Jeste limun dobar ali samo kada ste bolesni, i ne po svaki dan.

Da li ljudsko telo može da usvoji takozvane minerale i soli (kristale) koji se nalaze u mineralnim vodama? Ne može jer su neorganskog porekla isto kao i u veštačkim mineralima. Prolom voda kao i ostale vode flaširaju se u najgoru i najštetniju plastiku pod brojem "1", PET ili PETE plastika, utiče na hormonsku ravnotežu i stoji po mesec dana u magacinima.
Samo voda iz voća i povrća omogućuje usvajanje vitamina i minerala, i natapanje organizma sa ispravnom vodom.
Biljka obradi vodu za pravilno usvajanje. Ja u opšte ne pijem vodu, samo voće i povrće.

Za imunitet niste u pravu, kao i većina lekara i nutricionista što pričaju da hrana podiže imunitet. Pravilan način podizanja imuniteta može da obezbedi jedino organizam ako na spavanje idete u 21:00 čas po našem ne promenjenom vremenu (zimsko vreme kako ga pogrešno zovu). Možete jesti sve i svašta ali to ne pomaže ako ne odete na spavanje u 21 čas, jer posle tog vremena žlezde puštaju svoje lekove(hormone). Hodao sam po ovome i znam šta pričam.

Spike

pre 2 godine

@Rada

"Moram da demantujem onu gospodu koja nezna nista o pravom medu.U pravom medu nepostoji od sastojaka: Voda ,pepeo ni beli secer. U pravom medu postoji 0 posto vode. U medu gde u deklaraciji od sastava I'ma: VODA ,PEPEO , BELI SECER ILI FRUKTOZA, to nije pravi med, takav vestacki med prave oni koji varaju ljude I zele na pokvaren nacin da dodji do novca."

Postovana gospodjo/gospodjice Rado, uz duzno postovanje, ali ovo sto ste izneli je jako daleko od cinjenica. To je manji problem. Veci problem je Vasa samouverenost.

Prvo, od svih secera u medu, upravo je fruktoza najzastupljenija. Ona fruktoza ciji ste procenat Vi sveli na nulu, a ima ga preko 35% (https://glorybee.com/content/honey-facts-nutrition#10.

Drugo, i u najcistijem od svih cistih vrsta najcistijeg "oraganskog" meda, mora da ima vode. Negde oko 17-18%. Najbolji je onaj sa 15-16% (https://southmountainbees.com/blogs/on-bees-and-honey/how-much-water-is-there-in-honey).

Trece, koliko je dobar za imuni sistem govori cinjenica da se ne preporucuje deci ispod jedne godine, i osobama sa kompromitovanim imunim sistemom (zbog spora klostridija).

Cetrvto, toliko je zdrav, da je preporucena dnevna doza, i to zdravim osobama, bez viska kilograma i umerene do blago pojacane fizicke aktivnosti - jedna kafena kasicica dnevno (10-12gr).

Jos jednom, ako zelite benefite pcelinjih proizvoda - propolis, polen, perga i, narocito, mlec. Med - ne.